Triggerpunkt-Behandleren

Trening02.04.2008Joachim Marhaug17

Sliter du med hyperirritert muskelknute? Her er løsningen. Triggerpunkt-Behandleren er en oppfinnelse til egenbehandling rett i din egen stue.

Hva er triggerpunkt?

I en spent muskelstreng finner man et hyperirritert punkt som kalles for et triggerpunkt. Den muskelen som strengen er en del av, kan for øvrig være helt avslappet. I muskelvevet eller i bindevevet som omfatter muskelen vil man finne det hyperirriterte punktet. Et triggerpunkt er alltid palpasjonsømt, og kan gi projisert smerte (stråling) til en annen del av kroppen, samt såkalte autonome fenomen. De autonome fenomenene formidles via det autonome nervesystemet og kan medføre eksempelvis økt svetteaktivitet.

Den smerten som projiseres fra et triggerpunkt, projiseres alltid til et bestemt sted avhengig av hvilken muskel som er påvirket. Eksempelvis projiseres smerten fra et triggerpunkt i m. trapezius pars descendens alltid mot nakke og / eller tinning, aldri ut i arm. På samme måte projiseres smerten fra et triggerpunkt i m. infraspinatus, alltid ut til skulder og / eller arm, aldri til tinning. Triggerpunkter er noe alle mennesker før eller senere vil rammes av. Det er faktisk slik at de fleste av oss stadig går omkring med triggerpunkter uten å kjenne til det. Et triggerpunkt kan nemlig finnes uten å gi symptom (latent triggerpunkt). Punktet vil hele tiden finnes der, og kan ved en ytterst liten irritasjon aktiveres og utløse de karakteristiske symptomer man får av dem.

Statistisk sett viser det seg at triggerpunkter er vanligst hos kvinner mellom 30-50 år. Det har også vist seg at de med stillesittende arbeid oftere rammes enn de som har et fysisk arbeid.

De musklene som rammes oftest av triggerpunkter er skulder, bekken og tyggemuskulaturen. De vanligste påvirkede musklene i disse områdene er m. trapezius pars descendens, m. infraspinatus, m. sternocleidomastoideus, m. levator scapulae, m. quadratus lumborum og gluteus minimus.

Triggerpunkt-Behandleren

Triggerpunkt-Behandleren som produkt. Triggerpunkt-Behandleren løser opp muskelknuter og smerter i nakke, hode, rygg og hofteparti.
Den ere en enkel, men virkningsfull konstruksjon som består av en solid metallbøyle med 3 ulike trykkspisser som er ombyttbare etter eget behov- og et regulerbart strammebånd.

Produktets fordeler:
- Behandlingen tar kort tid, noen få minutter om gangen er nok.
- Virker mens du slapper av, leser eller ser på fjernsyn. 
- Behandlingen er meget effektiv. 
- Innebærer ingen medisinering. 
- Er ufarlig - ingen bieffekter. 
- Triggerpunk-Behandleren er meget prisgunstig.

Finn ut hvilke tidsperioder i døgnet som du kan bruke Triggerpunkt-Behandleren uten å tape tid. Dette kan være et fast TV-program, f. eks. dagsrevyen - eller kosestunden med lokalavisa.



Behandlingsmåte: 
- Finn en god og avslappet sittestilling. 
- Plasser én fot eller begge, helst fremre del av fotbladet i fotløkken. 
- Fotomontasje som viser ulike bruksmåter, følger med produktet. 
- Legg trykkspissen ved det ømme triggerpunktet. 
- Stram båndet ved å trekke den løse enden med en hånd nedover mot foten. 
- Grip rundt bøyleskaftet og juster plassering av trykkspissen på det ømme triggerpunktet. 
- Etterjustér stramming slik du ønsker. 
- Ved at du bruker foten, kan du skape et høyt trykk, og slik nå inn til triggerpunkter som ligger dypt inne i kroppen, for eksempel i setepartiet. 
- En sofapute under "skaftet" kan i noen tilfeller forsterke effekten.

