På vei mot drømmekroppen

Trening18.11.2008Eirik Sandvik0

I løpet av livene våre kommer vi til å stille oss ufattelig mange spørsmål. Ett av de viktigste, både når det gjelder trening, men også ellers i livet, er følgende: Hva er mitt svakeste punkt?

Tør du å svare ærlig på det, samt følge opp med en løsning vil du definitivt være MYE nærmere drømmekroppen din (og suksess ellers i livet)!

La oss være ærlig med oss selv. Vi har alle svake punkter. Problemet er at vi ofte lar disse ligge urørt, noe som ikke gjør annet enn å sette kjepper i hjulene for fremgang på alle livets områder. Som vanlig gjelder slike prinsipper også innen treningsrelaterte målsetninger, noe som gjør dette relevant for DEG.

Hvor ofte har du ikke sett en person med en muskuløs overkropp, mens beina til vedkommende ser ut som pipestilker? Og hvor ofte legger du ikke merke til at en persons benkpress er mye mer imponerende enn vedkommendes knebøy eller markløft?

Jeg kan ikke svare for deg, men jeg har sett det nok ganger til å kunne si at det er visse psykologiske faktorer inne i bildet når det kommer til trening og nøkkelordet er FORNEKTELSE når det kommer til erkjennelse av egne svakheter. Sigmund Freud mente at grunnen til dette var en trussel av egoet vårt, noe vi ikke er gode på å takle. Jeg tror han var inne på noe der.

Så, i stedet for å gjøre noe med våre svake punkter, velger vi å satse på flere ulike forsvarsmekanismer. Du kjenner deg kanskje igjen i det faktum at du har en tendens til å skylde på andre (eller omgivelsene) når det kommer til dine egne begrensninger, noe som er et eksempel på projeksjon. Eller kjenner du deg kanskje bedre igjen i å bruke ENORMT mye av tid og krefter på EN ting for å overskygge svakhetene dine? Sistenevnte er et eksempel på kompensasjon og er noe som går igjen, og igjen, og igjen. Jeg har observert det nok av ganger og jeg har selv erfaring med akkurat det. Dette er jo logisk med tanke på at vi bedre liker å gjøre ting vi er gode på enn det vi ikke er fullt så gode på.

Hvordan går vi fram for å fikse dette viktige elementet?

Hvor ofte har du ikke hørt om og erfart at du stort sett har korrekt ved din første antagelse? Dette er noe vi populært kaller "magefølelsen" og det kan være en fordel å "lytte til" den fra tid til annen. Så, hva er ditt svake punkt? Er beina dine pinglete i forhold til overkroppen? Er armene dårlig utviklet? Er styrken i markløft patetisk? VÆR ÆRLIG!

Ta et tilbakeblikk på hva du har gjort frem til i dag. Sjekk treningslogger, se på fremgangsbilder du forhåpentligvis har tatt i løpet av tiden du har trent. Om du har konkurrert, har resultatene vært tilfredsstillende? Er det noe som tydelig skiller seg ut som du bør fokusere på?

Til slutt, hva ville din verste fiende sagt om deg? Fiender kan faktisk være til meget stor hjelp om du takler å ta til deg kritikk, selv om din første reaksjon kanskje er av den mer aggressive arten. Så, prøv å lytt til kritikken og bruk den konstruktivt. Det er som oftest en sannhet i den.

Hjemmeleksen du MÅ utføre på vei mot drømmekroppen!

Vær ærlig med deg selv om finn ut hva som er ditt svakeste punkt. Når det er klart er det på tide å strategisk legge opp en plan for å gjøre det til en av dine STERKE sider. Hvordan det kan gjøres avhenger av utallige faktorer og kommer selvsagt an på hva svakhetene dine er, så det kan du eventuelt få hjelp til ved å få satt opp et individuelt tilpasset treningsopplegg.

Du vil bli overrasket over hvor fort en svakhet kan omgjøres til en styrke ved å legge FOKUS på dette området. Faktum er at de svake punktene stort sett kommer av at man har latt dem bli nettopp det ved å overse og fornekte problemet inntil det blir "for sent". Det er på tide å gjøre noe med det.

Fiks ditt svake punkt!

Del2 kommer!

 

Eirik Sandvik
Performance Enhancement Specialist
eirik@eiriksandvik.com

www.eiriksandvik.com
http://eiriksandvik.blogspot.com

 


Eirik Sandvik 

Eirik er ekspert på skadeforebyggende og prestasjonsfremmende trening. Han er en dyktig coach og har hjulpet mange med å bli skadefri. Han er en flittig skribent og har også skrevet for utenlandske nettsider som blant annet T-Nation.

Hvordan ser den ideelle mannen ut? Svaret varierer fra land til land.

Drømmen om sommerkroppen

Trening16.07.2012413

5 gode tips for at du skal finne din sunne livsstil.

På vei mot drømmekroppen

Trening27.11.20081

Gjør dine sterke sider ENDA sterkere! Del2
Hva skjer med muskelmassen, styrken og utholdenheten hvis du tar pause 1 mnd. eller 3 mnd. og lenger?

Drømmen om sommerkroppen

Trening16.07.2012413

På vei mot drømmekroppen

Trening27.11.20081

Slik finner du treningsmotivasjonen etter et opphold.
Kalkun på nyttårsaften er en tradisjon. Godt Nytt År!
Hvis du vil forbrenne fett er tredemølle og sykkel gårsdagens nyheter.

Slik kommer du i form i 2020

Trening28.12.20192075

Følg disse 6 rådene for hva du må eller bør gjøre.

Kardio eller styrketrening først?

Trening23.12.2019352

Hva bør du trene først for optimal effekt?