Familielivets magiske formel for aktivitet

Trening06.03.2020Line Marhaug Pedersen0

Med lekser, middag, fritidsaktiviteter, oppfølging av barn m.m. er det ikke enkelt å skvise inn trening. I denne artikkelen skal vi gå nærmere inn på hvordan du som har familie skal få tid til trening i en hektisk hverdag.

Fokus på trening og kosthold er i vinden som aldri før. Vi har lenge hatt hovedfokus på nettopp dette, men i dagens samfunn der tidsklemma, stressnivået og forventninger stadig øker - ønsker nå å stresse befolkningen ned, og rette fokuset videre til gleden i familielivet. Vi vil bidra til å få familiene samlet i sunne aktiviteter, bidra til å stanse tiden litt i de hektiske hverdagene og legge bort mobil og tv-spill.

Gevinsten er like stor psykisk som fysisk, og er med på å gi store og små gode minner som vi selv sitter igjen med fra da vi var barn og ikke satt bak en skjerm for mange timer i døgnet. 

Tidligere var det barna som lekte i gatene, foreldrene holdt på med sitt hjemme. Så snudde det der barna ble mer hjemme, og foreldrene begynte å komme seg mer ut på toppturer og treningssentre. Vi ønsker å finne middelveien og balansen, og bringe familien nærmere hverandre, rett og slett ved å ha det gøy med bevegelse sammen.

Familielivet og hverdagen

Det høye prestasjonspresset i samfunnet kan være ødeleggende for gnisten og gleden. Du skal være en god arbeidstaker. Du skal ta vare på hus og hjem. Du skal ta vare på ekteskapet. Du skal ha nok tid til barna. Det skal lages middager. Lekser og fritidsaktiviteter skal følges opp, situasjoner skal håndteres og klær skal vaskes. Du skal ha tid til venner, og du skal ha egentid. Du skal spise sunt og du skal trene. Presset er stort. Det har blitt for stort. Det er ikke til å unngå at det må gå på bekostning av noe. Som regel, går det på bekostning av deg selv, og prisen er ofte dårlig samvittighet. Følelsen av å ikke kunne strekke til.

Dette vil vi rope ut et høyt STOPP for å gjøre noe med!

Man leser oppfordringer overalt på at man skal ha fokus på eget velvære. Ta seg tid til å komme på treningssenteret. Vi er selvsagt absolutt enig i at man må investere i egen helse, men hva er det for de foresatte i dag? Vi tror at det vil gi økt livsglede og dermed helsegevinst dersom man kombinerer mosjon med familielivet. Dette vil gi positive ringvirkninger i familielivet og hverdagen.

 

Familiedag og gyllen tid

Vi vil hjelpe til med gode idéer til hvordan man kan bremse tiden litt ned sammen ved å sette av tid til lek. Vi mener at det vil bidra til økt selvfølelse for hvert individ, vedlikeholde båndet og kjærligheten, og ikke minst: legge til rette for latter og glede. Selv i en hektisk hverdag. Det anbefales at man bør være i fysisk aktivitet minst 30 minutter hver dag. Det høres lite ut, men i en hektisk hverdag vet man at det ikke er en enkel jobb å få til, og at hvert minutt teller i tidsklemma. Det er absolutt mulig da det handler om prioriteringer, men fremfor å legge press på det, så tenker vi at man i hvert fall kan få det til minst èn dag i uken - så la oss begynne der.

Vi har brukt oss selv som forsøkskaniner og tatt utgangspunkt i vår egen hverdag. Først måtte vi finne den dagen vi har mest tid, og når på ettermiddagen som er familiens gylne tid (tiden da alle i huset er hjemme samtidig). Vi har døpt dagen for familiedag, og den inntreffer hver onsdag etter barnas lekser er utført. Dette er en dag som er holdt av til lek og moro. Det skal være bevegelse. Det skal være gøy. Det skal gi mersmak og det skal gi helsegevinst for store og små, både for kropp og sinn.

Stiv heks - ut å lek

Lek får pulsen til å øke og det skaper smil, latter og glede. Samtidig vil du være i bevegelse og aktivitetet som igjen bidrar til en kardiovaskulær trening. Startskuddet nå går av med en enkel lek som tar oss tilbake til barndommen, og som vi tror de fleste kan huske, nemlig "stiv heks".

Om du ikke har hage, kan man fint gjøre det inne, men vi oppfordrer til å være ute. Frisk luft er godt for deg og barna, og godt for sinn og lungene. Kanskje er det et fellesområde dere kan bruke, eller en park i nærheten? Om det regner er det bare enda mer gøy at de voksne er med og leker, så kle dere heller riktig og kos dere med en varm suppe når dere kommer inn.

Her er oppskriften:
Alder: fra 3-4 år
Antall: minst 3 personer
Varighet: Det bestemmer dere.

Hvordan: Den yngste deltakeren er heks først. Heksa skal løpe etter de andre og berøre de andre deltakerne (slik som ved "sisten"). Når en deltaker blir tatt, må den stå helt stiv med bena fra hverandre. Heksa fortsetter å løpe for å ta de andre. Nå er det om å gjøre å sette de som er stivnet fri, og det gjøres ved at man skal krype gjennom bena til den som er tatt. Da er deltakeren fri igjen. Når alle deltakerne er tatt (står stive) kan ingen lenger frigjøres, og leken er over. Familiemedlemmet på neste alderstrinn skal få være heks neste runde.

Det er lov å modifisere litt om man ønsker, feks. legge inn knebøy mens man står stivnet og venter på at en deltaker skal sette deg fri. Kun fantasien setter grenser.

Kos dere, og ha det gøy!


Verdens sterkeste 4-åring

Diverse04.05.201859

Denne superspreke gutten er bare 4 år gammel.
Denne 15 år gamle gutten er supertrent.
Jason Walt er bare 10 år gammel og er mester i både boksing og gymnastikk.
Nå konkurrerer barn helt ned i 7 år i styrkeløft!

Verdens sterkeste 4-åring

Diverse04.05.201859

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!