Egil tester utstyr for styrkeløft

Styrkeløft06.04.2008Egil Berli-Johnsen0

Med min bakgrunn fra styrkeløft har jeg fortsatt enkelte holdninger og meninger om idretten intakt. En av de tingene jeg syns er veldig gøy med styrkeløft, er å trene med drakt.Det er noe eget med å smelle 70 kg ekstra på stanga.

Dette er altså en fullstendig subjektiv og egoistisk tilnærming til diskusjonen. For det første, så hadde jeg ikke løftet med drakt og bind på 12 måneder, og for det andre, så var det kommet nye drakter fra både Titan og Metal.

Dette kombinert med at jeg ville teste en annen type bøysko med høy hel og nye knevarmere, så gjorde jeg og Stian Sundvoll fra Kappi.no utstyrsleken til en helaften på Trimlåven.

I bilen på veg til Trimlåven lekte jeg med Grip-traineren fra Ivanko. Denne virker som en etterlevning etter gamle grepsleketøy, men gir faktisk ganske bra og jevn motstand. Det er også lett å justere motstanden på den. På bildet under er jeg ikke sikker på hvem som testet den, men gjengs oppfatning på Trimlåven var at den var tung å klemme sammen slik den sto innstilt. Tungt er godt!

Etter siste oppvarmingsløft på 170 kg, dro Stian på meg den siste IPF-godkjente drakta fra Metal. METAL KING SQUATTER. Drakten er sydd for en løfter med relativt smal beinstilling, og beina på den føles helt annerledes enn jeg er vant til fra V-type squatteren. Stoffet kjennes hardt ut, og drakta stopper meg ganske bestemt før jeg når godkjent dybde. Faktisk evnet jeg ikke å komme godkjent med hverken 255 eller 275 kg. Drakta kjentes tight ut, og sømmene var sydd slik at den føltes trygg og det var ikke en lyd å høre fra sømmene. Et par økter til, og jeg vil greie godkjente løft på 280 kg uten å være i toppform.

Etter et par reps på 275 med Metal-drakta, så var det å vrenge av seg og jumpe inn i den nye Titan Centurion NXG Super +. Øyeblikkelig merket jeg at den var strammere over hofter og "midje" enn det Metaldrakta var. samtidig var stoffet betydelig tykkere. Disse tingene gav meg en fin trygghet, og sammen med godt humør på låven og gode sikrere, var det en lek å varme opp med 220 og 255.

Titandrakta passet min skulderbrede stance bra, og det var virkelig skyv i drakta fra bunnen av.  Hadde jeg ikke vært avdanket og utmeldt, så hadde jeg stjålet denne Titandrakta og stilt på NM i styrkeløft bare for å gi full gass og perse med 40 kg på stevne! Det er dette som er gøy! Last stanga til pers uten utstyr, legg på 70 kg til og la det stå til! Det ble to reps på 275 kg med Titandrakta og med denne tror jeg at jeg kunne passert 300 kg ganske raskt.

 

 

 

 

 

Jeg benyttet anledningen til å prøve og senere kjøpe nye bøysko fra pallini, og nye varmere fra TK. Palliniskoene har høyere hæl enn det jeg var vant til fra Eleiko, og de første 10 minuttene med tilvenning var vonde for selve fotbladet. Etter et kvarters tid, var det atter engang godt å løfte bøy, og med et høyere kne kom jeg lettere i godkjent dybde både i nakkebøy og frontbøy.

De nye 5mm varmerne fra Tommy Kono, satt som limt fast, og de varmet så svetten rant fra området rundt kneet. Så plussiden med disse er at de ikke siger, og at de varmer godt. det negative er at de bør skylles etter hver økt, hvis ikke ender de opp med å lukte våt hund eller svett dykker. :-)

 

 

 

 

Det vil komme flere bilder fra trening og det gode miljøet på Trimlåveni løpet av neste uke. da skal jeg prøve nye strikk fra Kappi og Leverbeltet med smal rygg for benkpress. JEG ER EN UTSTYRSFREAK!

 

 

 

 


Julius Maddox er en skikkelig kraftkar. Han løfter 272 kg i benkpress hele 8 ganger.
Stefanie Cohen er råtøff og råsterk dame som er en av verdens sterkeste dame. Se video.
Mattie Rogers, Brooke Ence, Dana Linn Bailey og Maddy Forberg går konkurrerer i en posedown sammen.
The Game of Thrones stjernen deltok i en styrkeløftkonkurranse.
Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!