Solbjørg R. Haug

Intervju08.09.2007Joachim Marhaug0

Hun tok førsteplass i Athletic Fitness i Oslo Grand Prix 2007 og har mange andre gode plasseringer. Hun jobber som politi og begynte å trente vekter i 2000.

Navn: Solbjørg R. Haug4.jpg
Alder: 27
Bosted: Drammen
Arbeid: Politi
Høyde: 168
Vekt: on 57, off 61-67
Sivilstatus: Singel
Sponsor: Ingen

Fortell litt om deg selv

Jeg er ei aktiv jente som liker at det skjer noe rundt meg. Jeg stortrives når jeg kan gå på jobb og ikke vet hva dagen vil bringe. Jeg er alltid blid og glad i å le, om at en god latter forlenger livet, er det ingen tvil om :)

Andre beskriver meg som veldig rolig og til tider litt for tolmodig, men jeg tror ikke det er noen egenskap som plager så mange. Til tross for at min fremtredenhet kan virke som noe beskjeden er det noen som syns det er rart at jeg digger å stå på konkurransescenen. Men følelsen av å ha nådd et mål for meg selv gir meg utrolig kick og mersmak! Her er det nok også et sterk konkurranseinnstingt som trer frem, hehe, og ja, jeg hater å tape! ;)

At jeg i tillegg er utrolig sta og målrettet (noe som kan irritere mine nærmeste har jeg skjønt, hehe) hjelper vel også i drivet av denne interessante sporten.
Ved siden av å trene med vekter 5 dager i uka er jeg mye ute og går. Jeg har en samboer, schæferen Felix, som krever tid og trening. Han er en god venn å ha når morgenturene kaller, et godt samarbeid er viktig siden jeg trener han opp for å bli godkjent tjenestehund og makker på jobb.

Da jeg bodde i Oslo for et år siden trente jeg på Partner Gym, et bra sted med hyggelige folk og godt miljø, (all honnør til dagelig leder: Bjørn!) men da jeg fikk jobb i Drammen og flyttet, begynte jeg på Pro Gym på Åssiden. Her er det alle tiders utstyr, flinke folk og ikke minst mulighet til å trene når man vil (nøkkelkort utenom åpningstider) noe som er en stor fordel for meg som jobber turnus.
Til tross for at jeg er ei rolig jente kan du banne på at er det noe som går fort, er stort, høyt eller kiler i magen -der finner du meg...


Merittliste

Grand prix 2003
atletic fitness, 6 pl.
Nm 2005, fitness, 1 pl.
Grand prix 2007, atletic fitness, 1 pl.
Loadedcup 2007, bodyfitness, 2 pl.

Fortell om din treningsbakgrunn?

Jeg har alltid drevet med idrett, var med på allidrett og turn og andre aktiviteter man som barn gjerne tester. Da jeg var 7 år begynte jeg å spille håndball, noe jeg fortsatte med i 13 år. Jeg vokste opp på en gård og var så heldig at jeg hadde 7.jpgmuligheten til å ha hest der jeg bodde. Dette opptok også mye av fritiden min, så ved siden av håndballtreningene som etter hvert ble hver dag siden vi rykket opp i 2.div, var jeg aktiv rytter som konkurrerte i sommerhalvåret med den firbeinte. Skole ble det kanskje litt liten tid til oppi alt, men jeg gikk på idrettslinje på videregående og hadde mulighet til å flytte egentreningene i skoletida.

Som så mange håndballspillere gikk det hardt utover knær og ankler. Det siste året jeg spilte aktivt følte jeg vel at jeg satt mer på skadebenken enn var på banen. I håndball-egentreningene gikk det en god del i trening med vekter, det var sånn jeg ble bitt av den basillen. Jeg trente litt på gym 2000 og ble av gymeier Kopland introdusert for atletic fitness og syns det hørtes utrolig spennende ut! Jeg så på min første fitness og bygger konkurranse i 2000 og fikk gåsehud på hele kroppen av stemningen og av hvor fantastisk bra utøverne så ut.

Hvordan ser en helt vanlig dag ut i ditt liv?

