Espen Aunes stalltips til NSM

Strongman20.05.2008Espen "Bøs" Aune0

Nå er det ikke lenge til NSM 08 braker løs. Jeg gleder meg noe helt sinnsykt til å se på. Som alle sikkert vet skal jeg ikke delta i år fordi jeg har hatt kyssesyken. Men jeg driver nå og trener meg opp til "normalen".

Når min neste konkurranse blir er veldig usikkert, men jeg kommer tilbake, det er 100 % sikkert! Jeg har holdt god kontakt med alle gutta som skal delta, og har gleden av å gi dere litt inside info og ut ifra det tippe hvordan NSM 08 vil ende.

Jeg begynner med siste plass:

Nr. 12 - Bjørn Andre Solvang

Hvorfor? Han er ung og uerfaren - 20år. Veier 115kg og er vel en av de minste i årets NSM. Oppladningen til Bjørn har vært så som så. Han mistet 2 uker med trening pga sykdom, noe som er dumt. Men han har gjort så godt han kan, så får vi se hvor langt det holder. Han personlige rekorder i de 3 store er: Bøy 270, Benk 220 og Mark 280. Han håper selv at han ikke havner på siste plass. Men jeg tror dessverre at han gjør det. Bevis meg feil kamerat :)

Nr. 11 - Ole Grøtting Øxnevad

Hvofor? Enda en ung mann. Han og CYC er vel de yngste som er med i år. Grunnen til at jeg har satt han på nr. 11 og ikke nr 12 er at han trener med Arild "Hulk" Haugen, og det er en stor fordel å trene med en så god strongman utøver. Kan lære masse teknikker osv. Han er ikke den sterkeste i årets NSM. Med Bøy 240, Benk160(smal) og Mark 285 er han kanskje en av de svakeste som deltar, men har som sagt den store fordelen med å trene med The Hulk! Oppladningen til Ole har vært veldig hard med mange intense treninger. Han føler ikke at han har hatt like bra fremgang nå mot NSM som han hadde i oppkjøringen mot Kristiansand Showlift, hvor han kvalifiserte seg. Kroppen begynner å bli sliten. Jeg tror han vil dra god nytte av veldig lett trening de siste ukene før NSM.

Nr. 10 - Svein Tore Drevsjø

Hvorfor? Han er "litt" eldre enn de to foregående. Så har evnen til å holde hodet litt mere kaldt tror jeg. Han er 32 år, ca 126 kg og 188 cm. Oppladning til NSM har blitt litt dårlig for Svein. Han regnet ikke med å få stille siden han hadde så mange foran seg på listen over reserver, så han tok en litt roligere periode fra trening etter Showliften. Dette var jo ikke så smart viser det seg. Men han har begynt med øvelsestrening nå og forsøker å terpe på det han ikke har trent på før, så nå går treningen stort sett i apollons, truckpull og mark. Svein mener at det er helt usannsynlig at han skal klare å bli en av de 6 beste, da spesielt med tanke på den relativt dårlige oppladningen han har hatt. Jeg tror at uansett hadde nok en plass blant de 6 vært utenfor rekkevidde. Hans målsetning er og ikke å havne sist, og det tror jeg ikke han gjør heller.

Nr. 10 - Raymond Myrbostad

På delt tiende plass med Drevsjø tipper jeg Raymond Myrbostad vil komme. Han har vært en del skadet det siste året, han er ny i gamet og har lite konkurranseerfaring. Han trodde heller ikke han skulle få være med, så han har ikke trent mye øvelser før de siste ukene. Med is i blodet og full konsentrasjon kan det jo være han overrasker oss.

Nr. 9 - Raymond Lillemo

Hvorfor? Han er rett og slett ikke god nok. Han har vært med på det meste av strongman i det siste, og det er veldig bra! Men han satser kanskje ikke så seriøst som oss andre. Men til hans fordel er han god på noen ting og har erfaring, så han klarer en 9. plass. Oppladingen til NSM har ikke vært optimal, men han stiller sterkere enn noensinne sier han selv. Han mener selv at han havner på 9. plass og jeg er enig i det.

