NM i Bodybuilding og Fitness 2008

Fitness03.10.2008Joachim Pedersen og Rita Immerstein0

En fullsatt sal på Sentrum Scene heiet fram sine venner og favoritter. Vi har kåret nye Norgesmestere i bodybuilding og fitness. Se her for bilder, resultater, intervjuer og reportasje.

Overall Bodyfitness: Tea Havstein Eriksen

 

Overall Athletic Fitness: Jørn Pettersen

 

Overall Bodybuilding: Kim Torgersen
Overall Classic Bodybuilding: Andrè Thesen 

 

 

I helgen ble det arrangert både NM i Bodybuilding og Fitness. Over 80 definerte og muskuløse kropper entret Sentrum Scene for å kjempe om å bli Norgesmester. En engasjert og fullsatt sal fulgte spent med både på lørdag og søndag! Se bilder av alle utøverne i alle line-ups og poseringer.

 

- Resultatliste

 

Bildegalleri og video
- 787 bilder fra Fitness
- 2102 bilder fra Bodybuilding (Finale)
- 88 bilder backstage
- Utvalgte bilder fra Friprogram i STOR størrelse
- 1000 bilder fra Bodybuilding (Forbedømming)
- Videointervju med Tea Havstein Eriksen
- Videointervju med Fitnessparet Aslaug og Jørn Pettersen
- Videointervju med Marius Kristiansen
- Videointervju med Marianne Aas Krog
- Videointervju med Jorun Steine
- Videointervju med Øyvind Fjeldseth
- Videointervju med Knut Øines
- Videointervju med Kim Torgersen (Overall vinner)
- Videointervju med Paal Snorre Høier
- Videointervju med Mona Christin Jacobsen

 

Andrè Thesen vant sin klasse i Classic Bodybuilding samt Overall. Samme gjorde han i Sørlandsmesterskapet uka før.

En meget glad Knut Øines hoppet opp på pallen for å hente sitt gull. Han vant -100 kg klassen.

Kim Torgersen vant +100 kg og tok Overall i Bodybuilding. Nå er er han klar for Nordisk på Island.

Jørn Pettersen dro i land gull i år også og er igjen Norgesmester i Athletic Fitness. Kona hans Aslaug Pettersen dro også i land seier for Athletic Fitness for damer.

Tea Havstein strålte som en sol når hun vant både Bodyfitness +165 cm samt Overall. Nå skal hun til Island og kjempe i Nordisk. Se lenger ned i artikkelen for større utvalge bilder fra Fitness og Bodybuilding

Finale i Fitness søndag 5. oktober

Bodyfitness - 163 cm
Her stiler tre jenter - Marianne Aas Krog, Jeanette Hansen og Hanne Bache-Mathisen Henriksen. Hanne er i best form,hun vant også sist gang hun stilte i Oslo GP. Hvem som tar 2. plassen gjenstod å se. Dommerne bestemte seg raskt i siste line-up og plasseringene ble:

1 Hanne Bache-Mathisen Henriksen
2 Marianne Aas Krog
3 Jeanette Hansen

Bodyfitness + 163 cm
Her blir det cat-fight mellom jentene! Både Tea Havstein Eriksen, Jorun Steine, Heidi Vonka Koi stiller i svært flott form. Rita Vedvik Hansen, Kristine Webe og Elisabeth Haugstbø blir trukket fram til sammenliknning. Det samme gjøre Tea, Kristine og Heidi. Ingen tvil om at dette er en bodyfitness-rekke med formene i orden. Alle utøverne blir trukket fram i ulike sammenlikninger og det endelige resultatet er vanskelig å forutsi. Her har dommerne noe å bryne seg på! Kristine Weber har en fin utstråling på scene og hun er i fin form. Hun kunne forsterket dette inntrykket om hun hadde benyttet litt mer tanning. Ingrid -Elisabeth Sørensen Christensen rakk ikke toget og kom for sent til konkurransen, men fikk allikevel komme og posere på scenen. Hun har vært på en lang diett, flere hadde kommet for å se henne så hun fikk muligheten til å vise seg fram selv om hun gikk glipp av selve konkurransen!

Endelig resultat i denne solide og flotte rekken ble:

1 Tea Havstein Eriksen
2 Heidi Vonka Koi
3 Jorun Steine
4 Kristine Weber
5 Rita Wedvik Hansen
6 Elisabeth Haugstbø

Overall i Bodyfitness: Tea Havstein Eriksen


Atletic Fitness hadde i år 3 kvinnelige deltakere og 11 menn som deltok. Gjennom line-up, chins, dips og roing fikk de vist hva de var gode for!


