Hvem vinner hva på ungdom/junior NM i styrkeløft?

Styrkeløft17.11.2007Bjørnar Brende Smestad0

Stål, svette, blod og tårer. Fire ting man vil se mye av i Haukelandshallen i Bergen denne helgen. Alt fra nybegynnere og unge håpefulle til landslagsløftere og gamle veteraner skal kjempe om medaljene og bestemannsprisene.

I de siste dagene har det vært stor diskusjon rundt hvem som får pallplassene, da mest rundt ungdom og junior herrer - og det ikke uten grunn. Enkelte klasser er svært jevne, men som alltid er det løftere som skiller seg klart ut. Blant annet går det rykter om at Simen har gått fra å ligge an til en komfortabel seier i klasse 75kg junior, påmeldt med 670 kg totalt mot nestemann påmeldt med med 545 kg opp til 82,5kg der han tilsynelatende er like regjerende med en total på 600kg som nærmeste utfordrer!

Trass i mange påmeldte i årets NM (36 ungdommer og 38 juniorer) er det dessverre for tynt i mange klasser for å gjøre det veldig spennende, men til desto mer kniving blir det rundt pokalene for beste løfter på poeng sammenlagt, i markløft og i knebøy. I junior er våre juniorlandslagsløftere selvfølgelig plassert som favoritter, Jørgen A Hansen, Håkon Farstad, Simen Immingen og Jøren S. Eikeland er nok safe bet, selv om blant annet Sindre Thomsen har mer enn nok styrke til å blande seg inn. Men vektene skal løftes ut, og mye kan slå feil på dagsform, teknikk og nerver - og vi får nok en overraskelse i minst en vektklasse under årets NM.

Minst diskutert er nok plasseringen til veteranene og til kvinneløfterene, ikke at det ikke er like interresant, «gamlingene» har nok av power, og sterkeste veteranløfter Jan-Roger Johansens total på 820 kg vil nok stå som den tyngste totalen gjennom helgen, om ikke Håkon Farstad blander seg inn. Blandt kvinneløfterene er det mange spennende løftere, likevel vil jeg blir forundret om ikke Kristine Hanssen krones som beste kvinneløfter, med Veronica Opdal hakk i hel.

Men det skal løftes først - veteranene er alt ferdig, juniorene og ungdom damer vil løfte fra 11 og utover på lørdag og ungdom herrer vil løfte fra samme tidspunkt på søndag. Oppdateringer vil bli lagt ut fortløpende på forumet.

Hvem tror du vinner på NM? Diskuter her!

Bilder fra NM


Bjørnar Brende Smestad 

Bjørnar er en styrkeløftentusiast og har i flere år levert styrkeløftreportasjer til Treningsforum. Bjørnar startet selv å logge på Treningsforum, men er fra ca 2012 ikke lenger like atkiv i styrkeløftmiljøet.

For første gang er det flere jenter enn gutter på NM i styrkeløft 2016.

NM i styrkeløft 2015

Styrkeløft02.06.2015186

Se reportasje fra NM i styrkeløft 2015.
Her får du full løfterapport fra stevnet.
Marte Elverum forlater juniorårene med jubelrop og rekorder i alt!

NM i styrkeløft 2015

Styrkeløft02.06.2015186

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!