Helt sykt - This is the story! Arild Haugen om VPC

Strongman07.07.2008Arild Haugen0

Arild Haugen sin rapport fra Viking Power Challenge. Han var faktisk veldig dårlig og syk. Slet med diare og oppkast, men knallet til på øvelsene. For en fantastisk prestasjon!

Les også:
- Viking Power Challenge - SE BILDER


Etter NSM har jeg hatt en tung oppvisning, Torkel Ravndal konk med 380 i mark, Fortissimus i Canada sist uke som var 12 øvelser på 2 dager, kom hjem tirsdag, dusjet vasket klær, pakket på ny og levde i en helt egen verden uten søvn pga jet leg. Reiste opp til Storefjell torsdag morgen. før vi reiser begynner jeg få litt vondt i magen, tenker ikke noe mer over dette enn at det vil gå over. Når vi kommer opp til Storefjell er jeg veldig veldig sliten og kvalm. Litt kramper i bilen på vei opp og løs mage. Når vi sjekker inn på hotellet får jeg super diare. Den natta var tung og jævlig, kramper, diare og kvalme, dagen etter møter vi gutta for filming. Jeg holder maska for å ikke vise noen svakhetstegn og prater lite om problemet mitt. Utover dagen blir det helt jævlig og jeg holder senga fra kl 15.00 av og spiser ikke etter dette da det ga meg bare mer problem, OG JA, VI PRØVDE idoform, Imodium, cola, loff, farris, eplemost osv som alle vet kan hjelpe. Ingenting hjelper og jeg blir dårligere og dårligere, starter med feber og litt spysyke. kl 22.00 sitter jeg med Svend Karlsen på rommet og tenker i hode mitt at jeg absolutt ikke vil skuffe han eller andre fans ved å trekke meg pga en tullesykdom. Vi prøvde å få tak i lege osv men til ingen nytt. Jeg la meg og lå våken hele natta pga soy og diare. Neste morgen kl 07.00 hadde jeg bestemt meg, jeg skal ikke stille pga helsa absolutt ikke strekker til. Ikke pga plassering men pga helsa. Men når klokka ble 11.00 ble jeg hentet i en fei for filming. Rakk ikke og klarte ikke si at jeg ikke ville stille så jeg holdt maska hele veien mens jeg søyt og klaget som et helvete til Jannicke. Når kl er 13.00 er det en time igjen til start jeg tar 2 gram paracet og 1 gram ibux og tar med utstyret for å gå ned til oppvarmingslokalet hvertfall.

Øvelsene

Første øvelse ut. yoke race, 414 kg 20 meter. Jeg var kald, sliten, kvalmen stod med diaree og hadde spydd. Din tur arild. "Okay lets do it". ca 13 meter kom jeg og det var mitt livs tyngste Uoke. og litt rart for helga før gikk jeg samme vekt 30 meter veldig bra på gress som er mye vanskeligere. Fikk en dårlig plassering her som ventet og totalt utmattet. Følte jeg hadde gjort 20 øvelser allerede. Verket overalt.

Neste øvelse mark. tenkte jeg har pratet lenge om 400 kg, og det må jeg faen meg holde. Første løft på 300 var like tungt som siste løft på 400 kg. På en god dag med bedre drakt har jeg garantert 410-420 kg inne.

Neste øvelse : vikingpress. når jeg startet tenkte jeg, wow, så lett. Her kan jeg gjøre 20 rep lett. men pga ingen næring og verdens dårligst dag gikk jeg brått tom for energi. men plasserte meg bra. fikk 3 underkjente løft pga dipping. alltid litt feil vet du;) I tilegg så datt jeg og fikk en skikkelig vridning på kneet.

Neste øvelse dekk. tyngste dekk brukt noen gang i konk. no problem, kun 3 stk som klarte 6 flipp og jeg hadde halvparten av tida til nr 2.

Så finale kun de 6 beste.

Apollons. Forbanna høyt nivå, og for hver økning ba jeg til Gud om at noen måtte dette av lasset. Både ricard og jeg klarte 180 kg. Jeg var veldig veldig nærme på 185 kg som er tangering med verdens rekord men manglet 3 cm på utstrekkning på armer.

Stein: kun jeg som klarte steinserien på ca 24 sek tror jeg. med tillløp. Dette var stort.

Oppsumering

Ricard har tydeligvis lært seg mer om oppkjøring og trening og har forbedret seg utolig mye i mark og appolons. Han har ikke konkurert siden NSM og har forbedredt seg utrolig godt og det var drit kult at han kom til WSM. Håper bare ikke de setter oss i samme heat. for begge vil til finale:) En utolig god strongman og kompis som jeg trives i selskapet hans.

Mitt livs verste form og ingen oppkjøring høres kanskje veldig rart ut, men det stemmer. Har ingen forklaring på hvordan jeg presterte så bra. Sitter hjemme nå med diarre og super kvalm. Skal gå til sengs nå og sove i 1 uke;) Veide meg nettop med noe klær. 133 kg. normalt ligger vekte på 140 - 144 kg. det sier litt om næringstap og væsketap.

Takk for supporten og takk til Viking Power Production som lagde et kanon stevne som var hakket bedre en Fortissimus. Fantastiskt.

Hjemmesiden til Arild Haugen: www.arildhaugen.com


Arild Haugen 

Arild er en av Norges mest kjente strongman. Han har vunnet Norges Sterkeste Mann flere ganger og har også deltatt på Verdens Sterkeste Mann og har rekord i Atlasstein-serien. Han har trukket seg tilbake som aktiv strongmanutøver, men trener fremdeles.

Arild Haugen holder i dag foredrag og bruker sin egen erfaring til å forebygge doping.

Dokumentar om Arild Haugen

Strongman22.11.2013534

Savner du Arild Haugen i strongmansirkuset?
Se video.

Nyheter fra vestlandet

Fitness09.05.2012104

Arild Haugen forteller om Team Nordic Power og City Gym.

Dokumentar om Arild Haugen

Strongman22.11.2013534

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!