Athletic Fitness-/+ 165 cm
Aslaug Lia Pettersen, Madeleine Elisabeth Wessman OG Cathrine Johannessen Wessman bidro til at atletic fitness også i år kunne arrangeres for jentene. Dette har vært en klasse med få deltakere de siste årene og det kan blant annet henge smmen med at det er en svært krevende klasse å stille i. Her kreves både styrke, symmetri og hurtighet! Aslaug stiller sterkt i denne klassen med 32 godkjente dips og et godt tak på roingen! Hun er totalt sett best av dem som stiller. Madeleine Elisabeth Wessman har kjørt en hard diett og slet med slapphet, noe hun fikk kjenne på kroppen etter roingen som krever ekstreme krefter av utøverne. Hun hentet dseg opp med litt væskeinntak og stilte på siste line-up. Vanskelig å si hvem som var best av

Aslaug og Madeleine når det gjelder symmetri, men vinneren samlet sett ble altså som følgende

1 Aslaug Lia Pettersen
2 Madeleine Wessman
3 Cathrine Johannessen Røsland

Athletic fitness herrer - 180 cm
Glenn Waksvik tok seieren i dips med hele 57 dips, hvor Jørn Pettersen fulgte tett på med 55 godkjente dips. Her er det ingen tvil om at trykket kjennes og at melkesyra brenner! Rune Stavem som debuterte i år var uheldig etter at han hadde kjørt chins og tråkket over i det han skulle ned. Han fikk en kompresjonsskade, men kyndig hjelp kom ham raskt til unnsetning. Med beinet høyt, nedising og profesjonell håndtering av skaden kunne han allikevel dra i gang med roingen! Både Glenn Waksvik, Ole Morten Drageseth og Jørn Pettersen hadde fin form på line-up. Utøverne er beskjedne med hensyn til egne forventnigner , men resultatene taler for seg selv:

1 Jørn Pettersen
2 Glenn Waksvik
3 Ole Drageseth
4 Pål Haagensen
5 Raymond Jenssen
6 Rune Stavem

Athletic Fitness + 180 cm
I denne klassen stilte Kjetil Jacobsen som debutant i en alder av 43 år. Det er en flott prestasjon! Det er en sterk rekke som stilte i dag. Marius Bendik Kristiansen stilte også som debutant og han hadde funnet formen uten å trene kardio. Han startet dietten med lav fettprosent og trengte derfor ikke å ha fokus på annet enn kosthold og styrketreningen! Den velfortjente seieren gikk til Andre Nilsen mens konkurrentene kom på følgende plasseringer:

1 Andre Nilsen
2 Marius Kristiansen
3 Joar Tennfjord
4 Kjetil Jacobsen
5 Roger Bakke

Overall athletic fitness for menn: Jørn Pettersen

Her står det om de flotteste jentene og de sterkeste utøverne når bodyfitness og atletic finess skal gjennomføres på sentrum scene. Vi har allerede snakke med noen av utøverne back-stage for å høre litt om form og forberedelser:


Intervjuer før finalen

Paal Robert Haagensen (bilde) i -180 cm er klar for å vinne i alle styrkeøvelsene! Han forteller at formen er bedre enn i fjor og at han har forbedret seg på både chinz, dips og roing. Her er det en som har gått systematisk til verks. Han forteller at som aktiv bruker av forumet har han fått hentet mange gode tips og synes selv at det er viktig å ha et forum hvor alle har et mål med treningen og kostholdet sitt!

 

Rune Stavem - debutant i årets nm, -180 cm!
Han har trent i 10 år og det siste året har han trent med hovedfokus på å få stille i NM 2008. Han forteller at dips er den øvelsen han liker best, men hvordan styrken holder i forhold til konkurrentene gjenstår å se. Han har vært spent de 2 siste dagene og sovet litt dårligere, men er klar for å tråkke ordentlig til!

Rita Vedvik Hansen (bilde) har satset på prinsippene i blodtypedietten! Rita stiller i -163 cm bodyfitness. Hun ble nr. 3 i Sørlandsmesterskapet og den siste uken har hun trent lite kardio, fulgt anbefalte matvarer for sin blodtype, noe som nebærer en diett bestående av ris, kylling og grønnsaker. Dette har fungert bra i følge henne! tillegg har hun satset på å drikke mye, blant annet mye grønn te.


