Treningsforum

Generelt => Diskutèr artikler => Emne startet av: Number1 på 20. mars 2007, 09:56



Tittel: Effektiv oppvarming
Skrevet av: Number120. mars 2007, 09:56
Diskuter denne artikklelen i dette innlegget:
Eirik Sandvik viser deg hvorfor 5 minutter på tredemølle og vanlig tøying ikke er det optimale. I disse helsetider ser det dessverre ut til at allmennheten er verre stilt enn noen gang.



Les hele artikkelen her (http://www.treningsforum.no/article.php?id=272)


Tittel: Sv: Effektiv oppvarming
Skrevet av: Soje20. mars 2007, 10:17
Word!!!

Oppvarming er selvfølgelig viktig. Den setningen som manglet i dette innlegget var at oppvarming er viktigere jo eldre man blir. Kroppen bruker lang tid på å bli gjennomvarm og få i gang alle prosesser som gjør oss klare til hard trening.

Vil også legge til at uttøyning kan legges inn som en egen treningsøkt i form av bevegelighetstrening. Ikke bare noe man gjør halvveis på slutten av en ordinær treningsøkt.

Soje


Tittel: Sv: Effektiv oppvarming
Skrevet av: Addey22. mars 2007, 10:28
Ikke bare "kan legges inn", men "bør legges inn", dersom man har som mål å bli mykere. Tøying i forbindelse med annen trening vil ofte vise seg ikke å ha spesielt stor effekt på bevegeligheten, enten det er i forbindelse med oppvarmingen eller som uttøying på slutten av treningen.


Tittel: Sv: Effektiv oppvarming
Skrevet av: Advocatus Diaboli22. mars 2007, 22:48
Nå blir jeg sikkert angrepet for å være negativ igjen, men er ikke dette "litt" motivert av en lignende artikkel fra t-nation? ;)


Tittel: Sv: Effektiv oppvarming
Skrevet av: Børge A. Fagerli23. mars 2007, 11:46
Neida, har ikke tenkt å angripe deg. Skal bare si: *gjesp*


Tittel: Sv: Effektiv oppvarming
Skrevet av: Advocatus Diaboli23. mars 2007, 12:51
Neida, har ikke tenkt å angripe deg. Skal bare si: *gjesp*

Det må du gjerne gjøre, men jeg ser ikke helt poenget i å kopiere t-nation gang.. på gang.. på gang.. Da kan man like gjerne vise til t-nation-artiklene, da de fleste som leser her klarer å lese en engelsk artikkel.. ;) Dette VET du meget godt Børge.. MEGET godt.


Tittel: Sv: Effektiv oppvarming
Skrevet av: HotWheels23. mars 2007, 12:58
Jeg for min del har ingen problemer med å lese engelsk, men jeg klager ikke over at noen oversetter og forenkler det hele for meg. Men, i sånne åpenbare tilfeller er det på den annen side på sin plass å oppgi t-nation som kilde.


Tittel: Sv: Effektiv oppvarming
Skrevet av: Advocatus Diaboli23. mars 2007, 13:01
Jeg for min del har ingen problemer med å lese engelsk, men jeg klager ikke over at noen oversetter og forenkler det hele for meg. Men, i sånne åpenbare tilfeller er det på den annen side på sin plass å oppgi t-nation som kilde.

Helt riktig, jeg hadde ikke reagert om det var tydelig at forfatter hadde spurt om tillatelse og fått denne OG henvist til artikkelen...



Tittel: Sv: Effektiv oppvarming
Skrevet av: Børge A. Fagerli23. mars 2007, 15:53
Jeg hadde ikke inntrykk av at dette var en oversettelse av en t-nation artikkel, men heller basert på flere kilder. Jeg har vært nøye på å oppgi kilder tidligere, og skal selvfølgelig gjøre mitt beste for å fortsette med det.

Det bør vel også nevnes at veldig få av t-nation forfatterne oppfinner kruttet på nytt, de henter veldig mye av det fra andre kilder igjen.

Advocatus Diaboli: Som nevnt i PM'en jeg svarte på - det hadde det vært hyggelig å få noe som ligner konstruktiv kritikk i stedet for denne evige sytinga fra deg om at vi enten bruker for fantastiske ord og vendinger i artiklene, eller at du har hørt om det før...


Tittel: Sv: Effektiv oppvarming
Skrevet av: Advocatus Diaboli23. mars 2007, 15:56
1) Jeg påpeker (som flere andre ganger) at dette er nært opptil en oversettelse/bearbeidelse av tilsvarende tekster fra t-nation.

2) Jeg påpeker HVORDAN man kan gjøre dette UTEN å få kritikk.

Vil du jeg skal pakke inn kritikken i rosa ord og vendinger? Hvordan mener du så konstruktiv kritikk skal se ut? ;) Det at du kaller all kritikk "syting" er ikke et godt personlighetstrekk Børge. Skjerpings.


Tittel: Sv: Effektiv oppvarming
Skrevet av: Børge A. Fagerli23. mars 2007, 16:12
Nei, du vet tydeligvis ikke hva konstruktiv kritikk er...det har jeg sett for lenge siden. Jeg kaller alldeles ikke all kritikk for syting heller, jeg kaller kritikken fra deg for syting - for det er samme greia hver gang: enten har du hørt det før eller så er det at vi bruker ord som "fantastisk" og "dramatisk".  Det er jo andre som har lagt merke til at du gjør dette, og bemerket det flere ganger.

For det første: har du hørt om noe før, hvorfor må hele forumet få vite det? Vil du ha klapp på ryggen og skryt over hvor flink du er som er belest innen treningslitteratur? Vi prøver selvfølgelig så langt vi kan å produsere materiale som er nytt og banebrytende, men det er ikke så mye nytt under solen lenger når det gjelder trening og kosthold - allikevel er det så mange som trener feil rundt omkring at det kanskje ikke er så dårlig idé å skrive litt om grunnleggende ting allikevel?

For det andre: ja, jeg sier faktisk at man kan få dramatiske økninger av å trene sånn eller slik når det er nettopp det jeg har opplevd selv og fått tilbakemeldinger om. Jeg kan samle flere sider med skryt fra folk som har implementer programmer eller prinsipper jeg har skrevet om, men det hadde vel også vært for tungt å svelge?

Skal ikke si så mye mer om dine personlighetstrekk, de taler for seg selv.

Jeg legger nå inn kildehenvisning i artikkelen, og får vår skribent til å svare i denne tråden hvis han har tid og mulighet.


Tittel: Sv: Effektiv oppvarming
Skrevet av: Advocatus Diaboli23. mars 2007, 16:16
Jeg vet utmerket godt hva konstruktiv kritikk er, men jeg pakker ikke inn ordene, slik du tydeligvis ønsker at jeg skal gjøre.

"for det er samme greia hver gang: enten har du hørt det før eller så er det at vi bruker ord som "fantastisk" og "dramatisk".  Det er jo andre som har lagt merke til at du gjør dette, og bemerket det flere ganger."

Dette er jo bare en direkte løgn Børge.. :) Jeg tror ikke jeg trenger å si mer enn det..

Videre må du gjerne peke på hvor jeg gjentatte ganger har klaget på at ting ikke er nytt, det er nemlig ikke det JEG i hovedsak har fokusert på. Det eneste jeg GJENTATTE ganger har påpekt, er manglende kildehenvisninger til stoff hentet fra t-nation. Det at jeg har "klaget" (kommentert og forsøkt å forklare reaksjoner) på bortsett fra det er språkbruk som mange nok vil se på som "amerikanisert".  Jeg har på ingen måte sagt at man ikke skal komme med grunnleggende treningsinfo fordi det finnes noen som sikkert kan det fra før av, det at du prøver å tillegge meg et ståsted jeg ikke har, for så å argumentere utifra det kalles "stråmannsargumentasjon" og er ikke særlig redelig Børge, du burde holde deg for god for det.

Bra at dere har lagt inn kildehenvisninger, det løser jo hele problemet!


