Tore Johnny Folkestad

Intervju03.04.2009Helge Jonassen2

Tore Johnny Folkestad er i stt livs form akkurat nå. Han tok en 3. plass på Sandefjord Open og gleder seg til Oslo Grand Prix. Han gir seg ikke uten kamp, sier han til Treningsforum.no.

Hvordan føles det å komme på pallen?

Det føltes meget godt å komme på pallen og endelig på en topp plassering, dette motiverer til å jobbe litt mer med kroppen og kanskje kunne nærme seg 100 kg hard etterhvert. Føler fysikk ser "all over" ganske bra ut. Men litt mer masse og bedre bryst og rygg står på programmet. Men dette gjorde godt, det var gledelig og ga meg en puff i rett retning, føltes som en seier for meg og fikk mange fine tilbakemeldinger om form og fysikk. Så med andre ord et vellykket comeback. Noe av motivasjonen bak dette comebacket var at jeg nettopp aldri hadde vært hard nok på scenen. Jeg følte jeg ikke kunne gi meg før jeg hadde hatt en vellykket deff. Og jeg følte jeg fikk det beste ut av fysikken nærmest nå. Det gjorde godt!! :)

Hvor kommer du fra og hvor bor du?

Jeg kommer fra Folkestad, ei lita bygd i volda kommune på Sunnmøre. Er du i Volda, så er det ferja over fjorden til Folkestad:)

Hva jobber du med?

Jeg er selvstendig næringsdrivende og driver med bedriftsmassasje. Jobber også litt som PT på Partner treningssenter.

Når var siste konkuransje før Sandefjord?

Siste konkurranse før Sandefjord 09 var NM høsten 2003. -100kg klassen, fikk 6 plass og var ikke i god nok form. Sandefjord Open er den første konkurransen jeg er i god form.

Vekt?

Vekt i god form ca 94kg, offseason ca 110 (prøver å holde meg i noenlunde form, max 14% i fett offseason)

Fettprosent?

Tommy Thorvildsen målte meg nylig i fett prosent, det var ca 4,3-4,4%.

Hva slags hjelp har du fått før konkurransen, får du noe behandling?

Tommy Thorvildsen har hjulpet meg før konkurransen med å styre dietten, samt jevnlige vekt- og fettmålinger. Han har også hjulpet meg med poseringer. Han har vært helt topp på alle måter og hjulpet meg fram til dette gode resultatet. Så mange, mange takk til Tommy T:) Ingen behandlinger nei, men burde gått til massør og løst opp en stiv kropp, sliter også med en betent skulder siden januar. Vondt, men det har gått på et vis.

Hva er forskjellen på denne dietten og de andre?

Forskjellen på denne dietten og andre er at den har vært meget enkelt å følge. Den er motiverende og bare gode måltider. Lite karb, men slik skal det være. Etterhvert kutta vi ned enda mer på karb, merket det og tyngre ble det, men det måtte til og jeg fikk en fin kurve inn mot mål. Det skjedde noe hver uke så man kan trygt si at Tommy har kontroll. På den andre siden så har jeg selv også vært mer flink og disiplinert, jeg har forstått viktigheten av å være hard på scenen om man vil nå opp, og jeg har skjønt at det ikke nytter uten tunellsyn og å holde seg til dietten 100% og ferdig med det. Jeg har blitt mer voksen og innbitt og ville virkelig lykkes på dietten nå!!! Så hadde jeg spisedager på søndager, det var hellige og deilige dager med avkobling og litt annen mat og kos.

Hva har du fokusert på denne uka?

Denne uka har jeg fokusert på å bli enda hardere, posere enda bedre og å finpusse en allerede bra form. Jeg har fått motivasjon og vet jeg kan så smått hevde meg nå om ting klaffer. Så jeg har kjørt hardt man-ons og begynner så smått og øke karb tors og fred. Det blir enda bedre på GP enn det var i Sandefjord;) Så det er bare å gi gass så får vi se hvor høyt opp det rekker. Er iallfall i min livsform, og det er en seier for meg uansett resultat. Jeg storkoser meg nå og skulle helst vært i slik form året rundt, he he.

Når kutter du salt og vann?

Kutter ikke saltet helt, men bruker svært lite salt torsdag og fredag, vannet kutter jeg fredag kl 15. Ca 20 timer før show med andre ord, i løpet av disse 20 timene drikker jeg max 0,5liter vann. Velykket dehydrering er jo også avgjørende.

Og hvordan har du spist denne uka?

Spist stort sett kylling og ris, litt biff, litt havregryn, noen riskaker og banan. Drikker endel vann fram til jeg kutter det. Ca 6 måltid daglig, lå lavt på karb man til ons, men øker som sagt fra nå torsdag osv:)

Har du hatt noen blackouts eller lignende?

Nei, ikke hatt noen blackouts. Dietten har vært kjempe fin, og klart meg bra. Virker som om kroppen min takler godt å gå lavt på karb. Men merket at når uken nærmet seg slutten lengtet jeg etter spisedag, ble mer slapp og sur. Lørdagen tok jeg alltid treningsfri foruten morgen turen, men resten av dagen lå jeg bare å ventet på søndag og masse mat inn.

Er det tungt å holde seg i humør når energien er lav?

Humøret blir helt klart noe forrandret, man blir lettere irritert og hissig, viktig at man informerer de rundt seg om tilstanden og forklarer litt om hvorfor ting blir som det blir. Men stort sett har jeg hatt bra humør, så har jeg vært mye alene da dama og jeg ikke bor i sammen enda. Det har jo vært greit under dietten og bo alene.

Mener du det er viktig å ta noen helsesjekker?

Ja, man bør ta jevnlige helsesjekker, det bør jo alle uansett type idrett eller aktivitetsnivå. Det er en trygghet og kunne ha grundige sjekker av og til.

Tar du slike?

Ja, jeg sjekker meg hos lege ca 2 ganger i året.

Gleder du deg til lørdag?

Jeg gleder meg masse til lørdag, i Sandefjord var jeg litt "rusten" så jeg tror jeg skal gnistre litt ekstra på lørdag, hakket bedre form, og kanskje litt fyldigere. Jeg gir meg ikke uten kamp!!! Etter på skal jeg ete vel og lenge, og søndagen blir hellig sammen med dama, da blir det skikkelig bondefrokost og senere indisk restaurant. Men tipper det blir litt mat og kos etter konkurranse også...:))) Desverre kommer påsken nå med ferie og kos, trolig blir dette siste konkurranse i denne omgang. Ønsker alle som leser dette et videre godt treningsår og God Helse!!! Takk!

Treningsforum.no ønsker Tore lykke til på Oslo Grand Prix 2009!

 

 

 


Kommer snart...

01.01.19700

Kommer snart...

01.01.19700

Kommer snart...

01.01.19700

Kommer snart...

01.01.19700

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!