Tommi Thorvildsen gir seg som IFBB Proff

Intervju31.10.2008Roar Innlagen0

Tommi Thorvildsen gir seg som IFBB Proff og går over til et nytt forbund som heter UPBF Pro. Her får han full økonomisk støtte til reiser og diverse som han ikke gjorde tidligere. Tommi stiller i Battle Of Giants i Larvik neste lørdag.

Mange lurer sikkert på hva som fikk deg til å gi deg som IFBB proff, kan du si litt om det?

Jeg har gitt meg som IFBB proff mest pga. økonomiske grunner. Det er utrolig mye utgifter å konkurrere som proff samtidig som man bor i Norge. Jeg er lei av å betale de meste utgiftene selv. Reiser, hotellopphold osv. koster mye. Helst bør man ha en amerikansk sponsor som IFBB PRO og mye profilering. Det føler jeg kan hjelpe ihvertfall litt på plasseringene også. Og profilering i USA er noe som jeg ikke har hatt så mye av siden jeg flyttet tilbake til Norge for noen år siden.

Når jeg bodde i USA hadde jeg Weider kontrakt, jeg fikk en bra lønn hver måned. Jeg ble profilert mye i de amerikanske muskelbladene og fikk nesten alltid en OK plassering i konkurranser jeg stillte i da, uansett om jeg ikke alltid var i storform. Jeg var med i proff showet i Texas tidligere i høst, Og hadde ikke da stillt i USA på over 2 år, jeg var i super form og hard. Men likevel fikk jeg ikke noen god plassering og veldig få sammenligninger, og ble slått av noen andre konkurrenter som jeg mener og føler ikke var i like god form som jeg. Og det var ikke bare meg som mente det. Noen andre konkurrenter og noen dommere skrøt av formen min. Denne konkurransen fikk meg til å skjønne nå er det snart nok. Jeg betalte til og med Chad Nicholls før showet med diet hjelp, noe som var dyrt men utrolig effektivt. Chad har blant annet hjulpet Ronny Colman i sin glans tid.

Jeg føler litt bitterhet å gå fra IFBB som proff med over 35 konkurranser for dem pluss alle amatør showene jeg gjorde for IFBB før jeg ble proff . Men jeg er dessverre tvunget til det blant annet pga. nyoppstartet bedrifter her i Norge og vil satse på det nå også. Jeg har også spurt meg selv flere ganger i år, hva har egentlig IFBB Pro League gjort for meg igjennom alle disse årene jeg har konkurrert for dem? Jeg må jo selv stå for alle utgifter med reising til konkurransene dems, hotell opphold og div andre utgifter. Heldigvis har Myo Nutrition hjulpet litt med å dekke noen fly reiser i år.

Det UPBF-pro tilbyr meg nå er meget positivt. De tilbyr mer støtte økonomisk på akkuratt disse utgiftene jeg har hatt som IFBB Pro og mer profilering i Europa.

Du og Sami Al Haddad har jo fått tilbud om å bli UPBF Pro som de to aller første atletene, og har takket ja. Hvordan synes du UPBF sin plan for en fremtidig proff liga i først og fremst Europa høres ut?

Det høres glimrende ut. Først å fremst blir det litt bedre for meg også siden jeg nå også er bosatt i Norge. De fleste konkurransene vil gå i Europa, det betyr at jeg ikke trenger å reise så langt for å konkurrere heller. Det er bra siden jeg er så opptatt med jobb i Norge. Og mer profilering i Norge og Europa som profesjonell kroppsbygger er positivt for sporten.

Hva synes du om UPBF sin ide om mer spredning av prispenger helt ned til tiendeplass og sjansen UPBF proffene får ved og kunne tjene penger utenom akkurat bare konkurransene?

Synes det er flott at prispengene blir fordelt, fordi alle som konkurrerer i en konkurranse må slite hardt for å komme i form og det koster også tid og kroner. Derfor er det fint at det ikke bare de beste som alltid skal få en del av "kaka".