Tittel: Sv: Effektiv oppvarming
Skrevet av: Børge A. Fagerli23. mars 2007, 16:32
Det har vært to tilfeller der det har vært bemerket dette ang kildehenvisninger - den ene gangen hadde vi faktisk kildehenvisning (Friske Skuldre artikkelen), og den andre gangen (nå) var jeg ikke klar over at det fantes en lignende artikkel på t-nation. Jeg leser nemlig ikke så mye der.

Sitat
Dette er jo bare en direkte løgn Børge..  Jeg tror ikke jeg trenger å si mer enn det..

Det hadde jammen vært en lettelse hvis du holdte ord på akkurat det, ja. De som har fulgt med i Myo-reps tråden vet jo akkurat hvor mye jeg lyver om den saken.

Hadde bare vært befriende å slippe å se dine forsøk på å tilfredsstille et alt for stort oppmerksomhetsbehov i hver eneste diskusjon om artikler som kommer fra oss...



Tittel: Sv: Effektiv oppvarming
Skrevet av: Advocatus Diaboli23. mars 2007, 16:43
1) Hver eneste? Nei... første løgn

2) Du viser til en tråd.. som dokumentasjon på at jeg er med i ALLE tråder Børge? ;) Fantastisk.. du må nok jobbe litt hardere enn som så hvis du skal ro deg unna denne løgnen..

3) Det at du ikke tåler at jeg påpeker brudd på åndvserkslovgivningen og hvor uprofft dette er, det er en sak, men det at du på død og liv skal komme med stadige personangrep som følge av dette.. vel, skjerpings.. :) Det er veldig enkelt: Gjør en skikkelig jobb med henvisninger, så slipper du å bli kritisert for å mangle dem.


Tittel: Sv: Effektiv oppvarming
Skrevet av: Børge A. Fagerli23. mars 2007, 16:44
Jeg sa at andre har bemerket at du gjør dette. Det kalte du en løgn, noe det ikke er.

Det som er ekstra morsomt er at skribenten alldeles ikke har brukt noen artikkel fra t-nation som kilde, det gjør jo bare det jeg kaller "syting" ekstra påfallende fra din side. Men jeg har i hvert fall bedt artikkelforfatteren om å skrive et innlegg her nå.


Tittel: Sv: Effektiv oppvarming
Skrevet av: Advocatus Diaboli23. mars 2007, 16:45
Det at de samme bildene og de samme konseptene er med.. er bare tilfeldig? Vel, da er jo det oppklart.. ;)


Tittel: Sv: Effektiv oppvarming
Skrevet av: Børge A. Fagerli23. mars 2007, 16:48
Han har hentet fra denne artikkelen: http://www.elitefts.com/documents/uno_warm_up.htm

...og fra DVD'ene til Eric Cressey og Mike Robertsson.


Tittel: Sv: Effektiv oppvarming
Skrevet av: Advocatus Diaboli23. mars 2007, 16:50
Som har blitt linket til og brukt på t-nation.. ja? Fordi Eric Cressey og Mike Robertsson er faste skribenter på t-nation. Videre gjør det da ikke saken noe bedre for deg og din skribent at dere "stjeler" stoff fra elitefts direkte eller fra den samme artikkelserien på t-nation? Så lenge dere ikke bruker kildehenvisninger før noen "tvinger" dere til det, så er det DET som er problemet her. IKKE at du er furten fordi du ikke tåler at noen går deg nærmere etter i sømmene.


(om ikke annet burde kanskje dette ringe en bjelle:

Sitat
Copyright© 2007 Elite Fitness Systems. All rights reserved.
You may reproduce this article by including this copyright 
and, if reproducing it electronically, including a link to 
www.Elitefts.com.
)
1) Bruk kildehenvisninger slik seriøse artikkelforfattere gjør.
2) Tål at folk kommer med konstruktiv, om ikke positiv kritikk.

Nå stikker jeg for min del på trening.


Tittel: Sv: Effektiv oppvarming
Skrevet av: Børge A. Fagerli23. mars 2007, 17:01
1. Det er gjort.
2. Det gjør jeg.  Jeg har skrevet mange og lange innlegg både på mitt forum og her på TF der konstruktiv kritikk har blitt svart på. Kritikk er helt vanlig når man er en offentlig person som publiserer artikler og content regelmessig. Drittkasting fra oppmerksomhetssyke tøffinger på internett er ikke konstruktiv kritikk, og det er her du har utmerket deg.


Tittel: Sv: Effektiv oppvarming
Skrevet av: Eirik Sandvik23. mars 2007, 17:24
Hei, det er jeg som har skrevet denne artikkelen  :)

For det første vil jeg si at jeg tar imot all kritikk og setter faktisk stor pris på det. De første artiklene jeg skrev om Frikse Skuldre var mer eller mindre en oversettelse av et par artikler av Eric Cressey som jeg for øvrig er en stor fan av, dette med hensikt å få andre oppmerksom på ulike tips for å forhindre skulderproblemer. Man kan jo selvfølgelig bare legg opp en link til amerikanske artikler, men etter hva jeg har oppfattet er det ønskelig å få lest ting på norsk, spesielt blant ungdommer (men stort sett alle andre også egentlig) som ikke alltid forstår den tekniske ordbruken som presenteres i disse artiklene, og som fører til at de ofte sitter igjen med flere spørsmål enn svar.  :)

For det andre: Så og si ALLE som ikke har forsket på et emne selv, kopierer resultater og kilder som andre i utganspunktet har æren for, men som ofte er uklart for andre i det presenterte forkningsdokumentet eller boka de har brukt som inspirasjon. Alle artikler her på treningsforum har utspring fra andre kilder om man tenker litt etter, og nesten alle artikler på t-nation har utsting fra ulike bøker, blant annet fra zatiorsky, og ikke minst boka essentials of strenght and conditioning som brukes ved CSCS sertifisering. Det er jo et lite tankekors at nesten alle har denne sertifiseringa, og mye av treningsinfoen har utspring fra det de lærer derfra. Skal de ikke få lov til å skrive en artikkel om det de har lært derfra? Er jeg nødt til å utføre et eksperiment selv for å kunne få skrive en opplysende artikkel?

Effektiv oppvarming er desverre ikke hentet fra t-nation, men tar utgangspunkt i en artikkel fra EliteFTS og er skrevet av Ricky Frausto og kan leses her: http://www.elitefts.com/documents/uno_warm_up.htm

Størsteparten av informasjonen som presenteres i artikkelen er hentet fra DVD`ene Magnificent Mobility og Inside-Out, som for øvrig er å anbefale for alle. "Killer products" etter min mening  :D Selve utførelsen av en oppvarming trinn for trinn er hentet fra artikkelen riktignok, med ulike tillegg her og der.

I tillegg er mye av dette informasjon som er tillært fra anatomi og fysiologibøker, bøker for treningsprogrammering etc. og utallige artikler og nedlastede lydfiler fra ulike coacher.

For øvrig, mange av rehabartiklene på t-nation er hentet fra denne boka: "Diagnosis and treatment of movement impairment syndromes", så disse informative artiklene bør sees bort ifra på grunn av plagiat og boka bør heller leses i sin helhet for bedre forståelse.

Artikler som beskriver treningsprogrammering, aktiveringsøvlser og rehabsprogrammer må også kuttes ut da dette nesten ALLTID har utspring fra bøker som Practical Programming, Periodzation taining for sports, Supertrainig og bøker av Zatiorsky +++, der det er mye lettere å forstå et konsept enn i en 3 siders artikkel.

Alle andre artikler må også forbys og vi skal alle utføre forskning selv, slik at vi kan presentere informasjon som har utspring i egen erfaring og tillæring.

