Verdens Sterkeste Mann 2008

Strongman18.09.2008Joachim Marhaug0

Verdens Sterkeste Mann 2008 er over. Norge hadde to nordmenn med, Arild Haugen og Richard Skog. Arild Haugen kom helt til finalen og tok i land en 8. plass. Gratulerer!

Rapport av Arild Haugen - 8. sterkeste mannen i verden!

Etter å ha vært i West Verginia sitter jeg igjen med mange gode minner og et flott resultat. Jeg endte på 8. plass overall. Noe som jeg er fornøyd med ut i fra forutsetningene og de andre utøverne. Etter å ha pratet med Kazmerier, Colinn Bryze og Mariusz sier de alle at dette var muligens historiens tøffeste finaleheat. De mente nivået i 2004 var oppimot 2008. Men aldri før har det vært så jevnt blant de 6 beste gutta i finalen. It all came down to the last events, The Atlas stones. Mariusz og Derek sloss om toppen og var siste paret ut. Mariusz vant over Derek så vidt. Derek ledet lenge men mistet og feilet på siste steinen 2 ganger så Mariusz stakk av med seieren og satt ny historisk rekord med fem verdens sterkeste mann titler. Man kan si mye om den mannen, men han er en maskin når det gjelder og presterer alltid, uansett form, skader osv.

Derek er muligens en sterkere strongman, men mangler erfaringen og utholdenheten Mariusz har. I tillegg fikk Derek VELDIG mange fordel er sammenlignet med Mariusz. Han gikk alltid sist ut, fikk muligens litt hjelp her og der. Men verdig andre plass.

Dave Oustlund er jeg sikker på er den av gutta som var best forberedt av alle. Trent spesifikk på alt utstyret og alle vekter i måneder. Han visste nøyaktige mål på alt. Og var på besiktelse av Charlston 1 mnd i forveien. Stor og sterk atlet som stadig blir bedre og bedre.

Phil Fister den naturligste og største av dem alle. Kanskje den som har trent minst, spiser ikke så bra men er en natural freak uten like. Alt er dobbelt så stor på han som resten av gutta. Hofta er 2 meter brei og leggen 70 cm. Helt sykt. Spiser mye dessert og bruker mye tid på familien og har det gøy.

Travis var kanskje en av mine favoritter før konkurransen startet. Veldig hyggelig type som er jevnt god i alt og har masse av erfaring og kunnskap. Ble litt for tungt for han helt i toppen.

Sebastian er utrolig sterk, etter andre plass i fjor tok han nok litt lett på årets konk. Han har konkurrert mye i highlands games. I tillegg døde farens hans uventet under finalen. Veldig trist noe som er vanskelig å prestere topp under slike tilstander.

Tarmo Mitt kjemper seg alltid til finalen. Men har ikke forbedret seg mye de siste årene. Han er jevnt god, men mangler det lille ekstra for pallen.

Arild, meg selv, veldig god i noen øvelser, dessverre for dårlig i carwalk og plane pull. Dette er noe mangel på core musklatur, teknikk trening og så klart styrke og erfaring som tar tid. Er fornøyd med egen innsats. Lært veldig mye og vet nå hva jeg må gjør til kommende år. Målet er som sagt 2010.

Jason Bergmann tøff gutt som kjemper hardt. Men å være 177 cm høy er vanskelig i strongman, men utrolig styrke og jevnt god og topp teknikk.

Terry Hollands røyker, drikker og spiser dritt. Men han er rett og slett bare skapt for strongman med den styrken og potensialet den kroppen har. Jeg er rimelig sikker på at han er tilbake på pallen neste år. Han var ikke særlig fornøyd, og hadde nok ventet noe bedre resultat.

Alt i alt så har vi hatt det topp. Jeg har lært mye og kost meg masse. Blitt bedre kjent med gutta og føler meg endelig skikkelig respektert. Har fått masse tips og gode kommentarer.

Neste 3 mnd blir det noe lettere trening og kroppen trenger en god hvile. Jeg skal trene lettere og jobbe med svakhetene mine.

