Happenings i styrkeløft

Styrkeløft05.03.2007Bjørnar Brende Smestad0

Hva har skjedd i styrkeløftmiljøet i det siste? Her ligger det en rapport med flere konkurranser, premieutdelinger og nyheter. Sjekk det ut her.

NM i Bergen
Nå i helgen ble det arrangert NM i Bergen. Arrangørklubben Odin SK har arrangert 4 NM (J-NM, U-NM, Veteran NM og B NM) så de har god erfaring, noe som viste på lokalet og utførelsen av stevnet.

Kongepokal
Under årets NM var det 80 deltagere, 15 kvinner og 65 menn. Før NM var det usikkert med tanke på om det ble nok kvinnelige deltagere til at de også skulle få kongepokal, men det ble heldigvis akkurat nok. Pokal gikk, ikke uventet, til Inger Blikra. Dette er alså styrkeløftkometens 6. kongepokal! Hun vant også sitt 17. NM gull. All honnør til en fantastisk utdøver.

To norgesrekorder
Det var ikke bare Inger som gjorde det godt under årets NM. Asbjørn Randen satte to norgesrekorder med 400 kg i knebøy og 1010 kg sammenlagt. Knebøyen er norgesrekord i 125-kilosklassen, og en tangering av den tyngste norske knebøyen noensinne. Sammenlagtrekorden var forbedring av en rekord satt av Randen selv under VM i fjor. Randen har mer inne, ettersom det eneste som stoppet han fra å løfte 340 i siste forsøk var grepet, fra en tilskuers synspunkt. Han valgte å stå over sisteløftet i knebøy, og klarte uheldigvis ikke de to forsøkene på 285 kg i benkpress, men hva gjør vel det når han fikk godkjent 280 kg i førsteløftet. Jeg er nok ikke den eneste som gleder seg til å se fortsettelsen på Asbjørns styrkeløftkarriere.

Yngste medaljevinner noensinne
I årets norgesmesterskap ble det også satt en uoffisiell rekord; 17 årige Jonas Aas vant bronsemedalje i 67,5 kgs klassen og ble dermed den yngste mannlige utøver noensinne som har fått medalje under seinor-NM. Simen Immingen hadde den forrige «rekorden» og ble slått av frænaløfteren med 2 dager, en rekord Simen ikke får mulighet til å ta tilbake.

Egne stevneerfaringer
Det ligger en del stevneerfaringer ute på loggbokdelen av forumet, blant annet kan vi lese følgende:

Rune Bakkes siste knebøyforsøk som må ha tatt et halvt minutt å fullføre fra han startet i bunnen. Helt rått, og utrolig synd at han ikke kom seg gjennom benkpressen. Skjønt; det spørs vel hvor mye han hadde dratt i mark etter prøvelsen i knebøy...

Selvsagt skiller nok en gang Asbjørn Randen seg ut: 1010 kg sammenlagt er helt vannvittig med tanke på at han langt fra har nådd toppen styrkemessig. Synd at grepet sviktet på 340 kg, for det tror jeg ikke jeg har sett at han har dratt så stødig før. Til gjengjeld fikk han endelig godkjent 400 kg i knebøy med godkjent sluttresultat. Her lukter det ytterligere flytting av både personlige og nasjonale grenser før året er omme!

Ellers var det mye bra som skjedde, både på og utenfor plattingen. Jeg håper jeg får muligheten til å overvære hvert eneste NM i all tid framover så lenge jeg lever, for dette er årets begivenhet for meg! Masse hyggelige folk og mange store idrettsprestasjoner gjør dette til noe jeg ser fram til allerede dagen derpå. Takk til styrkeløft-Norge og ikke minst Odin SK for en flott helg!

Resultater damer
Resultater herrer

Oslo, Akershus og Østfold Styrkeløftkrets - Nå Styrkeløftregion Øst
På kretstinget ble det vedtatt at de nå foretar et navneskift til Styrkeløftregion Øst.

Andreas Hjelmtveit - Verdensmester
Andreas Hjelmtveit og resten av styrkeløft-Norge fikk nylig den gledelige nyheten om at han har blitt verdensmester etter at den polske løfteren Michael Wilk ble tatt i doping. Bra at fuskere blir tatt, og inspirerende at en så ung løfter som Hjelmtveit har utmerker seg såpass. I et intervju med TV vest uttrykte Hjelmtveit stor glede over medaljen, selv om det er synd at han ikke fikk stått på toppen av pallen på hjemmebane. Dette er andre gang Hjelmtveit får medalje i posten.

Andreas Hjelmtveit ble også utnevnt til årets løfter 2006 sammen med Hildeborg Juvet Hugdal, gratulerer!

Giske Atletklubb - nettside
Møre og Romsdals nyeste klubb har lansert sin nettside, på siden vil det bli publisert nyheter om klubben, styrkeløft og trening generelt, samtidig som det er mulig å overvåke treningen til de unge lovende medlemmene i klubben i videoarkivet. Siden kan blandt annet melde om at Inger Blikra, som nylig var på treningsbesøk med klubben beæret de med en ny maskot. Har du navneforslag? Gå til www.giskeatletklubb.com .

 

Ref: NSF


Bjørnar Brende Smestad 

Bjørnar er en styrkeløftentusiast og har i flere år levert styrkeløftreportasjer til Treningsforum. Bjørnar startet selv å logge på Treningsforum, men er fra ca 2012 ikke lenger like atkiv i styrkeløftmiljøet.

Julius Maddox er en skikkelig kraftkar. Han løfter 272 kg i benkpress hele 8 ganger.
Stefanie Cohen er råtøff og råsterk dame som er en av verdens sterkeste dame. Se video.
Mattie Rogers, Brooke Ence, Dana Linn Bailey og Maddy Forberg går konkurrerer i en posedown sammen.
The Game of Thrones stjernen deltok i en styrkeløftkonkurranse.
Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!