Til slutt vil jeg bare beklage på det sterkeste at jeg ikke oppga noen kilde. Så her er dem:

Artikkelen av Ricky Frausto, The UNO warm up
Magnificent Mobility DVD, Eric Cressey og Mike Robertson
Inside-Out DVD, Eric Cressey og Mike Robertson
Diagnosis and treatment of movement impairment syndromes, Shirley Sahrmann
Athletic Body in Balance, Gray Cook
Anatomy and fysiology, Elaine Marieb (ca 1500 sider)
Low Back Disorders, Stuart McGill
En rekke artikler som jeg ikke gidder å oppgi nanvet på
Børge Fagerli
Meg selv
Common sense og en klype salt





Tittel: Sv: Effektiv oppvarming
Skrevet av: Advocatus Diaboli23. mars 2007, 18:05
1. Det er gjort.
2. Det gjør jeg.  Jeg har skrevet mange og lange innlegg både på mitt forum og her på TF der konstruktiv kritikk har blitt svart på. Kritikk er helt vanlig når man er en offentlig person som publiserer artikler og content regelmessig. Drittkasting fra oppmerksomhetssyke tøffinger på internett er ikke konstruktiv kritikk, og det er her du har utmerket deg.

Vi ser jo alle i denne diskusjonen  hvem som liker denne "drittkastingen" du påpeker. Feilen har blitt fikset, og det er bra. Artikkelforfatteren er langt mer ydmyk og flink til å ta kritikk enn det du er Børge, kanskje du bør lære noe der.. ;)


Tittel: Sv: Effektiv oppvarming
Skrevet av: andreassk23. mars 2007, 19:00
Du skjønte vell egentlig før du kom med konstreuktiv kritikk at de fleste artikklene på forumet er tatt fra et annet sted?

Det blir jo helt latterlig at man skal linke til kilder hver gang man oppgir informasjon man har tatt fra et annet sted.. med mindre det er direkte kopiering..


Tittel: Sv: Effektiv oppvarming
Skrevet av: Eirik Sandvik23. mars 2007, 21:50
Vi ser jo alle i denne diskusjonen  hvem som liker denne "drittkastingen" du påpeker. Feilen har blitt fikset, og det er bra. Artikkelforfatteren er langt mer ydmyk og flink til å ta kritikk enn det du er Børge, kanskje du bør lære noe der.. ;)

Setter pris på hyggelig tilbakemelding, men år det gjelder Børge så sitter jeg igjen med en helt annen erfaring enn hva du har. Selv om jeg nå jobber for MyoRevolution vil det ikke si at jeg er nødt til å være noen kiss-ass med tanke på Børge, men jeg sier det jeg mener, så ikke bruk det imot meg ut ifra det jeg sier her.

Børge har faktisk helt siden jeg tok kontakt med han for et par år tilbake ikke gjort annet enn å støtte meg og andre per mail og forum med til tider irriterende mange spørsmål etc. og jeg har faktisk ikke sett han svare upassende på noe som helst. Personangrep blir noe annet, og da er det naturlig at man fyrer opp med et par upassende setninger osv. men da er det som regel to med i spillet.

Jeg føler Børge må motta en haug med dritt fra ulike hold som til tider går direkte på han som person og ikke på hva han presenterer i artikler og lignende. Det er selvfølgelig lov å være kritisk og komme med kommentarer, men why the hate?

Dette er tross alt et treningsforum hvor hovedhensikten er å fremme ulike metoder for å blir bedre på hva hver enkelt driver med til daglig, så hvorfor ikke utelate upassende kommentarer og personlige "angrep" til et annet forum eller lignende slik at det ikke blir en evig krig som ingen er tjent med i lengden. Mener ikke at alle skal være godtroende til alt her inne, for kritikk er som oftest på sin plass, men saklig kritikk er det eneste som fører noe fremover - personlige "angrep" ender bare opp med mer krangel og bortkasta tid.

Er du ikke enig?


Tittel: Sv: Effektiv oppvarming
Skrevet av: Advocatus Diaboli23. mars 2007, 21:55
Joda, det er derfor jeg PRØVER å holde kritikken saklig.. :) Det er litt vanskelig når Børge hopper i halsen på meg og angriper meg som person, fordi jeg påpeker at kildehenvisninger er på sin plass. Jeg har aldri angrepet Børge som person, kun ordvalg i en artikkel og manglende henvisninger i to andre. Grunnen til at jeg reagerer på manglende henvisninger er fordi jeg setter stor pris på den jobben skribentene hos elitefts og t-nation gjør, fordi jeg lærer utrolig mye hver uke av å lese det de skriver, derfor setter jeg pris på at du, som du gjorde nå, ærer dem som æres bør.


Tittel: Sv: Effektiv oppvarming
Skrevet av: Eirik Sandvik23. mars 2007, 22:33
Joda, det er derfor jeg PRØVER å holde kritikken saklig.. :) Det er litt vanskelig når Børge hopper i halsen på meg og angriper meg som person, fordi jeg påpeker at kildehenvisninger er på sin plass. Jeg har aldri angrepet Børge som person, kun ordvalg i en artikkel og manglende henvisninger i to andre. Grunnen til at jeg reagerer på manglende henvisninger er fordi jeg setter stor pris på den jobben skribentene hos elitefts og t-nation gjør, fordi jeg lærer utrolig mye hver uke av å lese det de skriver, derfor setter jeg pris på at du, som du gjorde nå, ærer dem som æres bør.

Akkurat, jeg lærer også ufattelig mye derfra, og siden jeg syns det er artig å skrive og jobber med å hjelpe andre til å nå sine treningsmål bruker jeg informasjon nettopp derfra. Denne artikkelen var ingen kopi annet enn at jeg brukte oppsettet av punkt til punkt hvordan en oppvarming bør utføres som beskrevet i artikkelen. Mye informasjon ble tillagt og hovedparten er hentet fra Eric Cressey og Mike Robertson sine DVD`er.

Hvis jeg finner en artikkel eller en bok som inneholder et godt budskap kommer jeg til å bruke den som et template og utfylle den med den informasjonen jeg mener er viktig. Dette kaller jeg inspirasjon og ikke kopi. Friske skuldre derimot var mer eller mindre en kopi.

Ellers vil jeg si at jeg ikke prøver å fremme meg selv som noen eksert ved å prøve å ta æren for andres verker, men om jeg tillærer meg kunnskaper og skjønner prinsipper for blant annet treningsprogrammering og kostplaner kommer jeg til å si at "dette kan jeg hjelpe deg med". Eric Cressey har jo tross alt tatt informasjonen fra andre, likevel er han høyst respektert og vil kanskje bli betraktet som verdens beste coach om noen år (mine tanker). Sammenligner meg absolutt ikke med han, men det jeg skjønner og kan lære bort slik at andre kan oppnå gode resultater vil jeg "tilby". Det er ufattelig mange som kan mer enn meg, men det jeg kan vil jeg lære bort, det jeg ikke kan overlater jeg til andre, inntil videre. :)

Men skal selvfølgelig bli bedre på henvisninger hvis jeg bruker en bok eller artikkel som inspirasjon.

Ang Børge; Det er kanskje ikke så rart at han reagerer om du kommer med kritikk hver gang? Kunne vel heller spurt om artikkelen var basert på en fra t-nation istedet for å utrykke seg på en måte som oppfattes overlegent. Artikkelen ble jo tross alt ikke bygget rundt en ifra t-nation. :)


Tittel: Sv: Effektiv oppvarming
Skrevet av: Børge A. Fagerli24. mars 2007, 14:41
For det første var det jeg som måtte motta kritikk i denne tråden fordi kildehenvisninger i en artikkel manglet, selv om artikkelen slett ikke var en kopi som han påsto, når det slett ikke var artikkelen han henviste til heller, og selv om det ikke var jeg som hadde skrevet den (!). Derfor mener kritikken er urettmessig i dette tilfellet. Dette prøver han bare å prate seg unna ved å vri og vende på argumentasjonen sin.

For det andre blir man til slutt lei av at det hele tida skal kritiseres på dette forumet, en ting er konstruktiv kritikk som "akkurat det var litt vanskelig å forstå og kunne vært utdypet litt mer" "den påstanden vil jeg gjerne se en referanse på" "hvordan kan det omsettes i praksis, du presenterte jo kun det teoretiske i artikkelen" osv..."det du sa der var helt feil, fordi A og B (referanser)"
(helt utrolig at man skal være nødt til å fortelle hva som er konstruktiv kritikk)

Kritikk har jeg vært nødt til å tåle mye av, som sagt, men så lenge man kan holde det til diskusjoner der folk (og man selv) faktisk kan lære noe ved at man henter inn argumenter, materiale og studier for å støtte sitt synspunkt - er det min store glede å motta kritikk.