Ellers kan jeg røpe at jeg har noe stort på gang med et firma som heter BS ,altså BODY SUPPORT! Jeg kommer til å lansere min egen gainer som vil bli det ultimate produktet for alle strongman atleter som alle andre som også ønsker seg opp i vekt eller ønsker styrkeøkning. Passer perfekt som måltidserstatter også :)

Ellers har jeg hatt en topp tur med Ricard Skog og Svein Rune som lager dokumentar om meg som kommer på tv om 1 år.

Takker alle mine sponsorer og ikke minst City Gym som har vært med og betalt turen og støttet meg enormt både hjemme og her nede!

Vil takke alle som har fulgt med meg hjemme og støttet både meg og Richard.

Her er bilder fra finalen og diverse annet, enjoy!

Hilsen Arild Hulk Haugen
www.arildhaugen.com

 

FINALEN

1. plass: Mariusz Pudzianowski 
2. plass: Derek Poundstone 
3. plass: Dave Ostlund
4. plass: Phil Pfister 
5. plass: Travis Ortmayer 
6. plass: Sebastian Wenta 
7. plass: Tarmo Mitt 
8. plass: Arild Haugen 
9. plass. Jason Bergmann 
10. plass: Terry Hollands  

Se flimklipp av Arild Haugen Terry Hollands i siste øvelsen steinløft: 

 

 

 

 

 

 

 

 

Svend Viking Karlsen sier på forumet: "Bare så det er sagt. INGEN får trent med utstyret som brukes i verdens sterkeste mann. Det er bortlåst på et varelager i England mellom Englands Sterkeste Mann og Verdens Sterkeste Mann. :)
Når det gjelder Car walk så må du trene på det, om du ikke har gjort det så er ikke det konkurrentenes skyld. DET ER IKKE JUKS Å TRENE.
Arild har alt gjort en utrolig jobb, og kommet inn blant verdens 10 sterkeste menn. Han er bare 22 år og har god tid. Når Arild får løfta nivået på sine dårlige øvelser kan ingen slå han  :)
Dave er en veldig hyggelig kar som har vært med på WSM siden 2006. Og ingen kan mere strongman enn Dave. Han husker ting som hvilke farge jeg hadde på t-skjorta på WSM i 1997, og hvor jeg plasserte meg og på hvilke tider i hvilke heat, he-he  :)
Han kan falle mellom på Axel, men vet ikke, han rir på en bølge nå og det er viktig på WSM.
Travis har falt noe mellom, men det skjer alltid med noen. Alltid noen som er helt fantastiske på kvalifiseringen for å miste fokus i finalen. I år ser det ut til å være Travis.
Terry ser bare ut til å være i dårlig form.
Men avskriv ikke Mariusz ennå, det er en grunn til at han er Verdens sterkeste mann 4 ganger.
Mitt tips for seier er nå min gammle venn Phil Pfister  :)"


Arild Haugen sier: "delt 6 plass i power stairs og 9 plass i car walk. fikk kramper og problemer med kne og legger i car walk:( veldig fornøyd med power staris. fingers igjen idag, ikke favoritt øvelse men håper å gjøre det bra. uppdate kommer om 6 timer."

Resultatliste etter 2. øvelser:

Oslund 17 pts
Derek 17
Phil 16.5
Pudz 16
Travis 11
Wenta 9
Mitt 8.5
Bergmann 6
Haugen 5
Hollands 4

 

Rapport av Arild Haugen direkte fra WSM 11.09.08

Da var kvallik heatene endelig ferdig og nå begynner alvoret for min del. Før jeg reiste var jeg rimelig sikker på finaleplass, på grunn av tidligere resultater og formen var bra. Spilte egentlig ikke så stor rolle for meg hvilket heat jeg havnet i, siden alle er like tøffe og om du vil bli verdens sterkeste mann skal ikke kvallik heata være så mye å tenke på :-)