Vel.. Man kan si det sånn at ingen dag er lik for min del.. Klokkeslett og rutiner bytter alt ettersom når på døgnet jeg jobber. Som mange andre også gjør så jobber jeg turnus, dag/ettermiddag/natt
Men jeg kan gi et eksempel på en dag hvor jeg jobber dagvakt:
05:15: Står opp, tar en eplebåt og litt kaffe
05:30: Går en time med hunden min.
06:45: Frokost (dagens beste måltid!, havregrøt med proteinpulver og udo's choise) 1 knekkebrød med cocosa
07:40: jobb
10:00 Mat (eks kylling/fisk/biff, masse grønnsaker, eple)
13:00: Mat (ganske likt forrige måltid)
15:00: Hjem, lufte hunden
16:00 Mat (samme som måltid 2/3, pluss litt ekstra cocosa/udo's)
17:00: Trening
18:30: Raske karb i form av riskaker pluss en proteinhake.
19:30: Mat, slappe av på sofaen, være litt sosial og lignende.)
22:30: Lett måltid
23:00: Sove

Hva er dine mål og ambisjoner?

Målet mitt er hele tiden å bli bedre enn sist jeg stilte. Når man skal konkurrere må man tenke på at man bare klarer å gjøre noe med sin egen form, man må blåse i alle andre. Man ser uansett ikke helt hvordan man ser ut symmetrisk sett før man står ved siden av hverandre med farge og flombelysning.. Så tar jeg med meg noen delmål på veien, er alltid kjempegøy å klare èn ekstra rep eller en tyngre vekt enn forrige gang!

Hva fikk deg til å begynne å trene?

Jeg har alltid vært konkurransemenneske, fra jeg var liten elsket å se hvem som løp fortest, hoppet lengst eller hvem jeg klare å ta i håndbak. Har også så lenge jeg kan huske syns det har vært deilig å kjenne en virkelig sliten kropp etter en hard treningsøkt, ingen ting er vel som å ligge rett ut en kveld, skjelven i muskulaturen, kjenne at det pitrer i beina og du bare vet at resultatet av treningen er at du har presset deg til å bli enda litt bedre/sterkere!

Er du fornøyd med framgangen du har hatt?

Jeg er stort sett fornøyd med fremgangen. Det er ingen tvil om at jeg har lært mye på veien hvertfall! Føler egentlig at det var nå siste gangen jeg stilte som jeg fikk deffen ordentlig til. De to andre årene syns jeg at jeg har mistet mye muskulatur på veien og aldri klart å bli hard nok. Etter mye prøving i starten fant jeg ut at det er fisk som er tingen for min del. Så etter endeeel uker med torsk smakte biffen bra på spisedager! I løpet av årene jeg har trent med vekter har jeg hvertfall klart å bli en god del sterkere og ikke minst at alle "vondtene" i knær og ankler (etter håndballskadene) er så godt som borte, og ingen ting er bedre enn å være skadefri!!

 

 

Hvordan trener du?

Jeg elsker å trene tungt, kjører mye av typen 5-6 rep. Er ikke så flink til å kjøre faste sykluser, men prøver å lytte til kroppen. Skal vel ikke stikke under en stol at jeg sikkert ikke hadde hatt vondt av å trene litt mindre innimellom, prøver å si til meg selv at litt hviledager bare gjør godt for kroppen, men syns ikke det er så lett når jeg av rutine skal være dritsliten når jeg legger meg, hehe.

Jeg bytter litt på hva slags splitt jeg trener, men nå for tida trener jeg bryst/triceps, rygg/mage, skuldre, bein, biceps/legger. Prøver å konsentrere meg om svakhetene mine, trene de muskelgruppene enten alene eller først i en treningsøkt. Stort sett trener jeg 3-4 ulike øvelser per muskelgruppe og ca 3 sett per øvelse. Innimellom overrasker jeg kroppen men å kjøre flere øvelser og færre sett eller få øvelser og mange sett. Jeg tror det er viktig å ikke "kjøre seg fast" i måte å trene på, men innimellom gjøre noe som kroppen ikke er vant med, sjokkere på en eller annen måte.

Hvilke øvelser er dine favoritter for følgende muskelgrupper

-Bryst: Benkpress
-Skuldre: sidehev, nakkepress
-Triceps: dips
-Biceps: hantelcurl
-Rygg: chins/nedtrekk
-Forside lår: beinpress
-Bakside lår: strakmark
-Legger: sittende tåhev
-Mage: beinhev og vanlige situps

Hvordan spiser du?

Jeg spiser hvertfall hver tredje time. Sørger for å få i meg nok proteiner og resten tar jeg som det kommer (offseason da vel og merke, hehe) Siden jeg bor alene er det ingen som klager på hva jeg spiser eller hvor ofte jeg spiser, er bare på jobb jeg får noen kommentarer på "skal du spise IGJEN?!" 1.jpg"Hva for noe spennende variasjon har du på nista i dag da, er det brokkoli eller blomkål du har til kyllingen?" Syns selv at kosten har utrolig mye å si på hva jeg presterer på treningen til hverdags så jeg er ganske strikt på å spise bra i ukedagene, så frotser jeg i alt mulig i helgene.
Mitt store, beste måltid er helt klart frokosten. Havregrøt er et "must" og med litt udo's og proteinpulver i er det rene "herremåltidet" for meg :)
På diett ble det fisk, fisk, fisk og grønnsaker...