Når det bare blir surmaget ovenfra-og-ned kritikk der det kun virker som personen er misunnelig fordi noen mottar positive tilbakemeldinger på artikler og veiledning, og vil stille seg selv i bedre lys ved å rakke ned på andre...da flyter til slutt begeret over. Det er en som har utmerket seg spesielt på dette punktet, og når jeg så har kjennskap til denne personen fra andre forum der han utviser akkurat samme opptreden får man ærlig talt lyst å be personen om å dra dit både pepper'n og diverse andre sterke saker gror til slutt...

Vil bare beklage min til dels uprofesjonelle opptreden her, men håper på forståelse for dette.  :P


Tittel: Sv: Effektiv oppvarming
Skrevet av: Advocatus Diaboli24. mars 2007, 14:47
1) Du påstår at jeg kommer med dette ift hver artikkel du eller dine kommer med, det er beviselig feil.

2) Du påstår at kritikken min er surmaget. Hvordan vil du da at jeg skal påpeke at henvisninger mangler (nok en gang)?

3) Du kjenner meg de facto IKKE fra andre forum, nok en beviselig usann påstand.

Du bør virkelig holde deg for god til å lyve og komme med nedrige personangrep for å snike deg unna det faktum at du eksploderte helt uten grunn. Kritikken var legitim og betimelig, din reaksjon var ute av proposjon og urettferdig. Du setter opp mange kriterier og årsaker for ditt sinne, og fint er det, men når de fleste er usanne og/eller ikke-korrekt fremstilt blir det håpløst. At du vil ha "det er ikke meningen å være negativ, og jeg elsker deg og vil gjerne slikke stumpen din hver natt.. men det er mulig du kanskje kan endre litt på det der"-kritikk tar jeg gjerne løpefart og driter i. Mangler kilder påpeker jeg det, synes jeg ordbruk er misvisende påpeker jeg det. Det har skjedd TRE ganger.. Ikke helt den "hver eneste gang"-linja du til stadighet påstår, heller ikke på andre fora, som du også påstår.. Hold deg til sannheten, dropp den "rettferdige" harmen, for den er vitterlig ikke rettferdig. Voks opp rett og slett.


Tittel: Sv: Effektiv oppvarming
Skrevet av: Børge A. Fagerli24. mars 2007, 14:51
Har du i det hele tatt svar på noe av det jeg har poengtert?

Nei, du fortsetter å bare vil stille meg i et dårlig lys.

Pluss for retorikk skal du ha, men forsøk å hold deg til saken. Å henge seg opp i enkeltord er typisk argumentasjonsteknikk når du ser at du taper her.

Ok da, så har du ikke gjort det i "hver eneste" artikkel, jeg skal innrømme det. Du har bare en fantastisk evne til å dukke opp i tråder der artiklene mine/våre diskuteres, eller jeg har gitt veiledning til folk. Gidder ærlig talt ikke begynne å lete dem fram, det er tross alt flere som har bemerket dette til deg i andre tråder. Du har en negativ holdning til det meste, tror det blir vanskelig å vri seg unna...

Du bruker imidlertid påstanden at vi "gjentatte ganger" mangler kildehenvisninger. Det gjelder totalt to artikler, hvorav den ene faktisk hadde kildehenvisning, og den andre etter min mening ikke behøvde kildehenvisning fordi den ikke var en kopi.

Du driter deg totalt ut her, kompis.


Tittel: Sv: Effektiv oppvarming
Skrevet av: Advocatus Diaboli24. mars 2007, 14:54
1) Du påstår at jeg gjør forskjellige ting på flere fora.. Kan du fortelle meg hvilke fora dette er? Hva nicket mitt er der?

2) Du kommer til stadighet med personangrep og påstander om ting jeg gjør, de fleste viser seg å være usanne.

Neste gang kan du kanskje prøve litt av din egen medisin. Hvis du mener at jeg er for "krass" i mine påpekninger, så kan du kanskje si akkurat det, i stedet for å gå til frontalangrep og gå fra konseptene, det er ikke særlig konstruktivt i seg selv.

Nå er denne diskusjonen avsluttet for min del, jeg kommer til å påpeke det om artikler mangler kildehenvisninger i fremtiden også er jeg redd, det får vi alle leve med.. :)


Tittel: Sv: Effektiv oppvarming
Skrevet av: Børge A. Fagerli24. mars 2007, 15:01
Ok Hr Thyve, du får ha en fin dag da. Skjønner godt det er hardt å takle mine "løgner og personangrep", men det er jo fint at du kan bruke det som argument for å slippe å svare på noe.


Tittel: Sv: Effektiv oppvarming
Skrevet av: Kaizermeister13. april 2007, 18:46
Steike det er lett å bli lei på deg Advocanus. Skal du ha kilder så send de en PM og be de om å sende det/ poste den framfor å vase rundt å kauke som du gjør. Det er faktisk ikke så utrolig mye nytt som skjer på treningsfronten hva angår forskning. Det vet vel også du siden du leser på t-nation og gudene vet.

Mye er skrevet, men det som står er somoftes i papirformat eller på et engelsk. Greit for oss som leser engelsk og har tilgang på bibliotek, men for alle de andre som ikke har den samme muligheten, men som likevel har interesse av stoffet så er det greit at det blir publisert for dem også.
Er det forskning og artikler med hold i så er det bare bra det blir spredd.


Tittel: Sv: Effektiv oppvarming
Skrevet av: silentk14. april 2007, 16:00
Ble Advocatus Diaboli bannet pga. hans engasjement i denne diskusjonen? Jeg har sett MYE verre enn dette her på Treningsforum som ikke har ført til utestengelse. Det jeg har sett i denne tråden er at AD stiller spørsmålstegn ved kildehenvisning, og må videre forholde seg til en opphetet diskusjon med et annet forummedlem. Diskusjonen bærer ikke preg av noe injurierende fra AD sin side. At det andre forummedlemmet reagerer med å bli fornærmet, er noe vedkommende må regne med og tåle når han er aktiv på et forum.

At admin har et anstrengt forhold til det nevnte medlemmet, er en kjent sak for de aller fleste - og det var nok det som var mest utslagsgivende her. Særlig rettferdig og berettiget var det ikke.

I det første innlegget skriver admin at man kan diskutere artikkelen i denne tråden, og det var akkurat det AD gjorde. At det skal resultere i utestengelse, er direkte paradoksalt. Hvor lista ligger er tydeligvis noe som avhenger av hvem som diskuterer!


Tittel: Sv: Effektiv oppvarming
Skrevet av: Egil Skallagrimsson16. april 2007, 17:48
Nei, AD ble ikke utestengt for denne diskusjonen. AD hadde rett i denne diskusjonen (IMO). Som sagt tidligere... Hvorfor AD ikke er her er en sak mellom #1 og AD.  :)


Tittel: Sv: Effektiv oppvarming
Skrevet av: silentk16. april 2007, 19:55
Jeg har hørt om denne saken, Expedite. Og det er liten tvil knyttet til hvilken sak som var avgjørende. Forstår ikke helt hvorfor du bestrider dette. Jeg savner imidlertid en forklaring fra admin angående denne saken. 


Tittel: Sv: Effektiv oppvarming
Skrevet av: Egil Skallagrimsson16. april 2007, 19:59
OK... da vet du mer enn meg. Jeg har to andre diskusjoner oppgitt som årsak.  :what: , men denne saken var jeg ikke innblandet i, så admin får ta denne saken videre hvis han føler behov for å oppklar noe. Jeg har ingenting å hverken forsvare eller forklare.
Jeg er inhabil. :)


Tittel: Sv: Effektiv oppvarming
Skrevet av: Egil Skallagrimsson16. april 2007, 20:10
Ok... du visste mer enn meg. :)
denne tråden er 1 av 4 tråder som ligger til grunn for avgjørelsen. Bare jeg som ikke i min villeste fantasi kunne få det til å stemme.... My bad.