Triggerpunktbehandleren virker om du holder kroppen helt i ro. Skulle du likevel foretrekke å pendle benet opp og ned eller sidelengs, er det intet i veien for det.

Når ett triggerpunkt er behandlet, kan du ta for deg et annet triggerpunkt eller vente til senere med å gå videre. Spesialister anbefaler veksling mellom triggerpunktene. Sammen med produktet følger bruksanvisning. Det anbefales å lese denne og benytte den behandlingsmåten som gir deg best effekt. Avslutt gjerne med å myke opp kroppen gjennom enkle bevegelser.

Noen få minutters behandling av hvert triggerpunkt er vanligvis tilstrekkelig. (Hvis smertene er spesielt sterke eller er blitt "kroniske" kan det likevel være nødvendig å gjenta behandling av ett og samme punkt flere dager, kanskje uker ved spesielt vanskelige tilfeller.)

Når smertene i et triggerpunkt er fjernet, vil det oftest gå 2 - 5 uker før smertene melder seg på nytt. Fornyet behandling så snart (og hvis) smertene kjennes, anbefales for å hindre at irritasjonen i triggerpunktene får utvikle seg og bli en kronisk smertetilstand.

Enkel, virkningsfull egenbehandling

Inntil ekspertene finner løsninger på muskelsmertene, kan vi selv bidra til å få bedre helse. TRIGGERPUNKT-BEHANDLEREN er et godt hjelpemiddel for å få bukt med plagene eller forebygge nye plager. Den er rimelig og lettvinn. Har du den lett tilgjengelig hvis og når smertene melder seg, kan du behandle deg selv i løpet av noen minutter samme dag, og det kan gjøres hvor som helst - så vel hjemme som på jobben; gjerne mens du leser dagens avis eller ser på TV. Hvis smertene melder seg på nytt, gjentas behandlingen. Når smertene blir borte, slapper muskulaturen av og kroppens helingsprosess starter. Reaksjoner i kroppen som har opprettholdt smertetilstand, blir svekket. På denne måten kan dette starte en god utvikling som gjør at smertene forsvinner, for kort tid, for lang tid eller for godt.

Hva sier fagfolk?

Kiropraktor Per Straumsheim, Gjøvik. Tlf: 61 17 18 79
Mikke's TRIGGERPUNKT-BEHANDLER er en enkel innretning som kan være et nyttig og ufarlig hjelpemiddel til egenbehandling av muskulære plager i nakke- skulderparti.

Akupunktør og fotsoneterapeut Signe Sivertsen, Sørum. Tlf: 63 82 48 15
Jeg bruker Mikke's TRIGGERPUNKT-BEHANDLER ofte for å løse opp muskelknuter i skulder- og nakkeregionen. Jeg anbefaler oppfinnerens mesterverk på det varmeste.

Fysioterapeut Tom Skjønnhaug, Tlf: 900 50 678
Vi anbefaler våre pasienter egenbehandling med Mikke's TRIGGERPUNKT-BEHANDLER.

Helene Lesund, Sykepleier og fysioterapeut, Asker. Tlf: 98 62 64 90
Neste gang jeg kjører motorsykkel Oslo-Trondheim på vinterføre, skal TRIGGERPUNKT-BEHANDLEREN stå på bagasjelisten.

Fysioterapeut Helge Skaug.
Etter en demonstasjon av produktet lånte han et eksemplar for å prøve det ut og drøfte effekten av det med andre fysioterapeuter. Vurderingen av produktet var svært positiv. Etter en tid ringte han og bestilte 2 stk. TRIGGERPUNKT- BEHANDLERE til bruk på egne pasienter. Han bruker også utstyret på seg selv.

Les mer om produktet på www.triggerpunkt.no

 

 


5 feil ved bruk av foamroller

Trening24.05.201816

Dette er 5 feil du ikke må gjøre når du bruker foamroller.

Triggerpunkter

Trening15.09.2019396

Sliter du med såre punkter i muskulaturen din?

Kommer snart...

01.01.19700

Kommer snart...

01.01.19700

5 feil ved bruk av foamroller

Trening24.05.201816

Triggerpunkter

Trening15.09.2019396

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!