Superspreke Michelle (22) trener som en badass

Intervju22.11.2018Joachim Marhaug0

Michelle Dale Claussen har tatt to 2. plasser i år. Se supertøff treningsvideo av henne!

Michelle Dale Claussen er 22 år gammel og bor både i Spania og Norge. Hun pendler mellom de to landene.

Quick Facts:
Navn: Michelle Dale Claussen
Bosted: Pendler mellom Norge og Spania
Alder: 22
Høyde: 163 cm
Vekt: On season: 50 kg - Off season: 56 kg
Arbeid: Student
Sivilstatus: Singel
Sponsor: Alhamar Fitness Center, La Familia Worldwide og Domotus
Klubb: Team Fit2gether
Instagram: Michelledale
Meritter:
2 Plass NM 2018
2 Plass OGP 201

Hvem er du? Fortell litt om deg selv
Jeg er 22 år gammel og for øyeblikket utdanner jeg meg som personlig trener ved Akademiet for personlig trening (AFPT). Jeg er veldig ambisiøs og det er viktig for meg å ha konkrete mål å strekke meg mot. Jeg er ekstremt opptatt av trening og å ha en sunn livsstil, både fordi jeg interesserer meg for det som fag, men også fordi det er det livet mitt består av. Foruten om trening og myfitnesspal er jeg veldig glad i å reise og andre opplevelser. Og det er absolutt noe jeg kommer til å prioritere mer i årene som kommer. Hvordan gikk høstens konkurranser?

De gikk over all forventning. Jeg hadde i utgangspunktet ikke planer om å kjøre en sesong til så tett på, men så fikk jeg litt blod på tann etter vårens konkurranser og kastet meg ut i det igjen. Da var det spesielt gøy at det gikk så bra som det gjorde! 

Gjorde du noe annerledes denne oppkjøringen enn sist?
Sist oppkjøring styrte jeg stort sett dietten min selv, men jeg syntes alltid det er gøy å teste nye metoder så jeg kontaktet Jesper Olsen for å få til et samarbeid og oppfølging fra han. Det var litt nervepirrende å legge «kontrollen» i noen andres hender, men igjen super takknemlig for hva vi har fått til sammen. 

Hvordan ser oppkjøringen din ut?
Jeg vil tro min oppkjøring er ganske lik de aller fleste. Kalorier kuttes og treningsmengde økes. 

Hvordan gjør du det med trening og kosten dagene før konkurranseshow?
I peak-week spiser jeg stort sett ganske likt som de fire siste ukene før et show med tanke på kalorier og makrofordeling. Jeg trener lette fullkroppsøkter og alt basert i forhold til energinivå fra dag til dag.

Hvor lenge har du trent generelt?
Jeg lenge vært aktiv med en eller annen form for trening, men selve styrketreningen er noe jeg startet med for drøye tre år siden. Seriøsiteten derimot tok fatt for litt over ett år siden da jeg fikk for meg at bikini fitness var et mål jeg kunne tenke meg å jobbe mot. 

 

Har du trent noe før du begynte å trene vekter?
Tidligere har jeg drevet med boksing og friidrett.

Hva står dietten av? Hva spiser du og når?

Jeg har som hovedregel at det ikke skal gå lenger enn 3,5 time mellom hvert måltid jeg spiser. Jeg pleier å fordele måltidene på seks, som faktisk gjør at jeg sjeldent går sulten selv på kaloriunderskudd. Dietten min består av kylling, egg, torsk, havregryn, ris, søtpotet, grønnsaker og nøtter. I starten av oppkjøringen hadde jeg også litt melkeprodukter, proteinpulver og peanøttsmør. Men på diett trives jeg best med rene matvarer fremfor pulver og andre ting som egentlig bare får meg til å ha lyst på mer. 

Hvor mange kalorier er dette?
Kaloriene blir justert underveis, men denne sesongen startet jeg på rundt 1800 kalorier og på det laveste lå jeg på 1200. Maten jeg spiser er lik, men porsjonene blir mindre etter hvert som jeg kommer nærmere konkurranse. 

Hvilke kosttilskudd bruker du og vil anbefale til andre?
Jeg bruker utrolig lite kosttilskudd og har veldig lite formeninger rundt det. Jeg er veldig glad i å ha proteinpulver på havregrøten min og jeg drikker som regel BCAA under treningsøktene mine kun fordi jeg syntes det smaker godt.
På diett blir det selvfølgelig litt ekstra tilskudd av vitaminer og mineraler. Det er noe jeg vil anbefale alle å ta da jeg ble litt sløv med det selv denne sesongen, og fikk virkelig kjenne på konsekvensen av det. 