Vi var 30 mann, nå er vi 10 igjen som kjemper om siste plasseringer i finalen. Finalen starter i morgen og varer til søndag.
Øvelsene er:
Powerstaris som er sinnsyk høye. 225 kg 15 trinn med 2 meter løping på hvert trinn.
Carwalk med 440 kg 25 meter.
Fingers 5 stk samme som kvallik
Markløft for reps. De pratet om en vekt på ca 340 kg.
Plane pull 80 tonns herkules militær fly.
Steiner samme som kvallik.
Stokkpress fra bakken og løft over hode. Reps 140 kg med lang stor stygg stokk :-)

Dette er helt standard øvelser. Min verste øvelser er nok her plane pull om jeg ikke får en bedre teknikk i finalen og fingers. Tror jeg har sjans å vinne markløft og steiner. Blir et tøft felt med gode utøvere. Spesielt gutta fra USA har forberedt seg sykt godt. Flere av dem har vært nede i Vest Verginia for 1 mnd siden bare for å se på plassene vi skal vær osv. De har også spesialtrent på absolutt alt.

Noen av kandidatene for pallen: Phil Fister, Mariuzs, Travis tror jeg det kan bli. Jeg mangler litt enda på å være i toppen. Målet er 2010, og forbedringer skjer stadig. Mark Felix fikk avrivning i biceps på steinløftingen. Derek Poundstone har skadet foten og er ikke helt i toppform, Mariuzs sier han sliter med leggen men legene sa til meg at det ikke var noen avrivning. Ser heller ikke ut som han slet med Truck pull eller fingers......

Ellers kan jeg si at folka her i West Verginia er helt topp. I går kveld var vi på besøk hos guvernøren, han bodde i en kjempevilla på 12000 kvadratmeter. Bedre å være her enn i California sier gutta som var der i fjor. Da viste nemlig ikke vår store helt Arnold seg på noen måte. Mens her er vi kompiser med guvunøren;) Faktisk kul fyr.

Ellers kan jeg meddele at brian siders sannsynligvis kommer til å satse på strongman etter årets VM i november i styrkeløft. Han syns strongman er mye morsommere og artige folk her sier han. Faktisk er han psykolog. Phil fister er ansatt i et stort energi selsskap som talsmann, han sier han ikke gjør en dritt omtrent. Får veldig god lønn bare for å drive dank og trene. Han er godt forberedt og er en stor favortitt. Han fikk også nylig utdelt eget frimerke som bare 3 andre i denne staten har fått gjennom tidene. Det er stort.

Tror det blir bra oppdateringer i finalen på ironmind.com og Marunde Muscle forum. (Redaktøren informerer: Treningsforum vil også følge med og oppdatere iherdig under finalen!)

Her er noen artige bilder og neste oppdatering skjer etter finalen.

 

Rapport av Arild Haugen direkte fra WSM 09.09.08

Dag 3 av 4 i kvallik
Både Arild (meg) og Richard har kvalifisert oss to ganger for å komme til Verdens Sterkeste Mann. Jeg gjennom NSM og VPC, og Richard gjennom VPC og Super Series stevne i Sverige. Vi har begge to fortjent å være her og ingen har fått noe wild card som Rihcard fikk i fjor og jeg i 2006. Det føles vedig godt. Sannsynligvis ca 15 - 20 mann som har kvalifisert seg gjennom 4 Super Series stevner og Englands sterkeste all American Strongman Challenge + fjorårets topp 3 på pallen. Resterende av gutta har fått wild card ut i fra gode plasseringer samt litt geografisk fordeling.

Turen over til USA startet med godt humør på Sola flyplass. Når jeg så Richard så han MYE større ut enn tidligere og hardere i kroppen enn noen gang. Han har trent bra på øvelsene og virkelig forberedt seg godt de 2 siste ukene vi fikk vite øvelsene. Jeg var også i god form, kanskje ikke på mitt største, men formen var tilpasset WSM med løping , utholdenhet og styrke i de grener som krever det. Formen føltes bra. Flyturen over var morsom, vi satt blant gutta i dress og slips, der kom vi i joggiser, shorts og t-skjorter med snus leppe. Vi fleipet hele flyturen over så den gikk veldig fort. God stemning. Tror vi brukte 2 timer på å fylle ut skjemaet for å komme inn i USA pga dårlig Engelsk og mye fleiping måtte vi fylle ut 5 stk hver....:-) He he...

