City Open 2007

Fitness17.12.2007Bhupinder Jassal0

Arrangementet hadde langt større publikumsoppmøte enn man hadde forventet. Tilsammen 150 stykker hadde tatt seg tid til å stikke innom et særdeles morsomt arrangement som på alle måter må kunne betegnes som meget vellykket.

City Open har nesten blitt en førjulstradisjon og arrangeres i sin helhet av City Gym i Sandnes og i år var det kun nybegynnere som fikk prøve seg.

Til å være helt uoffisielt var stevnet L1000124.jpgoverraskende profesjonelt gjennomført. Arrangementet hadde skikkelig lys- og lydanlegg og var rigget opp og drevet av "Mr. Strongman" himself, Arild Haugen, som også var en av arrangørene.

Arrangementet hadde sjel og veldig mye humor, mye takket være kveldens utmerkede vert, Arild Charles som klarte å sy inn mange artige kommentarer til publikums store forlystelse.

- Det er 8 deltakere i år og de fleste er debutanter og har enten aldri stilt før eller oppnådd noe særlig god plassering i noen nasjonale mesterskap, forteller Haugen.

- De fleste har trent i en del år, men det er først nå de har hatt lyst til å stille og alle har hatt ca 3-4 måneder på seg til å lære alt fra kosthold, deffing og posering så det blir spennende å se nytt potensiale, sier Haugen videre.


Det var 5 dommere

* Jarle Nybø -hoveddommer for kvelden, Har tidligere vunnet Oslo Grand Prix i 1999 og B&K Open i 1999

* Jan Sigve Eliassen -Vant NM i kroppsbygging i 2002, 4.plass NM 2007

L1000125.jpg* Evi Øvrebø -har mange gode plasseringer, det siste er at hun fikk 2. plass i VM 2007 i bodyfitness i Veteranklassen

* André Thesen -har bl.a vunnet Stavanger Open 2007 + er medeier i City Gym og arrangør for kvelden

* Bhupinder Jassal -utdannet lege med trening og kosthold som spesialfelt, vunnet lokale mesterskap i fitness i 2000 og er offisiell dommer i Norges Kroppsbygger- og FitnessForbund


Konkurransen innebar en symmetrirunde og i tillegg skulle utøverne ta max antall dips, max antall chins og roing i ett minutt. Det var også mulighet for en friposeringsrunde for de som ville, denne ble ikke telt med i rankingen. Det ble også kåret beste posør utifra friposeringsrunden.

Arrangementet kan sies å være et veldig godt tiltak for nybegynnere fordi slik kan de gutta som ikke er store nok for NM også få prøve seg. Slik vil man holde interessen oppe og sørge for å få ny rekruttering til en idrett som ikke er så altfor stor fra før. Selv om det er flere og flere som trener på helsestudio virker det som både fitness og bodybuilding ikke har samme rekruttering i konkurransesammenheng som f.eks ballidrettene.

Dips.jpgCity Gym gjorde det veldig sterkt i både Stavanger Open og NM i år og nå satser de på denne lokale konkurransen for å gjøre bodybuilding litt mer tilgjengelig for nybegynner. Et særdeles godt tiltak som sikkert vil sørge for å gi City Gym gode utøvere og sterke resultater i nasjonale konkurranser også. Sånn sett kan man godt etterlyse flere slike lokale tiltak rundt omkring i de 'seriøse' bodybuilding og fitness-helsestudioene rundt omkring i Norge. Det er en kjensgjerning at det man øver på, ja det blir man god på! Og av alle som stiller kunne godt mange flere hatt litt mer scene-erfaring.

 

Disse 8 deltakerne var med:

Ketil Fevang
Thomas Fevang
Rinho Ravn Berg
Baktash
Tommy Brakstad
Lasse Matberg
Mario Pedersen
Tor Inge Asheim

 

Resultater etter 3 gjennomgåtte øvelser

(dips, chins og roing samt symmetrirunde)

1 plass: Tommy Brakstad
2.plass: Rinho Ravn Berg
3.plass: Lasse Matberg
4.plass: Tor Inge Asheim
5.plass: Kjetil Fevang
6.plass: Thomas Fevang
7.plass: Baktash Taghi
8.plass: Mario Pedersen


Beste posør ble Ketil Fevang med en veldig fornøyelig Michael Jackson etterlikning. Etterhvert som han blir større har denne opptredenen store muligheter til å vinne mange flere 'beste posør'-titler.

 

 

 

 


Nyheter fra vestlandet

Fitness09.05.2012104

Arild Haugen forteller om Team Nordic Power og City Gym.

Mark Nairn

Intervju17.02.201241

Soldaten fra England som bor nå i Stavanger.

Fremtidens gutter på City Gym

Intervju07.09.2010204

Se intervju.

Sladder fra City Gym

Diverse08.01.201013

Hva har skjedd på vestlandet i det siste? Jo, her kan du lese nettopp det.

Nyheter fra vestlandet

Fitness09.05.2012104

Mark Nairn

Intervju17.02.201241

Fremtidens gutter på City Gym

Intervju07.09.2010204

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!