Tea Havstein Eriksen (bilde) fikk 2. plass i SM! Hun har forbedret formen i løpet av uken ved å bli skarpere i linjene. Trykket er blitt bedre og hun har fått mer hvile i forberedelsene. Hun forteller selv at det kjennes bra ut. Hun er helt klart klar for å kjempe for topppasseringene!


Jørn Pettersen - fjorårets vinner er på'n igjen! Han vant i klassen -180 cm sist han stilte og mener selv at han absolutt har sjansen igjen i år! Han har hatt et bedre kosthold offseason, vært på diett lengre enn tidligere og kjørt mindre kardio!

 

 

 

Bilder fra fitness

 

 

Finale i Bodybuilding lørdag 4. oktober

Det var helt klart et høyt nivå på utøverne i alle klassene i år. Det er flere godt voksne menn som debuterer og viser at det er fullt mulig å stille som bygger etter fylte 40+ med svært gode resultater. Tålmodig trening gjennom flere år gir knallbra resultater! Dessuten var det lagt opp med to dommerpaneler for å unngå venting på resultater. Gjennomføringen stod som et velarrangert NM! Konferansier for kvelden var i tradisjonen tro med Ove Bekkevold i spissen.

Classic Bodybuilding -180 cm
Joakim Hetland åpnet showet i NM med et treffsikkert friprogram. Salen var med helt fra begynnelsen av. Håvard Huse stilte i knallform igjen. Friprogrammet var veldig bra. Andre Thesen kjørte et nærmest perfekt friprogram. Det var tøft og elegant på samme tid. Ole Kristian Våga var neste mann ut og han hadde et godt friprogam, men var ikke blandt topp 3 tre. Christian Egner var i upåklagelig form og gjennomførte også et godt og morsomt friprogram. Gutta kan virkelig dette her! Jan Evind Nærland gjennomførte også godt, men her sto nok kampen mellom Håvard og Andre og Christian og Joakim - resultatet endte som følgende:

1 Andre Thesen
2 Håvard Huse
3 Christian Egner
4 Joakim Hetla
5 Ole Christian Vågan
6 Jan Eivind Nærland

Classic bodybuilding +180 cm

Christian Midtlid stilte i svært god form. Friprogrammet var enkelt, men musikken rå!! Han er høy, men har en fin symmetri på muskelmassen sin. Kenneth Foss hadde et enkelt, men godt friprogram og i en flott form. Alper Guler kjørte en mer tradisjonell friposering, mens Kjell Nygård fikk vit at han har en bra muskelmasse. Knut Spildrejorde har fin symmetri og stilte i knallgod form. Tore Solberg - skarp og fin symmetri, men virker noe urutinert med hensyn til friprogrammet. Vanskelig å tippe en vinner når nivået blir så bra som det er!

1 Kenneth Foss
2 Knut Spildrejorde
3 Kjell Nygård
4 Tore S Solberg
5 Christian Midtlid
6 Alper Guler

Overallvinner i classic bodybuilding ble han som er vant med å stå på den pallen etterhvert; nemlig Andre Thesen!!


Junior-klassen - en klar vinner i denne klassen!

Michael Lohne var ikke helt skarp, men har en jevn muskelutvikling. Even Opsal - fin symmetri, kunne vært noe skarpere og med litt mer masse vil han kunne gjøre det bra. Jaber Muhamadi var klart i best form og med lavest fettprosent av disse 3 utøverne. Virket også mer selvsikker i friprogrammet. De var forøvrig i godt humør og kjørte på med alt de hadde i pose-down! Vi ser nok mer til dem dersom dette gir fortsatt mersmak!

1 Jaber Muhamadi
2 Michael Lohne
3 Even Opsal

Veteran - den største i klassen vant!

Kjell Nygård gikk på'n igjen med friprogrammet sitt i veteran-klassen, noe som sikkert slet på, men han så ut til å tåle det! Arnfinn Benterud poserte rolig og enekelt. Han er en "slank" og symmetrisk bygger. Knut Øines stiller sterkt i denne klassen med en elegant byggerstil og god appearance. Ali R. Abolfarci var i god form og greide å få lagd litt liv i salen blant sine fans før Øyvind Fjeldseth entret scene. Han er stor og var i skikkelig bra form.Her kunne det gå mot seier! Roar Kaasa gjør en god innsats og er i skarp form, men ligger ikke i det øverste skiktet i den runden. Det står mellom Knut og Øyvind...og Øivind vinner

1 Øyvind Fjeldseth
2 Knut Øines
3 Kjell Nygård
4 Ali R. Abolfarci
5 Arnfinn Benterud
6 Roar Kaasa

Kveldens eneste kvinnelige kroppsbygger framførte et elegant friprogram:

Mona som den eneste i rekken av kvinnelige bygger gjorde sin entre i finalen sammen med -70 kg-klassen! Bra jobbet!
Kveldens veteran- og seniornorgesmester i bodybuilding for kvinner!

