Mer Athletic Fitness i 2009

Trening23.01.2009Roar Innlagen0

NBFA kjører i gang med Athletic Fitness. Treningsforum.no tok en prat med Ole Morten Dragseth, den nye AF koordinatoren til NBFA.

Når startet du med AF og hva har du oppnådd innenfor denne grenen?

Debuterte i fjor faktisk, så er egentlig ikke så erfaren ennå. Men har jo trent det man kan kalle for fitness i 3 år nå, og trent litt styrke de siste 7 årene.. Ellers ganske aktiv både på jobb og fritiden da det er 5 unger i familien + en bikje som krever sitt hehe!

Merittliste 2008:

3.plass i debut i Sandefjord Open -08 i fitness fysikk. (1 plass i symmetri)
1.plass i Oslo GP -08 i AF to helger etterpå. (1plass i både styrke og symmetri)
3.plass i NM -08 i AF (2.plass i symmetri)

Har du vært aktiv i andre idrettsgrener en AF?

Ikke innen det man kan kalle for kroppsbygger-grener eller fitness nei, men har bla drevet med hester for en del år tilbake.. hehe!

Nå når du er med i NBFA som AF koordinator, hvilke forhåpninger har du til AF i fremtiden?

Jeg mener at NKF har delvis skuld i at AF har nærmest blitt en utdødd sport. De har gradvis tatt bort alt som trakk utøvere og publikum, sikkert i god hensikt men likevel dumt.. De har satt en slags begrensing på hvor defeinert man kan være, de har satt for mange forskjellige klasser, og de har tatt bort det som faktisk var det som var gøy og trakk publikum: nemlig hinderbanen! Alt dette har jeg snudd på hodet og reinført nå.

Det blir en ren herre og dameklasse uansett høyde og vekt. Og utøvere fra andre klasser kan godt prøve seg, feks konkurrere i AF for så å stille i CBB litt senere på året. Og hinderbanen er tilbake (!) sammen med chins og dips selvfølgelig da dette er en utmerket måte og teste styrke på. Ved å gjøre disse forandringene håper jeg, og tror, at publikum vil komme. Og jo mer publikum så kommer det utøvere. Hinderbanen er inspirert fra forskjellige hold som forsvaret og strongman samt mer vanlige momenter. Da den endelige banen ennå ikke er helt 100% klar
kommer vi heller tilbake til den ved en senere anledning..

Hva mener du bør gjøres for at AF skal bli en internasjonal gren, eller synes du AF bør forbli en Nordisk gren?

Jeg håper jo selvfølgelig at ved å gjøre disse forandringene så vil som sagt publikum og utøvere trekkes til AF. Og dette håper jeg de andre nordisk landene blir med på i første omgang. For de trekkes vel til stevnene av de samme årsakene uansett land tenker jeg?Her må PR på banen, og et sammarbeid om å utforme en slags mal for de landene som vil være med på dette og representere sporten videre ut i verden.. ett sted må vi begynne, og det er her i Norge! Men jo størrre jo bedre!Ønskedrømmen hadde vært om dette hadde blitt en internasjonal gren selvfølgelig, og med en fast bane ala American Gladiators Eliminator (på TV Norge) det hadde vært kult det!!!

Bør øvelsen i AF bli mer "standardisert" for å kunne nå ut eller bør arrangørene kunne lage sine spesifikke show?

Det beste er jo å ha en viss standard på de respektive landenes Nasjonale konkurranser slik at de som møtes til Nordisk dyst har like forutsetninger, men andre arrangementer som holdes av andre aktører som de forskjellige -open konkurransene kan godt ha sin egen vri på dette. Det som er viktig er jo at de som setter opp banen har en viss peiling på hva som skal til for å skille utøverne slik at det ikke er fokusert på feks kun styrke eller kun utholdenhet. Det må ordnes slik at det er mest mulig like forhold uansett om du er 160 eller 210 cm lang, 70 eller110 kg tung. Dette skal ikke være en ny kroppsbygger gren, men en gren som setter høye krav til en gjennomtrent kropp som er utholden, sterk og symmetrisk og i tillegg bra definert.. ved en hinderbane som har en viss varighet, styrke momenter og symmetrirunde settes alt dette på prøve,

Hva kan gjøres for å få jentene mer på scenen, bør deres konkurranse se annerledes ut en hva den gjør for guttene?

