Jonny Arntsen til topps på VM

Intervju25.11.2008Jonny Arntsen0

Jonny Arntsen fikk 1. plass på VM i Master Class 45-49 år og Small Class inntil 170 cm. Her kommer Jonny Arntsen med egen write-up fra konkurransen.

Dro hjemmefra i 2 tida med buss til Sortland/Evenes og fly til Oslo. Fra Oslo Fredag morgen, via Munchen og til Trieste i Italia. Der møtte jeg noen franske byggere som også var på tur til VM. Etter litt venting der, ble vi henta av arrangørstaben og kjørt til Koper i Slovenia, en times kjøring. Så var det registrering av alle aktive på "California Gym og Fitness senter". Etterpå ble vi kjørt til hotellet, og da var det å legge seg nedpå å slappe av og spise, sove litt, og spise igjen.....osv.

Senere på kvelden gikk jeg en tur for å prøve å finne frem til arenen. Skulle være ca 5 min gåtur fra hotellet, ble det sagt. Fant det faktisk ganske kjapt, ikke værst, med min retningssans:-) Temperaturen var behagelig, 15-16 grader, bedre enn minusgrader og snø som her oppe i nord. 

Holdt oppe måltidsfrekvensen utover kvelden og natten, sov litt mellom hvert måltid. Det gjaldt å få opp trykket. Spennende hver gang, og se om man blir kvitt det siste vannet som ligger under huden, frem mot konkuransedagen. Kjørte samme opplegg som før, men føler seg aldri helt trygg på at det klaffer 100%. Så ganske skarp ut tidlig på lørdag, men var ikke helt fornøyd. Fikk min finske venn Tero til å sjekke formen. Looking good, var hans kommentar, så da slappa jeg litt av. 

Ankom arenaen ca. 2 timer før jeg skulle i ilden i Master Class 45-49 år. Fant en plass bak scenen, og flata ut. Det viste seg å være 12 stk i klassen. Den eneste jeg kjente til fra før var Eric Orrao, Frankrike. Han er en god kroppsbygger, og var i tillegg i god form. En sterk konkurent. Mye muskler på noen av de andre og, nå gjaldt det å ha prikket inn formen. Eric hadde utropt meg som vinner i garderoben: "you are too big, man". Det ble seier, og jeg var selvfølgelig kjempefornøyd.

Nå var det ca 4 timer til min neste klasse skulle utpå. Det ble en liten gåtur, litt mat og litt søvn, for å korte ventetiden.

Neste klasse, Small Class er en åpen klasse inntil 170 cm. Hadde hørt om/sett bilder av en italiener og en serber som skulle stille her, og her hadde jeg ingen forhåpninger om å vinne, for disse gutta så veldig bra ut. Men hadde de gjort jobben på dietten? Vi var 5 stk i klassen, og jeg ble veldig overrasket da jeg sto igjen som vinner. Overasket og veldig glad. 2 VM titler var i overkant av mine håp for kvelden.

Til slutt skulle alle klassevinnerne ut til en "over all" kåring, og her ble det gjort en liten brøler fra arrangørens side. Jeg var i garderoben og varma opp, og fulgte med på klokka, i henhold til den kjøreplanen som var satt opp. Av en eller annen grunn hadde de sløyfa en pause i programmet, og kjørte i gang "over all" kåringa tidligere enn oppsatt, uten at jeg, og jeg tror det var et par stykker til som ikke fikk beskjed. Men men, sånt kan skje. Det ble en super kveld for meg, 2 klasse seire i VM, og mange hyggelige folk. En stor opplevelse.

Nå er det bare noen dager igjen til Mr.Universe, og jeg er veldig spent. Vet ikke hvor mange det blir i min klasse, vet bare at hele stevnet blir større enn i fjor. Over 200 deltakere, har jeg hørt. Moro at det er på samme plass som i fjor, proft arrangert, kort vei fra hotell til arena og et entusiastisk publikum. Føler meg ganske sikker på at jeg skal klare å komme i god form, så overlater jeg resten til dommerne. Håper på topp 3 plassering, men det blir tøft.

VM og Mr.Universe har ligget i bakhodet på meg, under hver treningsøkt det siste året. Et års forberedelser er ikke mye i denne sporten, følte at skulle jeg klare å forbedre meg (i min alder spesielt) måtte øktene og ikke minst kostholdet være så optimalt som jeg bare kunne klare. Et par småskader underveis var frustrerende, men sånt skjer,og det kunne alltid vært verre.

Så nå, uansett resultat i Hamburg... Jeg vet at jeg har gjort mitt beste på trening og diett! Jeg er klar!

 


Jonny Arntsen

Intervju06.11.20080

Jonny Arntsen skal til Mr. Universe - igjen!

Ms. and Mr. Universe

Diverse07.12.20071

NBFA sin siste tur for 2007 gikk til Tyskland.

Jonny Arntsen vant Mr. Universe

Trening03.12.20070

Vår egen nordmann på 1. plass i Mr. Universe.

Kommer snart...

01.01.19700

Jonny Arntsen

Intervju06.11.20080

Ms. and Mr. Universe

Diverse07.12.20071

Jonny Arntsen vant Mr. Universe

Trening03.12.20070

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!