Skrevet av Emne: Hva er B-vitaminer godt for?  (Lest 4297 ganger)

Utlogget kira

 • .: Fighter Member :.
 • ******
 • Innlegg: 342
 • Honnør: 13
 • Utlogget Utlogget

 • Kjønn: Kvinne
 • Innlegg: 342

 • punish this
Hva er B-vitaminer godt for?
« : 03. juni 2005, 09:29 »
Har søkt litt rundt, og finner faktisk overraskende lite konkret om emnet.

Mulig jeg søker på feil steder og under feil kriterier.

Uansett, hva er b-vitamin godt for? Så langt så har jeg fått med meg at det kan gi en bedre hukommelse, sunnere sædceller, hjelper mot kviser, styrker hud og hår. I tillegg så brukes det ved manglende ernæring, ved graviditet/amming og under alkoholisme.

Sett fra et trenings-standpunkt, hvilken nytte kan vi ta fra b-vitaminer?
pain is only weakness leaving your body

Proud member of Team Valhall


Utlogget kira

 • .: Fighter Member :.
 • ******
 • Innlegg: 342
 • Honnør: 13
 • Utlogget Utlogget

 • Kjønn: Kvinne
 • Innlegg: 342

 • punish this
SV: Hva er B-vitaminer godt for?
« #1 : 03. juni 2005, 09:39 »
Sånn går det når man poster før  man tenker..

Fra www.vitaplex.no
Sitat
Vitamin B er spesielt viktig nå til dags da kroppen utsettes for høy belastning, ved f.eks stressende jobb og hard fysisk trening blandt annet fordi de har effekter som motvirker tretthet.B-vitaminer er dessuten bra for hud, hår og negler. En diett med lite kjøtt eller lite karbohydrater kan også trenge å kombineres med ekstra B-vitaminer. Spesielt vegitarianere har et særskilt behov for tilskudd av B12 som kun finnes i animalske matvarer.

Vitaplex B-vitamin innholder syv ulike B-vitaminer som alle har nødvendige funksjoner for kroppen. Disse B-vitaminer sørger bl.a. for effektiv nedbrytning av matens innhold og produksjon av røde blodlegemer. Et ekstra tilskudd av de syv B-vitaminene kan bidra til at kroppen din forbrenner karbohydrater mer effektivt. Vitaplex B-vitamin egner seg derfor ekstra godt om du spiser en diett som er fattig på karbohydrater.

Fra www.tn.no
Sitat
De vannoppløselige vitaminene er alle B-vitaminer og vitamin C; de lagres ikke i kroppen i mer enn et par timer, og daglig inntak er dermed nødvendig.

Sitat
B-vitamin: Vitamin B er mange forskjellige vitaminer, hvor mange deltar i energiproduksjon fra karbohydrater og fett. Tiamin (B1) er viktig for energi metabolismen og for nerveimpulsene. Mangel kan føre til en sykdom kalt beriberi. I den vestlige delen av verden er dette vanligst blant alkoholikere, mens i deler av verden hvor kostholdet stort sett består av ris, er dette vanlig. Mangel kan også oppstå under graviditet, særlig dersom en har en lengre periode med oppkast og/eller dårlig matinntak. Slik mangel går på nervesystemet og hjertet. Riboflavin (B2) er viktig for å frigjøre energi fra karbohydrater, fett og proteiner. Mangel oppstår oftest etter langvarige infeksjoner, hos folk med leversykdom eller hos alkoholikere. Niacin (B3) er viktig for frigjøringen av karbohydrater og fett, protein metabolismen, i å lage visse hormoner og i å støtte dannelse av røde blodceller. Overdosering kan føre til lever dysfunksjon. Pyridoxine (B6) er nødvendig for at over 60 enzymer som deltar i aminosyre prosessen skal fungere optimalt. Inngår også i karbohydrat og fett metabolismen. Folsyre (B9) spiller en stor rolle i den cellulære metabolismen, inkludert syntesen av noen av komponentene i DNA. Det er nødvendig for normal dannelse av røde blodceller, og et optimalt inntak kan redusere skade på DNA. Folsyre er anbefalt å bruke av gravide og dem som ønsker å bli gravide, for å redusere risikoen for ryggmargsbrokk hos babyen. Cyanocobalamin (B12) er viktig for funksjonen av mange enzymer som er involvert i metabolismen av karbohydrater, fett og protein, syntesen av beskyttelsen rundt nervecellene, celle reproduksjon, normal vekst og dannelsen av røde blodceller. Vitamin B12 og folsyre er nært knyttet til hverandre. Mangel på en av dem resulterer i unormal syntese av DNA i celler hvor det skjer celledeling. Blodsystemet blir alvorlig lidende, og derfor kan et tidlig tegn på mangel av en av disse vitaminene være en type anemi kalt megaloblastic anemi.
pain is only weakness leaving your body

Proud member of Team Valhall


Gå til:  

Sliter du med motivasjon? Se hva disse menneskene har fått til!
Det er viktig å trene kjernemuskulaturen. Se hvordan her!

5 feil ved bruk av foamroller

Trening24.05.20188

Dette er 5 feil du ikke må gjøre når du bruker foamroller.

Oppsteg på benk - step ups

Trening23.05.2018120

Tren beina dine med oppsteg på benk - step ups.

5 proteinrike smoothies

Kosthold22.05.2018426

La deg friste av proteinrik dessert-smoothie og sjokolademilkshake.