Følg VM i Styrkeløft fra Østerrike NÅ!

Styrkeløft18.10.2007Bjørnar Brende Smestad0

Fra i dag til lørdag skal de norske løfterne i ilden. Linda Høiland, Synnøve Lund, Inger Blikra og Heidi Hille Arnesen skal løfte i dag, Tor Herman Omland løfter på fredag og en knallavslutning med Asbjørn Randen, Frode Rui og Olaf Dahl på lørda

Bildene er lånt fra http://www.styrkeloft.org/galleri/index.php?vis_album=382

Her vil det komme oppdateringer hver dag etterhvert som de norske løfterene har fått løftet ferdig. I tillegg kan du lese aller siste nytt, og diskusjoner rundt årets VM i VM tråden på forumet.

Torsdagthumbm_DSC_0027.jpg

Hittil i dag har Synnøve Lund og Linda Høiland løftet for norge - AKKURAT NÅ (fra 17.00 og utover) står Inger Blikra og Heidi Hille Arnesen for tur!

Både Synnøve og Linda deltok i 67,5 kg klassen, Synnøve Lund plasserte seg best med sterke 182,5kg i knebøy, 107,5kg i benkpress og 165kg i markløft - dette gav en total på hele 455 kg, 9 plass sammenlagt og 9 av 9 løft godkjent!

Linda Høiland åpnet på 160 kg i knebøy, men desverre ble begge forsøkene på 167,5 kg underkjent. Linda tok videre 87,5 kg i benkpress, før hun hadde et bra forsøk på 182,5 kg i markløft der grepet desverre glapp, 175 kg ble stående som resultat i marken, totalt 422,5 kg og 11 plass!

Følg med her, og i forumet for å se hvordan det går med Inger Blikra og Heidi Hille Arnesen i -75 kg og 82,5kg klassen!

---

thumbm_DSC_0271.jpgNorges første medaljer
Inger Blikra skaffet Norges første medalje i -75kg klassen da hun løftet 577,5 kg sammenlagt torsdag ettermiddag. Blikra sikret seg en plass i teten tidlig, med en knebøy på 230 kg! Bare 15 kg under legendariske Anne Sigrid Stiklestads norgesrekord satt for 10 år siden - den siste norgesrekorden Inger ikke har i sin vektklasse i norge. Knebøyen på 230 kg gav henne bronse i øvelsen, og mer ble det!

132,5 kg i benkpress ga enda en bronsemedalje på Inger og avslutta med 215 kg i markløft som holdt til sølv både i mark og sammenlagt! Inger Blikra - som må ha noen av de største medaljesamlingene i Norge hentet alså hjem to bronse- og to sølvmedaljer. Gratulerer til verdens nest sterkeste styrkeløfter i -75kg!

Heidi Hille Arnesen i -82,5 var ikke langt bak Inger i bøyen, 210 kg ble tellende bøyresultat etter ett underkjent løft! I benkpressen så det lenge ut til at Heidi Hille Arnesen kom til å ryke ut, begge de to første forsøkene ble underkjent. Fra tre røde i første løft, til to røde i andre forsøk og heldigvis godkjent løft i siste forsøk ble det i overkant spennende. Heidi viser også at hun har psyken som trengs når hun igjen sikrer 200 kg i markløft i sisteløft, etter å ha bommet i andreløftet. Totalt ble det 210 kg i bøy, 117,5 kg i benkpress og 200 kg i markløft for Heidi, 527,5 kg 6 plass i en tøff vektklasse. thumbm_P1060065.jpg

Dagens løft: Heidi Hille Arnesens tredje benkpressløft etter to bom er en enorm prestasjon, men man kan ikke komme utenom å nevne Svetlana Dedyulas 185 kg i benkpress i samme vektklasse!

På herresiden løftet Andrily Krymov 285 kg og ny verdensrekord i BENKPRESS, dette i 90 kg klassen. Russeren Andrey Balyaev kom svært nært til å bli mesterskapets første over 1000 kg sammenlagt med 977,5 kg i samme vektklasse, ser ut som de russiske og ukrainske løfterene har trent bra under utestengelsen...

I morgen er det Tor Herman som skal løfte, vi krysser fingrene for flere medaljer!

 

Onsdag

Roy Brandtzæg løftet 602,5 kg sammenlagt som er ny norsk rekord! Roy kom på 4 plass i både mark og bøy, og 5 plass sammenlagt! Brandtzæg var bare 10 kg fra å ta 4. plassen fra den polske løfteren Dariusz Wszola.

Vinneren av vektklassen, Sergey Fedosienko ble også dagens beste løfter på poeng (Champion of champions) med hele 700 kg i 56 kg klassen!

Dagens løft: 350 kg i knebøy og ny verdensrekord av Jaroslaw Olech! Bøyen kunne se litt grunn ut, men ble godkjent. Oppvarmingsløft, og null problem av Olech som gikk opp fra 67,5 til 75 kg klassen i forkant av VM. Den tidligere rekorden i knebøy på 347,5 kg ble satt av Wade Hooper på VM i Stavanger sist år - Hooper har tidligere vært ubestridt i 75 kg klassen. Olechs total på 860 kg knuste Wade Hoopers total på 830 kg i dag - THERE IS A NEW KING IN TOWN!

 


Bjørnar Brende Smestad 

Bjørnar er en styrkeløftentusiast og har i flere år levert styrkeløftreportasjer til Treningsforum. Bjørnar startet selv å logge på Treningsforum, men er fra ca 2012 ikke lenger like atkiv i styrkeløftmiljøet.

Julius Maddox er en skikkelig kraftkar. Han løfter 272 kg i benkpress hele 8 ganger.
Stefanie Cohen er råtøff og råsterk dame som er en av verdens sterkeste dame. Se video.
Mattie Rogers, Brooke Ence, Dana Linn Bailey og Maddy Forberg går konkurrerer i en posedown sammen.
The Game of Thrones stjernen deltok i en styrkeløftkonkurranse.
Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!