116 kg tung og besteg Mont Blanc på 4810 meter

Strongman07.09.2018Joachim Marhaug0

Lars Rørbakken fullført sin drøm og besteg det høyeste fjellet i vest-Europa.

Se Lars Rørbakken sin egen wrie-up fra turen:

Jeg har egentlig helt siden jeg var liten drømt om å bestige det høyeste fjellet i Europa (var hvertfall det frem til 1989, nå litt mer omdiskutert)

Jeg brukte 25 timer. Jeg gikk den lengste ruta. Begynte på kvelden, gikk/klatra hele natta og kom på toppen på formiddagen. Ble minimalt med akklimatisering på grunn av værmeldingen, men så blei vanvittig dårlig fra 4200 meter, måtte langt under kjelleren for å klare siste del. Tung kropp og stor muskelmasse er en dårlig kombinasjon i den tynne lufta. Jeg måtte legge meg ned noen ganger, men var sjeldent bra vær når vi var på det mest væravhengige siste partiet. Så følte at nå var sjansen. Fikk egentlig samme kick som på konkurranser - skulle i mål uansett. Så lenge ting ikke blei uforsvarlig.

 

Jeg gikk på en veldig smal egg, et stegg feil til høyre eller venstre så er det god natt. Så der bør det være sikt og relativt lite vind. Nå var det perfekte forhold. Fjellet er ikke veldig teknisk krevende, men veldig eksponert flere passer og man kan ikke tråkke feil. Det sies at det er det fjellet i verden som tar mest liv. Veldig ustabilt vær, veldig rasutsatte områder og mange som prøver seg på det. Det er et spesielt parti mitt i fjellsida der det bokstavelig raser i et. Et ca 30m brett gjel. Jeg trodde det var kraftig overdrevet, men det stemte faktisk. Gikk mange ras på den lille tida vi var der. Det var heldigvis lett å høre når det kom, så måtte pile over når det var stille, uten å snuble. Gouter couloir heter den passasjen, finner sikkert mye om du Googler den. Det virka ganske unaturlig å løpe over der det stadig raser store steiner ned.

 

Jeg måtte ha med relativt mye utstyr. Klatreutstyr, klær til å overleve om man står fast + mat og drikke til å holde meg i gang. Drakk ekstremt mye for å dempe høydesyken. Så sekken var tuuung. Vi gikk uten taulag og uten guide. Men vi var to veldig fjellvante og følte vi hadde god kontroll. Siste 200 høydemeteren måtte jeg gå aleine, han som var med følte det siste utsatte partiet var mer enn han tålte av eksponerte parti. Jeg ville rett å slett teste om det var mulig å gjennomføre med såpass mye og ekspolosiv muskulatur. Jeg var heilt nede i 116 kg nå. På håndbak konkurranser veier jeg stort sett mye mer..

Men det var en fantastisk tur og vel verdt det!

 


Med såpass mye snø i vinter har Lars Rørbakken nok å gjøre.
Lars Rørbakken vant sin 3. gang på Arnold Classic i helgen.
Her heier Arnold Schwarzenegger på Lars Rørbakken i håndbak duell.
Lars Rørbakken er i gang med oppkjøringen til neste sesong.
Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!