-70 kg

Jaber Muhamadi var på'n igjen i denne klassen raskt etterfulgt av Arnfinn Benterud. Her møttes altså både juniorer og veteraner om hverandre. Terje Fagerli kjører med tøff musikk i friprogrammet og virker komfortabel med konkurransesituasjoen. Frode Rosvoll er i god form. Espen Kolltveit er skarp i kantene og godt definert, Morten Persen Løkaas stiller i veldig god form. Her står konkurranse mellom Jaber, Espen og Frode.

Det ble en dobbeltvinner for Jaber vant også denne klasse i tillegg ti Junior-klassen. Gratulerer!
1 Jaber Muhamadi
2 Frode Rosvoll
3 Espen Kolltveit
4 Morten Persen Løkaas
5 Arnfinn Benterud
6 Terje Fagerli

 

-80 KG
Stian Hermansen Ødeværp har god muskeluvikling og en gjeng med ihuga fans i salen. Magerutene satt som de skulle! Muhamed Sanger var neste mann ut - her var også muskelmassen god, men muligens litt mindre skarp i kantene enn Stian. Ali Tabra ble beste posør i SM og beviste igjen hvorfor! Det er moro å se et friprogram som sitter godt. Han er i knallform!

Martin Engstrøm briljerer også med sitt friprogram og lager steming i salen. Daniel Myrvold har en muskelmasse som kommer svært godt fram i friprogrammet. Han er tydeligvis populær og høster stor applaus fra publikum! Dette er en klasse med høy kvalitet og hvem som ender hvor er vanskelig å si, men det står mellom Ali, Martin og Daniel.

Ali fikk sin seier i NM etterfulgt av martin og Daniel!

1 Ali Tabra
2 Martin Engstrøm
3 Daniel Myrvold
4 Stian Ødeværp
5 Muhammed Sanger

-90 kg

Bjørgulf Hansen - Byttet fr Classic bodybuilding på SM til -90 kg. Var i større og bedre form og uttaler selv at han er svært fornøyd med å ha stlt i -90 kg istedet for i CB.
Amir Riazifard - absolutt den groveste av de 3 utøverne som stilte i denne klassen!

1 Amir Riazifard
2 Bjørgulf Hansen
3 Ali Abolfarci


-100 kg - Knut ble en verdig vinner

Knut Øines er en flott og estetisk bygger. Han er svært fornøyd med egne restasjoner for som han selv sier: Jeg er blitt bedre enn når jeg var 42 år (43 år gammel) Frode Kjær upåklagelig form, men det holder ikke til en pallplassering og Erik Fossland entrer scenen og er stor!

Alle er i svært god form, marginene er hårfine på pallplasseringene. Knut, Erik og Olav Åge trekkes fram til sammenlikning - står det mellom disse? Etter flere forskjellige sammenlikninger blir dommerne fornøyde og kan ta sin avgjørelse - endelig resultat etter pose-down ble:


1 Knut Øines
2 Erik Fosslan
3 christer Hovetvedt
4 Åge oLAV bUAN
5 Frode Kjær
6 Ørjan Frøyland

+100 kg - den vanskeligste klassen å dømme?


Øyvind Fjeldseth - Dette er en grov bygger på 112 kg som er i glimrende form! Kim Torgersen - Elegant og grovt. Fikk virkelig laget show i friprogrammet! muligens den skarpeste av de tre. Paal Snorre Høyer - Stiller i lettere form, men eksploderer på scenen med skarpe detaljer. Han har en flott slank midje og får fram v-formen med sine 102 kg, Dette er et skikkelig bra trekløver hvor rutene og muskelfibrene er rikig plassert!

1 Kim Torgersen
2 Pål Snorre Høyer
3 Øyvind Fjeldseth
Det var bare for Snorre og Øyvind å ta bølgen for Kim


Beste posør:
Martin Engstrøm!

Overall-vinneren var selvfølgelig strålende fornøyd!
Overall stod mellom Jaber, Ali, Amir, Knut og Kim - dette ble en fight hvor Kim velfortjent trakk det legnste strået.

Treningsforum.no gratulerer!

 

 

NM er i full gang!

