Jørgen Corneliussen

Intervju06.12.2007Joachim Pedersen0

Trente litt vekter både når jeg trente friidrett og kickboksing og dette ga mersmak. Treningen ga økt styrke og kroppsmasse noe som ga meg mer inspirasjon til å satse videre, sier Jørgen.

Navn: Jørgen Corneliussen DSC_9555.jpg
Alder: 36
Bosted: Lier
Arbeid: Barnevernspedagog, selvstendignæringsdrivende. Driver "Tiltaksverkstedet" et privat tiltak for ungdom.
Høyde:180
Vekt: konkurranse: veide innpå 96,5 kg i nordisk, off-season ligger jeg på ca 103 kg. Jeg holder en forholdsvis god form året rundt. ( jeg behøver derfor ofte ikke å gå like hardt som mine konkurrenter på dietten). Kommer til å gå opp litt mer off nå pga at jeg ønsker å veie inn rundt 100 kg neste gang jeg står på senen. Men vil alltid prioritere hardhet først.
Sivilstatus: Gift med Janicke, to barn Scott Christoffer 5 år og Isabelle 4 år. Samt hunden vår Bianca, en liten Tibetansk spaniel, 3 år.
Sponsor: Bodypower V/Patric har hjulpet meg mye. De har et stort varespekter og en veldig bra butikk på Nordbysenteret.
Ettersom jeg ønsker å satse også internasjonalt, trenger jeg også støtte fra flere seriøse aktører, så ta gjerne kontakt for en hyggelig prat.
Klubb: Drammen FKK, moro at Drammen igjen kommer på Kroppsbygger kartet. Skjer mye positivt om dagen med mange seriøse utøvere. Kreditt til deg der Bjarne.

 

Merittliste

2007 Nordisk mester i -100 kg
Norsk mester -100 kg, slått med ett poeng av Thomas i Overall
Stavanger Open 1 pl +95 kg, samt OVERALL
2004 Norgesmester -100 kg
Stavanger Open -100 kg 1pl, samt beste POSØR.
2002 Norgesmesterskap -100kg 4 pl
Sørlandsmesterskapet -100 kg 2 pl.
2001 Oslo Grand Prix -90 kg 1 pl

Fortell litt om deg selv

Ser på meg selv som en blid og utadvent person som stiller harde krav til meg selv både når det gjelder trening, familie og arbeid. Jeg prøver å være en inspirasjon for yngre utøvere på treninga og tar gjerne en kort prat for å hjelpe/veilede. Mener det nordisk-weider1.jpger viktig å tenke tilbake i tid når man selv sto der og så opp til de store gutta. Trener på Pro Gym i Drammen, et topp gym spekket med panatta maskiner, takk til deg Øyvind. Det er dessuten et veldig bra treningsmiljø der.

Bruker mye tid til arbeid ettersom jeg driver for meg selv, med ulike tiltak for ungdom. Dette er en jobb jeg stortrives med, utrolig inspirerende å jobbe med ungdom og samtidig se progresjon på situasjonen de befinner seg i etter hvert som arbeidet pågår. Ellers prøver jeg å bruke mest mulig tid med familien min. Utrolig stolt av dere ja!! Vi klatrer og svømmer ukentlig med ungene, deilig å komme hjem på fredag etter badingen. da taco og idol venter, takk Janicke.

Er ellers glad i film og musikk og ta mer enn gjerne en tur på kino. Står dessuten en del på snowboard og telemark, mens av inne aktiviteter er det klatring og bading som prioriteres.

Fem kjappe om deg

Mobiltelefon: Nokia 6100
Drømmebil: Range Rover
Favoritt film: Alt fra dokumentar til action.
Favoritt drikke: Aass pils og 7 -up.
Favoritt mat: Indrefilet med stekt sopp og panne-stekte poteter, broccoli og peppersaus nam nam. Varm eplekake med vaniljeis til dessert, da er kvelden sikret.

Hva fikk deg til å begynne å begynne med kroppsbygging og hvor lenge har du trent?B_2113_prv.jpg

Trente litt vekter både når jeg trente friidrett og kickboksing og dette ga mersmak. Treningen ga økt styrke og kroppsmasse noe som ga meg mer inspirasjon til å satse videre. Men det var ikke før etter NM på Chateu Neuf i 95 jeg virkelig fikk kick. Det å se en topptrent kroppsbygger i konkurranseform var virkelig inspirerende. Det at Flex Wheeler også gjesteposerte, gjorde ikke saken verre. Den kvelden bestemte jeg meg for at jeg en dag skulle stå på scenen selv.

