Høstens matnyheter

Kosthold16.10.2018Fride Skjønsberg0

Vi går en smaksrik høst i vente. Dette er de nye matvarene som er på vei inn i butikkene.

Nå er nye mat- og drikkevarer på vei inn til butikkene. Denne høsten kan du blant annet finne, nye pizzavarianter, påleggstyper og mye mer! 

Orkla Foods Norge dagligvare

Orkla Foods Norge kommer blant annet denne høsten med nye varianter av pizza, sauser og supper til forbrukerne.

 

TORO Kjølte sauser er en helt ny serie ferdige sauser, klare til servering på bare to minutter. Serien består av Bearnaise, Fløtesaus, Bretagne Kyllingsaus og Peppersaus, og er laget med gode råvarer for å gi forbruker mer av den gode smaken. Sausene kommer i praktisk emballasje med skrukork, og er helt uten konserveringsmidler.

Grandiosa Biff er en ny Grandiosa toppet med biffbiter, krydret med hvitløk og Chili. Pizzaen er også toppet med løk, persille og en deilig blanding revet Jarlsberg og Mozzarella.

Pizzabakeriet Kylling er en ny pizza med smaker fra marinert kylling, toppet med revet mozzarella og grana padano, hjemmelaget basilikumpesto og tørkede chili flak.

Pizzabakeriet Spekeskinke har fått ny og unik produktkvalitet med ekstra tynn bunn, mascarponekrem for økt saftighet og ny osteblanding med revet mozzarella og grana padano.

TORO Pastaretter relanseres med nytt og moderne design, samt ny og bedre smak. I tillegg lanseres Mac'n Cheese. Pastaretten fra TORO lages med en kremet og smakfull ostesaus, som inneholder blant annet milde smaker av cheddar og parmesan.

Quaker Super Goodness er en ny serie velsmakende granola fra Quaker. Den kommer i to smaksvarianter, Grains & Fruit, som er nøkkelhullsmerket og inneholder bringebær og biter av eple, og Brains & Seeds, som inneholder gresskar og solsikkefrø. 

TORO Chunky suppe, Chunky supper fra TORO ble lansert tidligere i år, og er en serie ferske og fyldige porsjonssupper med store biter av råvarer og med masse smak. Nå lanseres en ny fristende og smakfull variant i serien; Vegetarisk Indisk Masala. Klar til å spises etter tre minutter i mikro, og passer perfekt som lunsj eller middag.

Stabburet Pai kommer med en vegetarisk nyhet - Brokkoli & Mozzarella. Den er 100 % vegetarisk og har en bølget bunn med ekte smør. Den har en fantastisk smak av asparges og brokkoli, med et hint av sitron, og er toppet med Mozzarella-ost. 

TORO Fri
gjentar suksessen fra fjoråret og lanserer denne høsten to nye TORO middagsfavoritter i glutenfritt - Bali Kyllinggryte og Jegergryte. Nyhetene fyller et etterlengtet behov fra markedet og er like lettvinte og gode som de kjente og kjære originalene! 

HAUGEN-GRUPPEN AS

Haugen-gruppen as kan friste med flere medlemmer i taco-familien Old El Paso, te og juice. 

Balsamico Torrione Crema Con Acrto
Søt og fruktig smak av drue, uten fargestoffer, og med et høyt innhold druemost som gir en fyldig smak og konsistens. Passer godt til å dekorere med, og gir en spennende touch på salater, bær, is og desserter, grillede grønnsaker, ost og parmaskinke.

Twinings Earl Grey uten konvolutt
Den originale Earl Grey relanseres i ny og praktisk d-pk størrelse.

Old El Paso Tortilla Glutenfri
Glutenfri tortillaer laget av en spennende miks av mais, tapioka og quinoa. Tortillaene har en fantastisk smak og myk konsistens som gir det perfekte mexicanske måltidet - helt glutenfritt.

Old El Paso Chips Sea Salt
Lettsaltede tortilla chips produsert med 100% maiskorn og solsikkeolje. Chipsen er glutenfri og fri for konserveringsmidler. Spises som de er eller dyppes i salsa og rømme.