Nå kan denne saken være ute av verden!? Det er ingenting vi kan gjøre med tingenes tilstand likevel.
Thyve er better off uten Treningsforum, det er vi som lider tap...


Tittel: Sv: Effektiv oppvarming
Skrevet av: silentk16. april 2007, 20:22
Jeg forbeholder meg retten til å ytre min mening, da jeg synes avgjørelsen til admin er skremmende urettferdig og uberettiget. Som tidligere nevnt, de aller fleste på forumet er klar over at AD og admin har hatt et anstrengt forhold. Vi snakker her om et ganske så respektert medlem, og et honnørantall på over 1000 er ikke uvesentlig i denne sammenheng. At vedkommende har sterke meninger og liker å diskutere, er ikke noe galt så lenge han forholder seg til forumets reglement. Kan admin fortelle oss alle hvilke regler AD har brutt?


Tittel: Sv: Effektiv oppvarming
Skrevet av: Cheeky Monkey17. april 2007, 09:15
Jeg forbeholder meg retten til å ytre min mening, da jeg synes avgjørelsen til admin er skremmende urettferdig og uberettiget. Som tidligere nevnt, de aller fleste på forumet er klar over at AD og admin har hatt et anstrengt forhold. Vi snakker her om et ganske så respektert medlem, og et honnørantall på over 1000 er ikke uvesentlig i denne sammenheng. At vedkommende har sterke meninger og liker å diskutere, er ikke noe galt så lenge han forholder seg til forumets reglement. Kan admin fortelle oss alle hvilke regler AD har brutt?

Dette vil jeg også vite!


Tittel: Sv: Effektiv oppvarming
Skrevet av: Fenrikflink17. april 2007, 09:51

Det gjelder totalt to artikler, hvorav den ene faktisk hadde kildehenvisning, og den andre etter min mening ikke behøvde kildehenvisning fordi den ikke var en kopi.


Den skal jeg prøve på min neste oppgave også  ;D


Tittel: Sv: Effektiv oppvarming
Skrevet av: Lasse Christoffersen17. april 2007, 11:45
§2 - Ufornuftige innlegg
Ethvert innlegg som er av støtende, angripende, ærekrenkende, fornærmende, rasistiske og truende karakter er strengt forbudt. Søk å vise respekt for menneskers egenart og identitet, privatliv, rase, nasjonalitet og livssyn. Debatten blir bedre uten nedsettende kommentarer om andre. Du forplikter deg til ikke å krenke privatlivets fred. Hold det seriøst, unngå drittkasting og mobbing. IP-adressen din registreres i alle innlegg og kan bli benyttet ved et brudd på disse betingelsene. Alvorlige forhold kan bli politianmeldt.

§3 - Debatter
Ethvert innlegg i debattene som har til hensikt å lage kvalm og hvor det bare er drittkasting er strengt forbudt. Vennligst kom med konstruktiv kritikk i debattene. Vær oppmerksom på at det kan være vanskelig å oppfatte ironiske innlegg over Internett og tenk deg om før du poster om hvorvidt ditt ironiske innlegg kan få uheldige svar/diskusjoner.


Han har vel vært innom de to her en del ganger.

Tror også TF har en automatisk funksjon som banner medlemmer som kaller andre "retard" ett visst antall ganger ;)


Tittel: Sv: Effektiv oppvarming
Skrevet av: Number117. april 2007, 14:05
Hvorfor skal vi fortelle alle sammen grunnlaget til fastsettelse av en ban?  Men siden flere er så fryktelig nysgjerrige så kan jeg vel fortelle hvorfor.

Det er ikke denne tråden som direkte medførete til at jeg bannet Thyve. Han er altfor frekk og ber medlemmer ta selvmord etc i andre tråder. Det er ikke noe hyggelig. Flere har meldt seg ut pga. hans særdeles krasse og frekke argumenter. Han karer ikke holde seg i skinnet. Det går an å diskutere saklig ut å fyre seg opp kraftig. Da jeg gav han 1-2 ukers SKRIVEFORBUD tok det ikke lang tid før det tikket inn en mail til meg hvor jeg ble "offer" og regelmessig hengt ut og fornærmet av hans meninger. Da kokte det over for meg og da ble det likegreit en permban. Det får være grenser.



Tittel: Sv: Effektiv oppvarming
Skrevet av: Cheeky Monkey17. april 2007, 14:18
Hvorfor skal vi fortelle alle sammen grunnlaget til fastsettelse av en ban?  Men siden flere er så fryktelig nysgjerrige så kan jeg vel fortelle hvorfor.

Det er ikke denne tråden som direkte medførete til at jeg bannet Thyve. Han er altfor frekk og ber medlemmer ta selvmord etc i andre tråder. Det er ikke noe hyggelig. Flere har meldt seg ut pga. hans særdeles krasse og frekke argumenter. Han karer ikke holde seg i skinnet. Det går an å diskutere saklig ut å fyre seg opp kraftig. Da jeg gav han 1-2 ukers SKRIVEFORBUD tok det ikke lang tid før det tikket inn en mail til meg hvor jeg ble "offer" og regelmessig hengt ut og fornærmet av hans meninger. Da kokte det over for meg og da ble det likegreit en permban. Det får være grenser.



Jeg setter pris på at du svarer men er ikke enig.

Har aldri sett han be folk ta selvmord, kommer med noen "leke-med-pistol-"-uttalelser ja, men det er ikke det samme som å be folk å ta selvmord.

AD har fått meg til å ville knuse pc'en min flere ganger, men mest av alt utfordrer han hjernen min! Jeg kan ikke skjønne at en slik person er annet en en ressurs for forumet. Jeg er sikker på at de fleste har klaget fordi han rett og slett har mentalparkert dem.

Det finnes mange andre frekke jævler på forumet men de trengs! Litt mer hardhud må vi kunne utvikle.

Nå er det ikke noe vi kan gjøre med det, vårt tap som Expedite sier.


Tittel: Sv: Effektiv oppvarming
Skrevet av: mdb17. april 2007, 14:54
I himmelens navn.... ( dette innlegget kommer jeg til å legge flere steder)

Dette er ingen barnehage!

Man er ikke forsikret mot dritt, kjeft, flaming og kverulering! Man må tåle litt pepper, man må tåle å måtte stå for sine meninger og ha litt hard hud.

Hverken JEG, UAC, Kikki eller noen av de andre moddene gidder å fly rundt å passe på at folk ikke er krasse til hverandre hele tiden.

ta dere en tur på getbig, tnation og bbcom... Det virker som vi er i en stor sandkasse her avog til, på de "Rapporterte innleggene" vi moddene får tilsendt....

Nå i det siste har et par harde negler blirr bannet. Dette av en splittet moderatorgruppe, men majoriteten bestemmer. Det at vi har tatt tak i noen storkjefter betyr ikke at ofrene deres er fredet. Som sagt.. vi gidder ikke fotfølge alt og alle.

dette er et forum for voksne, med voksne og av voksne. de som ikke greier kjempe sine egne slag får ta sin singlet og gå.. :)

Dette innlegget kom her først rett og slett fordi dette er en av de trådene hvor det har vært syting...

Hvis JEG får viljen min, blir det litt mere "gloves off" her fremover... Vi må da faen meg tåle en smell... ;)

Dette er vel en prakteksempel?



Tittel: Sv: Effektiv oppvarming
Skrevet av: Egil Skallagrimsson17. april 2007, 15:34
Dette er vel en prakteksempel?


Jeg håper du mener at poenget mitt var bra?? Jeg mener det ihvertfall fra bunnen av mitt hjerte. Jeg syns vi er alt for hårsåre av og til, men det er nå bare min mening. Jeg respekterer #1 sin avgjørelse, selv om man nok kan diskutere frem og tilbake og veie for og imot...

Det beste poenget sålangt, kom vel silentk med... over 1000 honnører bør telle mye mer enn to snurte 16-åringer...


Tittel: Sv: Effektiv oppvarming
Skrevet av: GAMMERN17. april 2007, 16:32
Jeg synes det er deilig at ikke annenhver tråd blir ødelagt av kverulerende piss. Av en eller annen grunn har dette plagsomme fenomenet blitt vesentlig redusert i det siste.


