Berit Holsbø

Intervju03.10.2007Joachim Marhaug3

Berit Holsbø er 26 år gammel og fra Oslo. Hun er 158 cm høy og veier 62 kg i konkurranseform. Begynte allerede som 15-åring å trene med vekter.
Navn: Berit HolsbøDSC_6200.jpg
Alder: 26 år
Bosted: Oslo / Kristiansand
Arbeid: Driver OlympiaSpirit butikken i Kristiansand
Høyde: 158 cm
Vekt: 62/70
Sponsor: http://www.muscleshop.no/  og klinikk Kropp og sjel i Bygdøy alle http://www.klinikkroppogsjel.no/  
Klubb: Sørlandets Kroppsbyggerklubb

Merittliste
1 plass Stavanger Open 2007 Kroppsbygging dame åpen klasse
10 plass Oslo Grand Prix 2006 Body Fitness

Fortell litt om deg selv

Jeg er utrolig sta. Og det tror jeg at man må være for å kunne drive på slik jeg gjør. Er veldig strukturert og liker å ha rutiner så dagene mine er veldig like. Jeg jobber, trener, slapper av og spiser. Har full fokus på å komme i best mulig form så blir liten tid til andre ting egentlig, dagene går stort sett i ett. Når jeg har ett ledig øyeblikk er det deilig å koble av, leser en del bøker, som for så vidt også er fint å ha med seg når man skal stå en time på step maskinen.

I helgene slapper jeg mer av og går for eksempel på kino eller møter venner. Liker å reise og oppleve nye ting når jeg har ferie, men treningen er i fokus da også. Jeg liker å ha en slik livsstil så får folk godta det eller la være, det bryr meg ikke så mye. Kan innrømme at jeg er selvsentrert og egoistisk til tider, men det må man være hvis man skal komme noen vei.

Fem kjappe om deg

Mobiltelefon: ..
Drømmebil: Porche Cayenne eller en mer realistisk, Mercedes ML
Favoritt film: Scarface, I Kina spiser de hund, gamle menn i nye biler, Pusher 1 og 2
Favoritt drikke: Tab X-tra og Solo lett
Favoritt mat: Mors kjøttkaker og hjemme laget pizza

Hva fikk deg til å begynne å begynne med kroppsbygging og hvor lenge har du trent?

I kroppsbygging ser man resultater i speilet etter hvert som man blir bedre. Det er en viktig faktor siden jeg blir mer motivert når jeg ser at all treningen min har lønnet seg.

DSC_5901.jpgJeg har alltid vært fascinert av muskler, syns det at man kan forme kroppen sin slik man selv vil er veldig gøy og ikke minst spennende, man lærer nye ting hele tiden. Begynte å trene styrke da jeg var 15, med ett opphold fra jeg var 17-19. Etter det har jeg trent aktivt.

Har du vært aktiv i andre idretter?

Har vært innom mye forskjellig, men det var ikke noe for meg. Jeg er vel kanskje det man kan kalle en einstøing så lagsport og slike ting passer meg dårlig,
Jeg trente krav maga tidligere i tillegg til styrken før jeg bestemte meg for å satse 100 % på byggingen. Det var en treningsform som også passet meg bra, men det gikk dessverre ikke å kombinere.

Hvordan ser en helt vanlig dag ut i ditt liv?

- Stå opp å gå tur, lage frokost, dusje og slappe av litt. Jeg går også offseason, men da er intensiteten lavere og gå Max 20-30 min. Syns det og få litt frisk luft er en fin start på dagen.
- Dra på jobb.
- Rett på trening etter jobben eller evt en liten tur hjem for å sove litt.
- Hjem spise, evt en cardio økt også sove.
- Maten min lager jeg 2-3 ggr i uka. Orker ikke stå på kjøkkenet hver dag så jeg tar heller noen "skippertak" så fryser jeg ned ferdig oppveide matbokser. Karben (ris/pasta/potet) lager jeg ny hver dag.

Hva er dine mål og ambisjoner?

Målet nå er å få kjørt gjennom NM og kommet meg til Nordisk, så får vi se. Blir nok å stille igjen når jeg har fått hvilt litt.

Hva er fordelene og ulempene med kroppsbygging?

Fordelen er jo at man får veldig god innsikt i hva som er ett bra kosthold og hva som skal til for å holde seg i form.

Ulempen er at det tar utrolig mye tid og det er få som skjønner hva som skal til for å komme i form. Sliter konstant med dårlig samvittighet pga nedprioritering av venner og familie.

Er du fornøyd med fremgangen du har hatt? DSC_6187.jpg

Jeg bygger veldig lett muskler så framgangen min har det aldri vært noe å si på, ulempen med det er at man også legger fort på seg, så blir fort seendes ut som en smørbukk om jeg ikke passer på litt.

Hvordan trener du for å bli en stor kroppsbygger?

Jeg liker å dele opp kroppen mest mulig så kjører som regel 6 dagers uke. Kjører en fast rekkefølge på de forskjellige muskelgruppene, men har veldig sjelden helt like øvelser på øktene. Tar det litt som det passer og det har fungert utrolig bra for min del, har i alle fall greid å få en bra størrelse. Trener tungt når jeg ikke er på diett og prøver alltid å klemme til litt ekstra for å bli sterkere.

Hva er dine beste løft med vekter?

