Jentene spiller bort kiloene

Trening13.05.2009Joachim Pedersen0

Nå tar jentene igjen gutta som dataspillere, og det er treningsspill som får kiloene til å renne av som driver salget. Nå lanserer verdens største spillprodusent, Electronic Arts, et treningsprogram som gjør stua til et virtuelt treningssenter.

- Jentene har definitivt fått øynene opp for dataspill, fastslår Silje Grønli i Electronic Arts Norge. Det var spillkonsollen Nintendo Wii, hvor spillerens kroppsbevegelser styrer dataspillet som markerte veiskillet for dataspill, fra virkelighetsflukt for unge menn til fysisk aktivitet og gøyal kaloriforbrenning. Dette appellerer særlig til unge kvinner i tidsklemme!

Jenterevolusjon i spillmarkedet

I 2008 brukte 57 prosent av jentene dataspill, i følge tall fra spillselskapet Ubisoft. Det er mye takket være nettopp Nintendo Wii, som i 2008 var den mest solgte spillkonsollen i Norge. I følge Synovate MMI er de fleste unge kjøperne av Nintendo Wii jenter.

Nå satser verdens største spillprodusent, Electronic Arts, hardt på jentene. 21. mai lanserer selskapet en virtuell, personlig trener: EA Sports Active Personal Trainer, på Nintendo Wii. Programmet er utviklet i tett samarbeid med Oprah Winfreys personlige trener, den amerikanske treningsguruen Bob Greene, Mens sensorer festet til ben og armer fanger opp kroppsbevegelsene, sørger en strikk for motstand, samtidig som du får instruksjoner og kommentarer fra tv-skjermen. Vips har du et fullverdig treningssenter med en egen personlig trener hjemme i stua.

Personlig trener hjemme i stuen

- EA Sports Active Personal Trainer er en ypperlig måte å komme i form uten å gå ut av døra, sier Silje Grønli. - For kvinner i tidsklemma gir programmet en morsom og spennende trening for hele kroppen og får hjertepumpen godt i gang på bare 20 minutter.

Den virtuelle treneren legger nemlig opp til en 20 minutters treningsøkt for hvert besøk og byr på tydelige instruksjoner, tilbakemeldinger på teknikk og motiverende kommentarer underveis. Hver økt er unik og øker i intensitet etter hvert som spilleren kommer i bedre form.

Programmet tilbyr et bredt spekter av kaloriforbrennende aktiviteter, fra styrketrening og aerobic til kampsport og ballspill. Man kan også velge komponere økter selv, med varighet fra 5 minutter til flere timer. Programmet kan samtidig kombineres med treningsaktiviteter utenfor hjemmet.

 

 


Joachim Pedersen 

Joachim har vært ansvarlig redaktør siden han startet opp Treningsforum i 2001. Han begynte å trene vekter i ungdomsårene og har over 15 års erfaring med trening og kosthold. Joachim har lang fartstid innen fitnessbransjen og brenner for det han driver med.

Spiller poden din altfor mye? Dette kan være løsningen på å slå to fluer i en smekk.

Kommer snart...

01.01.19700

Kommer snart...

01.01.19700

Kommer snart...

01.01.19700

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!