En litt villere påske?

Kosthold07.04.2009Opplysningskontoret for kjøtt0

Klar for påskeferie? Hva med en litt villere og mer eksotisk påskehøytid? Norsk reinkjøtt er både vilt og eksotisk - og godt!

Reinsdyrkjøtt til påske!

I noen anledninger er det gode måltidet ekstra viktig. Påska er helt klart en slik anledning hvor man ønsker å servere familie eller gjester noe ekstra godt som gjerne har en sterk forankring i tradisjon. De aller fleste vil sette stor pris på å få servert retter av reinsdyrkjøtt i påska, enten det er reinsdyrstek, finnbiff, gryte eller en eksklusiv filet.

Reinsdyr er urkjøttet

Nordmenn har de siste årene vært på en enestående oppdagelsesferd i retter og råvarer fra hele verden. Vi har utviklet oss til å bli en nysgjerrig, matglad og multikulturell nasjon. I hele dette mangfoldet av mat og matopplevelser har reinkjøtt en naturlig plass.

- Reinsdyrkjøtt kan ses på som noe av det mest eksklusive og spennende kjøttet Norge kan by på, sier markedssjef Even Nordahl ved Opplysningskontoret for kjøtt. - Reinsdyrkjøtt er "urkjøttet", produsert av naturen, under de mest ekstreme forhold man kan tenke seg. Reinsdyrkjøtt er en arktisk delikatesse, et av Norges eldste råstoff, som var her før mennesket, 9000 år siden!

Reinsdyrkjøtt er mer enn vilt!

Reinsdyrkjøtt kan by på mer enn god smak, og har flere spennende sider utover det å være viltkjøtt fra norske fjell og vidder. Reinsdyrkjøtt er i Norge sterkt knyttet opp mot det samisk kjøkkenet. Tradisjonell reindrift er i stor grad livsnerven for samisk miljø og kultur, som igjen har et stort potensial som inspirasjonskilde for spennende retter av reinsdyrkjøtt. Bidos, som er en tradisjonell og eksklusiv kjøttsuppe som blir brukt mye i høytider. Den er lett å lage, og består av reinsdyrkjøtt i terninger, løk, poteter og evt. gulrot. Ypperlig påskemat når man får mange på besøk!

Eksklusiv nytelse

Reinsdyrstek og finnebiff eller reinsdyrskav som mange kaller det er de vanligste produktene. Men i enkelte forretninger har de også filet og biff av reinsdyr. Enkelte forretninger har også spesialiteter som tørket reinsdyrkjøtt, reinsdyrhjerte eller røkt tunge.

Reinsdyrkjøtt er eksklusiv, eksotisk, raffinert og herlig nytelse. Nyt påsketiden i gode venners lag med godt reinkjøtt. En garantert vellykket kombinasjon. God påske!

Oppskrifter:
Bidos:
http://www.matprat.no/artikkel.aspx?artid=7261

Reinsdyrstek:
http://www.matprat.no/artikkel.aspx?artid=7746

Reinsdyrfilet:
http://www.matprat.no/artikkel.aspx?artid=8104

 


Påskesnacks for liten og stor

Kosthold02.04.2015124

Hva med noe digg til påske?

Dette bør du fylle påskeegget med

Kosthold29.03.2018209

Glem godteri og snacks. Dette bør du fylle påskeegget ditt med.
Mat på tur i påsken

Kommer snart...

01.01.19700

Påskesnacks for liten og stor

Kosthold02.04.2015124

Dette bør du fylle påskeegget med

Kosthold29.03.2018209

6 spennende matpakker med wraps

Kosthold21.11.2019659

Her får du tips til matpakke med wraps.
Karbonadedeig og kjøttdeig er populære ingredienser i hverdagsmaten.
Spis mer av denne matvaregruppen for å bygge muskler.
Speltlomper er i vinden som bare det.
For deg som er over 40 år bør du gjøre dette for å få fremgang.