Benk 5 x 80 kg
Skråbenk med hantler 9 x 31 kg i hver hand
Knebøy 10 x 130 kg
Markløft (første gangen jeg kjørte) 5 x 110 kg
Strake markløft 10 x 110 kg

Hvilke øvelser er dine favoritter for følgende muskelgrupper

-Bryst Skråbenk og kabel cross
-Skuldre Sidehev
-Triceps Franskpress og Kick Back
-Biceps preacher curl
-Rygg markløft og W-nedtrekk
-Forside lår Alle
-Bakside lår strakemarkløft
-Legger trener svært sjelden legger, men må vel bli tåhev da
-Mage Alle

DSC_6211.jpgHvor lenge går du på diett før en konkurranse?

Lenge.... 16-20 uker

Setter du opp din diett selv eller får du hjelp?

Jeg får hjelp, syns det er greit å ha en mentor som jeg kan ringe til og som kan hjelpe meg med endringer når ting stopper opp.

Hvordan ser din diett for kroppsbygging ut før konkurranse?

Går stort sett i kylling og biff med ris og grønnsaker. Og en hel del krydder. Tidlig i dietten spiser jeg ketchup og sennep uten sukker også. Har en dag i uken der jeg spiser ekstra karb, det går for det meste i sunne ting som riskaker, havregryn og selvsagt proteinbars.

Hvordan spiser du resten av året for å bli en stor kroppsbygger?

Jeg er veldig glad i mat, så har ingen problem med å legge på meg. Spiser mye, men rent hele uken og har spisedag på lørdager.

Blir det mye poseringstrening?

Ja, det blir en del av det, øver mye mellom settene når jeg trener i tillegg har jeg fått en del hjelp av andre byggere. Tusen takk til alle dere :)

Hvilket kosttilskudd vil du anbefale til andre og hvorfor?

Daily complete som er multivitaminer, ZMA som er helt fantastisk for søvnen, Amino 2000. Jeg bruker selv ON 100 % Whey og Pro 85 fra Maximize(cassein) som protein tilskudd. Etter trening går det i Vitargo eller noe annen form for rask karb.

Hvordan synes du det går å kombinere familieliv/vennekretsen med diett og trening?

IMG_6358.jpgDet går ikke så veldig bra, må fokusere mye på meg selv og mine ting så det å bruke den lille tiden jeg har på å stresse rundt for å gjøre ting jeg ikke må er uaktuelt. Da må jeg jo hvile. Jeg har mye kontakt med venner og familie på telefon og bruker selvsagt mer tid på dem når jeg er offseason.

Har du noen forbilder i kroppsbygging?

Colette Nelson og Cindy Phillips. Her hjemme må det bli Marthe Sundby som for øvrig har gitt meg en del gode råd nå mot slutten.

Hva motiverer deg?

Når jeg ser resultater, den følelsen jeg får når jeg ser at alt slitet jeg har gjort har lønnet seg er ubeskrivelig. I tillegg syns jeg det er veldig motiverende å at jeg kan gi andre folk motivasjon til å begynne å trene.

Hvor mye kardio trener du for å komme i form?

MYE, har ligget på 3 x 45 min pr dag de siste ukene i tillegg til styrketreningen.

Har du som kroppsbygger forslag til enkle og sunne måltider?

Jeg liker det lettvint, så spiser stort sett det samme så blir det minst mulig styr. Noe jeg kommer til å ete litt av når jeg er ferdig på diett er kesam mager med natreen og sukkerfritt syltetøy, det smaker nesten som fromarsj.

Hvilke muskelgruppe er du mest fornøyd med?

Skuldrene og lårene mine dog siste nevnte skulle vært hardere.

Hva er ditt treningstips til nybegynnere som vil bli like stor som deg?

Det sitter mellom ørene, ha full fokus og ikke la noen eller noe distrahere deg. Følg planen du har satt og vik aldri i fra den. Ikke hør på alle andre og bland litt fra alle jeg-og-tommi.jpgdu snakker med. Da blir det bare rot. Finn heller en du kan stole på at hjelper deg. Da kan det ikke gå galt. Kom deg på gymmet selv om det hadde vært mye mer komfortabelt og sitte hjemme foran tv'n, sofa sliting blir man ikke svær av.

Noe du vil si til slutt?

Jeg vil veldig gjerne få takke alle som har bistått med hjelp. Jeg har sikkert ringt i snitt 2-3 ganger om dagen så de er vel passe lei av meg alle sammen nå...
Først og fremst takk til Tommi Thorvildsen, Martin Engstrøm og Anita Hornstuen, den hjelpen jeg har fått av dere er priceless, både med tanke på psykisk støtte, gode råd og for god hjelp bak scenen. Marthe og Kim har også kommet med en del gode råd på slutten, tusen takk for det.

Jeg har jo store deler av dietten vært nede i Kristiansand pga butikken der. Så en stor takk for all oppbacking til ing fra Thor Ivar Hornnes som eier Shapes Gym jeg har trent på der nede og Nina og Ole Tom som driver klubben min.
Og sist men ikke minst Erik, som har vert en utrolig fin støtte for meg under siste innspurten. Han har vært i deffe tåka selv så vi har surra rundt sammen og trent og vært sultne. Bedre med to hjerner som ikke fungerer enn en :) Setter pris på at du gidder å dra meg med rundt.


Møtte sin treningsprins på nettet.

Kun 8 kilo mellom bildene

Intervju25.04.2013593

Andreas Gulbrandsen kom i superform.

Greske Andreas Santorinios er klar

Intervju21.03.2013135

Se bilder og intervju.
Se videointervju

Kun 8 kilo mellom bildene

Intervju25.04.2013593

Greske Andreas Santorinios er klar

Intervju21.03.2013135

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!