Har du vært aktiv i andre idretter?

Ja, har vært aktiv i hele mitt liv. Startet med fotball og ski, der jeg konkurrerte i flere år. Senere ble det friidrett. Jeg har kretsmesterskap her, også ble det kickboksing, der jeg konkurrerte i Norges-cup og NM. Jeg ender alltid opp med å konkurrere i de idrettene jeg driver med, så jeg er definitivt et konkurransemenneske.

Hvordan ser en helt vanlig dag ut i ditt liv?

0650 stå opp
0730 frokost
0800 levere barna i barnehagen
0830 for tiden jobber jeg med 10. klassinger på en skole i drammen.
1130 lunsj
1400 mat
1430 slutt jobb på skolen
1500 trening
1700 mat
17-2130 jobb
2000 mat
2230 mat
2315 natti natt
Jeg er i tillegg sammen med barna våre på klatring tirsdager og bading fredager. I helgene prøver jeg å roe helt ned dersom jeg har en frihelg. (hvis jeg klarer).

nordisk-weider2.jpgHva er dine mål og ambisjoner?

Denne konkurransesesongen ga selvfølgelig mersmak, og jeg håper selvfølgelig å komme tilbake i enda bedre form nestegang. Målet mitt er å veie nærmest mulig 100 kg på scenen, men dette skal ikke gå utover min hardhet. Jeg håper dessuten på å få mulighet til å konkurrere internasjonalt. EM eller VM frister veldig, men jeg skjønner at et steg av gangen er fornuftig. Håper å nå dette innen to år.

Hva er fordelene og ulempene med kroppsbygging?

Fordelene er at man kan stille strenge krav til seg selv og det kreves mye planlegging og systematikk, noe som jeg liker/trives med. Med god planlegging kan man nå langt innen kroppsbygging, men til syvende og sist så har det genetiske en del å si.

Treningen gir meg en god ro, og jeg er avhengig av fysisk trening flere ganger ukentlig. En godt trent kropp er dessuten bedre rustet til å tåle tungt arbeid. Det har dessuten vært positivt som en inngangsport med en del av ungdommene jeg jobber med. Ved at de synes det er inspirerende og bli kjent samt trene/ være sammen med en seriøs kroppsbygger.

Ulemper må være fordommer som ligger tilbake i tid rundt kroppsbyggingen, men jeg føler ting er med på å bedres der. Man ser at kroppsbyggere også kan ha bra utdanninger, normale bakgrunner, positivt arbeid og et normalt familieliv. Det handler om hvordan man presenterer sporten og seg selv. Jeg ser ofte at de største kritikerne er de som ikke egentlig har noe kjennskap til kroppsbygging, og at mange forandrer mening etter å ha fått bedre innsikt i og forståelse for det arbeidet som ligger bak av effektiv systematisk trening, motivasjon, lidenskap, søvn, spisevaner og rutiner i livet.

Er du fornøyd med fremgangen du har hatt?

 Ja, men samtidig prøver jeg å være realistisk og alltid tenke fremover, og ta ett steg DSC_9948.jpgav gangen etter jeg startet å konkurrere. Mitt første mål var å komme på scenen, 2 vinne en konkurranse, 3 bli norgesmester, 4 vinne beste posør, 5 vinne overall og 6 bli nordisk mester. Neste mål er derfor å fylle - 100 kg klassen, og prøve meg internasjonalt. Jeg er fornøyd med det jeg har oppnådd, men samtidig håper jeg og tror at jeg har mer å gå på i framtiden. (har ett gir igjen føler jeg).

Hvordan trener du for å bli en stor kroppsbygger?

Jeg trener to muskelgrupper pr treningsøkt, fire ganger per uke. Dette har jeg gjort siden jeg fikk barn i 2002, og jeg dermed fikk mindre tid til trening. I ettertid har jeg sett viktigheten av hvile/restitusjon og nødvendigheten av å trening med høy kvalitet i øktene. Jeg har dessuten brukt mye tid på treningslitteratur, noe som har lært meg mye, samtidig som jeg kontaktet seriøse konkurrerende utøvere og innhentet viktige treningstips. Til slutt la jeg sammen det jeg synes hørtes riktig og fornuftig ut og la til mine egne erfaringer og min egen kunnskap for så å lage mitt eget trenings- og kostopplegg.

