Heilt Vilt Strongman - BILDER

Trening22.08.2008Ann Kristin Berli-Johnsen0

"Here's Johnny!" - den kjente replikken fra The Shining - raste bortimot synkront gjennom hodet til Lene og meg da vi kjørte opp de siste bakkene mot Destinasjon Gautefall.

- "om vi nå ser figurklipte busker og labyrinthekker så snur vi, Kikki!" sa hun videre, med en skjelvende latter. For dem av dere som har kommet kjørende til Gautefall så vet dere hva jeg mener når jeg sier vi hadde en følelse av å gjøre et tidshopp, omtrent tyve år tilbake i tid, og vi forventet nesten å se en liten Danny syklende rundt i korridorene da vi lette oss fram til rommene våre. Heldigvis hadde ingen av oss fått rom 237 ...

Etter ei ikke helt god natt på et helt greit hotellrom sto vi opp og gikk ned til frokost. Det første vi hørte da vi kom inn i frokostsalen var latteren til "gamle" Karlsen der han satt omringet av utøverne og deres familier mens han fortalte skrøner. Jeg smilte inni meg da; det er en god start på dagen å se så mange trivelige mennesker samlet på et sted! Stemingen rundt frokostbordet var god, og sterke menn i alderen 5 til 40 år kaptes om å fortelle skrøner.

Etter kaffe og skitprat var det på tide å kjøre ned til Drangedal Bygdetun hvor den aller første Heil Vilt Strongmankonkurransen skulle gå av stabelen. Litt spente var vi nok, siden det bare var Egil og Svend som hadde full kontroll på hvordan arenaen var. Vi visste det var utendørs, og vi visste at værgudene på yr.no hadde lovet oss greit vær. Kanskje man ikke kan forvente å vite mer enn det?
Konkurransen startet med en barnekonkurranse hvor 4 gutter og 3 jenter stilte til start. Vi voksne som observerte innsatsen til fremtiden i norsk strongmansport noterte oss opptil flere nye varianter av teknikk både på farmers, dekk og fingers. Og jeg må jo innrømme at det varmet mitt strongwomanhjerte å se tre så flotte fremtidige tilskudd til spinnesiden av strongmansporten i Norge i aksjon. Det var nesten slik at jeg måtte tørke en tåre.

Vel, klokken nærmet seg etterhvert stygt to og konkurransestart. Stemningen ble merkbart tykkere, og man kunne etterhvert nesten kjenne vibrasjonene i gulvet på scenen forårsaket av forhøyet puls på samtlige ti deltagere. Første øvelse var Husafell, og jeg kan med sikkerhet si at det ikke var noen av oss som så fram til den øvelsen.

Gutta var så uheldige at de hadde fått seg en helt ny Husafellstein; en gigantisk djevel i massiv betong som da den ble satt på vekten viste at den veide grusomme 193 kilo. Disse 193 kiloene skulle bæres lengst mulig på en bane av løs sand, og stakkaren til å innvie steinen var debutanten Tom Jonas. Tom imponerte oss stort med innsatsen han viste i første øvelse! Vinner av denne øvelsen var undertegnede som gikk 62,2 meter, men siden jeg ble utstyrt med en stein som veide ca 90 kg mindre enn guttas så var det vel egentlig Lars Rørbakken som stakk av med seieren med sine 32,6 meter.

Etter å ha døyvet jubelen over å endelig være ferdig med hatøvelse nummer én var det stokkpress for reps som sto på programmet. Svend stilte seg opp som streng, men rettferdig dommer,Tore Andre Høgda ble kalt ut på arenaen og øvelsen var i gang. Rene "The Warrior" Minkwitz gikk seirende ut av øvelsen med 7 reps med det han kalte "en helvedes stokk", mens undertegnede var mer enn lykkelig over sine fire reps med sin helvetesstokk.

Før tredje øvelse startet ble publikum bedt om å trekke tilbake, for faren for å bli truffet av ramlende tømmer var stor. Øvelsen som ble forberedt var nemlig Fingal Fingers, og siden stokkene var løse var det vrient å kontrollere hvor de ville lande. Det sier jo kun seg selv at det ville være dårlig reklame for konkurransen om en publikumer hadde fått en stokk i hodet. Først ut her var igjen Tom Jonas. Han løftet, presset og dyttet ... og endte opp med å dytte hele stokken framfor seg i sanden, til sin store forargelse. På grunn av dette fikk han lov til å gjøre et omforsøk i slutten av feltet. Lars Rørbakken gikk nok en gang seirende ut med sine fire fingre på 41,4 sekund. Alle tilstedeværende er nok enige i at den som seiret med best kontakt med publikum var Tom Jonas som veltet sine to fingre på slutten av feltet mens han brølte, og deretter jublende løp av arenaen. Treningsforum sin fotograf og enerådende #1 var kun en hårsbredd fra å få en stokk i hodet ved en anledning. Til tross for dette satt han bare helt rolig på stubben sin og fortsatte å ta bilder.

