Verdens beste benkpressere

Styrkeløft01.07.2008Bjørnar Brende Smestad3

Bente Arntsen, Hildeborg Hugdal og Roy Holte er Norges tre nye verdensmestere i benkpress. I helgen ble VM i benkpress arrangert.

Norsk thriller i -75 kg klassen

Benkdronning Bente Arntsen møtte Styrkeløftdronning Inger Blikra i -75 kg klassen. For det var disse to som var absolutte favoritter, spenningsmomentet ble om hvem som kunne gå seirende ut av duellen! Med Inger Blikra 2,5 foran på første og andreløft endte det til slutt likt på 135 kg etter at Bente hadde løftet tredjeløftet - nå lå alt på Ingers skuldre. Inger høynet til 137,5 kg for å kunne hente gullmedaljen - og da kunne Bente, kanskje med blandede følelser, heie landskvinnen frem på løfteplatten. Dette løftet ble først godkjent, så underkjent - selv om det gikk opp, og Bente kunne med hele 4 kg lettere kroppsvekt med rette kalle seg verdensmester! 

Hildeborg dominerte

Hildeborg, dominerte blandt svenske, amerikanske og nederlandske styrkeløftere i 90+ kg klassen. For Hildeborg løftet 175 kg, 10 kg foran sølvplassen - men det var ikke alt. I sitt siste løft prøvde hun å slå verdensrekorden på 190 kg, desverre ble 191,5 kg for tungt for Hildeborg - men hva gjør vel det? Som Simen Imingen sier på forumet:

"Er vel ingen i norsk historie som nå har toppet Hildeborg sine prestasjoner? Man kunne ramset opp alt ho har vunnet, men det er lettere å gå andre veien. Det finnes vel nå bare to titler hun IKKE har vunnet, EM benkpress (sølv) og World Games..? Ellers tror jeg hun har vunnet alt, samt at ho har verdensrekord i benkpress, det er en enorm prestasjon av ei jente som ikke har fylt 25år enda.."

Mr Bench - Roy Holte

Roy Holte, første og eneste nordmann over 300 kg i benkpress og nå første og eneste nordmann på 315 kg! Ny norgesrekord i benkpress gir selvfølgelig gull og verdensmestertittel, for Nordmenn er best i verden. Nermeste "trussel" var Lade Scott - men er en egentlig en trussel når en løfter 7,5 kg mindre?



Til sist kan jeg poste noen interresante videoer, ikke av VM i benkpress, men en minidokumentar om Styrkeløft:

Del 1

 

 



Del 2




 

 

 


Bjørnar Brende Smestad 

Bjørnar er en styrkeløftentusiast og har i flere år levert styrkeløftreportasjer til Treningsforum. Bjørnar startet selv å logge på Treningsforum, men er fra ca 2012 ikke lenger like atkiv i styrkeløftmiljøet.

Benkpress kan være en teknisk vanskelig øvelse og utføre korrekt.
Vil du bli sterkere? Få tips av Kirll Sarychev som har en verdensrekord i benkpress på 335 kg.
Bygg mer muskler og bli sterkere i vanlig benkpress med gulvpress.

TOPP-3 for å BYGGE bryst

Trening01.01.202157

Her får du 3 kanonøvelser så du aldri igjen skal ha problemer med å bygge bryst.
Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!