Bruker du kosttilskudd?

Jeg bruker proteinpulver, multivitaminer, udo's choise, cocosa, zma, glutamin og i perioder kreatin.

 

Hvilket kosttilskudd vil du anbefale til andre og hvorfor?

Vil vel anbefale det jeg selv bruker da jeg syns dette fungerer bra for meg. Jeg tror ikke vanlig norsk kosthold inneholder nok proteiner og viktige næringsstoffer hvis man ønsker maksimal forbedring.

Hva er dine beste løft med vekter?

Har ikke så mange maksløft, men syns benkpress er utrolig bra og morsom øvelse. Løfter 90 kg nå, men målet må vel være 100 i løpet av et år ;) Siden jeg så altfor lenge har slitt med dårlige knær har jeg ikke løftet noe særlig maksløft i mark eller knebøy. Jeg liker de øvelsene godt, men kjører de ofte i slutten av treningen med litt lettere vekter.

Har du noen forbilder?

Folk jeg kjenner som er i bra form både motiverer meg og er forbilder for meg. Husker godt hva slags inntrykk Janne M Johansen gjorde på meg på første konkurransen jeg så!

Jorun Steine er også en fantastisk bra utøver som virkelig er feminin på scenen til tross for at hun er en grov bygger.

Tea H. Eriksen har en fysikk som "enhver kan drømme om". Jeg kjenner denne jenta som ei utrolig sympatisk og snill jente med begge beina planet godt på jorda.

Tre flotte forbilder for publikum og treningsentusiaster på stevner!

 

Hva motiverer deg?

Å se andre som er i bra form!!

Hva gjør du for å komme i form?

Justerer på kosten, går mye og bestemmer meg for at "nå skal jeg ikke gi meg før jeg er i bra form".

Har du noen tips for å få fart på forbrenningen?

En kaffekopp og morgentur før frokost. Ellers sørge for nok fett, skikkelig "guts" på trening og ikke minst best mulig søvn.

Hva synes du er din beste prestasjon?

Det var veldig gøy å nå toppen på Oslo GP i vår, men som beste prestasjon syns jeg nok at Loadedcup-konkurransen kanskje kan dras fram. Sikkert fordi jeg dro til Danmark med null forventninger siden jeg to uker i forvegen egentlig ikke hadde tenkt til å delta fordi de ikke hadde noen atletic fitness klasse på stevnet.

Men etter litt frem og tilbake bråbestemte jeg meg for å "slenge med" for å få med meg en konkurranse til. Jeg fikk siste uka sydd bikiniene som trengtes (Takk til Toril på Sefa) og lånt meg en flott badedrakt (Takk Vibeke)

Da jeg ble dratt frem på første sammenlikning i runde èn så jeg sikkert ut som jeg datt ned fra månen, var rimelig overrasket.. Var en helt utrolig følelse å bli ropt opp som nr 2 i finalen, å få stå ved siden av Tea på pallen var helt rått!

Har du noen forslag til enkle og sunne måltider?

3.jpgEr nok ikke den som kokkelerer og slår meg mest løs på kjøkkenet så det går mye i like måltider siden jeg kvelden i forveien lager neste dagens måltider. Men enkelt og godt er havregryn med proteinpulver og vann. Mager kesam med fun light eller en god wokblanding med kyllingfilet.

Hvilke muskelgruppe er du er mest fornøyd med?

Rygg og bryst

Hva er ditt treningstips til nybegynnere?

Godta at det tar årevis å bygge muskler! Lytte til erfarne folk som har stilt selv og lese masse nyttige treningstips på forumet ;) Og husk, kosten og hvilen er like viktig som treningen!


Kun 8 kilo mellom bildene

Intervju25.04.2013593

Andreas Gulbrandsen kom i superform.

Greske Andreas Santorinios er klar

Intervju21.03.2013135

Se bilder og intervju.
Se videointervju

Linda Antonsen (38) klar for VM

Intervju06.12.2012132

Linda Antonsen deltar i Bodyfitness.

Kun 8 kilo mellom bildene

Intervju25.04.2013593

Greske Andreas Santorinios er klar

Intervju21.03.2013135

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!