Nr. 8 - Carl Yngvar Christensen

Hvorfor? Dette er mannen og plassen jeg sikkert kommer til å få mest pes for å plassere så langt nede som på 8. plass. Han er sterk, uten tvil - han er faktisk en av de sterkeste! Men han er 17 år og det er hans første NSM. I tillegg har han nettopp hatt en hard oppkjøring til en styrkeløft konkurranse og ikke fått trent noe strongman, og det er ikke bare å komme til NSM og være sterk, liksom. Det har vi sett mange som har prøvd før han, og mislyktes. Sorry folkens, men forumets store sønn kommer på 8.plass tror jeg. ;-) Han håper selv å "tyne" noen av de beste og det kan han gjøre også, men det holder bare ikke tror jeg. Føler jeg må ta med de 3 store til denne gutten. Bøy 335, Benk 200 og Mark 295! Dette er sinnsykt til en alder av 17år!

Nr. 7 - Ola Langset

Her var jeg litt i tvil om jeg skulle skrive Espen Lund eller ikke, men jeg endte opp med Ola. Ola har hatt en veldig god oppladning mot NSM. Han er der han vil være styrkemessig, nå gjenstår det mest teknikk trening på de aktuelle øvelsene. Han føler seg ellers i god form. Ola har bedret seg bra siden Fitnessmessen. Sterkere i press osv, men jeg tror at han kommer akkurat litt for kort til å bli med i finalen i år. Han veier nå 135kg og i de 3 store har han Bøy 240kg, 200 Benk og 310 Mark. Han håper selv at han kommer til finalen, og det kan han også gjøre. Men det blir en hard kamp mot Espen Lund.

Så er det gutta som jeg tror kommer til den supre finalen!

Nr. 6 - Espen Lund

Dette er den største mannen i start feltet. Han er 32år og veier 170kg! I de 3 store har han Bøy 300, Benk 220(smal) og Mark 320. Dette er hovedsaken for at han kommer i finalen og ikke Ola. Han er sterk og diger! Pluss at han har en stor fordel med å trene med Lars Rørbakken.
Oppladingen til NSM har vært noe vanskelig for Espen, han fikk klare symptomer på overtrening midt under oppkjøring. Tok 1 uke fri og da kom det seg igjen. Formen har vært stigende siden da, og han trener kun øvelser frem mot NSM 3 ganger i uken. Så han er godt forberedt.

Nr. 5 - Frank Nagy

Frank gjør comeback i NSM 08, og det er kjempe artig! Han har ikke deltatt siden Dyreparken i 2005. Før den tid deltok han mye og ofte, og han har alltid vært topp 5! Oppladinga til NSM startet egentlig i høst for Frank og den har vært bra, har trent fast hver mandag med "Jæren Power Machine" - John Robert Bø - noe som har vært bra med tanke på øvelsene. Da jeg snakket med han sist hadde han akkurat kommet hjem fra 15 dager offshore med 16 timers skift og 30 minutter trening hver dag. Heldigvis har han fri de siste ukene før NSM. Frank har masse erfaring, han er sterk og rask, så Frank kan overraske. Uansett tror jeg ikke han kommer lengre opp enn 5.plass i år. Frank har 3 rep på 320kg-bøy, 215kg-benk, 5 rep på 285kg-mark som sitt beste. Jeg er spent på hvordan formen hans er.

Nr. 4 - Jan Vegar Gjerdrum

Hvorfor? Jeg hadde mest lyst til å skrive han opp på 3.plass, men gamlingen Odd Haugen er en luring og har en sinnsyk erfaring, så tror han slår Vegar på erfaring. Vegar har trent 3 ganger pr uke. I begynnelsen 4 økter pr uke men kuttet ned pga store belastninger på ryggen. 2 vekt treningsøkter økter og 1 strongman økt pr uke er det han trener nå. Han er det siste medlemmet i trønderbataljonen, og har har forbedret seg veldig i øvelsene fordi han har trent med Richard Skog og meg hele tiden. Og - helt beskjedent - vi han nok lært han det som læres kan, noe som er en kjempestor fordel for Vegar. Vegar har 250, 220 og 340 i mark som de 3 store. Vegar blir skummel til neste år, men tror ikke det holder til pallen i år dessverre.

