Arild Haugen om Norges Sterkeste Mann

Strongman05.06.2008Arild "Hulk" Haugen3

Nå som Norges Sterkste Mann 2008 er ferdig sitter jeg igjen med mange gode følelser. Ikke bare fordi jeg vant konkurransen, men for at kroppen fungerte veldig bra og at jeg fikk vist hva jeg var god for.

Les også: Norges Sterkeste Mann - 1676 bilder

Det er alltid veldig kjekt å få en bekreftelse på at det du har gjort det siste året har gitt de resultatene du håpte på. I forhold til i fjor har jeg gjort mange justeringer som for eksempel; trent mindre generelt men mer effektivt og målrettet når jeg først har trent. Jeg har trent mindre på gym og litt mer strongman øvelser. Tidligere har jeg ikke vært særlig motivert for å trene strongman, men alltid likt å konkurrere i det. Det siste året har dette snudd seg, nå elsker jeg strongman og syns kroppen reagerer bedre på den type trening og.

Flere har kommentert at jeg har for lav fettprosent i forhold til sporten jeg driver med, selv er jeg delvis enig og har gjort noen forandringer med dette. Jeg har økt kcal inntaket og under oppkjøring har jeg som regel 1 måltid hver dag med litt "junk food". Dette føler jeg har gitt meg mer trykk i kroppen og beskyttet muskelfester, scener, knokler og lignende. I tilegg er det veldig hardt å få i seg oppimot 8000 ++ kcal til dagen.
Mye av fremgangen min i år skyldes nok og den dårlige prestasjonen i fjor, jeg var bedre enn hva jeg fikk vist. Men dette brukte jeg til å motivere meg videre.

Det jeg synes gikk absolutt best på NSM var at jeg var veldig selvsikker og mye roligere til sinns enn jeg noen gang har vært tidligere. Dette tror jeg at jeg sparte energi på og i tilegg så fikk kroppen mer hvile og restitusjon. Det som jeg sleit litt med under NSM var krampeproblemer i flere muskler. Heldigvis plaget det meg ikke så mye at jeg ikke klarte fullføre alle øvelsene. Spesielt under steinløft hadde jeg kramper i leggene. Jostein Ødegaard var med som personlig massør og hjalp meg med massasje mellom øvelsene.

Noe som også var veldig spesielt for meg var en enorm heiagjeng som støttet meg hele veien, som utøver fokuserer jeg hele tiden på øvelsen som kommer og kan kanskje virke litt avvisende til tider men inne i hjertet varmer det stort når jeg har over 50 venner som heier meg frem med Hulk Haugen t-skjorter. Veldig spesielt med guttene fra gymmet som hadde skrevet HULKEN på kroppene sine og stod ute i bar overkropp i timer for å vise hva de følte. TUSEN TAKK! Dette syns jeg var veldig godt mentalt, du føler på en måte at du eier plassen og alle som ser på heier kun på deg. Tror nok dette gav meg et fortrinn psykisk hvertfall. Var jo en grunn for at jeg trykte opp 300 t skjorter rett før vi dro til Gol;)

Folk syns det var imponerende med steinløftingen, og ja jeg er fornøyd, men hadde blitt drit sur om jeg ikke hadde klart det. For på trening lekte jeg med 170 kg steinen flere ganger lett som bare det. Hadde veldig god tid på det løftet siden ingen andre hadde klart den før meg, men jeg tenker videre enn 180 kg stein. Vi drømmer om over 250 i fremtiden;) Tror det er viktig å ikke være fornøyd med prestasjonene sine for lenge hvis du ønsker å komme videre. Med mine mål og ambisjoner så kan jeg ikke gå i ukevis og leve på NM tittelen. Jeg vil videre!

Den øvelsen som jeg kanskje er mest fornøyd med selv er appollons axle på 165 kg. Kjentes bare latterlig lett ut og føler jeg hadde 15 kg mer hvertfall inne. Dette var faktisk en av øvelsen jeg var redd Richard skulle slå meg i. På forhånd visste jeg at jeg skulle vinne stein, markløft og sannsynligvis yoke. Jeg viste at ingen kunne slå meg i de 2 første hvertfall, men var forberedt på å bli slått i arm over arm og axel og muligens medley hvis farmers walk ble veldig tung. Det gikk nesten som ventet, jeg vant 4 av 6 øvelser men likte dårlig å bli slått i Yoke.

