Hafthor Bjønsson vinner Europas Sterkeste Mann 2019

Strongman09.04.2019Joachim Marhaug0

På femte år vinner Bjørnsson Europas Sterkeste Mann tittelen.

Sporten av strongman kan dokumenteres med toppstjerner av visse epoker. Du kan starte med Bill Kazmaier etterfulgt av Jon Pall Sigmarsson, Magnus Ver Magnusson ville være etter det, da kommer Mariusz Pudzianowski og Zydrunas Savickas. Tidligere i dette tiåret, ville Brian Shaw bli ansett som leder av den nåværende gjengen av superstjerner med styrke.

Nå svinger tidevannet til favor for Hafthor Bjørnsson. Han har vunnet alt i det siste og viser ingen tegn til å bremse ned. Denne helga gikk han til Leeds, England, for å vinne Europas Sterkeste Mann, og det var klart helt fra starten av at alle andre sloss for andreplassen.

Hafthor sikret den samlede seieren med fire og et halvt poeng som ikke ser ut til å være mye, men det ville ha krevet noe monumentalt av noen andre eller en feil på egen hånd hvis han skulle miste plasseringen. Blant høydepunktene var hans ytelse på Axle deadlift der han fullførte 10 reps med 350 kg for å ta ledelsen i første øvelse.

2. - Mateusz Kieliszkowski
Dette kan være den neste Thor så Bjørnsson må holde øye med denne mannen fordi han alltid ser ut til å nærme seg innpå ham. Kieliszkowski endte også 2. i verdens sterkeste mann i fjor, og er Polens sterkeste mann vinner for fjerde gang. Om noen år kan vi snakke om ham som om vi snakker om mesteren nå.

3. - Konstantinske Janashia
Å være en av de 3 beste stjernene i Europa er en stor prestasjon. Og være på samme podium som de to andre mennene som er foran ham er noe å være stolt av. The "Georgian Bull" kan ikke være mesteren, men fortjener å bli ansett blant eliten i sin sport.

World Log Press Championship

Dette var en annen begivenhet som hadde oppmerksomhet fra fans over hele verden. World Log Press Championship ble også arrangert i Leeds, og det skuffet ikke. Vinneren er Iron Biby.

Med en trykk på 220 kg (484 pounds) sikret Iron Biby seieren på sitt neste siste løft. Han forsøkte å bryte Zadrunas Savickas verdensrekord med å gå for 229 kg (503,8 pounds), men feilet. Han sa at hans neste mål vil være å få 230 kg og ta rekoden neste gang.

 

Ny amerikansk rekord - Rob Kearney

Det var ikke en verdensrekord, men det er en ny amerikansk rekord og det tilhører nå Rob Kearney. Han brøt Robert Obersts rekord ved å fullføre en press på 214 kg. Oberst har allerede lagt ut på nettet som han har til hensikt å ta rekorden neste år.

Mens han holder ny rekord for sitt hjemland var han ikke den eneste konkurrenten for å fullføre det løftet. Graham Hicks og Mateusz Kieliszkowski fikk også samme vekt, men feilet på de andre løftene.Larry Williams aka "Larry Wheels" ble tilbudt en "wild card" invitasjon til å konkurrere her og klarte å presse 202,5 kg.

Ekstra attraksjon - Håndbak

Du har kanskje sett på Instagram at det var en håndbak utfordring. Eddie Hall gikk opp mot Vytautas Lalas i en spesiell hendelse i helgen. Hall var en god utfordrer, men Lalas var i stand til å dra Hall's arm ned i bordet. Lalas har konkurransedyktig håndbak erfaring og Hall har pensjonert seg fra strongman konkurranser i 2017, så Lalas syntes å være favoritt fra starten, men kampen var flott.


Hafthor Bjornsson pusher grensene og drar 501 kg i markløft - setter ny verdensrekord.

Hafthor bærer deg hjem

Diverse02.02.201933

Se denne elleville reklamen med Hafthor Bjørnsson.
The Game of Thrones stjernen deltok i en styrkeløftkonkurranse.

Her løfter han 445 kg i knebøy

Styrkeløft08.12.2018100

The Mountain blir bare sterkere og sterkere!

Hafthor bærer deg hjem

Diverse02.02.201933

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!