Øk 30 kg i markløft!

Strongman04.03.2008Egil Berli-Johnsen0

Men bare for å underbygge skal jeg forklare mer grundig også. Hvis du i dag har en 1RM i smalmark på mellom 200 og 240 kg, så vil du mest sannsynlig kunne plusse 30 kg på det tallet ved å gjøre som Mark Philippi sier i de neste 16 ukene.


Misforstå meg rett, det er ikke jeg som har oppdaget noe unikt, jeg lærte djevelskapen under mitt år på KK-67, og jeg skal beskrive hvordan opplevelsen var for meg.

 

Det var i det herrens år 2007, Olaf Dahl, ( leder for KK-67, Gud, og Norges tøffeste markløfter), la merke til at jeg strevde med både teknikk og vekter i smalmark/konvensjonell markløft. Olaf tok meg da tilside og forklarte med enkle ord;
" I will tell you... you can fix this... but you really have to want it"  Olaf snakker ofte litt kryptisk, men jeg skjønte at det ikke var en hvilken som helst "kjappløsning" han ville komme med. Olaf forklarte at hvis jeg kunne gi ALT i 16 uker. Fullt fokus, max innsats og absolutt dedikasjon for markløft, så kunne jeg øke 30 kg i raw smalmark.
Alt jeg trengte å gjøre, var å følge det programmet som Einar Gilberg skrev ut til meg, hver økt, no mercy i 16 uker.

 

 

Einar la ut programmet mitt i min logg 30. Juni,og 2. Juli gjorde jeg første økta.

I disse 16 ukene jobbet jeg litt over 100% på Trondheim Fengsel, jeg hadde instruksjonstimer på Kaliber gym, jeg trente resten av kroppen og jeg hjalp andre løftere med utstyrsøkter og trening. Jeg var også syk i 2 av ukene, samt gjennomgikk steriliseringsoperasjon. Altså ingen perfekt periode, men en helt vanlig periode for en gjennomsnittlig mann.


De første øktene jeg trente programmet, så bestod det mye av 8'ere og 5'ere. Oppsettet med Mark, klossmark, strakmark og latroing var tydeligvis kjent for mange av de sterkeste på KK, og de nikket gjenkjennende da de så hva jeg holdt på med, men nesten øyeblikkelig gikk nikkene over i forsiktig hoderistinger og lett humring.


Jeg spurte Tiller; "Joda æ ha kjørt derre æ å... va ont ja.. men æ vart stærk. Greid itj allj reppan på aill dagan, men funka læll"


Espen bare lo; "Ha'n Olaf satt dæ på derre no?? HOHO!"
Det virket nesten som det gikk et skille der. De som hadde prøvd dette programmet hadde alle som en økt mye i maksløft på det, men jeg la også merke til at ingen kjørte det programmet det året jeg var der, utenom meg. Det virket ikke akkurat som om de ville gjøre det igjen.
Hver gang jeg kom ned på KK, så kikket Einar spørrende på meg, med et lurt glis. "Markløft idag, Egil?! 3 femmera på...." Einar hadde full oversikt. Han talte reps og kommenterte. Det var ikke snakk om å få lurt seg unna.
Einar Gilberg var den som satte opp programmet til meg, og som justerte det til å passe meg. Han stilte det slik at løftet i uke 16 ble 22,5 kg over gammel pers. Men jeg endte opp enda 7,5 kg tyngre.


15. Oktober, etter 15 uker på programmet var det på tide med forsøk på 20 kg pers, 250 mot tidligere 230.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Uka etter var det dags for 260, altså 30 kg pers.

 

 

 

 

 


Mine resultater er ikke enestående.

 

 

 

 

 

Å løfte 250, 260 og 270 kg i markløft gjør deg ikke til vinner av noe som helst, men FREMGANGEN på 30 kg er rå!

Likevel er jeg ikke heller der enestående. Det virker som at alle som følger dette programmet har fantastiske økninger første gangen.


Hvis dere skal prøve programmet, så er mine råd som følger:
1 FØLG PROGRAMMET!(rund av til nærmeste 2,5 kg)
2 Still heller støtteøvelsene pittelitt lavere enn pers.
3 Spis godt og Sov godt.

4 Og når du kommer til de siste to ukene, legg igjen vett og forstand hjemme, and GO TO WAR!

 HER ER GODSAKENE!

 


Kommer snart...

01.01.19700

Kommer snart...

01.01.19700

Kommer snart...

01.01.19700

Kommer snart...

01.01.19700

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!