Etter øvelse nummer tre var det på tide med en vel fortjent pustepause for utøverne, mens vårt fantastiske tomannscrew rigget om banen fra fingers til loading. Endel av oss var så heldige at vi hadde heiagjenger blant publikum, så vi benyttet oss av sjansen til å prate med dem. Jeg innrømmer gjerne at det føltes litt ekstra stort å ha både bror og bestevenninne blant publikum, og det varmet et slitent strongwomanhjerte å høre stemmene deres blant alle andre under når man svettet som verst.

Etter ett kvarter var banen ryddet klar til nest siste øvelse; loading. To stubber, et 80 kg ølfat og husafellsteinen på 100 kg sto klar ved startlinjen, og publikum jublet da vi startet. Først ut var Tore Andre, og han lempet opp både stokker, stein og fat i et forrykende tempo. Undertegnede var nestemann ut, og jeg fant øvelsen ganske blodig fornøyelig. Da jeg tok tak i husafellen for å løfte den oppdaget jeg at høyre arm var lettere oppkuttet og blodig, så jeg lot det være med det og ruslet pent av banen, ganske fornøyd med å ha erfart at det er ganske kult å bli knust av gutta i en konkurranse.

Crewet hadde mer enn nok med å redde publikum som sto bak hengeren alt ble lastet opp på fra flygende tønner og stokker, for her ble det lastet i et fantastisk tempo, og raskest av alle var Rene Minkwitz som løp seg gjennom strongmanvarianten av sandvolley på 27,3 sekund.
Manndomsprøven over alle, og siste øvelse i Heilt Vilt Strongman 2008 var Atlassteiner. Steinene skulle lastes opp på en traktorhenger som var ca 130 høy, og også her gjaldt det å være sterkest og raskest. Rene Minkwitz ledet foran Lars Rørbakken med et lite halvpoeng, og spenningen var til å ta og føle på. Ville seieren gå til den danske kriger som påsto hardnakket at dette var hans siste konkurranse, eller ville seieren bli med Rørbakken over fjellene til Bergen, som et kjempebevis på hans store comeback i norsk Strongman? Det var kun én ting å gjøre; let the battle begin!

På forhånd var det annonsert at steinserien var noe forandret, og at tyngste steinen i serien var 180 kg. Det er MYE uhåndterlig stein som skal løftes relativt høyt opp, det! Først ut av våre to kjemper var Lars Rørbakken, og til vår jublende glede klarte han å få opp alle fem steinene på flotte 22,8 sekund. Fansen jublet av glede, og holdt pusten da "The Warrior" entret arenaen. Han kikket på dommer Karlsen med villskap i blikket og løp som om han skulle hatt Fanden i hælene da det ble blåst i fløyta. Ville han klare å slå Rørbakken?

24,36 sekund seinere var det konstatert at Lars Rørbakken vinneren av Heilt Vilt Strongman 2008, og jubelen sto i taket (hvis vi hadde vært innendørs)! Sjelden har vi vel unnet noen en seier så inderlig som vi unnet Rørbakken denne!

Så senket den lettere forvirrede stillheten seg over arenaen. - Er vi ferdige nå? - Hva gjør vi nå? var spørsmål som svirret i luften. Biceps med brist ble pleiet, klister fjernet, sår slikket, bager pakket. Da jeg ti minutter senere satt på en benk nede ved vannet kom Rene bort og satte seg sammen med meg. - "Hva føler du nå?" spurte jeg ham. - "Tom", svarte han. "Fryktelig tom. Hva skal jeg gjøre nå? Skal jeg bare sette meg ned og bli en feit gammel gubbe? Eller ... kanskje jeg skal gå for å bli Danmarks sterkeste mann for tiende år på rad? " Jeg måtte bare le og gi ham en klem, for jeg tror ikke denne konkurransen var den aller siste vi så "The Warrior" i.

