Gikk fra 136 cm til 70 cm rundt magen

Intervju03.07.2018Joachim Marhaug0

Madelen Jensen gikk ned over 60 kg og inn flere titalls centimeter på hele kroppen.

Madelen Jensen er 20 år gammel og bor på Sørlandet. Hennes store interesse er trening. Hun har gjort en knalljobb og rett og slett blitt et nytt menneske.

Quick Facts:
Navn: Madelen Jensen
Alder: 20 år
Høyde: 168 cm
Bosted: Tvedestrand

- Veien hit jeg er i dag har vært veldig vanskelig. Det har vært veldig mye motgang når det kommer til skader og helsen min. Men samtidig har dette gitt meg enormt mye og fått mye kunnskap, forteller hun.

Den dagen hun innså at noe måtte gjøres før det gikk helt galt var på Sparkjøp hvor hun prøvde en kokkejakke som hun måtte ha til kokkelinjen.

- Den jenta jeg så i speilet kjente jeg ikke igjen, og tårene trillet. Jakken var i størrelse 58, og den siste knappen fikk jeg ikke kneppet igjen. Grunnen til at jeg startet var fordi jeg ville bygge meg opp fra en vanskelig og en traumatisk barndom, og at jeg var fast bestemt på at nå skulle jeg greie det. Jeg var også bekymret over helsen min, sier Madelen.

Starten på den nye livsstilen

I starten var Madelen kjempemotivert, men var redd for at motivasjonen skulle forsvinne og at hun igjen ville mislykkes.

- Mamma var en kjempe god støttespiller, og ga meg håp om at jeg ville greie dette. Før jeg la om livet mitt ble jeg kjempesint om noen av mine nærmeste spurte meg om å gå tur, eller om jeg hadde tenkt på å endre spisevanene mine. Det var så sårt for meg og jeg følte meg hjelpesløs. Mamma trente styrke, og det ville jeg også prøve. Jeg startet forsiktig for meg selv i hjørnet med få reps i håp om at jeg ikke ble sett. Jeg følte en stor skam, og orket ikke å se meg selv i speilet mer.

- Men så fort kiloene rant av og jeg så resultater skritt for skritt ble jeg avhengig og ingen kunne stoppe meg. Selv om jeg fikk kommentarer av andre «det er bra du prøver!». Mange ganger slet jeg med litt med dårlig tålmodighet, men tenkte at det går riktig vei så jeg fortsatte og stolte på prosessen. Den dag i dag er jeg et nytt menneske. Jeg hadde aldri trodd at trening og sunn livsstil skulle bli så viktig for meg, og ønsker å inspirere så mange som mulig. Overvekt og vektnedgang er en kamp, men man må velge, forklarer Madelen.

Madelen gikk ned litt over 60 kg. Hun er egentlig ikke så veldig opptatt av vekten siden hun trener styrke, så målebånd har vært det Madelen har gått mest ut i fra. Hun var 136 cm rundt livet og veide over 135 kg. I dag veier hun 73 kg, og er 70 cm rundt livet. Denne transformasjonen tok henne 3 år med hardt arbeid og hun vært veldig målbevisst.

Kostholdsendringen

Madelen har aldri gått på noen dietter for å gå ned så mye. Hun ville ha noe å leve etter slik at hun kunne holde vekten vedlike, altså envarig livsstilsendring.

- Det var veldig uvant å forandre på kostholdet, men forandret litt etter litt sånn at jeg ikke skulle bli lei med engang. Havregrøt var noe jeg absolutt ikke likte, men som jeg elsker å spise i dag. Jeg spiser variert nå, men starter alltid dagen med havregrøt og en banan. Passer på å spise fiberrikt, proteinrikt og drikke rikelig med vann. Cheatday må jo så klart til! Viktig med balanse og kose seg litt med god samvittighet.Mamma og storebroren min hjalp meg med trening i starten, for jeg hadde null peiling. Etterhvert fant jeg selv ut hva som funket best for meg. Diett har jeg ikke så veldig sans for. Før konkurranser er det jo greit nok, men hadde aldri klart å veie maten min og telt kalorier resten av livet mitt, sier hun.

- Spisevanen min før min nye livsstil var elendig. Jeg spiste sjokolade, bakevarer og drakk Litago hver eneste dag. Jeg spiste enormt mye usunn mat og følte meg aldri mett. Ble mye isolasjon og trøstespising. Det var det som gjorde meg glad før.

- Sunn matglede for meg er masse bær, frukt og gode sunne middager! Det må være fargerikt og smake godt, samtidig som det skal være sunt. Min favorittrett i dag er kylling i tandori eller kyllingwraps.

Madelen har trent styrke 5 ganger i uken, med to hviledager for restitusjon og hatt noen fine gåturer i skogen.

- Trivsel for meg i forhold til trening og kosthold er svært viktig! Treningsstudioet er der jeg får alenetid og terapi som funker best for meg. Sunt kosthold er med på å få meg til å føle at jeg får god utbytte av treningen.

Lagt sjela si i dette

Madelen er en fighter og vil aldri tilbake til der hun var. Tidligere følte hun seg fanget i egen kropp.

- Støttespillere rundt meg betyr også veldig mye. Vi trenger alle støtte og ros. Det er viktig og bygge hverandre opp! Motivasjonen kommer alltid til å være der. Jeg fortsetter fordi jeg har lagt all sjela i dette og vil aldri føle meg fanget i min egen kropp igjen! Da jeg var overvektig følte det som om jeg var i et fengsel. Mine ambisjoner nå er å inspirere så mange som mulig. For klarer jeg det, klarer andre også det! Jeg føler meg som den samme meg i min «nye kropp». Det tar tid og vende seg til dette etter lang tid med overvekt. Men ting er mye lettere og jeg isolerer meg ikke mer.
Råd til andre

- Jeg vil råde andre som er i samme situasjon som jeg var i å være glad i seg selv, og sette seg mål og gå 110% inn for dette og ikke sammenligne seg selv med andre. Se deg selv i speilet. Det er den personen du skal konkurrere mot. Ikke vær redd for å gå på treningsstudio, man er jo der for å gjøre en forandring! Ikke tro at alle ser ut som fitness modeller. En vei må alle starte, så bare stå på og tenk at du skal gjøre dette for ditt eget beste.

Dine 5 beste tips for å endre livsstil å gå ned i vekt
1. Trene styrke/ gå tur 4-5 ganger i uken
2. Drikke rikelig med vann.
3. Kutte ut sukkeret, og kose seg med måte av og til
4. Spise proteinrikt, fiberrikt, spise nok grønnsaker og begrense porsjonene.
5. Gjøre små forandringer litt etter litt for å bli vant til å leve en sunn livsstil resten av livet, og lytte til kroppen.


Det er en fantastisk følelse å bokstavelig talt bli en ny mann, sier han.

Gikk ned 55 kg på 10 måneder

Intervju23.08.201910

Hun veide 160 kg på det meste og fikk så vidt plass i en vanlig personbil. Da tok hun grep!
Denne mannen går ned i vekt etter måneds lang diett på McDonald's.
Hvorfor går noen opp i vekt når de tilsynelatende gjør alt riktig? Se svaret.

Gikk ned 55 kg på 10 måneder

Intervju23.08.201910

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!