Når vi ankom flyplassen ble vi godt tatt vare på, kjørt direkte til hotellet og fri mat fra restauranten, vi var første atletene som ankom, noe vi så på som en stor psykisk fordel. Vi traff Brian Siders og ble med han på "gymmet" sitt, dvs. 40 kvm garasje rett utenfor huset. Skikkelig hardcore gym som preger store tunge løft. En av de mest sympatiske gutta. Rolig, snill og jordnær kan han beskrives som. Med personlig rekord på 462 kg i bøy, 420 i mark og 356 i benk. Siste uka før WSM kjørte han en lett bøyserie med 4x5 på 365 kg i bøy med lette surringer og løs drakt. Hans beste militær press stående uten dipp er 3 x 200 kg med vanlig stang. Helt sykt! Hans idol eller mål er sannsynligvis å bli sterkere enn Savikas. Som han har en stor poster av foran bøyen. Savikas er god for 4x400 kg i bøy uten utstyr som han sa til meg med Kantona og flere som vitne. Snill type, jeg fikk bøydrakt og vi skulle få med en skjorte til Olaf i benken som vi måtte hilse til. Tyngste hantel i rekka til siders er 122 kg. :)
Ellers tok vi en titt på treningsstedet til Phil Fister som var utendørs. Barskt miljø med piggtråd gjerdet rundt og rustet utstyr som stod i stilen med West Verginias, litt harry preg. Phil veier nå hele 175 kg og er bare drit stor. Dette er muligens det største talentet jeg har møtt, trener minimalt, spiser ikke så bra og utnytter nok bare 60 % av potensialet sitt som jeg og Richard ble enige om etter litt latter.

Hotellet, maten og rommene er topp. God stemning blant utøverne og skikkelig kompis forhold. Eneste som går sin egen vei og ikke er fullt så flink med positive kommentarer er Mariuzs. Men for en atlet, hele 4 ganger WSM. Tror ikke han er i sitt livs form etter mye dansing og lite konkurranser dette året. Jeg tror han skal slite med å ta tittelen i år, men alt kan skje. Vanskelig å si noen klare favoritter, men her er våres topp 6 tips: Phil fister, Mariuzs Pudsianowski, Travis Outmaier, Derek Poundstone, Terry og selvfølgelig har vi tro på oss selv. :-)

Etter 3 dager er våres grupper slik:

Gruppe 4: Mariuz 18 poeng, Shanglai 17 poeng, Arild 16 poeng, Brian 15 poeng, louis phillipe 12 poeng, Siders 6 poeng.
Gruppe 2: Phil 21 poeng, Johannes 16 poeng, Ricard 15 poeng, Wenta 12.5 poeng, usikker på Oli Thomsen og den ene tyskeren, men ikke noen trussel tror vi.

Det vil si at vi begge ligger på 3. plass med et poeng til andre og vi har to øvelser igjen som passer oss godt. :-) Her kan alt skje. Men husk en ting der hjemme. Dette er verdens sterkeste mann og VELDIG HØYT nivå, det at jeg tar 400 kg i mark er ikke så ekstremt i dette selskapet. Sikkert 10-15 mann som har gjort det. Ingen av utøverne er dårlig og det er ikke lett å bare vinne steinserien på grunn av at vi har gjort det bra på VPC eller NSM. Dette er tøffe gutter som er like sultne på seier som oss, så ikke legg noe press på oss, det klarer vi selv :-) Målet er selvfølgelig finale plass, dvs. 10 stk av 30 som går til finale. Det må da være vanvittig bra uansett hvordan vi ser på det.

Tror alle utøverne i år har sine svakheter. Det er ingen komplette utøvere som for eksempel i fjor. Mariusz sliter på tunge vekter for eksempel i knebøy. Phil sleit i bøy, Wenta og Derek sliter med kondisjon og øvelser med mye bevegelse. Så alle har sine svakheter som jeg og Richard også hadde. Jeg dreit meg ut i Truck pull med dårlig teknikk selv om det gikk bra på trening. Richard fullførte 3 av 7 løft på bøy. I 35 varme grader ute, nytt utstyr, stort press og mange gode atleter gjør det hardt. Men vi står på med godt mot og tror faktisk vi er noen av gutta i finalen.

