Dette er den nye vinneren av Verdens Sterkeste Mann

Strongman08.05.2018Joachim Marhaug0

Vi har kåret en ny vinner av Verdens Sterkeste Mann.

Hafthor Bjornsson vinner Verdens Sterkeste Mann 2018. Han har nok oppnådd internasjonal stjernestatus for å skildre "The Mountain" på HBO's Game of Thrones, men nå har 29 år gamle Hafthor Julius Bjornsson enda en berømmelse: Tittelen til Verdens Sterkeste Mann. Man skal tilbake helt til 1996 at en islending vant Verdens Sterkeste Mann. Nå er tittelen endelig tilbake til vikinglandet Island.

På en stekende varm dag i Manila hevdet den islandske strongmanen og skuespilleren tittelen i sin syvende konkurranse på WSM (Worlds Strongest Man). Bjornsson har konkurrert i konkurransen hvert år siden 2011 og den gang kom han på 6. plass som nybegynner. Konkurransen i år fant sted i Manila, Filippinene, etter de siste to årene i Botswana.

Etter å ha vunnet sin kvalifiserende gruppe for å sikre enda en plass i finalen til Verdens Sterkeste Mann, dominerte Bjornsson finalen og han vant Overhead Press og Loading Race og var på vei for å sikre overall. Eddie Hall - Verdens Sterkeste Mann vinneren i 2017 - var ikke med på årets konkurranse, og selv om han er kjent med å gi seg fra sporten, er det uklart om og når han kommer tilbake til WSM igjen.

Den offisielle arrangørens resultater vil trolig ikke bli utgitt av Verdens Sterkeste Mann før konkurransens TV-sendinger senere i år (juni for seere i USA, desember for seere i Storbritannia) er gjort. Imidlertid er de uoffisielle finaleplasseringene oppført nedenfor. Her kan det blir endringer når de offisielle tallene kommer.

En stor takk fra hele strongman og fan-samfunnet og til strongman Mattis Bjornheim og Starting Strongman redaktør Kalle Beck for å bidra til å holde denne informasjonen oppdatert online.

Verdens Sterkeste Mann 2018 - Resultater
1. Hafthor Bjornsson - 51,5 poeng
2. Mateusz Kieliszkowski - 45 poeng
3. Brian Shaw - 44 poeng
4. Martins Licis - 38.5 Poeng
5. Jean-François Caron - 35 poeng
6. Johan Els - 30 poeng
7. Matjaz Belsak - 28,5 poeng
8. Konstantine Janashia - 22 poeng
9. Robert Oberst - 19.5 poeng
10. Zydrunas Savickas (trakk seg etter arrangement 4) - 9 poeng

Bjornsson fortsetter et historisk år med prestasjoner. I mars vant han Arnold Strongman Classic i Columbus, Ohio. Bare over en måned senere fullførte han som vinneren Europas sterkeste mann - sin fjerde seier i den konkurransen. Mens Bjornsson har vært elite blant strongmen i årevis viser han tydelig nå at han er i en liga for seg selv.

4 x World's Strongest Man-vinneren Zydrunas Savickas - 42 år gammel - trakk seg tilbake etter at Buss pull trolig på grunn av det som synes å være en akillesskade. Den legendariske litauiske strongman har også hatt slitt med flere andre skader.


Favoritten fra Island måtte vike for den nye Verdens Sterkeste Mann - Martins Licis.
Eddie Hall er Verdens Sterkeste Mann 2017.

Brian Shaw vant WSM 2016 i Botswana

Strongman26.08.2016137

Nordmannen Jon Olav Granli imponerte med sin innsats.

Bli med Brian Shaw for en dag

Strongman18.06.201674

Se hvordan Verdens sterkeste mann Brian Shaw bor, spiser og trener.

Brian Shaw vant WSM 2016 i Botswana

Strongman26.08.2016137

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!