5 feil ved bruk av foamroller

Trening24.05.2018Joachim Pedersen0

Dette er 5 feil du ikke må gjøre når du bruker foamroller.

1. Du ruller for fort

"Du må rulle ut pizzadeigen skikkelig. Meningen er å forårsake nevrologiske forandringer i en muskel, og det skjer ikke umiddelbart. Hvis du finner et ømt sted så heng på det området i 20 sekunder eller mer, og rull så langsomt til du finner neste ømme sted.

2. Du ruller på treningsstudioet

I motsetning til den vanlige tro bør treningsstudioet bare reserveres for trening. Når du er på treningsstudioet så trener du. Bruk heller foamroller din senere når du skal restituere deg. Foamroller er ikke trening, det er heller ikke en effektiv oppvarming. Det er fysisk terapi og rehabilitering av muskler, triggerpunkter m.m. Så sett på Netflix og rull hjemme.

3. Du spenner (flexer) muskelen

Du må ha fokus på å slappe av, noe gjør at rullen synker dypere ned og treffer fibrene. Ikke vær så bekymret for kroppsstilling eller form. Kroppen din er ikke under belastning, så noe ytterligere justering er ikke kritisk. Strekk kroppen din over rullen uansett, slik at den treffer det beste (ømme) stedet, slapp av og la rullen gjøre arbeidet.

4. Du ruller ikke over der muskelen er festet

For å få mest mulig utbytte foamrolling må du jobbe på muskelens insersjonspunkter (der muskelen/senen er festet). Disse områdene er mye lettere å nå med en humpete roller enn med en glatt roller.

5. Du bruker bare en type ruller

Hvis du ikke kan klare å ligge på et ømt sted mens du holder muskelen avslappet, bruker du sannsynligvis en ruller som er for hard. Ikke ligg med full vekt eller kjør ned intensiteten et par hakk. Bruk for eksempel en mykere rulle eller forskjellige ruller og massasjeverktøy for ulike kroppsdeler. De fleste foamruller koster mindre enn en enkelt økt med en massasje terapeut, så du har sikkert råd til å eie mer enn èn.


Joachim Pedersen 

Joachim har vært ansvarlig redaktør siden han startet opp Treningsforum i 2001. Han begynte å trene vekter i ungdomsårene og har over 15 års erfaring med trening og kosthold. Joachim har lang fartstid innen fitnessbransjen og brenner for det han driver med.

Triggerpunkter

Trening09.01.2015491

Sliter du med såre punkter i muskulaturen din?

Triggerpunkt-Behandleren

Trening02.04.200820

Sliter du med hyperirritert muskelknute? Behandle deg selv med Triggerpunkt-Behandleren.

Kommer snart...

01.01.19700

Kommer snart...

01.01.19700

Triggerpunkter

Trening09.01.2015491

Triggerpunkt-Behandleren

Trening02.04.200820

Treningsprogram til marinejeger

Trening16.06.20191187

Slik trener du for å bli marinejeger.
Arnold går undercover på Golds Gym i Los Angeles.

Brød eller ikke brød på diett?

Kosthold13.06.2019492

Brød er en mye omdiskutert matvare. Skal man ha brød eller ikke brød på diett?
Bob Jones var på diett i 1 år uten å fortelle noe til familien.

3 proteinrike godbiter du bør prøve

Kosthold11.06.20191526

Pannekaker, minipizza og kanelkake - alt laget av naturlig proteinrike ingredienser.