Jonny Arntsen

Intervju06.11.2008Roar Innlagen0

Jonny Arntsen skal til Mr. Universe - igjen! Her forteller Jonny hvordan han forbereder seg til konkurransen.

Alle husker deg for din store heisa runde i fjord med både NM, VM og Universe deltagelse og kjempe gode resultater. Hvordan har det siste året vært?

Fjorårets konkurranser og gode resultater ga meg den motivasjonen jeg trengte til å satse for fullt i 2008. Spesielt moro var det å få prøvd seg litt internasjonalt. Har trent veldig bra det siste året, ett lite avbrekk på Rygg/Biceps treningen i våres pga. betente bicepsfester, og en liten skulderskade for 2 mnd. siden men året sett under ett er jeg fornøyd. Kan ikke klage så lenge man har fremgang.

2008 har du planlagt VM og Mr. Universe vet jeg. Hvordan har forberedelsene vært diet og trening?

Ja, det stemmer. Det var målet mitt allerede rett etter MR.Universe i fjor. Begynte dietten i midten av Aug. Begynte med 3 dager cardio pr.uke., og økte etterhvert til 5-6 dager. Pleier som regel å hvile dagen etter beintrening, eventuelt litt lett sykling. Karb.inntaket varierer noe, fra 100-200 gr.pr dag-avhengig av aktivitet/trening o.l. Spiser ca 3 gr protein pr.kg kroppsvekt,og rundt 50 gr fett pr dag, Udos oljer er flittig brukt. Forandrer ikke noe på treningen på diett, men varierer mye på øvelser,antall sett og reps jevnlig.

Hvilken konkurranse gleder du deg mest til og hvorfor?

Gleder meg til alle konkuranser jeg stiller i,men denne gangen kansje mest til Mr.Universe, siden jeg vant min klasse i 2007. Også moro at den er på samme plass som i fjor.

Du har trent lenge Jonny, men klarer likevel å legge på deg muskler år etter år. Hvordan gjør du det?

Ja, det har blitt noen år nå. For det første er det moro å trene. Prøver å fokusere 100% på hver økt for å holde intensiteten oppe. Og det er et must for meg, da jeg trener 90% av øktene mine helt alene. Bytter trenings split 2-3 ganger i året, alt etter forholdene. Varierer mye på alt egentlig, føler at det funker for meg. Tar en hviledag når jeg føler at det trengs. Bedre med en for mye, enn en for lite. Og ikke minst har jeg blitt mye flinkere med kostholdet, året rundt. Der er det mye å hente.

Når får vi eventuelt se deg på en Norsk arena igjen?

Tja, si det Hvem vet :-) Kanskje neste år.

Kan du til slutt fortelle litt om hvordan du legger opp din kost mot en konkurranse?

Jeg er en av de som teller kcal, og skriver ned alt jeg spiser. Synes jeg har best kontroll på matinntaket på den måten. Det er ikke så mye pes nå, har fått en bra rutine på det. Begynner dagen med 80 gr.Havregryn (grøt) blanda med proteinpulver (55gr.protein). Det meste av karb.er til frokost og etter trening, de 2-3 siste måltidene er i hovedsak proteiner og litt fiber. Helt fram til 3 uker før konk. har jeg hatt en fast ukedag med høyere karb. 400-500 gr pr dag, i form av større mengder av havregryn, ris, mm. Før morgencardio tar jeg BCAA-Glutamin og 1000mg C vitamin. Det samme gjelder før og etter trening. Bruker multivitaminer og B 12. Etter trening blir 80 gr Havregryn/Proteinpulver. Av og til noen riskaker i stedet. Ellers bruker jeg mye Chilli, Jalapeno og den slags i maten for å høyne forbrenningen litt. 4-6 liter vann pr dag. Det er mitt kostopplegg i grove trekk. 

 

 

Treningsforum.no ønsker Jonny Arntsen lykke til på Mr. Universe!

 


Roar Innlagen 

Roar driver Roars Gym og har arrangert en rekke konkurranser innenfor kroppsbygging, fitnesss og strongman. Han er en ildsjel i kraftsporten og brenner for det han driver med.

Jonny Arntsen til topps på VM

Intervju25.11.20080

Jonny Arntsen fikk 1. plass på VM.

Ms. and Mr. Universe

Diverse07.12.20071

NBFA sin siste tur for 2007 gikk til Tyskland.

Jonny Arntsen vant Mr. Universe

Trening03.12.20070

Vår egen nordmann på 1. plass i Mr. Universe.
Visste du at Sean Connery deltok i Mr. Universe i 1953?

Jonny Arntsen til topps på VM

Intervju25.11.20080

Ms. and Mr. Universe

Diverse07.12.20071

Jonny Arntsen vant Mr. Universe

Trening03.12.20070

Øvelsene du gjør feil

Trening13.12.2019254

Disse typiske fallgruvene bør du unngå.
Michael Sullivan (23) fra Irland var et mobbeoffer.

Kosttilskudd - bruker du for mye?

Kosthold11.12.201944

Hvor mye kosttilskudd bruker du egentlig?
Progresjon er viktig for å få resultater av treningen.
Dette er 500 kcal!