Svenske Amanda doblet vekta si med styrketrening

Intervju06.10.2018Joachim Marhaug0

Amanda Kristiansen kom ut av anoreksi helvetet etter å ha startet med styrketrening.

Amanda Kristiansen var bare 11 år da anoreksikampen begynte. Den unge jenta forteller at hun til slutt veide bare 31,7 kg etter å ha levd på et kosthold bestående av vann og tyggegummi.

Nå er Amanda fra Gøteborg 18 år gammel, men hun bestemte seg for å gå ned i vekt i en alder av bare 11 år. Hun var overbevist om at på denne måten ville folk "legge merke til henne" og hun trodde hun ville få venner. I stedet førte spiseforstyrrelsen til at hun ble isolert. Amandas rutine besto av trening hver eneste dag. Hun trodde hun måtte kutte ut søtsaker og karbohydrater fra kostholdet hennes, noe som gjorde at til slutt inntok kun tyggegummi og glitrende vann.

For å gi familien sin det inntrykket av at hun spiste gjemte hun mat i lommene og bhene. På henne verste gikk Amanda med barneklær og veide bare 31,7 kg.

- På den tiden var jeg utrolig usikker og jeg hatet hvordan jeg så ut og hvordan jeg var. Jeg var den stille jenta og hadde knapt noen venner. Jeg hadde alltid hatt en normalvekt, men jeg hadde alltid et veldig feil kroppsbilde. Like etter sommeren 2010 var jeg veldig deprimert og følte meg utrolig ensom og jeg følte at det var noe galt med meg. Da fikk jeg ideen om at jeg skulle begynne å gå ned i vekt for å forandre meg selv, sier Amanda.

- Jeg begynte å trene flere ganger i uken som til slutt ble hver dag. Jeg gav meg selv et forbud mot godteri, noe som førte til at jeg ikke spiste karbohydrater i det hele tatt. Og så gikk jeg så langt at jeg ikke spiste det i det hele tatt. Jeg levde på vann og tyggegummi for å holde unna sultens følelser. Jeg tillot meg ikke å sitte i det hele tatt. Bare når jeg satt i en bil eller da jeg sov om natten.

- Jeg gjemte mye mat i tøfler, bh og lommer. Jeg var også en ekspert til å lyve. Jeg hadde ingen kontroll over mine egne tanker eller handlinger i det hele tatt. For hver dag som gikk mistet jeg mer og mer kontroll over meg selv og sykdommen min fikk mer og mer kontroll over meg. Da jeg var på mitt verste fortalte familien min at det var som om jeg var død. Og det er sannheten, jeg følte at jeg var død. Jeg hadde ingen kontroll i det hele tatt og jeg ville bare dø.

Foreldrene ble svært bekymret og ønsket at det kom et mirakel som kunne redde barnet deres. Det eneste som var vellykket var styrketrening.

- Jeg fant min kjærlighet til styrketrening og det var en motivasjon til å begynne å spise. Jeg begynte også å slappe av med venner igjen og fant nye venner. Jeg ønsket å kunne gjøre alt det de gjorde. Jeg begynte å se de positive tingene i livet og det gjorde at jeg kjempet hardere.

Å overvinne anoreksi var et vendepunkt i Amandas liv. Nå deler hun stolt mange bilder på Instagram og hun er et levende eksempel på at man kan komme seg ut av det for andre unge jenter som står overfor lignende problemer.

- Jeg er glad for hvordan kroppen min ser ut. Jeg vil ikke si at jeg elsker den 100 prosent, men jeg tror ikke noen i denne verden gjør det. Men jeg føler meg komfortabel i meg selv og jeg kan leve livet mitt hvordan jeg vil, avslutter Amanda.

 


Etter å ha blitt mobbet på skolen gikk denne jenta ned mange kilo.
21-åringen slet lenge med bulimi som hadde tatt total kontroll over livet hennes.
Bare 15 år gammel veide hun 32 kg. Instagram med ble redningen!
En tenåringskamp mot anoreksi endte i rullestol, men til slutt har vant hun over spiseforstyrrelsen og ble en kroppsbygger.
Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!