Nivået på årets NSM var høyere enn noen gang. Både jeg og Ricard er på et godt internasjonalt nivå. Og de andre deltakerne gjorde alle en kjempe innsats. Tidligere har noen utøvere av og til falt gjennom og bommet på flere øvelser, men i år var det virkelig kjemping helt ned til siste plass. Nivået er ganske høyt når 10 av deltakerne drar 300 kg eller mer i markløft.

Jeg beit meg merke til noens prestasjoner:

Carl Yngvar på bare 17 år som er en bamse med styrke uten like. Han var veldig jevngod og har faktisk god fart og til tyngden sin å være. Imponerende i farmers og markløft spesielt.

Ola Langseth var rå på appollon med 155 kg forholdsvis lett. (samme vekt som Svend Karlsen og Mangus Samuelson tok på Nordisk i 2005, og de delte første plass)

Epen Lund var et monster uten like, en av de største guttene hvor enn han går;)

Vegard Gjerdrum kunne jeg se dagen før at han var veldig sterk i kroppen, hadde han ikke vært så jævlig uheldig tror jeg han hadde vært med på pallen. Han er sannsynligvis den av alle guttene som har økt mest siden han startet med øvelser for et 1 år siden. Respekt!

Raymond Lillemo som dro i land arm over arm. Ingen hadde vel trodd det! Dette viser bare at du ikke trenger veie 140 kg+ og ha armer over 50 cm for å hevde deg i denne sporten.

Richard Skog den jeg har tenkt på mens jeg har trent de siste 4 mnd. Skal bli deilig å slippe å drømme mer om deg på 1 år hvertfall;) Alle vet at Richard er stor og veldig god i strongman med kjempe potensial. Men han er også en veldig sympatisk, jordnær og snill "liten gutt" som jeg håper å reise verden rundt med om det blir aktuelt. Håper virkelig han kvalifiserer seg på Store fjell 5 Juli.

Tilslutt kan jeg fortelle noen artige historier rundt NSM som dere sikkert ikke har hørt. Sikkert noen av guttene som blir så fornøyd nå, men men

Espen lund var så nervøs konkurranse dagen at han stod like gjerne over forkosten og gikk heller rett på dass og spydde opp det som var..... Han syns det var best;)

Vegard gjorde noe av det samme, pga nervene og lite søvn stod han opp tidlig og gikk seg en skikkelig morgen cardio slik at kneet kunne forberede seg på hva som kommer....

Raymond Myrbostad varmet opp kvelden før og vant! Dette måtte feires med piker og sjampis i ekte viking vis kvelden før nsm. Noe som gjorde at han slapp å legge seg og derfor bytte konkurranse tøy til dagen etter. I tilegg så var formen så pass god før han reiste opp til Gol derfor gikk han ned på trening torsdag og reppet på 300 kg i markløft så han skulle være sikker på å være skikkelig uthvilt til konkurransen.

Odd Haugen som sier han ikke legger opp før han vinner NSM.

Egil og Kikki som gjorde en kjempe jobb, og Egil fikk Strongman stipend for innsats for sporten det siste året.

Selv var jeg og Ricard på filming i Tropicana på Pers Hotell på fredag kveld, etter litt leking i vannet så mister jo jeg kontrollen og babyen i meg slår inn...... Å vips så datt jeg og fikk en jævlig strekk i høyre underarm. Dette måtte ikke vises til noen og hvertfall ikke si at det gjorde noe særlig vondt. Den kvelden gikk det 1200 mg med ibux 1 gram med paracet og nedkjøling av armen hele kvelden, samt behandling av kiropraktor.

Søndag morgen våknet vi på det fineste rommet til Eidsgaard Hotell, vi fikk himmelseng etter at Jannicke sjarmerte Anders Eidsgaard som er eier av hotellet. Tusen takk, så var det 7 timer i bil hjem. Når jeg kom hjem spiste jeg 400 gram med m and m sjokolade dobbel snikers, 150 gram havregryn, 300 gr kylling fillet, 2 bananer og en stor shaker og fortsatt var jeg sulten. 


Arild Haugen holder i dag foredrag og bruker sin egen erfaring til å forebygge doping.

Dokumentar om Arild Haugen

Strongman22.11.2013534

Savner du Arild Haugen i strongmansirkuset?
Se video.

Nyheter fra vestlandet

Fitness09.05.2012104

Arild Haugen forteller om Team Nordic Power og City Gym.

Dokumentar om Arild Haugen

Strongman22.11.2013534

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!