Tortilla Chips Chili
Tortilla chips produsert med 100% maiskorn og solsikkeolje. Chipsen er glutenfri og fri for konserveringsmidler, og har en deilig, mild smak av chili. Spises som de er eller dyppes i salsa og rømme.

Old El Paso Nachips
Runde, sprø og lettsaltede maischips. Chipsen er produsert med 100% maiskorn og solsikkeolje. De er glutenfrie og fri for konserveringsmidler. Med disse gode chipsene kan du lage en meksikansk nasjonalrett - nachos! Det er godt, enkelt og er raskt å lage.

Old El Paso Jalapenos
Brukes til å sette smak på garnityr og passer sammen alle mexicanske måltider. Dyrket i Mexico.

Old El Paso Fajita Cooking Sacue Chipotle
Kryddersaus som gir saftigere og mørere kjøtt, gir fajitaen en ny og deilig smak av chipotle. Enkel tilberedning som gir et skikkelig mexicansk festmåltid. 

Ocean Spray Cranberry Light
Nordamerikanske tranebær. Har helsemessige fordeler. Light versjon av Ocean Spray Classic. Lavt kaloriinnhold og uten tilsatt sukker. Ny kartong med skrukork.

OATLY

Oatly fortsetter å utvide sortimentet med havrebaserte hverdagsfavoritter.

Påmackan hvitløk og agurk
En ny smak i «smør-ost» - familien - smak av tzatziki. Den passer godt på brødskiven som pålegg, men passer også godt i supper og gryter som smaksforsterker. Laget på havrebase, helt uten melk. Påmackan tomat og basilikum

Enda en ny smak i «smør-ost»-familien. Den har den gode fyldige havrebasen tilsatt soltørket tomat og basilikum. En plantebasert smørost som passer ypperlig på brødskiven, knekkebrødet eller i supper og sauser. 

Oatly Mocha Latte
100% vegansk sjokolade latte. Den er ikke bare plantebasert men også økologisk, har naturlig aroma og er supergod på smak. Den er like god kald som varm. Produktet kommer i en gjenvinnbar boks av papir. 

Coop Norge

Her kommer nyhetene til Coop du ser i butikkene fra og med september. 

Porchetta, Svineconfit og Portvinsmarinert høyrygg under premium-merket Smak. Disse er tilgjengelig i supermarkedskjeden Coop Mega.

Henriettes Lam er en serie med rene og naturlige kjøttprodukter, nøye utvalgt fra smaksrike lam som har beitet i Ryfylkeheiene. I serien finner du lammelår, fårikålkjøtt og filetkotelett av lam.Coop skivet ost utvider meierisatsningen med nye og spennende ostevarianter. I serien finnes variantene emmentaler, maasdamer, edamer og gouda. I tillegg lanseres Coop revet osteflak, som passer perfekt til pasta og salat.

Coop kjøttpålegg utvider også sortimentet, og tilbyr nå også 150 grams pakninger med hamburgerrygg, kokt skinke og servelat. Alle produktene lanseres under Coop-merket, og er laget av kjøtt produsert hos norske bønder.

I Coops egen «Fri for» serie lanseres smakfulle glutenfrie frøbrød med solsikkefrø, samt et lyst brød med chiamel.

Coop Änglamark kommer med flere økologiske produkter som cashew-nøtter, valnøtter, creamy peanøttsmør og crunchy peanøttsmør finnes nå som økologiske alternativ.

Q-meieriene

Suksessen Skyr luftig utvides!

 

Q-Meieriene utvider sortimentet med en tredje Skyr luftig med sitron smak. Den har en luftig moussekonsistens , er proteinrik og er et ypperlig sunt lite måltid. Q-meieriene tilbyr også en multipakning med fire vaniljeyoghurter. Passer perfekt for de som bruker denne yoghurten ofte. Yoghurten har 30% mindre sukker, er laktoseredusert og er ikke tilsatt kunstig søtning.

Mills AS

Mills har 4 spennende påleggssalater på vei ut av fabrikk i disse dager.