Tittel: Sv: Effektiv oppvarming
Skrevet av: silentk17. april 2007, 16:46
Hvorfor skal vi fortelle alle sammen grunnlaget til fastsettelse av en ban?  Men siden flere er så fryktelig nysgjerrige så kan jeg vel fortelle hvorfor.

Det er ikke denne tråden som direkte medførete til at jeg bannet Thyve. Han er altfor frekk og ber medlemmer ta selvmord etc i andre tråder. Det er ikke noe hyggelig. Flere har meldt seg ut pga. hans særdeles krasse og frekke argumenter. Han karer ikke holde seg i skinnet. Det går an å diskutere saklig ut å fyre seg opp kraftig. Da jeg gav han 1-2 ukers SKRIVEFORBUD tok det ikke lang tid før det tikket inn en mail til meg hvor jeg ble "offer" og regelmessig hengt ut og fornærmet av hans meninger. Da kokte det over for meg og da ble det likegreit en permban. Det får være grenser.

Thyve er en fargerik forumpersonlighet, og det er slike ethvert forum trenger. Jeg ser på det som berikende med slike medlemmer, og på mange måter så "spriter" det opp diskusjonene. Han har sin egen stil som sikkert kan oppfattes en smule brutal, men det jeg har sett har vært innenfor rimelighetens grenser. Du peker på at medlemmer har meldt seg ut pga. "krasse og frekke argumenter". På et offentlig forum må man tåle å møte medlemmer som snakker rett fra levra, man må tåle å bli fornærmet av og til - og Thyve er på ingen måte unik når det gjelder argumenter av et slikt kaliber. Skulle man luke ut medlemmer på dette grunnlaget, ville det ikke vært særlig mange igjen.
Noe annet du peker på er at du ble fornærmet av hans meninger i en personlig mail til deg. Her kan jeg ikke se problemet, og nok en gang kan jeg ikke se at dette er grunnlag for permanent utestengelse. Jeg synes ikke det er urimelig å forvente at en administrator på et offentlig forum må takle fornærmende meninger uten å gå til et så drastisk skritt som permban. Du skriver at det "kokte over" for deg, og det indikerer at permban var en impulsiv handling fra din side, der grunnlaget for det meste var personlig antipati overfor den omtalte.   


Tittel: Sv: Effektiv oppvarming
Skrevet av: mdb17. april 2007, 18:51
Jeg håper du mener at poenget mitt var bra?? Jeg mener det ihvertfall fra bunnen av mitt hjerte. Jeg syns vi er alt for hårsåre av og til, men det er nå bare min mening. Jeg respekterer #1 sin avgjørelse, selv om man nok kan diskutere frem og tilbake og veie for og imot...

Det beste poenget sålangt, kom vel silentk med... over 1000 honnører bør telle mye mer enn to snurte 16-åringer...

Ja, jeg er enig.  ;)


Tittel: Sv: Effektiv oppvarming
Skrevet av: mdb17. april 2007, 18:55
Jeg synes det er deilig at ikke annenhver tråd blir ødelagt av kverulerende piss. Av en eller annen grunn har dette plagsomme fenomenet blitt vesentlig redusert i det siste.

Ja, som regel er det de som gjentatte ganger blir knust i diverse diskusjoner som sitter igjen med den følelsen.


Tittel: Sv: Effektiv oppvarming
Skrevet av: VargThor17. april 2007, 20:58
Leste akkurat Explo sitt gamle innlegg der han forteller at ikke moderatorene gidder å være barnevakter.   ::)

Nå som Thyve har blitt permbannet (føler jeg) at forumet har tapt seg skikkelig. Ikke fordi Thyves nærvær er kjernen på dette forumet, men fordi moderatorene nå har lagt listen. Så vidt jeg vet har også jeg konkludert med retardasjon og andre saker som kan oppfattes krasse. Dette står jeg for, da mine tanker der og da fortalte meg akkurat dette.

Blir spennende å diskutere hvorvidt kreatin er farlig for kroppen fremover..


Tittel: Sv: Effektiv oppvarming
Skrevet av: Nick9517. april 2007, 22:09
Jeg håper du mener at poenget mitt var bra?? Jeg mener det ihvertfall fra bunnen av mitt hjerte. Jeg syns vi er alt for hårsåre av og til, men det er nå bare min mening. Jeg respekterer #1 sin avgjørelse, selv om man nok kan diskutere frem og tilbake og veie for og imot...

Det beste poenget sålangt, kom vel silentk med... over 1000 honnører bør telle mye mer enn to snurte 16-åringer...

Kjempeargument, har en over 1000 honnører bør det jo være en selvfølge at en slipper å følge forumreglene!


Tittel: Sv: Effektiv oppvarming
Skrevet av: Number117. april 2007, 22:58
Hvorfor skal en som har fått titalls med advarsler og som skjerper seg i 3 uker for så bli den samme gamle som er frekk, spydig, krass, ærekrende og injurierende. Hvorfor skal vi la et slikt medlem bølle rundt på forumet og skape rabalder, og ødelegge enhver diskusjon med dette? Selv om noen liker hans måte å diskutere på så er flertallet i mot det. Hvis man hadde diskutert slik som han gjør i virkeligheten er det ikke lenge før man får seg en på trynet. Så hvorfor skal man gjøre sånt på et forum? Bare fordi man sitter trygt bak en PC skjerm? Thyve har fått særbehandling fordi han nettopp har venner som er moderatorer og de er blitt inhabile ovenfor ham. Noen moderatorer, som kjenner ham, har også bemerket at de ikke kjenner han igjen når de leser hva han har skrevet på forumet her - altså to ulike personligheter. Det er så mange regelbrudd fra hans side at når man samler de sammen så synes jeg en permban er på sin plass. Han har vært utestengt før, permban. Kom inn med nytt nick, blank ark. Men hva skjedde? Jo, den samme gamle vokste frem igjen. Han har tydeligvis ikke lært. Han har fått sin sjanse og han klarer ikke respektere våres advarsler og regler - da er man ikke velkommen hit.



Tittel: Sv: Effektiv oppvarming
Skrevet av: stallion31. mai 2007, 01:01


Artikkelen av Ricky Frausto, The UNO warm up
Magnificent Mobility DVD, Eric Cressey og Mike Robertson
Inside-Out DVD, Eric Cressey og Mike Robertson
Diagnosis and treatment of movement impairment syndromes, Shirley Sahrmann
Athletic Body in Balance, Gray Cook
Anatomy and fysiology, Elaine Marieb (ca 1500 sider)
Low Back Disorders, Stuart McGill
En rekke artikler som jeg ikke gidder å oppgi nanvet på
Børge Fagerli
Meg selv
Common sense og en klype salt






Kunne du ikke bare oppgitt kildene i utganspunktet, så hadde hele denne diskusjonen værr død før den ble født. Å skrive en artikkel uten å komme med referanser kan i beste fall tilskrives kontoen for slendrian, og i verste fall kontoen for plagiat.

Ellers stor honnør for at du bruker tiden din på å oversette artikler! :D

Til sist vil jeg si at dere som anser dere som profesjonelle aktører i bransjen bør etterstrebe å være profesjonelle i diskusjonssammenheng, selv om det er på et internettforum.

På generelt grunnlag vil jeg si at å endre fokuset fra sak til personlig er en negativ ting.

Stå på videre!


Tittel: Sv: Effektiv oppvarming
Skrevet av: stallion31. mai 2007, 01:19
Number1:

Har noen meldt seg ut pga Hr.Thyve ?

Har de i så tilfelle oppgitt dette som grunn? Og hvor mange har det vært ?

Han var ihvertfall en aktiv person på forumet, aktive personer er vel bra ?


Tittel: Sv: Effektiv oppvarming
Skrevet av: Børge A. Fagerli04. juni 2007, 12:28

Kunne du ikke bare oppgitt kildene i utganspunktet, så hadde hele denne diskusjonen værr død før den ble født. Å skrive en artikkel uten å komme med referanser kan i beste fall tilskrives kontoen for slendrian, og i verste fall kontoen for plagiat.

