Hvor mange kalorier forbrenner du med sex?

Trening25.04.2019Nicole Bowling0

Vet du hvor mange kalorier du forbrenner under en sengevals?

Når du tenker på fysisk aktivitet kan du løpe, sykle, trene vekter eller til og med svømming kan komme i tankene. Men hva med sex? Du har kanskje hørt det før: Å få en partner gir deg en god trening i sengevalsen.  

Er det troverdighet i dette utsagnet? Ikke egentlig. Sex som en form for trening er en overdrivelse. Det får blodet til å pumpe. Men kaloriforbruk fra sex er ikke så høyt som mange tror.  

Hva sier forskningen?

Flere studier publisert i de siste årene har diskutert sex og kaloriforbrenning. En av dem, fra University of Quebec i Montreal, studerte 21 heteroseksuelle par i tidlig 20-årene. Forskere sporet energiforbruk under trening og seksuell aktivitet. De brukte armbånd til å spore aktivitet.  

Energiforbruk og bemerkelse av innsats, trøtthet og glede ble også vurdert etter seksuell aktivitet. Alle deltakerne fullførte en treningsøkt på 30 minutter på tredemølle med moderat intensitet for å sammenligne kaloriforbruk.  

Resultatene viste at menn forbrente 101 kalorier (4,2 kalorier per minutt) i gjennomsnitt i løpet av 24-minutters sengevals. Kvinner forbrente 69 kalorier (3,1 kalorier per minutt). Gjennomsnittlig intensitet var 6,0 METS hos menn og 5,6 METS hos kvinner, som representerer moderat intensitet. I løpet av 30-minutters moderat intensitet på tredemølle forbrente menn 276 kalorier og kvinner brente 213 kalorier. Det ble også bemerket at opplevd energiforbruk under seksuell aktivitet var lik menn og kvinner sammenlignet med målt energiforbruk.
Hva betyr disse resultatene? Sex brenner ikke så mange kalorier som en moderat intensitetsøvelse, men antall kalorier som ble forbrent var fortsatt bemerkelsesverdig.  

En annen studie som er publisert i New England Journal of Medicine er ikke helt like med de estimerte tallene for seksuell aktivitet. Studien sier at en mann som veier 70 kg ville forbrenne 3, 3 kalorier per minutt (210 kalorier per time) i løpet av sengevals med orgasme.  

Dette forbruket av energi ligner det som oppnås ved å gå i et moderat tempo. Men studien sier at gjennomsnittlig hver omgang av seksuell aktivitet varer i bare omtrent seks minutter. Dette betyr at en mann i 20-30-årene kunne forbrenne omtrent 21 kalorier under en økt.  

Hvordan forbrenne flere kalorier under sex?  

Gitt undersøkelsen vil "gjennomsnittlig" seksuell aktivitet ikke utgjøre mye i kaloriforbruk. Hvis du vil øke fordelen av din neste runde med sex, hvordan kan du øke forbrenningen?  

Hold på lenger
Hvis du vil forbrenne flere kalorier, delta i seksuell aktivitet i lengre tid.

Gjør det hot
Med det så mener vi rett og slett varmere. Jo varmere det er, jo mer vil du svette, og jo mer kalorier du vil forbrenne.

Prøv forskjellige stillinger
Det finnes ulike sexkalkulator. Du kan legge inn deg og partnerns kjønn og vekt, sammen med hvilke stillinger du har utført og kalorier som er forbrent blir kalkulert.

For en kvinne som veier 65 kg og hennes mannlige partner som veier 85 kg vil misjonærstillingen med henne på nederst i 10 minutter forbrenne 14 kalorier for henne. Det vil forbrenne 47 kalorier for ham.

Andre fordeler med sex  

Foruten kaloriforbruk har sex mange andre fordeler som forbedrer helsen din.  

Sunt hjerte
Ifølge en American Journal of Cardiology studie var menn som hadde sex minst to ganger i uken mindre sannsynlig å utvikle hjertesykdom, sammenlignet med menn som bare hadde sex en gang i måneden.  

Stress lettelse og bedre søvn
Etter orgasme frigjøres hormoner som kalles oksytocin og prolaktin. Både oksytocin og prolactin har sterke forbindelser til mat, avslapning og søvnighet.  

Sterkere bekkenbunnsmusklene
Bekkenbunnsmuskler støtter blæren, tarm og livmor. Når de spennes løftes disse organene og åpningene til skjeden, anus og urinrøret blir strammet. Styrking av disse musklene støtter kontroll over kroppslige funksjoner som urinering. Det kan også øke evnen til å oppnå behagelige opplevelser under sex.  

Oppsummert

Studier varierer fra antall kalorier som er forbrennes under sex, men et sikkert estimat er 3 til 4 kalorier per minutt. Sex har mange andre helsemessige fordeler utover forbrenning av kalorier, men regner ikke med det for kvoten av din fysiske aktivitet.

Referanser:
American College of Sports Medicine. (2011). ACSM issues new recommendations on quantity and quality of exercise [Press release].
http://acsm.org/about-acsm/media-room/news-releases/2011/08/01/acsm-issues-new-recommendations-on-quantity-and-quality-of-exercise

College of Health and Human Sciences. (2014). Colorado State University researcher: ‘Hot' yoga yields fitness benefits [Press release].
http://hes.chhs.colostate.edu/news/item/?ID=121873

Gutiérrez A, et al. (2003). Sauna-induced rapid weight loss decrease explosive power in women but not men. DOI:
10.1055/s-2003-42017
Hyperhydrosis. (n.d.).
http://my.clevelandclinic.org/health/articles/hyperhidrosis

Mayo Clinic Staff. (2017). Hyperhidrosis: Diagnosis and treatment.
http://mayoclinic.org/diseases-conditions/hyperhidrosis/basics/tests-diagnosis/con-20030728

Simpson MR, et al. (2011). Selecting and effectively using hydration for fitness.
http://acsm.org/docs/brochures/selecting-and-effectively-using-hydration-for-fitness.pdf

Staying hydrated - staying healthy. (2014).
http://heart.org/HEARTORG/HealthyLiving/PhysicalActivity/FitnessBasics/Staying-Hydrated---Staying-Healthy_UCM_441180_Article.jsp#.WfnvIBNSyu0

The health benefits of sweating. (n.d.).
http://piedmont.org/living-better/the-health-benefits-of-sweating

The science of sweat. (2013).
http://certification.acsm.org/blog/2013/may/the-science-of-sweat


Eggets unike egenskaper for deg som vil ned i vekt.
Hvorfor går noen opp i vekt når de tilsynelatende gjør alt riktig? Se svaret.
Kaffe inneholder koffein og kan dette hjelpe deg med å forbrenne mer fett?
Det finnes usannheter om hvordan man får større muskler og lavere fettprosent. Dette er 7 av dem!
Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!