Jeg synes ikke den børe være annerledes for jentene, men vet jo at chins er en "hat" øvelse spesielt i dameklassen.. De er også like flinke på hinderbaner som menn, se forsvaret, så foreløbig blir disse banene konstruert helt likt. Kvinner har jo ikke lettere konkurranser i andre idretter heller? Ikke slakkere motbakker i langrenn for de såvidt jeg vet - ikke undervurder jenter i AF - de er tøffe, og det bør de være fordette er en tøff sport! For begge kjønn .

Hva er dine planer fremover i AF/NBFA?

Utover det jeg har skissert ovenfor så blir det bare å krysse fingrene over at dette kan trekke mer utøvere, som igjen trekker mer publikum.. som igjen generer mere PR og en økende interesse - se bare på hvordan strongman har ekspoldert i Norge de siste åra!

Det blir jo ikke så mye internasjonalt for deg i AF. Du kunne ikke tenkt deg å bli med på Mr Universe i bodybuilding eller classic da?

Akkurat hvor internasjonalt AF blir fremover kommer helt an på hvor mye utøvere og arrangører satser på AF, men Rom ble ikke bygget på et døgn. Men håper på at det blir Nordisk i det minste allerede i år. Så får vi jobbe videre for å markedsføre sporten i europa kontinuerlig.Takket være at jeg nå er i NBFA og ikke NKF så er jeg ikke er "låst" i kun èn fast klasse pr sesong, så er dette en mulighet. CBB er innen rekkevidde mhht min vekt/muskelmasse kontra lengde, men vi får se hva som skjer fremover... hva som skjer på diett har mye å si for dette valget. Tenker da spesielt på hvor hard dietten er, om styrken beholdes, og hva som "sitter igjen" når den store dagen er der.. Men at jeg prøver meg i en BB-gren snart er trolig.

Vil bare rette en takk til NBFA som tar sjansen og gir meg denne muligheten til å redde sporten, og hvis noen har noen gode tips så ikke vær redd for å si i fra!

Takk for intervjuet og lykke til videre med din satsing!

Tusen takk for det!

Vil bare si til slutt - møt opp folkens og la utøverne føle at det de har jobbet hardt for er verdt strevet, og at publikum høres og heier de
frem!!Det betyr mye for utøverne - jeg vet...

 


Roar Innlagen 

Roar driver Roars Gym og har arrangert en rekke konkurranser innenfor kroppsbygging, fitnesss og strongman. Han er en ildsjel i kraftsporten og brenner for det han driver med.

Hanne er klar for å vise muskler

Intervju22.03.2018108

Hanne Lulu Holst stiller for siste gang - denne gangen i Bodyfitness.

Kokk skal delta i Athletic Fitness

Intervju01.09.201746

Christine er kokk og elsker å bake, men å smake på baksten må vente når hun skal delta i fitness.
Ken Nilsen skal konkurrere i Athletic Fitness.
Du ser Katinka Berget i Oslo konserthus, 8-9. Oktober.

Hanne er klar for å vise muskler

Intervju22.03.2018108

Kokk skal delta i Athletic Fitness

Intervju01.09.201746

Det er viktig med riktig påfyll av protein og energi. Se hva du bør spise til lunsj!
Kan du spise sent på kvelden og hvor mye?
Dette programmet er perfekt for hjemmetrening eller hvis du har dårlig tid.

Hvordan få mer ut av markløft?

Trening27.05.202040

Slik får du mer ut av markløft.
Dette er miniguiden på hvordan du skal holde deg slank.