Nå mens jeg sitter på Lekeland i Drammen og skriver denne artikkelen er det små flashbacks som kommer;
- Den overveldende følelsen av å ha foretatt et tidshopp tyve år tilbake i tid da vi var på Gautefall
- Hvor fantastisk godt det føles å komme inn i en frokostsal hvor så mange mennesker man virkelig har lært å sette pris på er samlet.
- William, Daniel og Karolin sin fem år gamle sønn som sjarmerte opptil flere tonn med strongmen en tidlig lørdags morgen.
- "Gamle" Karlsen sin tilstedeværelse både på arenaen og på hotellet. Få mennesker har så mye å fortelle som denne mannen, og jeg innrømmer gjerne at jeg gleder meg som en unge til å se filmen om ham som snart kommer ut!
- Tom sin jubel etter fingers, Daniel sin fantastisk sterke steinserie og Rørbakkens inderlig fornøyde glis da han så at han vant.

Tusen takk til Rolf i Heil Vilt som hadde lyst til å la oss få arrangere en konkurranse i Drangedal. Det var en god opplevelse for oss alle. Tusen takk til Svend som stilte opp som dommer, til Lene som var sekretæren vår og til Alexander som var ivrig tidtager og cheerleader. Tusen takk til alle som kom for å se på konkurransen og til alle som heiet på oss.

Tusen takk til Geir og Per Olav som brukte frilørdagen sin på å være et fantastisk crew!

Og ikke minst; tusen takk til Egil som bruker så mye av seg selv for å arrangere konkurranser rundt omkring!

 

Resultater

1. plass: Lars Rørbakken - 40,5 poeng
2. plass: René Minkwitz - 40 Poeng
3. plass: Nicolaj Hansen - 36 Poeng
4. plass: Ole Martin Hansen - 31,5 poeng
5. plass: Daniel Johansson - 21 Poeng
6. plass: Raymond Lillemo - 16 Poeng
7. plass: Benjamin Petersen - 16 Poeng
8. plass: Tore Andre Høgda - 9 Poeng
9. plass: Tom Jonas - 8 Poeng

Ann Kristin Berli-Johnsen (eneste kvinne)

Kikki hadde lettere utstyr, men perset i Husafell, hvor hun gikk 62,2 meter med sin 100 kilosstein. Denne gangen i sand i steden for på asfalt.

Husafell for distanse

René Minkwitz         29,7 m
Nicolaj Hansen        30,8 m
Benjamin Petersen 17,5 m
Lars Rørbakken      32,60 m
Raymond Lillemo     4,4 m
Tom Jonas               3,8 m
Daniel Johansson    21,1 m
Tore Andre Høgda   0,3  m
Ole Martin Hansen   30 m

 

Bilder

Se alle bildene i vårt galleri her

 

 

 

Strongmankonkurransen blir litt "ny" etter arrangørs ønske. (øvelsene kan endres). Sylskarpe bilder vil bli lagt ut etter konkurransen lørdag kveld. Følg med!

Fingal Fingers (4-5 fingre)
Loading av tømmerkubber og stein
Stokkløft for reps ca 120 kg - helt ned for hver rep.
Atlasstein 100kg til 180kg opp til 140cm (traktorhenger)
Husafell 180 kg for distanse

Premier (minimum)
1. 10 000,-
2. 6000,-
3. 4000,-Påmeldte

(tak på 10 utøvere):
René "The Warrior" Minkwitz Nicolaj Hansen Benjamin Petersen
Lars Rørbakken
Raymond Lillemo
Tom Jonas
Daniel Johansson
Tore Andre Høgda Ann Kristin Berli-Johnsen
Ole Martin Hansen

Speaker: Egil
Dommer: Svend Viking Karlsen

Nytt er også sponsorløsningen, forteller Egil Berli-Johnsen. 10 sponsorer har "kjøpt" hver sin utøver, og før konkurransen trekkes det mellom utøverne hvilken sponsor de skal representere. Det må prøves andre løsninger fremover for å beholde Strongman som den styrkesporten med best premier. I tillegg til de lokale sponsorene, så bidrar Gym2000 med ekstrapremier til plassene 4 til 6.

 

 


Hafthor Bjornsson pusher grensene og drar 501 kg i markløft - setter ny verdensrekord.

Se hva Norges Sterkeste Mann spiser

Strongman28.10.201933

Ole Martin Kristiansen spiser over 8000 kcal hver dag. Se hva han spiser her!

Norges Sterkeste Mann 2019

Strongman22.10.201957

Se bilder og video fra Norges Sterkeste Mann 2019.
Jonas skal løfte som en strongman og spise som en strongman. Se hvordan det går her!

Se hva Norges Sterkeste Mann spiser

Strongman28.10.201933

Norges Sterkeste Mann 2019

Strongman22.10.201957

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!