 

Den nye serien fra Delikat har fokus på smak og råvarer. produktene er utviklet for å gjøre brødmåltidet til en mer spennende smaksopplevelse, med smakfulle krydder og gode råvaresammensetninger. Serien kommer i smakene: Chicken creole, chicken curry, pulled pork og club. I tillegg til to nyheter, legges to av de mest smaksrike variantene fra eksisterende portefølje inn i denne nye serien.

UNIL AS

I uke 38 lanserer Unil en rekke nyheter.

Blant høydepunktene er Folkets kjøttboller med hele 40 % grønnsaker, Eldorado grytebaser og Fishy nuggets fra Fiskemannen.

Fersk & Ferdig lanserer to nye varianter i serien Skikkelig Digg; Kylling Tikka Masala og Szechuan nudelwok. Etniske smaker fra to forskjellige hjørner av verden. Kylling Tikka Masala er en smaksrik rett fra det indiske kjøkken. Szechuan nudelwok - et vegetariansk alternativ med deilige smaker fra det asiatiske kjøkken.

Folkets kommer med kjøttboller med 40 % grønnsaker. Maser barna etter spagetti med kjøttboller? Benytt anledningen til å snike i dem litt ekstra grønnsaker.

Ost og chiligrill
Saftig og smakfull spesialpølse fra Folkets fylt med ostebiter og chili.

Lammelår i skiver (fryst)
Lammelår kan stekes i panne, i ovn og egner seg godt i kokte retter. Lammelår i skiver er også ypperlig grillmat.

Eldorado Sauser og grytebaser
Eldorado lanserer tre varianter av grytebaser; Stroganoff, Paneng og Frikassé. Tilsett fisk eller kjøtt og du har en fullverdig middag på 20 minutter. I samme serien lanserer Eldorado tre sauser; Sandefjorsmør, saus til vilt og saus til hvitt kjøtt. Varmes og klar til bruk.

Eldorado fullkornsnudler
Eldorado lanserer middagsnudler av fullkorn. Fullkornsnudler er basert på fullkornshvetemel - en kilde til protein.

Eldorado Go Eco
Sjokolade med Quinoa. Økologisk nytelse av knasende quinoa i smaksrik og fylldig mørk sjokolade.

Eldorado Avokado i skiver
Passe moden og ferdig renset avokado - alltid tilgjengelig i fryseren - enkelt og greit.Passer perfekt til guacamole eller smoothie.

Grab ‘n' Go Nøtter og melon
Raskt påfyll på farten - nå med melon og eple, mandler, cashewnøtter og peanøtter.

Nå er hele frokostserien fra Eldorado merket med Nøkkelhullet!
Eldorado Crunchy Granola

Nyt Granola med god samvittighet. Velg mellom Granola med røde bær eller lag din egen variant med Granola naturell.

Eldorado Müsli
Eldorado lanserer en ny variant med ananas og kokos. Eldorado Müsli kommer i ny papirpose med bedret fyllingsgrad - bra for miljøet.

Eldorado Kakaostjerner og Frokosttall
De populære frokostblandingene til barna kommer med nytt og lekent design.

Eldorado Smoothie - Ny variant!
Med banan, blåbær, jordbær, bringebær, duer, acai og linfrø - i praktiske porsjonsposer.

Jacobs Utvalgte
Granola Eple og Røde bær - ny velsmakende variant
Jacobs Utvalgte Granola er røstede flak av havre og fullkornshvete, tilsatt epleskiver, bringebær og jordbær. Smaker godt som frokost eller som dessert sammen med yoghurt, honning og friske bær

Vaniljefromasj med salt karamell
Jacobs Utvalgte Vaniljefromasj er en håndlaget fromasj med høyt fløteinnhold og med ekte vanilje. Toppet med en fyldig og god salt karamellsaus blir dette en herlig dessert.

Mildrøkt ørret med pepper og honning
Jacobs Utvalgte Mildrøkt ørret er tørrsaltet og røkt på tradisjonelt vis med lokal svartor. Ørreten er mør og har en mild og delikat røksmak, balansert peppersmak og en fin sødme av honning i ettersmaken.

Lam Mørbrad sous vide
Jacobs Utvalgte Lam Mørbrad krydret med havsalt og grovkvernet sort pepper, er renskåret og mørt kjøtt med fettlokk. Kjøttet er sous vide varmebehandlet, og skal kun varmes før servering.