Det med at UPBF er interessert i å hjelpe proffene sine med å tjener penger utenom konkurranser er et tiltak som viser at UPBF virkelig bryr seg om sine proff athleter og ikke bare utnytter dem. Så det er topp!

Jeg vet du trener steinhardt for å vise deg fra din beste side når du nå gjør "comeback" på hjemmebane. Hvilken Tommi kan folk vente seg og få se?

Jeg har kjører hardt med diett og trening nå og satser på å kommer i storform og skal gjøre mitt beste på konkurranse dagen. I det siste har det blitt 2 ganger 45 min cardio pr dag pluss vekttrening.

Jeg tok noen bilder av deg rett etter en ben økt, kan du fortelle litt om øvelsene du kjører på beina og hvordan du legger opp din beintrening?

Jeg hadde nettopp kjørt bena da du kom så viste deg hvilke øvelser jeg kjørte den økten. Jeg kjører fremsiden og baksiden lår på samme trenings økt. Starter med fremsiden av lår. Der jeg kjører som regel 3-4 øvelser. Baksiden trener jeg stort sett 3 øvelser. Jeg varmer godt opp på før den første øvelsen på ben. Og strekker litt mellom oppvarmings settene.

Leg Extension:

Kjører her 3 oppvarmings sett og så 2-3 tunge sett med 8-10 repitisjoner

kjører ofte leg extension som første øvelse. Den isolerer bra på hele fremsiden av låret og varmer opp kneleddet også før neste tunge øvelse. Jeg kjører øvelsen explosivt opp strammer muskulaturen på toppen av øvelsen dette for å få dypere cut i muskulaturen, før jeg direkte senker vekten til start posisjon igjen og deretter uten pause starter neste rep.

Super squat machine:

Denne maskinen er veldig bra, maskinen er spesial bestillt fra USA som de fleste andre maskinene som er på 24Fitness i Oslo.

Kjører her 2 oppvarmings set og 2 tunge set med 8-10 repitisjoner

Denne øvelsen tar enormt bra på fremsiden av lår. Når jeg står med ansiktet inn mot maskinen som på bildet under og kjører den ganske dypt tar den også litt på baksiden av lår og gluteus. Men det går også ann å stå motsatt vei med kroppen i maskinen, da tar den litt annerledes. Jeg har litt vondt i korsrygg til tider, så derfor kjører jeg ikke knebøy med fri stang nå. Men denne super squat maskinen er genial. Vinklen på maskinen slik når jeg kjører den at jeg ikke kjenner noe særlig i korsryggen når jeg kjører øvelsen og kan derfor jeg kjøre tungt å legge på mye vekter. Dette er helt klart en masse øvelse.

Leg press:

Der kjører jeg 2-3 set og ligger på 10-12 reps.

Det er også en masse øvelse jeg kjører for å øke tverrsnittet på muskulaturen. Denne makinen er fra Hammer strengt og det er plass til mye vekter om man vil kjøre tungt. Noe jeg som jeg som oftes gjør. Maskinen har også en sikring om du ikke klarer å få opp siste rep. Så du slipper å sitte fastklemt i maskinen. 

 

Flere bilder av Tommi Thorvildsen


Roar Innlagen 

Roar driver Roars Gym og har arrangert en rekke konkurranser innenfor kroppsbygging, fitnesss og strongman. Han er en ildsjel i kraftsporten og brenner for det han driver med.

Tommi Thorvildsen er tilbake

Intervju06.11.201262

Se vår 30 minutter lange reportasje om Tommi.

Tommi Thorvildsen med ny butikk

Intervju01.08.201298

Tommi skal også stille i IFBB PRO nå.
Joachim har ambisjoner om å stille i NM i kroppsbygging juniorer i 2010.

Tommi svarer dine spørsmål!

Diverse24.07.20090

Her svarer Tommi Thorvildsen dine spørsmål om trening og kosthold.

Tommi Thorvildsen er tilbake

Intervju06.11.201262

Tommi Thorvildsen med ny butikk

Intervju01.08.201298

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!