Litt om Richard sin prestasjon

Sykt målbevist og rolig, veldig bra reisefølge for meg som har positiv påvirkning. Har noe å lære med alt det positive og evnen til å holde hode kaldt og se fremover. Han er en overall strongman som er rimelig god i alle øvelser. Topp 3-4 på det meste. Fortsatt lite erfaring i forhold til mange av disse gutta, men lar seg ikke tulle med. Han har gjort det fantastisk godt men var litt uheldig i en øvelse, nemlig bøy. Første mann ut i dag som er litt kjipt, da du ikke vet hva du MÅ gjøre eller hvordan du takler bevegelsene og lignende. Han var uheldig på oppvarmingen og fikk en liten strekk i låret. Tror ikke det påvirket bøyen for mye, men smerter etter bøyen. Så nå iser han låret ned og vi sitter på rommet og skøyer. Alt kan skje, men jeg tror finalen. Ellers prater gutten om Silje hver dag..... Forstår du har betydd mye for han, og at du virkelig bakker han opp. Love for ever;)

Litt om Arild (av Richard)

God grunn styrke og veldig bra bevegelighet og utholdenhet. Har lært seg å hold hode kaldt og tenker en øvelse av gangen. Sterk uten tvil, men han og har sin svakheter, for eksempel truck pull hvor han brukte litt feil teknikk. Starten var tung noe som gjorde alle brukte mye armer i starten sammen med bein. Han sleit etter det med å kutte ut armene og jobbet litt for hardt med armene og for lite med beina som skal være hans styrke. Ellers gode prestasjoner, imponerte i loading og bøy og slo Siders og Mariusz. Han ligger på 3. plass med noen av sine to favoritt øvelser igjen. Tror det blir finaleplass og enda ei uke sammen. Ellers imponerte "tullingen" med bøyen, helt sykt. Han var eneste mann i joggesko og surringer som han la på selv som en tulling sammen med en alt for stor drakt. Alle gutta hadde bøy utstyr fra helvete, men han var den som så ut til å gjøre det lettest. Retard strength;) Ellers har gutten spise forstyrrelser, han spiser som faan. Den som spiser mest hele tiden men fortsatt sicks pack??? Det morrsomste var nok 1 time før truck pull. Når Arild smørte inn absolutt hele seg med den sterkeste varme kremen som fins i verden. Etter 4 minutt satt han å brant i hele kroppen. Måtte skjøles ned og ble lagt i bløte kalde håndklær i 50 min.He he.. Ble ikke rare oppvarmingen utenom den "gode super kremen hans" Ellers prater Arild om jenta si og den lille bikkja deres "cindy". Han gleder seg til å kose seg når han kommer hjem;)

Ellers har vi blitt veldig gode venner og hatt det sykt moro. Vi vil hilse til alle der hjemme, familie, venner, kolleger, treningskompiser og fans! :-)

Neste update er før finalestart. Stay tuned!

 

 

Bilder fra WSM

Link #1: http://media.cnpapers.com/strongestman/
Link #2: http://www.flickr.com/photos/jasonscottmeans/2838530898/in/set-72157607147943756/
Link #3: http://www.dailymail.com/Sports/200809080109
Link #4: http://media.cnpapers.com/strongestman/

Videoklipp fra WSM

Oli Thompson:
http://www.youtube.com/watch?v=Tk4_HnTpMi4

Phil Pfister:
http://www.youtube.com/watch?v=7ZgCubcOafA

Rigging av knebøy stativet:
http://www.youtube.com/watch?v=rQnoSEvJk_k

Video fra Skog sin pulje:
http://www.youtube.com/watch?v=uSVFXGE3Iu0

Filmer fra Truckpull:
Janne Virtanen
http://www.youtube.com/watch?v=l_GyCCLinH8

Terry Hollands
http://www.youtube.com/watch?v=v4S7V5qmVH0

Elbrus
http://www.youtube.com/watch?v=tBrmOCkbuBg

 

