Prøvde å ta selvmord, men treningen reddet henne

Intervju10.06.2018Joachim Pedersen0

Tvangstankene om selvmord ble borte når hun stimulerte seg selv med trening og fitness.

Psykisk helse er ikke til å spøke med, men trening kan ha en positiv effekt på en persons psykiske helse. Dette fikk Courtney Lorking erfare. Angsten hennes ble så stor at hun ikke engang kunne forlate huset. Dette resulterte dessverre i at hun måtte sy håndleddet etter mislykket selvmordsforsøk.

- Min angst var blitt så alvorlig at jeg ønsket å dø. Jeg prøvde å drepe meg selv ved å rispe opp håndleddet mitt, det var forferdelig, og jeg vil aldri føle den følelsen igjen.

Lorking ble satt i en psykiatrisk avdeling hvor hun bodde i tre dager for å motta profesjonell hjelp. Hun kaller den perioden som det verste i hennes liv.

- Jeg sov hele dagen, og det var ingenting å gjøre der. Du føler deg som en fange.

Da hun dro bestemte hun seg for å forsøke å forvandle livet sitt. Da begynte hun å fokusere på trening og mer aktivitet i livet sitt og fikk hun til å dra til det nærmeste treningsstudioet.

- Når jeg kom ut av sykehuset fortalte jeg meg selv at jeg ikke ville føle dette igjen, jeg vil ikke at noen andre skal føle det heller. Jeg var til en psykolog og skjønte at jeg trengte å lytte til kroppen min og sette min helse først. Å trene på treningsstudioet er som terapi for meg, det hjelper virkelig. Jeg vil bare vise folk hva trening og riktig stimulering av kroppen din kan gjøre for deg.

 

Hun studerer nå for å bli personlig trener og håper hun kan bruke sin sertifisering for å hjelpe andre med å forbedre sin mentale helse. Videre ønsker hun å øke bevisstheten om depresjon og angst hos unge kvinner og oppfordrer dem til å sette seg selv og deres helse først.

- Hvis jeg begynner å føle det går nedover så går jeg på treningsstudioet eller spiser noe veldig deilig jeg liker. Jeg spiser etter hva JEG har lyst på - hvis jeg føler at jeg vil spise pizza, ja, da går jeg for det. Lytt til kroppen din, aksepter deg selv for hvem du er og gjør det som gjør deg glad.

Fremfor alt ønsker ungdommen folk fra hele verden å vite at de ikke er alene i deres kamp, og ingen bør noensinne være redd for å snakke om hva de går gjennom.


Joachim Pedersen 

Joachim har vært ansvarlig redaktør siden han startet opp Treningsforum i 2001. Han begynte å trene vekter i ungdomsårene og har over 15 års erfaring med trening og kosthold. Joachim har lang fartstid innen fitnessbransjen og brenner for det han driver med.

Han var i en stygg bilulykke og knuste alle bein i kroppen.

Svensk langbeinet fitnesskjønnhet

Intervju16.12.201863

Denne svenske modellen har over 220.000 følgere på Instagram.
Cerebral parese stopper ikke denne bestemte unge løfteren på 19 år.
Legene gav ham 1% sjanse til at han kunne gå igjen etter en motorsykkelulykke.

Svensk langbeinet fitnesskjønnhet

Intervju16.12.201863

Bygg mer muskler og bli sterkere i vanlig benkpress med gulvpress.

Et varmt bad forbrenner fett

Trening03.03.2021397

Se her hvor mye du kan forbrenne ved å ligge å kose deg i badekaret eller jacuzzien.
Se video.

Kakene som bygger muskler

Kosthold26.01.20211427

Kaker er ikke lengre ensbetydende med masse sukker.

5 øvelser med strikk

Trening25.01.2021434

Disse øvelsene kan du gjøre når som helst, hvor som helst.