6 spennende ting du kan grille

Kosthold03.08.2018Fride Skjønsberg10

Det er mer enn bare pølser og flintstek du kan grille. Se her!

Grillsesongen er i gang for fullt og det er mer enn bare pølser og hamburgere som kan grilles. Her får du 6 oppskrifter på fantastisk god grillmat.

Grillet tofu-spyd

Kjøttfri grillspyd med smak av tikka. Serveres gjerne med en frisk salat og tzatziki. 

Ingredienser til 4 porsjoner
2 pakker tofu (a 250g)
1 rødløk
1 rød paprika
1 squash
1 ss chilipulver
saften fra 1 lime
1 ts garam masala krydder
1 ts finhakket hvitløk 
1 ts revet ingefær
2 dl naturell yoghurt
1 ts olje
salt etter ønske

Slik gjør du
Ha chilipulver, garam masala, finhakket hvitløk, revet ingefær, yoghurt, saften fra en lime og olje i en bolle. Bland alt godt sammen til en marinade.

Vask paprika og squash. Skrell paprika squash og rødløk, og kutt disse i store biter.
Legg grønnsakene i marinaden.
Skjær tofu i store biter. Ha tofu i marinaden sammen med grønnsakene.
Rør alt godt sammen og la blandingen stå i kjøleskapet minimum 2 timer.
Dander grønnsakene og tofu inn på grillspyd. Grill og nyt.

Grillet quesadillas med ost og kylling

Den meksikanske retten passer ikke bare til fredagskosen, men passer også ypperlig på grillen i sommer. Serveres med rømme, salsa og guacamole. 

Ingredienser til 4 porsjoner
400g revet kylling (salat kjøtt)
8 tortilla
150g revet ost
½ aubergine skivet (her kan du bruke en ostehøvel)
1 spisspaprika finhakket
1 boks maiskorn
½ finhakket rødløk

Slik gjør du
Legg en tortilla på et fat. Strø over revet kylling, abourgine, paprika, mais, rødløk og ost. 
Legg en tortilla på toppen. Et tips er å legge fyllet midt i tortillaen slik at fyllet holder seg på plass under grilling. Legg quesadillasene på grillen og nyt med nydelig tilbehør.

Grillet laks med asparges i folie

Laks er lekende lett å legge på grillen. Legg laksen og tilbehøret i folie og vips nygrillet mat på 1-2-3.

Ingredienser til 4 porsjoner
600g laksefilet 
2 ts smør
1 sitron i skiver 
15 stk asparges 
salt
1 ts flaked tørket chili
pepper
olivenolje

Slik gjør du
Lag små skåler/former av aluminiumsfolie. 
Fordel laksefiletene i hver sin form. 
Legg over smør, sitronskiver, salt og pepper på laksefiletene. 
Pakk aluminiumsfolie rundt laksen og legg det på grillen. La det grilles i 4-6 minutter. 
Vask og skrell asparges. Legg de på grillen og la de grille i ca. 1 minutt. Husk å snu de underveis. 
Server grillet laks og asparges med en frisk salat, potetsalat eller annet godt tilbehør.

Grillet kylling i pita med hjemmelaget dressing

Fylte pitbrød smaker alltid digg, og ekstra digg med nygrillet kylling rett fra grillen!
Raskt, enkelt og kjempe godt!

 

Ingredienser til 4 porsjoner
4 kyllingfileter skåret i skiver 
4 pitabrød
salt
pepper
salatblader
1 paprika i skiver 
¼ agurk i skiver
½ rødløk i skiver

Hjemmelaget tzatziki
½ agurk
250 g yoghurt (gresk type)
1 fedd hvitløk presset
litt salt og pepper

Slik gjør du
Begynn med tzatziki. Riv agurken på råkostjern og press ut vannet.
Bland agurken sammen med presset hvitløk og yoghurt. Smak til med salt og pepper.

Vask salat, paprika og agurk og skjær grønnsakene i ønskede store biter. Skrell og skjær løken i tynne ringer.
Finn frem en stekepanne, ha i litt smør eller olje og stek kyllingfiletene gjennomstekt.
Legg kyllingfiletene til side på et fat. Skjær de passe store biter.
Varm pitabrødene i ovnen og fyll dem med kylling, salat og tzatsiki.

Saftig burger med sprøtt bacon

Burger slår aldri feil! Oppskrift på en himmelsk hjemmelaget burger med ost og bacon.

 

Ingredienser til 4 porsjoner
600g kjøttdeig
½ ts salt
½ ts pepper
3 ss havregryn
1 egg
4 skiver med bacon 
4 skiver ost
4 hamburgerbrød
4 salatblader
1 tomat i skiver

Slik gjør du
Legg kjøttdeigen i en bolle og ha i havregryn, egg, salt og pepper. Bland alt godt sammen. 
Del kjøttdeigen i 4 og form til hamburgere på et fat. 
Legg burgerne på en varm grill og la de stekes i 4-6 minutter på hver side på relativt sterk varme. 
Legg baconskivene på grillen og grill de i 3-4 minutter på hver side. 
Varm hamburgerbrødene på grillen før du danderer med salat, burgere, ost, tomatskiver, bacon og burgerbrød på toppen.

Marinerte sommerkoteletter

Grillede koteletter er for mange selveste smaken av sommeren. Disse er marinerte og passer perfekt til en deilig potetsalat og grillede grønnsaker.

Ingredienser til 4 porsjoner
4 koteletter av svin
1 ts pepper
1 ts salt
1 dl soyasaus
3 ss worcestershiere saus
2 ss olje
1 ss eddik
1 ss sennep
1 ss sukrin eller annen søtning eller sukker
1 fedd hvitløk (presset gjennom hvitløkpresse)

Slik gjør du
Bland alle ingrediensene utenom koteletter av svin i en bolle. Rør alt godt sammen.
Tørk av kotelettene med kjøkkenpapir og fordel marinaden over kotelettene, både over under og på sidene. Her kan du gjerne bruke en pose å legge marinaden og kotelettene i. Lukke posen og blande alt sammen godt.
La kotelettene hvile kjølig med marinaden 4-10 timer før du legger de på grillen.
Grill kotelettene på middel til sterk varme 4-6 minutter på hver side. Nyt med ønsket tilbehør.


Fride Skjønsberg 

Fride er faglig dyktig og formidler sitt budskap på en forståelsesfull måte. Hun er utdannet personlig trener og kostveileder gjennom Active Education. Fride er lidenskapelig opptatt av kosthold og er også selv aktiv med trening.

Slik gjør du grillmaten sunnere

Kosthold17.07.201717

Du kan godt kose deg med grillmat flere ganger i uken hvis du følger disse rådene.
8 spennende oppskrifter på grillmat.

9 spennende desserter på grillen

Kosthold16.07.201839

Har du prøvd å legge desserten på grillen? - ikke?
Det går mot sommer og grillsesongen er allerede godt i gang.

Slik gjør du grillmaten sunnere

Kosthold17.07.201717

9 spennende desserter på grillen

Kosthold16.07.201839

Det er vanlig å tro at å løfte med bøyd rygg er farlig. Dette går vi dybden på her!
Planlegger du skalldyraften? Blåskjell, kongekrabbe, scampi, kamskjell eller reker.
Få mestringsfølelse og økt selvtillit på trening.
Og de syntes synd på ham og gav ham tips for å gå ned i vekt.
Verdens Sterkeste Mann mesteren Eddie Hall har gått betydelig ned i vekt. Og han skal enda mer ned.