Rapporter fra forumet

Medlemmene på forumet vårt skriver følgende:

TIRSDAG:
Finalister:
Finalists:
Group 1
Poundstone
Bergmann

Group 2
Pfister
Wenta

Group 3
Mitt
Hollands

Group 4
Pudzianowski
Haugen

Group 5
Ortmayer
Ostlund

Espen Aune: "Arild tok 9 reps på Apollons. Mariuz vant med 11 samme som Siders. Og så var det en eller annen mellom dær. Ene av de langt ned på lista i hannes gruppe. Så Arild er vist nå opp på 2 plass noen poeng foran han nr 3. Så ser ut til at Arild kommer i finalen, hvist han ikke driter seg ut på steiner ( noe han ikke gjør ) Mariuz er vel også klar for finalen, hvist dette stemmer...

Skog tok vist 7 reps. Samme som Johannes Wenta hadde vist gjort en kjempe jobb og tatt inn mange poeng. Hvordan poengene er nå vet jeg rett og slett ikke. Bare håper at Skog holder hode kaldt nå og kliner til på steinene og vinner den øvelsen. Det har han kapasitet til Phil er klar for finalen."

Espen Aune: "Siste jeg hørte så var han 1 poeng bak Johannes. Johannes ligger på 2.pl, Skog på 3.pl. Før de siste øvlesene..Hvor mye poeng Phil har osv vet jeg ikke...

Results below: SQUAT LIFT

1st - Loz - All 7 in 25.67secs!!!!
2nd -Aril Haugen - All 7 in 26.07 secs
3rd - L.P. Jean - All 7 in 33.66 secs
4th - Brian Siders - 6 lifts
5th - Marius Pudz - 4 lifts in 13.77 secs
6th - Brian Shaw - 4 lifts in 18.5 secs

With two events to go the group is as follows:

1st) Marius 18 points
2nd) Loz 17 points!!!!!
3rd) Arild 16 points
4th) Shaw 15 points
5th) L.P.Jean 12 points
6th) Siders 6 points".


MANDAG:
Svend Viking Karlsen:
"Richard er nr 2 i sin gruppe etter 2-plass i truckpull. Arild er nr 3 i sin gruppe etter ikke å ha klart alle fingers, men dette hadde jeg regnet med. Nå er det bare gode øvelser for Arild inn. Stå på gutter !!!!! Tenker på dere hele tiden."

Espen Aune: "Fikk denne sms fra SKog nå i natt; 2plass i truckpull, ligger på 2plass sammenlakt bak Phil. I morgen(i dag) er det bøy, siste løfte er 363kg. Tirsdag er det apollons 140kg for reps og stein opp til 180kg.

Arild ligger på 3 plass sammenlagt etter 3 øvelser.Han har også bøy,apollons og steiner igejn, samme som Skog. Mariuz 16 poeng, Brian 14, Arild 11."


SØNDAG:
Espen Aune:
"Slik er det etter 2 øvelser i Arilds gruppe ( Arild har igjen Truck pull i dag/kveld)

Mariuzs
Brian
Arild
Shanglai
Jouis phillpe
Brian Siders

Vet enda ikke hvordan det har gått med Skog i dag. Han skulle også ha Fingers og truck pull....."

Svend Viking Karlsen: "Gruppa til Arild hadde bare en øvelse i dag, som Arild vant :) I morgen er det en tøff dag for Arild med Truckpull og Fingers, men han rir på en bølge nå og jeg tror han gjør det bra der og :)Jeg tipper 3-4 plass i Truckpull og 2-3 plass i Fingers. Men så vinner han Apollons, er topp 3 igjen i bøy (mulig vinner ) så vinner han Steiner til slutt. Richard kommere til å være topp 3 i alle ø velser han og, tror han har en mulighet til å vinne tønner i dag om han har litt flaks. :)"

Egil: "Det som er bra, er at Wenta kom et stykke bak på KegToss, da har forhåpentligvis Skog noen poeng på ham. Johannes Årsjø blir sannsynligvis ikke noen stor trussel videre. KOmmer som svend sier an på hvor Årsjø plasserte seg på loading."