Det er vanskelig å legge ut et treningsprogram fordi jeg bytter ut opplegget dette hver andre måned for å skape variasjon og ikke stagnere, og muskel gruppene som prioriteres kan være ulike fra program til program. Jeg setter dessuten opp et opplegg der jeg prioriterer mer base øvelser off- season enn on-season. Fram til 2 mnd før en konkurranse ligger jeg på 8 rep, mens de siste 2 mnd ligger jeg på 12 rep og oppover avhengig av øvelse og muskelgruppe.

Jeg bruker som tidligere nevnt mye baseøvelser off season, men trener alltid med riktig muskel- kontakt, dvs ikke tyngre enn at jeg kjører riktig bevegelsesmønster. Jeg tror dessuten dette vil være skadeforebyggende. Dessuten trener jeg de muskelgruppene som skal prioriteres to ganger ukentlig. Den ene gangen base samt mer "pusse" øvelser på den andre dagen, dette er noe som har fungert veldig bra for meg.

 

 

Hva er dine beste løft med vekter?

Ikke all verden å slå i bordet med. Jeg prioriterer ikke slike løft i og med at jeg trener driver med kroppsbygging, men jeg trener for eksempel med 200 kg i bøy(5x10) går fint. Skuldrene er også ganske bra.

 

Hvilke øvelser er dine favoritter for følgende muskelgrupper

-Bryst Skrå hantelpress
-Skuldre Enarms sidehev med vajer
-Triceps Franskpress
-Biceps Sitt z-stang curl
-Rygg Mark
-Forside lår Knebøy
-Bakside lår Strakmark
-Legger Sitt tåhev
-Mage Crunches med vajer

B_1988_prv.jpgHvor lenge går du på diett før en konkurranse?

Rundt fire månder før en konkurranse begynner jeg med forberedelser, men jeg veier ikke maten og lignende. Blir bare blir mer fokusert på mat og kardio/bevegelse. Jeg ligger forholdsvis høyt på kcl under dietten, frem til det gjenstår 6 uker. Fram til konkurranse er det da full innsats.

Setter du opp din diett selv eller får du hjelp?

Jeg har gjort alt selv siden høsten 2001. Jeg liker å ha kontroll på det jeg gjør, og føler dessuten at det føles mer riktig å heller gjøre resach selv, med tanke på litteratur og råd fra andre konkurrerende og sette dette sammen i systematikk rundt min egen fysikk. Ettersom det har fungert veldig bra, vil jeg ikke gjøre store forandringer framover. Men jeg er ydmyk og har fortsatt mye og lære.

Hvordan ser din diett for kroppsbygging ut før konkurranse?

Syv måltider daglig kjører jeg helde tiden. Karbohydrater senkes hele tiden, mens fett og proteiner holdes stabilt under hele dietten. Mitt råd er å spise diettmat som man syntes er godt. Jeg orker derfor ikke torskeblokkene fra findus lenger. Føler heller at laks, kylling og tunfisk fungerer bedre. Jeg spiser dessuten poteter under hele dietten, noe som fungerer veldig bra for meg. Anbefaler dessuten vitargo etter trening for å fylle lagrene raskest mulig.

Hvordan spiser du resten av året for å bli en stor kroppsbygger?

Er helt klart en "helårsbygger" som konstant tenker over hva jeg putter i meg. Proteiner blir høyt prioriter året rundt og jeg har alltid en kasse med proteinflasker liggende i bilen. Kjekt å ha for meg som stadig er på farten i jobb og på fritid. Jeg føler det blir feil og kun være i form 14 dager i året, og se ut som en oppblåst ball resten av året.

Blir det mye poseringstrening?DSC_9550.jpg

Nei, det har blitt altfor liten tid til det. Her må det bli full skjerping til neste gang, spesielt nå som jeg ønsker å møte de beste. Her har jeg mye å gå på, men bare vent.

Hvilket kosttilskudd vil du anbefale til andre og hvorfor?

Udos choise om morgen og kveld, c vit, multivit, vitargo etter trening. Protein og glutamin er et "must" for alle aktive innen styrkeidretter, i tillegg til cla, ala og zma.

Hvordan synes du det går å kombinere familieliv/vennekretsen med diett og trening?

Det er klart at det tar mye tid både til trening og selve dietten. På diett blir man litt i sin egen verden. Familien min og våre venner har vært tålmodige med meg. De er begynner å bli vant til dette nå, så det er ikke uvant for de at jeg trener eller spiser min egen mat. Det er mer uvant hvis jeg ikke gjør det. Jeg syntes det går bedre og bedre for hver gang pga rutine og trygghet. Ettersom jeg gjør alt selv føler jeg en trygghet og vet samtidig at dette fungerer på meg. Men jeg må være ærlig å si at de siste tre ukene var rimelig tunge både for meg og familien. Heldigvis ga det full utelling! Man føler vel egentlig at man har nok med seg selv i denne perioden, så beklager til dere der hjemme for det.