Joda, vi skal bli bedre på dette - men jeg ser absolutt INGEN som lister opp alle lærebøker, pensumlitteratur eller annet fagstoff de har hentet inspirasjon og kunnskap fra. Å oppgi referanser på en enkelt kilde eller artikkel når denne er brukt som templat, evt studiereferanser er jeg imidlertid enig i at alle burde gjøre.


Tittel: Sv: Effektiv oppvarming
Skrevet av: rallar04. juni 2007, 13:06

Kunne du ikke bare oppgitt kildene i utganspunktet, så hadde hele denne diskusjonen værr død før den ble født. Å skrive en artikkel uten å komme med referanser kan i beste fall tilskrives kontoen for slendrian, og i verste fall kontoen for plagiat.

Hvorfor skal man absolutt gjøre det da. jeg bruker da skjelden det i undervisning.
Fagerli er da en mann med enorm kunnskap og forståelse.
mannen kan da selv være kilde.

og det blir fryktelig plagsomt med slike masekopper som skal legge seg borti småting.
Tatt seg ut å bedt Nils Arne Eggen om kilder når han kommer med sine uttalelser


Tittel: Sv: Effektiv oppvarming
Skrevet av: VargThor04. juni 2007, 13:34
Hvorfor skal man absolutt gjøre det da. jeg bruker da skjelden det i undervisning.
Fagerli er da en mann med enorm kunnskap og forståelse.
mannen kan da selv være kilde.

og det blir fryktelig plagsomt med slike masekopper som skal legge seg borti småting.
Tatt seg ut å bedt Nils Arne Eggen om kilder når han kommer med sine uttalelser

Det er forskjell på en rødsprengt trønder etter kamp som forsøker å ytre ord ingen forstår, og artikler som skal gjengi forskning.

Hadde Fagerli's artikler vært kommentarer, muntlige henvisninger etc, er jeg enig med deg. Men skal det bevise hypoteser og opptre som forskning, bør man gjengi kilder for å oppnå kredibilitet.

Joda, vi skal bli bedre på dette - men jeg ser absolutt INGEN som lister opp alle lærebøker, pensumlitteratur eller annet fagstoff de har hentet inspirasjon og kunnskap fra. Å oppgi referanser på en enkelt kilde eller artikkel når denne er brukt som templat, evt studiereferanser er jeg imidlertid enig i at alle burde gjøre.

Vil det ikke være hensiktsmessig å begynne med kildebruk som all annen forskning i verden? Jeg mener, det er en grunn for hvorfor man benytter seg av korrekt referansebruk. Driter man i reliabilitets- og validitets problemer i treningsrelatert "forskning", skaper dette kun useriøsitet og plagiering. Men det virker jo som du mener dette selv og, og det er jo bra. :) (At andre i "bransjen" ikke gjøre dette, er vel en klarere indikasjon for å begynne?)


Tittel: Sv: Effektiv oppvarming
Skrevet av: Børge A. Fagerli11. juni 2007, 13:43
Dette var ikke min artikkel, bare for å presisere det - igjen.

Det tar gjerne 2-5 timer bare å skrive en kortere artikkel, formatere den og legge den ut på nett - å lete etter studier kan erfaringsmessig være en meget møysommelig prosess, så rent praktisk ville det bli bortimot umulig å få publisert noe regelmessig om dette skulle være påkrevd hver gang.

Å si at mangel på studiereferanser skaper plagiering synes jeg er litt drøyt, men som sagt - vi skal bli flinkere til, så langt som praktisk mulig, legge inn studiereferanser når disse er brukt direkte. Utover det står jo alle helt fritt til å finne studier som både understøtter og motbeviser slike artikler:

PubMed databasen (http://www.ncbi.nlm.nih.gov/sites/entrez)


Tittel: Sv: Effektiv oppvarming
Skrevet av: silentk11. juni 2007, 14:05
Apropos, jeg kikket litt på Myorevolution.com og videre på "Hva utøvere og kunder sier om Børge". Der kom jeg over dette:

Etter å ha prøvd mye forskjellig med lite eller ingen resultater, fant jeg redningen i Børge sine metoder og råd. De fanget raskt min oppmerksomhet da alt hadde et solid fundament i vitenskapelige og godt utprøvde metoder. Ikke minst da resultatene ikke lot vente på seg og 8 måneder senere hadde muskelmassen økt med 20 kg .

Hvordan Børge sine metoder og råd fikk vedkommende til å øke 20kg i muskler på 8 måneder, vet jeg ikke. Men det er sannelig imponerende.


Tittel: Sv: Effektiv oppvarming
Skrevet av: stallion11. juni 2007, 14:49
Det var sannelig imponerende. Men nå hadde vel Hr.Thyve noen poenger også. Noen av de brukte bildene ble jo opprinnelig funnet på T-nation.

Dersom man har hentet mesteparten av inspirasjonen fra allerede publiserte artikler, er det bare sunn fornuft å oppgi kildebruk. :)


Tittel: Sv: Effektiv oppvarming
Skrevet av: Eirik Sandvik15. juni 2007, 22:26
Men nå hadde vel Hr.Thyve noen poenger også. Noen av de brukte bildene ble jo opprinnelig funnet på T-nation.

Bildene i artikkelen ble alle oppsøkt via google søk og en artikkel fra EliteFTS. Jeg syns uansett det er feil, eller i det minste unødvendig å henge seg opp i et bilde - og deretter anklage meg for et plagiat fra T-Nation når det IKKE var her jeg hentet informasjonen ifra til denne artikkelen. Det er rett og slett å drite seg ut etter min mening.

Sitat
Dersom man har hentet mesteparten av inspirasjonen fra allerede publiserte artikler, er det bare sunn fornuft å oppgi kildebruk. :)

Helt enig..


Tittel: Sv: Effektiv oppvarming
Skrevet av: Biccevovven18. februar 2008, 19:53
Bildene i artikkelen ble alle oppsøkt via google søk og en artikkel fra EliteFTS. Jeg syns uansett det er feil, eller i det minste unødvendig å henge seg opp i et bilde - og deretter anklage meg for et plagiat fra T-Nation når det IKKE var her jeg hentet informasjonen ifra til denne artikkelen. Det er rett og slett å drite seg ut etter min mening.

Helt enig..

Hehe.. Så det var "bare" plagiat fra en annen kilde?? Ikke så mye bedre det, da....! AD hadde et poeng her. Det tror jeg Eirik ser selv også.

En viss såret muskelmann får snakke for seg selv... Tenk å bli personelig såret for noe som ikke en gang er rettet mot han selv!

Skjønner godt at man blir på defensiven og ikke vil vise de kildene man så åpenbart har stjålet fra (bilder er extra lette å spore!).


Tittel: Sv: Effektiv oppvarming
Skrevet av: Eirik Sandvik20. februar 2008, 01:14
Hehe.. Så det var "bare" plagiat fra en annen kilde?? Ikke så mye bedre det, da....! AD hadde et poeng her. Det tror jeg Eirik ser selv også.

Skjønner godt at man blir på defensiven og ikke vil vise de kildene man så åpenbart har stjålet fra (bilder er extra lette å spore!).

Hmm..

Det er åpenbart at du ikke har lest innleggene mine i denne debatten, så jeg anbefaler deg å gjøre det før du regner med at jeg ser dette poenget ditt. :)

Bilder er ekstra lette å spore? Ærlig talt, se på de ulike artiklene på t-nation og ellers på nettet om du ikke finner visse gjengangere. Bilder alene vil ikke fortelle deg om innholdet i materialet som presenteres. Har også forklart dette med bilder, så er pussig at du ikke ser det når du siterer noe av det jeg sier om akkurat den saken i innlegget ditt.