Arild "Hulk" Haugen: "hei alle mann....
Skog ligger på andre plass, dvs han og johannes ligger på delt andre plass poeng messig. wenta gjor det bra men Ricard bedre i loading og tønnekast så han er på 4 eller 5 plass.

Skog har veldig gode sjangser for finalen slik det ser ut med øvelser og poeng så langt, men tøft heat og alt kan skje. Bøyen er 363 kg, vi veide den. og det er den 7 repitisjopnen som veier det. så målet til wsm var at de fleste ikke skulle fullføre det.

I dag skal jeg gjøre truck pull og fingers. mine to dårligste øvelser i heatet mitt. så etter idag får jeg en veldig god pekepinne på hva jeg må presstere i de siste 3 øvelser for å nå finalen.

Mer uppdates etter øvelsene idag:)


For å få med deg det aller siste fra WSM - Klikk inn på forumet.

 

 

 

MET-Rx World's Strongest Man 2008
Charleston, WV, USA
6th Sept - 14th Sept 2008

QUALIFIER EVENTS 6TH - 9TH SEPTEMBER 2008

DATE TIME EVENT LOCATION
Sat 6th Sept 9:00 AM Loading Race Magic Island
  3:00 PM Keg Toss Magic Island
Sun 7th Sept 9:00 AM Fingal Fingers Kanawha Boulevard
  3:00 PM Truck Pull Kanawha Boulevard
Mon 8th Sept 9:00 AM Squat Lift Capitol Complex
  followed by Deadlift Capitol Complex
  3:30 PM Viking Press Capitol Complex
Tues 9th Sept 9:00 AM Overhead Lift University of Charleston
  3:30 PM Atlas Stones University of Charleston


FINAL EVENTS 12TH - 14TH SEPTEMBER 2008

DATE TIME EVENT LOCATION
Fri 12th Sept 9:00 AM Power Stairs Haddad Riverfront Park
  followed by Fingal Fingers Kanawha Boulevard
  3:30 PM Car Walk Kanawha Boulevard
Sat 13th Sept 9:00 AM Car Deadlift Coonskin Park
  3:00 PM Overhead Lift Coonskin Park
Sun 14th Sept 11:00 AM Plane Pull Airport
  7:30 PM Atlas Stones Power Park
  followed by Presentation Power Park


ALL EVENTS, TIMES AND LOCATIONS SUBJECT TO CHANGE

 


 

GROUPINGS

GROUP 1
1Derek PoundstoneUSA
2Jarek DymekPOL
3Mark FelixUK
4Jason BergmannUSA
5Igor WernerGER
6Solvi PeturssunICE
WSM Soundtrack
GROUP 2
1Phil PfisterUSA
2Sebastian WentaPOL
3Johannes ArsjoSWE
4Richard SkogNOR
5Oli ThompsonUK
6Tobias IdeGER
WSM Soundtrack
GROUP 3
1Terry HollandsUK
2Kevin NeeUSA
3Tarmo MittEST
4Janne VirtanenFIN
5Elbrus NigmatullinRUS
6Jean-Francois CaronCAN
WSM Soundtrack
GROUP 4
1Mariusz PudzianowskiPOL
2Arild HaugenNOR
3Brian ShawUSA
4Brian SidersUSA
5Laurence ShahlaeiUK
6Louis-Philippe JeanCAN
WSM Soundtrack
GROUP 5
1Travis OrtmayerUSA
2Jimmy MarkuUK
3Raivis VidvisLAT
4Dave OstlundUSA
5Magnus SamuelssonSWE
6Florian TrimplGER
WSM Soundtrack
RESERVE
1Christian SavoieCAN
2Matt ParksCAN


Favoritten fra Island måtte vike for den nye Verdens Sterkeste Mann - Martins Licis.
Vi har kåret en ny vinner av Verdens Sterkeste Mann.
Eddie Hall er Verdens Sterkeste Mann 2017.

Brian Shaw vant WSM 2016 i Botswana

Strongman26.08.2016137

Nordmannen Jon Olav Granli imponerte med sin innsats.
Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!