Nr. 3 - Odd Haugen

Jeg drar på smilebåndet når jeg skriver nå ... hehe ... Mannen er 58år gammel og kommer til å komme på pallen i NSM 08 også..haha..Det er helt sykt syns jeg! I en alder på 58år er han 140kg og har 320kg, 222.5kg og 327.5kg i de 3 store. Er det sinnsykt bra eller? hoho..Odd er med i mange internasjonale konkurranser hvert år og har sinnsykt med erfaring. Han er kanskje ikke sterkest, men den lureste av dem alle. Og hodet hans er kaldt konstant! Oppladningen hans har vært bra, foruten at han har slitt litt med ryggen, men er i god form sier han selv. Han har målsetning om å komme på pallen og det er jeg nesten sikker på at han gjør. Han har også sagt at han skal ikke gi seg før han blir Norges Sterkeste Mann..hehe..Det tror jeg han ikke blir med det første. Så vi får vel se mye til Odd Haugen. Og det er kult!!

Nr. 2 - Richard Skog

Skog min venn..Sorry, men tror Arild slår deg i år. Hvorfor? Tja, har ikke noe godt svar på det. Men det er en følelse jeg har. Skog har trent bra i år og vunnet alt han har stilt opp på siden etter WSM 07. Han har forbedret seg på øvelsene og på gymmet. Mannen er ett monster! 197cm over bakken og veier 155kg! Og ikke alt for høy fett % heller. I de 3 store har han 300, 232,5 og 330. Det er utøvere som kanskje er sterkere enn han på gymmet, men på øvelsene er han blitt mye bedre!! 170kg i apollons har gått opp, 380 i yoke flyr han med over 25m på 13sek osv ... Han er i bra form! Jeg tror han vinner Arm over Arm, Yoke og Apollons i årets NSM. Så hvem som vinner kommer helt ant på hvordan de plasserer seg i de andre øvelsene. For jeg tror Arild vinner de 3 andre øvelsene. Jeg er spent som f... på Richard sine vegne! Og selvsagt håper jeg han vinner, men en liten magefølelse sier til meg at han kanskje ikke gjør det.

Nr. 1 - og Norges Sterkeste Mann atter en gang blir Arild Hulk Haugen!

Mannen er rett og slett sinnsykt sterk!! De 3 store har han 370, 240 og 370 og han er desidert sterkest av alle på gymmet! Han har også en sinnsyk eksplosiv styrke. noe som jeg ikke har sett i noen andre foruten Mariusz. I fjor gjorde han en del små feil som nesten kostet han seieren til undertegnede. Han kommer ikke til å gjøre de samme feilene i år. Han har også økt i kroppsvekt, han er for tiden 150kg tung, og ja, magerutene vises enda, selv om han kanskje har litt mere fett % enn i fjor. Økning i vekt og fettprosent kommer bare til hans fordel tror jeg, med tanke på skader, kramper osv. Arild vinner for at han er rett og slett sterkest! Eneste svakheten jeg ser i Arild er kanskje psyken; han kan fyre seg vel mye opp og bli ukonsentrert. Holder han hode kaldt så vinner han, mister han hodet så kommer Skog til å ta seieren med hjem der den egentlig hører hjemme, hos Trønderbataljonen:) Time wil sjå!

Når er det sikkert noen som er uenig i det jeg skriver. Men dette er slik jeg tror NSM 08 vil ende.
Snakkes på Gol lørdag 24. Mai! Kl. 14:00 braker det løs!

Med vennlig hilsen
Espen "Bøs" Aune

http://www.kalibergym.no 
http://www.myorevolution.com/


Norges Sterkeste Mann 2019

Strongman22.10.201957

Se bilder og video fra Norges Sterkeste Mann 2019.

Vi har en NY Norges Sterkeste Mann

Strongman12.10.2018351

Med avrevet bryst vant han Norges Sterkeste Mann 2018.

Norges Sterkeste Mann & Kvinne 2018

Strongman10.10.2018161

Se resultater, bilder og reportasje fra Norges Sterkeste Mann og Kvinne 2018.

Dette er Norges NYE Sterkeste Mann

Strongman25.09.2017280

Etter 10 år med trening og 9 NSM konkurranser så klaffet alt - han vant!

Norges Sterkeste Mann 2019

Strongman22.10.201957

Vi har en NY Norges Sterkeste Mann

Strongman12.10.2018351

Norges Sterkeste Mann & Kvinne 2018

Strongman10.10.2018161

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!