Silje Haga - 18 år gammel

Intervju25.10.2007Joachim Marhaug1

Silje Haga er bare 18 år gammel, men har allerede kommet på pall-plass på henholdsvis Stavanger Open og NM i år. Hun har trent vekter fra hun var 16 år gammel.

Navn: Silje Haga DSC_0951.jpg
Alder: 18 år. 1989 mod.
Bosted: Sola/Sandnes
Arbeid: Går Hjelpepleien på Gand vgs og kombinerer dette med jobbing på sykehjem. I tilegg til dette blir det en god del jobbing hjemme på gården siden jeg er odelsjente;)
Høyde: Ca 1.63
Vekt: Offseason: ca 60 kg. Onseason: ca 52-53 kg.
Sponsor: Sponsorer 2007:
- Viking garn.
- Broderingspesialisten.
Klubb: Stavanger kroppsbygger og fitnessklubb, men stiller neste år for Team Citygym.

Merittliste:

2007: 2.plass Stavanger open -163
2007: 3. plass NM -163

Fortell litt om deg selv

Jeg er ei glad, blid og målbevist jente. Er født og oppvokst på gård på Sola. Har opp gjennom hele oppveksten alltid likt å være ute og i aktivitet, liker ikke å sitte i ro. Har alltid vert en "hestegal" jente, er generelt glad i alle dyr. Som 11 åring fikk jeg min egen hest, dette tok mye tid og bidro til at jeg holdt meg mye i aktivitet. Etter som tiden gikk begynte jeg også å fascinere meg for trening, begynte derfor å småtrene litt for meg selv hver dag nede i kjellerstuen i tilegg til at jeg gikk på aerobic. Da jeg fulgte 16 år var jeg endelig gammel nok til å begynne på treningssenter, starter på Sports Club(Elexia). Her trente jeg nesten hver dag. Var mye styrke det gikk i, men også en god del spinning. Trente her i 2 år før jeg skiftet til Citygym i Sandnes. Det var da jeg starter her at jeg begynte å fatte interesse for Bodyfitness. Er et veldig godt miljø på Citygym for de som ønsker å konkurrere, var vel egentlig slik de begynte.

Dagene mine er veldig travle. Har nå 2 hester som trenger trening og stell i tilegg til at jeg går på skole, jobber og trener. Utdanner meg til hjelpepleier, trives med det og jobber på sykehjem. Siden jeg er odelsjente hjemme på gården må jeg også være med å ta i et tak der, jobber en god del i fjøset for far min. Skulle ønske det var flere timer i døgnet, men det handler bare om å prioritere;) Liker også være ute med venner når jeg har tid, reise ut eller bare slappe av, viktig å koble litt av.

DSC_0955.jpgFem kjappe om deg

Mobiltelefon: Samsung
Drømmebil: Hummer;)
Favoritt film: Troya, Million dollar baby
Favoritt drikke: Fun ligth, pepsi max og vann
Favoritt mat: Pizza og lassagne. Brødskiver, sjokolade og mammas`s surmelkskake:D Selfølgelig biff og søtpotet Mmm...

Hva fikk deg til å begynne å begynne med fitness og hvor lenge har du trent?

Har siden 14-15 års alderen vert fascinert av damer som er i god form og som har mer muskelmasse enn "normalen". Jeg har trent i 3 år på helsestudio, men bestemte meg for å stille i Bodyfitness først da jeg begynte på Citygym for 1 år siden.

Har du vært aktiv i andre idretter?

Hestesport.

 

Hvordan ser en helt vanlig dag ut i ditt liv?

05.00- Morgencardio eller stallarbeid.
06.00- Frokost
08.00- Skole eller jobb.
09.00- Mellommåltid.
12.00- Lunch.
15.00- Hjem fra skole eller jobb+ middag.
16.00- Stallen. Ridning og stallarbeid.
18.00- Måltid før trening.
19.00- Trening.
21.00- Måltid etter trening.
23.00- Natta:)
Under diett står jeg opp ca kl 04.00 for å gå morgencardio og spiser hver 2 time.

 

 

Hva er dine mål og ambisjoner?

Mine kortsiktige mål er å komme i knallform og få en god plassering i Junior VM Budapest 07. Ellers håper jeg en gang å få en NM tittel og forsette å konkurrere internasjonalt.

Hva er fordelene og ulempene med fitness? DSC_0954.jpg

Hele livsstilen lærer en å være disiplinert og strukturert, dette kan en dra nytte av i mange sammenhenger. Under dietten lærte jeg å sette pris på små enkle ting i livet, som jeg ellers tok som en selvfølge. Det er viktig for meg å ha en sunn og god livsstil, helse betyr alt. Ulempene kan være at en lett kan bli for selvopptatt og bruke for lite tid på venner og familie når en er på diett.

Er du fornøyd med framgangen du har hatt?

Jeg er kjempe fornøyd med resultatene til nå, å få oppleve dette som 18 åring er stort:D Med dette utgangspunktet gleder jeg meg til min første skikkelige offseason periode, for da kan jeg utvikle og bygge meg videre.

Hvordan trener du som er fitnessutøver?

Jeg kjører et 5-splittprogram.
Mandag: Rygg+mage.
Tirsdag: Bryst.
Onsdag: Bein+mage
Torsdag: Skuldre
Fredag: Biceps/triceps+mage.
Er veldig fokusert på å utføre øvelsene riktig. Trener alltid med variasjon, enten i form av tyngre belastning eller antall reps.