Med hele 270 stk. i publikum er NM på Sentrum Scene i full gang! 270 mennesker på forbedømmingen er ny pers, sier Bjørn Winberg til Treningsforum.no. Vi er dog flere med tanke på at vi kjører LIVE for de i utkanten av Oslo! :-)

Her er det en liten tilstandsrapport med kommentarer fra noen av utøverne:

Gutta i -180 cm-klassen er klare. Sjekk ut hvordan de forberedte seg de siste dagene før NM:

Håvard Huse (-180cm) har kjørt mer karbohydrater og cardio etter Sørlandsmesterskapet. Han kjørte flatt til SM men valgte å endre litt på opplegget. Han har kuttet væsken litt tidligere og er fornøyd med resultatet. Målet er en plass på pallen!

Andre Thesen (bilde) har valgt å bare holde på formen. Han har karbet opp torsdag og fredag og spiser litt på konkurransedagen. Treningen er lagt litt ned den siste uken før NM og han har gått ned 1 kg! Andre nyter å være med i konkurranser og forholder seg litt roligere til det endelige sluttresultatet. Det blir spennende å se om det holder til seier!

Christian Enger (-180 cm) har økt karbohydratmengden og spist kylling og ris helt fram til konkurransen. Vannet har han heller ikke kuttet ut og er fornøyd med det valget.

SM-vinneren er klar for ny runde!

Knut Øines (bilde) stiller i Veteranklassen og -100 kg og er i knallform! Han har tatt det rolig etter seieren i SM, og han tror at klassen i Veteran blir en tøff klasse - spesielt med tanke på Øyvind Fjeldseth som er en sterk konkurrent. Det er ikke vanskelig å se at begge er  knallform!! Knut har altså gjort minst mulig for å oppnå maksimal form og stolt på seg selv og at det har vært et riktig trekk!

Mona Christin Jacobsen stiller som eneste kvinnelige bygger i -55kg:

Hun veide inn på 57.6 kg og har funnet formen etter å ha vært på diett siden mai. Denne damen er 46 år så det er ingen tvil om at det lønner seg å trene og holde seg i form. Mona forteller at hun også har stilt i bodyfitness, men at det er bygging som er hennes rette element!

Hun vil at flere jenter skal stille i bygging og sier at det ikke er nødvendig å være stor! Kvinnelige byggere er i følge henne flotte og feminine og det er ALDRI for seint. Hun er vel beviset på det! 

Finalen kommer nå i gang og stemningen back-stage har vært preget av forventning og spenning. Det er godt og varmt(og trangt) i det alle utøverne skal ut på scenen. Nå starter finalen i NM og det skal konkurreres mellom mange svært gode utøvere - her får dommerne noe å bryne seg på!

 

Bilder fra konkurransen

For flere bilder se eget Galleri eller utvalgte bilder i stor størrelse her.

 

 

 

 

Diskutèr konkurransen i tråden NM i Bodybuilding og Fitness 2008.

NM i Bodybuilding og Fitness 2008
Lørdag 4. oktober

Forbedømming kl. 12.00 / Pris 100,-
Finale kl. 17.00 / Pris 250,-
(De 6 beste fra hver klasse går videre fra forbedømminga til finalen)

Bodybuilding Herrer:
-70 kg, -80 kg, -90 kg, -100 kg, +100 kg
Veteraner (åpen klasse)
Junior (åpen klasse)

Bodybuilding Damer:
-55 kg, +55 kg
Veteraner (åpen klasse)

Classic Bodybuilding Herrer:
-180 cm og +180 cm


Søndag 5. oktober

Kl. 12.00 - Pris 200,-

Bodyfitness Damer:
-163 cm, +163 cm
(3 runder - sort bikini - badedrakt og valgfri bikini)

Athletic Fitness Herrer:
-180 cm, +180 cm
(Symmetrirunder og styrkemomentene
CHINS, DIPS & 500 METER ROING PÅ TID)

Athletic Fitness Damer:
-165 cm, +165 cm
(Symmetrirunder og styrkemomentene
CHINS, DIPS & 500 METER ROING PÅ TID)

 


Se bilder, video, rapport og resultater fra NM.

NM i Bodybuilding og Fitness 2011

Fitness08.10.2011130

Sjekk bilder, resultater og intervjuer. NÅ med bilder fra forbedømming.

Muskuløs kinesisk sensei

Fitness09.02.201926

Han kan minne deg på Master Roshi fra Dragon Ball.
Mannen som kanskje ikke kunne gå igjen er allerede på trening!

NM i Bodybuilding og Fitness 2011

Fitness08.10.2011130

Muskuløs kinesisk sensei

Fitness09.02.201926

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!