FISKEMANNEN
Torskenuggets med 65 % fisk til snacking
Diskemannen lanserer to varianter med nuggets i frysedisken. Fishy nuggets med havsalt og pepper og Fishy nuggets med chili og sitron. Produktene passer perfekt til snacking, og er et godt alternativ til lørdagskosen, eller når du er litt fysen på noe godt. Begge varianter inneholder 65 % norsk torsk og har glutenfri panering og krydder.

Ferskpillede reker MAP
Nå lanseres MAP pakkede, ferskpillede reker fra Sørlandet. Perfekte på smørbrødet eller i salaten. Rekene er MSC-sertifiserte. 

Grilstad AS

Grilstad har to spennende påleggsnyheter i høst!

Grilstad Supersalami relanseres med nytt design og pakning nå i september. Grilstad Supersalami har den gode salamismaken, men er et sunnere alternativ. Produktet inneholder mer kjøtt og 40 % mindre fett enn tradisjonell salami. Supersalami er en rik kilde til protein med 27 g pr 100 g.Grilstad Italiana en spennende nyhet nå i høst! Den er laget slik man kjenner salami fra Italia; den har en grov, mer håndlaget struktur, og krydderretning som gir ekstra mye smak. For den som verdsetter ekstra smak og nytelse i hverdagen er dette den rette salamien å ha på brødskiva.

Findus

Denne høsten handler om oppgradering av fiskepinner.

 

Findus Fiskepinner kommer med 100% fiskefilet, pakket inn i en ny unik kavring som er ekstra sprø. Fiskepinnene er også blitt større og saftigere. Alle har et lavt saltinnhold, og bærer nøkkelhullmerket. Oppgraderingen er både på Findus Originale Torskepinner og på Findus Glutenfri fiskepinner. I tillegg lanserer Findus Våre Beste Fiskepinner, som er for de mest kresne. Nyheten inneholder mye fisk og lite salt, og har store, saftige biter pakket inn i kavring, som gjør de ekstra sprø.

REMA1000

Det skal gå fort, det skal være enkelt, og det må være sunt og skånsomt for miljøet. Dette er høstlanseringen til REMA1000.

Green curry-suppe
Rask middag til familien, nå finner du en spennende suppe med smaker som kokos og ingefær.

Pølsegryte
Gryteretter er en klassiker, og nå kommer en variant med tilsatt grønnsaker for ekstra god smak.

Glutenfrie fiskegratenger
Nå lanseres en serie glutenfrie fiskegratenger som gjør det enkelt og godt å spise mer fisk. Fiskefilet serveres med potetmos og valg mellom sausene hollandaise, sandefjord- og spinatsaus.Scampi
Scampi er en annen favoritt, og den kommer nå i en resirkulerbar skål. Pakningsstørrelsen er redusert, men innholdet er det samme. Ny forpakning bidrar til redusert plastbruk.
I tillegg lanseres rå scampi og villreker uten skall, begge i mindre pakningsstørrelse, i frysedisken.

Posteier
Nytt ut er også en serie posteier, Superpostei, tilsatt ekstra Omega-3 og 30 prosent gulrot. Dermed blir det enkelt å få i seg mer grønnsaker og de sunne fettsyrene. For eksempel i matpakken til barna.


Fride Skjønsberg 

Fride er faglig dyktig og formidler sitt budskap på en forståelsesfull måte. Hun er utdannet personlig trener og kostveileder gjennom Active Education. Fride er lidenskapelig opptatt av kosthold og er også selv aktiv med trening.

Høstens spennende matnyheter

Trening14.10.20197

En rekke nye matvarer er på vei ut i butikkene i disse dager.
Sommerens matnyheter plasseres i butikkhyllene nå om dagen.
Det er duket for årets store nyhetsslipp.

Høstens snacks og godterinyheter

Kosthold18.10.20187

Høstens godterislipp kan friste med mørk og lys sjokolade, søt-lakris, vingummi, sprudlevann og enda mer.

Høstens spennende matnyheter

Trening14.10.20197

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!