Hvilke øvelser er dine favoritter for følgende muskelgrupper

-Bryst: Flyes med hantler.
-Skuldre: Sidehev.
-Triceps: Pushdown.
-Biceps: Konsentrasjonscurl.
-Rygg: Nedtrekk.
-Forside lår: Knebøy.
-Bakside lår: Strake markløft med stang.
-Legger: Sittende tåhev.
-Mage: Benhev.

stavanger.jpg

 

 

Hvor lenge går du på diett før en konkurranse?

På min første diett gikk jeg ned ca 14 kg, jeg brukte 4 mnd på dette. Skal holde god form året rundt og regner med å bruke rundt 3 mnd på min neste diett.
Setter du opp din diett selv eller får du hjelp? Vi har vert to om alt, oppsett av diett, morgencardio og trening, kort sakt alt. Jeg har lært utrolig mye om kosthold og trening generelt gjennom hele prosessen. Tusen takk Odd Harald Kjelsberg:)

Hvordan ser din fitness diett ut?

Dietten min har bestått av: Havregryn, kylling, biff, ris, søtpotet, brokkoli, frukt og nøtter, Mmm... "Spisedagen" har bestått av ekstra diettmat pluss et besøk på DSC_0406.jpgBighorn( 400g indrefilet) på kvelden! Må legge til at jeg har fråtset i frukt og nøtter på lørdagskveldene også hehe:D Mmm... Er veldig glad i god mat!

Blir det mye poseringstrening før konkurranse?

Minimalt! Skulle vert mye mer, kan nok forbedre meg teknisk. Var veldig urolig på hvordan jeg ville fremstå når jeg kom på scenen, men det gikk over all forventning, jeg storkoste meg:) Det verste var egentlig tanken på de høye skoene, har liten erfaring med det tihi, men klarte meg fint!

Hvilket kosttilskudd vil du anbefale til andre og hvorfor?

Bruker for det meste proteinfabrikken sine tilskudd som: Isolate, vitaminer+mineraler, ZMA, casein, kreatin, glutamin og Udo`s choice.

Hvordan synes du det går å kombinere familieliv/vennekretsen med diett og trening?

Jeg har mange gode venner som er klar over min livsstil. De to siste mnd av dietten blir det alt for lite tid til å være sosial både med venner og familie. Dette er noe jeg liker dårlig, men Bodyfitness er noe jeg elsker å drive med, så de fleste aksepterer det.

Har du noen forbilder?

 Har egentlig ingen forbilder, men skulle jeg nevne noen måtte det være Evi Knudsen. Håper å konkurrere like lenge og ha samme helse/fysikk som henne, hun er et forbilde verdig. Liker ellers godt Linda Fodor, Kristina Dybdahl og Monica Brandt.

Hva motiverer deg? DSC_0402.jpg

Det gir motivasjon å få positive tilbakemeldinger fra folk rundt meg. Resultater, plasseringer og styrkefremgang. Jobber en hardt for å nå et mål og lykkes med det, gir det motivasjon=)

Hvor mye kardio trener du for å komme i form?

De første ukene på dietten starter jeg med 45-50 min cardio før frokost+ 30-45 min etter styrketrening. Økte så gradvis til 90 min før frokost + 60 min etter styrketrening. Bruker pulsklokke så å si gjennom hele dietten.

Hva synes du er din beste prestasjon?

Det er en stor presentasjon for meg at jeg klarte komme i såpass god form på min første diett, gikk ned 14 kg, det hadde jeg ikke forventet av meg selv. 2. plass i Stavanger open, 3. plass i NM og å få delta i Junior Vm som 18 åring er også stort for meg:D

Har du som fitnessutøver forslag til enkle og sunne måltider?

# Havregryn, banan, eple og kanel blandet godt sammen med proteinpulver vann/melk( veldig god frokost).

Hvilke muskelgruppe er du mest fornøyd med?

Baksiden, rygg og rumpe;)

 

 

Hva er ditt treningstips til nybegynnere?

Finn en person du stoler på med god kunnskap. Hør på hva andre sier både når det gjelder positive og negative tilbakemeldinger. Vær tålmodig, lær av dine feil og utfør øvelsene riktig med rett belastning for å unngå skader. Resultater kommer over tid=)


Noe du vil si til slutt?

Jeg vil først og fremst takke Odd Harald for god treningsveiledning og støtte, hadde ikke nådd mine mål uten han! Takker også Torild fra Sefa som sydde draktene mine, de ble nydelige:D Familie og venner har også vert en god støtte for meg, det hjelper mye på i tunge perioder.

Jeg som debutant har lært og vokst utrolig mye i denne perioden. Husk å ta i mot alle råd du får på veien, både positive og negative. En lærer av de feila en gjør! Ikke forhast deg, lytt til kroppen din og nyt livet=)

 

 

Se bilder av Silje Haga tok sølv i Bodyfitness EM.
Stem på Anne-Cathrine Westby for covergirl på Maxim Magazine og $25.000 dollar i premie.

Kristin (24) er i kanonform

Intervju31.08.2018361

Denne jenta har mageruter så store at gutta blir misunnelig.

Comeback på Mette Ulseth

Intervju23.03.2018186

Nå skal Mette Ulseth ta comeback i en PRO konkurranse.

Kristin (24) er i kanonform

Intervju31.08.2018361

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!