Hvor lenge har du vært på diett?
Etter vår sesongen hadde jeg en liten ferie før jeg brått bestemte meg for å gå for en ny runde. Så totalt har jeg vært på diett 8 måneder i år. 

Hva er din beste diettmat?
Havregrynsgrøten min er hellig både på diett og ellers. Har du noen forbilder? Hvem ser du opp til her i verden?
Jeg har to forbilder, og det er mamma og pappa. De har lært meg at alt er mulig, man må bare ville det nok. Og det er noe jeg lever etter den dag i dag. Jeg kunne skrevet 1000 ord om hvorfor de er mine største forbilder, men de betyr alt for meg og er de råeste menneskene jeg vet om. 

Hvordan trener du?
Jeg trener veldig variert med tanke på øvelser, sett og reps, men jeg prøver å holde meg til 20-25 sett per muskelgruppe i uken og mellom 6-15 reps. De «prioriterte» muskelgruppene som rumpe, ben og skuldre trener jeg 2-3 ganger i uken og fordeler settene litt spredt utover uken. 

Hvor mye kardio trener du for å komme i form?
Kardio er ikke noe jeg higer etter dersom det ikke er behov for det. Kontrollerer heller mer med kosten. 

Hvor mye poseringstrening gjør du?
Så mye jeg kan! Var så heldig å ha Nina P Olsen som min poseringscoach denne sesongen. Min sceneopptreden hadde ikke vært den samme uten henne. Vil anbefale alle som skal eller kunne tenke seg å stille om å delta på en av workshopene hun holder. Det har vært så givende og motiverende å kunne være en del av det. 

Har du noen favorittmuskelgruppe du liker å trene, og hvorfor?
Jeg er generelt glad i å trene ben, men for de som følger meg på instagram er det ingen hemmelighet at å trene rumpe er favoritten. Tror hovedgrunnen til det er at det er en av de muskelgruppene på kroppen min som har hatt mest fremgang siden jeg startet. 

Hvilken muskelgruppe er du mest fornøyd med?
Jeg har foreløpig ingen muskelgruppe jeg er mer fornøyd med enn andre. Det er også fordi jeg ser på kroppen min i sin helhet, så det viktigste for meg er å jobbe for å få de rette proporsjonene. 

Hva er det som motiverer deg til å stå på?
Resultater av hardt arbeid. 

Hvem coacher deg fremover mot konkurranse?
Denne sesongen hadde jeg Jesper Olsen som coach. 

Hva er dine langsiktige ambisjoner med treningen?
Først og fremst er det å fortsatt ha glede av treningen og se progresjon. Men det er jo ingen tvil om at å fortsette å konkurrere og ha det som mål er noe jeg absolutt ønsker. 

Hvor trener du?

Når jeg er i Norge trener jeg på Sats i Drammen. Men siden jeg tilbringer mye tid i Spania er det Alhamar Fitness Center som er der jeg oppholder meg, utenom de åtte timene jeg sover.

Hvordan er miljøet der?

Senteret drives av mamma og pappa, og de er genuint opptatt av høy standard på maskiner og service. De har begge lang fartstid både i treningsbransjen og forretningsverden. Det er noe som speiles i miljøet på senteret hvor det kun er aktive medlemmer som tilbringer mye tid og trives godt. Det er en god atmosfære og allsidig spenn i både alder, nasjonalitet og type mennesker som trener. 

Noen du vil takke til slutt?

Kort oppsummert vil jeg takke alle som har gitt meg støtte og hjulpet meg på veien mot målet. Jeg vil takke nærmeste familie og venner som har hatt troen på meg helt fra starten. En kjempe stor takk til Team fit2gether for å ha vært så heldig å ha en så fin gjeng å dele denne reisen med. Og helt til slutt, Jesper og Nina. Setter kjempe stor pris på det dere har bidratt med og hjelpen jeg har fått fra dere. Det har vært kjempe gøy å ha dere med på «laget». Tusen, tusen takk!


Nå står sporten foran et ytterligere fall på grunn av eksklusive eneretts avtaler og medier som blir stengt ute.

Oslo Grand Prix 2018

Fitness07.04.2018313

Oslo Grand Prix er tidenes muskelshow. Se video, bilder og resultater.

Norges sprekeste sykepleier

Intervju06.04.201884

Denne spreke sykepleieren tok førsteplass i Bikinifitness. Cecilie Holm er i toppform!
Linda Nyjordet på 23 år deltok i sin første konkurranse og fikk 3. plass.

Oslo Grand Prix 2018

Fitness07.04.2018313

Norges sprekeste sykepleier

Intervju06.04.201884

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!