Har du noen forbilder i kroppsbygging?

Inspirerende at flere norske atleter har gjort det godt internasjonalt. Vil nevne Geir B Paulsen både i norsk og internasjonal målestokk og kommer ikke utenom Flex Wheeler. Makan til perfekt fysikk finnes ikke!

DSC_9725.jpgHva motiverer deg?

Seriøse mennesker som tør å sette seg mål og oppnår disse selv om kritikerne er mange, dette gjelder både innen næringslivet og innen idretten vår. Der er viktig å tørre å bryte grenser for å oppnå noe. Jeg blir dessuten motivert av å se kroppsbyggere i form, det viser bare at det er mulig.

Hvor mye kardio trener du for å komme i form?

Jeg er aktiv året rundt både med tanke på jobb, trening og familie. På dietten kjører jeg kardio daglig, men aldri mer enn en gang pr dag.

Hva synes du er din beste prestasjon?

Nordisk mester -100 kg 2007, men ble mest rørt da min datter Isabelle kom opp på pallen til meg under NM i år. Mer rørt er vanskelig å bli når vi sto der sammen med rosa plakat med skriften "pappa er best".

Har du som kroppsbygger forslag til enkle og sunne måltider?

 En boks cottage, eple, banan, rosiner og nøtter med en lett yoghurt på toppen sammen med kanel. Smaker som verdens beste dessert på diett iallfall.

Hvilke muskelgruppe er du mest fornøyd med?

Forside lår og skuldrene.

Hva er ditt treningstips til nybegynnere som vil bli like stor som deg?

Ting tar tid, ikke hast men tenk langsiktig. Det tar år å bygge muskler. Prioriter riktige vekter som ikke blir for tunge med tanke på utførelsen. Les mye om trening og ta kontakt med seriøse utøvere innen idretten. Lag gjerne en plan for treningen med kortsiktige og langsiktige mål.

Noe du vil si til slutt?B_2111_prv.jpg

Ønsker at takke familien og da spesielt Janicke for all støtte og ikke minst tilbakemeldinger og råd under konkurranser samt verdens beste reisefølge og sjefssmører.

Besteforeldre for barnepass og støtte. Venner for støtte under konkurranser og tilbakemeldinger, publikum for heia rop og liv i salen.

Bjarne du har gjort en topp jobb med rekrutteringen rundt Drammen FKK. Til dere som ønsker å konkurrere ta kontakt med nærmeste klubb for råd og veiledning. Jeg kan love at det er en utrolig følelse å stå på en scene i form.(må bare oppleves).
Håper dessuten på sponsorstøtte, så ta gjerne kontakt, håper å tilby noe tilbake også.

Ønsker dessuten alle utøvere og lesere en riktig god Jul og et riktig muskeloppbyggende år.

Hilsen Jørgen.


Joachim Pedersen 

Joachim har vært ansvarlig redaktør siden han startet opp Treningsforum i 2001. Han begynte å trene vekter i ungdomsårene og har over 15 års erfaring med trening og kosthold. Joachim har lang fartstid innen fitnessbransjen og brenner for det han driver med.

Jørgen Corneliussen i VM

Fitness06.11.2013361

Jørgen deltar nå i VM i Bodybuilding.

Nå i salg på Narvesen

Diverse13.06.20125

Siste utgave er nå i salg på Narvesen. Løp og kjøp!

Jørgen Corneliussen

Intervju14.03.201250

Bli med på en tøff bryst og biceps økt. Se film.

Kommer snart...

01.01.19700

Jørgen Corneliussen i VM

Fitness06.11.2013361

Nå i salg på Narvesen

Diverse13.06.20125

Jørgen Corneliussen

Intervju14.03.201250

Skal du på afterski i påsken?

Kosthold17.04.201971

Unngå en smell.

Hvor bra er periodisk faste?

Kosthold16.04.2019241

Les mer om denne dietten her.

Sannheten om flaskevann

Kosthold15.04.2019218

Er flaskevann bedre enn vann fra springen?
Shaw er kjent for sine enorme cheat meals, men kampen mot 20.000 kcal med Taco Bell ble heavy.

De 7 beste treningsstrategiene

Trening11.04.2019667

Vi går igjennom 7 strategier.