Arild Haugen legger opp strongman

Strongman25.10.2008Arild Haugen0

Arild Haugen legger opp strongman. Han har oppnådd alle sine mål som han hadde satte for 2008, men nå vil Arild Haugen gå nye veier. Norge har mistet en av sine mest talentfulle i strongman.

Jeg vil først av alt takke for den gode støtten dere har gitt meg gjennom all support og oppmerksomhet til både meg og sporten. Dette sammen med gode sponsorer har gjort det mulig for meg å fokusere 100% på strongman som igjen har resultert i fantastiske resultater. I år hadde jeg 4 mål for øyet. Det var å vinne Norges sterkeste mann 08 som betydde mye for meg etter skaden jeg fikk i 2007. Dette klarte jeg overlegent da jeg vant 4 av 6 øvelser. Neste mål var å komme på pallen i viking power challenge super series som er 1 av 5 kvallik stevner til verdens sterkeste mann. Dette vant jeg på en dårlig dag med sykdom. I tilegg så hadde jeg en drøm om å dra 400 kg i markløft som et fåtall i verden har klart. Det skjedde også under vpc stevnet 7 juli. Mitt langsiktige mål var å vinne wsm i 2010. Derfor satt jeg som mål for 2008 å komme til finalen i årets verdens sterkeste mann. Det gjorde jeg også, med en fantastisk 8.plass og beste mann fra Skandinavia må jeg si meg godt fornøyd med året som har vært.

Karrieren har vært moro på flere måter. Den har først av alt lært meg veldig mye om meg selv, trening, kosthold og ikke minst om å prestere og innfri mine mål. Men strongman har sine bakdeler som alt annet. Det er en tøff sport som får dessverre for lite oppmerksomhet og det er vanskelig å kunne leve av sporten samtidig som det er en enorm belastning for helsen.

De siste 6 mnd har jeg blitt kontaktet av folk fra forskjellige hold som vil ha meg med på alt mulig, alt fra tv show som skal vi danse, robinson, mma, filmer og lignende. Men først når jeg ble kontaktet av en boksemanager med et veldig lukrativt tilbud ble jeg fristende.

Jeg velger derfor å gå en annen vei fra neste år av. I 2009 vil jeg satse på proff boksing og alt det medfører. Dette handler om selvrealisering og mine interesser. Jeg har fått så godt tilbud både økonomisk og ellers som gjør at jeg ikke kan takke nei til dette. I tillegg har jeg vært på toppen og deltatt på alle de største strongman stevnene i verden, og kan ikke si at sporten gir meg noe mer enn litt ære og berømmelse i sporten. Ikke misforstå meg, jeg trives veldig godt i strongman og har hatt en fantastisk tid her, men jeg har større drømmer og mål i livet. Og føler om jeg vinner verdens sterkeste mann sitter jeg ikke igjen med så mye annet en tittelen og en god selvfølelse av å ha oppnådd mitt mål. Jeg kan ikke forsette i strongman når magefølelsen og lysten sier noe annet. Ofrer for mye og får for lite tilbake. Dette er mitt valg og håper dere respekterer avgjørelsen. Det er ikke penger som har gjort utfallet eller er drivkraften min bak boksing.

Jeg vil i løpet av kort tid komme ut med en pressemelding om dette og lage et stort sirkus i min nye sport hvor dere vil få mer informasjon når alt er i boks. Da vil jeg fortelle mer om teamet som består av trenere, sponsorer, investorer, managere, rådgivere med mer. Håper dette er noe som blir minst like spektakulært som det strongman har vært. Så jeg håper dere vil følge meg videre og se hva en av verdens sterkeste menn kan utrette i boksing. Og til dere andre så takker jeg igjen for tiden og tilliten dere har vist meg.

Fremover vil jeg endre layout på hjemmesiden, hvor den vil bli preget av boksing. Jeg vil alltid ha galleriet med bilder fra strongman med og alt om trening, kosthold og lignende. Det vil etter hvert komme mye support utstyr til salgs, ny dekor på bil, mer media og jeg vil bli mer tilgjengelig for publikum.

Følg med fremover så får dere mer info og kan følge meg mot veien som proff bokser. Dette betyr at jeg per dags dato ikke er å regne som strongman, vil alltid følge med på sporten og muligens hjelpe til om det lar seg gjøer. Ønsker alle mine konkurrenter lykke til det kommende året og måtte beste mann vinne. En ny norgesmester vil bli kåret.

Takker til ALLE som har hjulpet meg, venner, familie, fans, sponsorer, kollegaer, Svend K, Jostein Ø, Jannicke L med flere.

A new age has begun! Prepare for glory!


Tusen Takk
Mvh Arild Haugen

Se bilder av Arild Haugen sin strongmankarriere


Arild Haugen 

Arild er en av Norges mest kjente strongman. Han har vunnet Norges Sterkeste Mann flere ganger og har også deltatt på Verdens Sterkeste Mann og har rekord i Atlasstein-serien. Han har trukket seg tilbake som aktiv strongmanutøver, men trener fremdeles.

Arild Haugen holder i dag foredrag og bruker sin egen erfaring til å forebygge doping.

Dokumentar om Arild Haugen

Strongman22.11.2013534

Savner du Arild Haugen i strongmansirkuset?
Se video.

Nyheter fra vestlandet

Fitness09.05.2012104

Arild Haugen forteller om Team Nordic Power og City Gym.

Dokumentar om Arild Haugen

Strongman22.11.2013534

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!