Og når vi snakker om å "stjele".... Det er litt pussig at de mest anerkjente internasjonale coachene meget ofte innrømmer å "stjele" fra andre, rett og slett fordi man kan... man er tross alt ikke på skolebenken lenger... Grunnen er at det meste av informasjonen som florerer på nettet har utspring i de samme kildene. Etter å blant annet ha lest boka: "Diagnosis and treatment og movement impairment syndromes", skal jeg være den første til å rope PLAGIAT til de fleste artikler på t-nation som omhandler disse temaene (blant annet en av de mest linkede artiklene herfra om face pulls og bla bla bla med Mike Robertson og Bill Hartman. Les den selv, døm deretter. For mitt vedkommende syns jeg det er meget fint at de gidder å lage en artikkelversjon av ulike emner i den boka da dette som oftest er lettere å fordøye for det utrente øye.

Skal folk komme med kritikk så gå heller på selve innholdet i artikkelen. Da finner man tross alt ut om artikkelforfatteren kan belyse og argumentere for det som presenteres.




Tittel: Sv: Effektiv oppvarming
Skrevet av: Børge A. Fagerli20. februar 2008, 11:44
Ser at innlegget hans er sterkt redigert. Jeg fikk med meg det han skrev først, og lurte på om han hadde brukt et online program for å oversette fra et annet språk til norsk - eller om han rett og slett var drita full når han skreiv det. Var rimelig usammenhengende. :D

Er forøvrig ingen sårede muskelmenn her.


Tittel: Sv: Effektiv oppvarming
Skrevet av: Biccevovven20. februar 2008, 17:58
ja det var usammenhengende, men jeg fikk retta det til slutt :) det som er viktigst.
når man stjeler fra en kilde bør man oppgi dette uansett synes jeg.
et muskelbilde/avatar kan ikke skjule et skjørt og sårbart indre ;)


Tittel: Sv: Effektiv oppvarming
Skrevet av: Egil Skallagrimsson20. februar 2008, 18:04
Jeg må si meg enig. Kildehenvisningene var vel ganske fraværende der andre har innsett at det kan være smart å oppgi kilde. Ihvertfall i disse tider hvor folk leser mer enn Body og Flex, og gjerne får med seg endel av det som kommer av artikler på diverse nettsteder også. :), men jeg trodde det ble ferdigdebattert den gang og at "forfatteren" tok ting til etteretning!?


Tittel: Sv: Effektiv oppvarming
Skrevet av: Celdiir20. februar 2008, 18:19
ja det var usammenhengende, men jeg fikk retta det til slutt :) det som er viktigst.
når man stjeler fra en kilde bør man oppgi dette uansett synes jeg.
et muskelbilde/avatar kan ikke skjule et skjørt og sårbart indre ;)

Dette er common sense hos de fleste med litt "know-how". Vær takknemlig for at Eirik Sandvik tok seg tiden til å skrive en artikkel om noe nesten samtlige som trener neglisjerer! Ser nærmest daglig en eller annen fjomp jogge 3 minutter på tredemølla, ta 10 kjappe reps med stanga i kvartbøy eller halvbenk og kaste masse vekter på stanga og trene med drit teknikk.
Hører de latterlige unnskyldningene om at de ikke kan ta dype knebøy fordi "en eller annen lam unnskyldning", når ei god oppvarming er alt de trenger for å trene med god teknikk og uten smerter.

Vil veldig gjerne se den artikkelen eller kilden dette er "stjelt" fra nå, biccevovven. ;)
Jeg tipper du ikke finner en eneste en, men en hel bunch med artikler som handler om mye eller litt av det samme.

Sitat
Kilder:

DVD'ene Magnificient Mobility og Inside Out av Eric Cressey og Mike Robertsson

The UNO Warm-up av Ricky Frausto: http://www.elitefts.com/documents/uno_warm_up.htm

Holder ikke dette? Har du i det hele tatt sett MM av EC og MR og IO av BH og MR? Skal man være nødt til å linke til alle artiklene på t-nation og elitefts som sier at glute-bridges og dynamisk uttøyning kan være en god idé før underkroppsdagen, når disse dvd'ene sier akkurat det samme? Som sagt er det som står i artikkelen common sense, og står skrevet i et eller annet format overalt på internett og vanlig i mange andre idretter.
Disse bildene finner man også over alt på internett, og her på forumet også. Har selv brukt enkelte av disse bildene flere ganger her på forumet. Skal man være nødt til å ta egne bilder nå for å vise noe så enkelt som en hofteleddsbøyer-tøyning når man finner det bildet av Robertson på flere internettsider? Hadde dere i det hele tatt reagert hvis det var en eller annen men's health kar som viste stretchen eller push-up plus'en?


Tittel: Sv: Effektiv oppvarming
Skrevet av: Egil Skallagrimsson20. februar 2008, 18:23

Holder ikke dette? Har du i det hele tatt sett MM av EC og MR og IO av BH og MR? Skal man være nødt til å linke til alle artiklene på t-nation og elitefts som sier at glute-bridges og dynamisk uttøyning kan være en god idé før underkroppsdagen? Som sagt er det som står i artikkelen common sense, og står skrevet i et eller annet format overalt på internett.
Disse bildene finner man også over alt på internett, og her på forumet også. Har selv brukt enkelte av disse bildene flere ganger her på forumet. Skal man være nødt til å ta egne bilder nå for å vise noe så enkelt som en hofteleddsbøyer-tøyning når man finner det bildet av Robertson på flere internettsider? Hadde dere i det hele tatt reagert hvis det var en eller annen men's health kar som viste stretchen eller push-up plus'en?
Hvis jeg husker den opprinnelige artikkelen og saken riktig, så var ingen kilder oppgitt FØR AD påpekte det. Eirik Sandvik tok det til etteretning, og kom med kilder.

Det var riktig gjort av begge, spør du meg. :)


Tittel: Sv: Effektiv oppvarming
Skrevet av: Celdiir20. februar 2008, 18:28
Hvis jeg husker den opprinnelige artikkelen og saken riktig, så var ingen kilder oppgitt FØR AD påpekte det. Eirik Sandvik tok det til etteretning, og kom med kilder.

Det var riktig gjort av begge, spør du meg. :)

Det stemmer ja, og var riktig gjort av begge. :)

Det jeg reagerer på er at biccevovven kommer inn et halvt år senere og fortsatt syter om at artikkelen er stjelt fra en eller annen plass og mangler kilder (når den ikke gjør det lengre). Åpenbart bare ute etter å lage bråk i mine øyne, med mindre han faktisk kan vise til en artikkel der dette er stjelt direkte fra da. :)


Tittel: Sv: Effektiv oppvarming
Skrevet av: Egil Skallagrimsson20. februar 2008, 18:31
Det stemmer ja, og var riktig gjort av begge. :)

Det jeg reagerer på er at biccevovven kommer inn et halvt år senere og fortsatt syter om at artikkelen er stjelt fra en eller annen plass og mangler kilder (når den ikke gjør det lengre), uten å vise til dette. Åpenbart bare ute etter å lage bråk i mine øyne, med mindre han faktisk kan vise til en artikkel der dette er stjelt direkte fra da. :)
Helt enig.
Da setter vi strek der.

Biccevovv; Eirik har tatt dett til seg tidligere. det medførte riktighet da det ble påpekt av AD, men saken er gammel og stort sett ryddet opp i, vel?!



Tittel: Sv: Effektiv oppvarming
Skrevet av: Eirik Sandvik21. februar 2008, 01:35
Helt enig.
Da setter vi strek der.

Biccevovv; Eirik har tatt dett til seg tidligere. det medførte riktighet da det ble påpekt av AD, men saken er gammel og stort sett ryddet opp i, vel?!

Ja, saken var ute av verden for lenge siden. "Effektiv oppvarming" var en av de første artiklene jeg skrev og jeg tenkte rett og slett ikke på viktigheten av kildehenvisning (JA, jeg gjorde en feil og dette beklaget jeg med en gang). Siden den gang har jeg vært bevisst på dette ved behov og problemet var og er løst, så ser ikke poenget med å komme med det innlegget så lenge etterpå, som allerede nevnt.

Jeg kan jo for øvrig personlig spørre Eric Cressey om han mener dette er en kopi av verkene hans når jeg møter han face to face i morra.

Det er ganske åpenbart at innlegget (selv det redigerte) til Biccevovven bærer preg av misnøye med MyoRevolution.

Kom heller med kritikk av det jeg har presentert ETTER denne saken. :)