Asbjørn Randen ikke til VM

Trening22.10.2008Bjørnar Brende Smestad0

Randen har meldt frafall til årets VM. En åpen Randen forteller hvorfor han har valgt å ikke delta i VM.

Årets VM går i Canda 2-8. november - men uten Norges, kanskje største medaljehåp på herresiden, Asbjørn Randen. Det lå store forventninger til Randens løfting, som senest for 5 måneder siden løftet inn til den høyeste totalen i Norge noensinne, 1010 kg. Dette har han forøvrig gjort hele 3 ganger siden han brøt den magiske grensen på 1000 kg sammenlagt på VM i Stavanger for to år siden.


Asbjørn forteller til Treningsforum.no hvorfor han velger å ikke delta på VM:

"Jeg har slitt med svimmelhelt siden sommeren, trolig pga nakken. Ble mye verre i forrige uke, var liggende i tre dager. Er nå i gang med undersøkelser, og behandling. Styrken er egentlig bra, men ingen vits i å risikere noe for, i beste fall, en bronse. Gull er det eneste som teller nå. Jeg vet ikke hva som feiler nakken enda, men dette er trolig noe som har komt over tid. Men vil presisere at dette er ganske udramatisk, og at jeg ellers har vært i veldig godt slag."


Det er desverre ingen løftere som kan erstatte Asbjørn får vi høre av Alexander Kirketeig, som mistet plassen sin til VM i siste liten:

Det er ingen som kan komme inn som erstatter for Asbjørn.

Den som er nærmest er meg selv som var forhåndspåmeldt, men etter den 4 okt. (hvor eg vart tatt av lista, siden eg ikkje klarte kvalik kravet på WEC) kan ingen nye komme til.

Det er IPF regler som sier at alle aktuelle løftere for ett VM skal være forhåndspåmeldt i minst 8 uker(trur eg) før stevnet, slik at skikkelige dopingkontroller kan gjennomføres.

Norge stiller med to kanonløftere på herresiden, og eg er sikker på at både Olaf og Tor Herman kjem til å sikre historiske resultater sett med norske øyner. På damesiden vil eg tro at alle fire som stiller er i toppform, og da blir det normalt en god medaljefangst på dei.


Vil ønske Asbjørn god bedring - så håper jeg vi får se deg tilbake sterkere på nyåret!

 

 

 


Bjørnar Brende Smestad 

Bjørnar er en styrkeløftentusiast og har i flere år levert styrkeløftreportasjer til Treningsforum. Bjørnar startet selv å logge på Treningsforum, men er fra ca 2012 ikke lenger like atkiv i styrkeløftmiljøet.

Norsk medaljefangst på WEC

Styrkeløft22.09.20090

Flere gull og verdensrekord for Norge
Løftet over 1000 kg sammenlangt. Vi tok en prat med Randen.

Kommer snart...

01.01.19700

Kommer snart...

01.01.19700

Norsk medaljefangst på WEC

Styrkeløft22.09.20090

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!