Martin Rønning vant sølvmedalje sammenlagt

Styrkeløft11.05.2013Bjørnar Brende Smestad29

Med gode medaljemuligheter skjedde det fatale - Hans Magne skadet seg så hardt at han må stå over konkurransen.

Hans Magne Bårtvedt skadet seg, og måtte stå over konkurransen

Hans Magne Bårtvedt startet med den tyngste knebøyen i +120 kg klassen, hele400 kg. Han var også ranket som nummer en totalt, med Martin Rønning ranket på en tredjeplass - her var det gode sjanser for medaljer.

Men på åpningen på 400 kg skjedde det fatale, Hans Magne fikk underarmen klemt mellom stanga og knebøystativet - dette førte til at hele stevnet ble utsatt med ti minutter. Hans Magne blødde fra armen, men smilte og fikk applaus når han gikk ned fra løfteplattformen. Ble sist sett med enhel rekke jurymedlemmer, og Dietmar rundt seg. Ette rpausen på 10 minutt ble Hans Magne strøket fra konkurransen, mens Hans Magne ble sendt til sykehuset med et dypt kutt i underarmen. Det er fryktelig synd for Hans Magne, som skulle ta sitt første EM gull i dag.

Martin Rønning vant bronsemedalje i knebøy

For Martin måtte konkurransen bare fortsette etter at Hans Magne skadet seg. Etter åpningen på 385 kg gjorde han et forsøk på 395 kg.Etter bare noen sekunder med pressing fra bunnen kom han frempå, i det som så ut som et halvhjertet forsøk - kanskje litt preget av det som nettopp skjedde. I sitt siste forsøk fikk han vekten opp, og vant med det bronsemedalje i øvelsen, 10 kg fra sølvmedaljen! Kjempebra innsats av Martin, som før benkpressen ligger an til en sølvmedalje sammenlagt.

Martin Rønning vant i benkpress

Martin Rønning åpnet på 317,5, som konkurransens nest beste benkpresser. Vekten hadde en vanvittig fart opp, og Martin høynet derfor til 327,5 kg i andreløftet. Personlig rekord er på 330 kg, og det kan dermed bli ny personlig rekord i benkpress! Kenneth Sandvik, som gikkfor 325 kg i åpningsløftet bommet i sitt første forsøk på vekten. Førstetter andre forsøk fikk han satt vekten, mens Martin løftet hele 327,5kg  i andreløftet. I siste løft gikk han for 332,5 kg og med det en høyning av Carl Yngvar Christensens norgesrekord med 2,5 kg! Carl Yngvar løfter ikke i årets EM for å spare seg frem mot World Games.

Kenneth Sandvik gikk på 330 kg i sisteløftet, ett løft som gikk opp lett, men det gjorde ingenting, for Martin Rønning fikk opp sitt løft på 332,5 kg og vant dermed gullmedalje i benkpress! Treningsforum gratulerer så mye. Gullmedaljen i benk kommer i tilleggtil bronsemedaljen i knebøy, som du kan lese om nederst i artikkelen.

Film: Stian Walgermo 

 

Sølvmedalje sammenlagt for Martin

Martin Rønning vant sølvmedalje sammenlagt i +120 kg klassen etter at han avsluttet med 317,5 kg i markløft. Det ble svært tett i pallen da gullet gikk på 1060 kg til Kenneth Sandvik. Audun Jonsson forsøkte å vinne gullet med et markløftforsøk på 372,5 kg - han hadde løftet 352,5 kg i andreløftet. Men når dette ikke gått mistet han ikke bare gullet, men han mistet også sølvmedaljen sammenlagt til Martin Rønning!

Sølvmedalje er fantastisk bra for Martin, som viser hvilket enormt god løfter han er, ikke bare i benkpress, men også sammenlagt. Totalsummen er personlig rekord med 30 kg, som er helt vanvittig!

 

Jørgen ble for grunn for ny norgesrekord i knebøy

I -120 kg klassen startet Tor Herman Omland og Jørgen svært sterkt med henholdsvis 390 kg på Tor, og 380 kg på Jørgen. Første løftet gikk fint for begge to, og de kunne dermed øke vektene, med relle muligheterfor medaljer i øvelsen. Tor Herman gikk videre opp til 402,5kg - somikke gikk opp uten hjelp fra løftemannskapet. Tor Herman dukket ikke opptil å løfte i tredjeløftet, det er usikkert om han ble skadet, eller om han gjorde det for å sikre at Jørgen fikk bedre tid på seg før han skulle løfte. Han blir dermed stående på åpningsvekta på 390 kg. 

Jørgen Hansen gikk for 405 kg i sistløftet, og kunne med den vekta slå Tor Herman Omlands norgesrekord i øvelsen. Vekten var også bare2,5kg fra bronsemedalje i øvelsen. Men Jørgen Hansen ble for grunn iløftet, så da hjelper det ikke at det gikk lett opp for det ble underkjent.

Tor Herman Omland vant sølvmedalje i benkpress

I benkpress var Tor Herman storfavoritt til en av de to øverste trinnene på pallen. Med åpningen på 295 kg som gikk lett opp var sølvetinnen innenfor rekkevidde, med nærmeste konkurrent på 292,5 kg. Det tyngsteåpningsløftet var på 305 kg - selv om tungt er en overdrivelse, det gikk så lett opp at det like gjerne kunne vært 20 kg. Tor Herman gikk videre på 300 kg i andreløftet, et løft som gikk fint opp! Allerede etter andreløftet var det klart at Tor Herman var sølvmedaljevinner i benkpress! Ingen av konkurrentene var i stand til å ta fra han medaljen idag. I sitt siste løft gikk han for tangering av personlig rekord, og norgesrekord i benkpress på 305 kg, noe som gikk lett opp. Gullet gikk på hele 312,5 kg, et løft som forøvrig var kjempelett - likevel bare 7,5kg unna Tor Hermans løft.

Jørgen Hansen har benkpress som sin dårligste øvelse, så her gjaldt det å hente nok kilo til å få en fin totalsum. Han åpnet på 255 kg, og gikk på 260 i andreløftet. I sitt siste løft løftet han 265 kg lett. Med en pers på 267,5 kg er han like under personlig rekord i dag. 

Jørgen Hansen vant gullmedalje i markløft

I markløft var det Jørgen Hansen som styrte showet. Etter åpning på 325kg gikk han rett på 340 kg, bare tre kg under sin egen norgesrekord. I sitt siste løft gikk Jørgen Hansen på 350 kg i markløft og norgesrekord med hele 7 kg! Det ble meldt inn alt fra 355 kg til 370 kg av en rekke andre løftere, men Jørgen var garantert en fjerdeplass i markløft. I beste fall kunne det faktisk bli medalje. Når Roman fra Ukraina bommet på sine 365 kg var han garantert sølv, men ville Oleksiy klare sitt løft på 370 kg? Det gjorde han ikke, begge løfterene var sjanseløse og Jørgen Hansen vant dermed gull i markløft!

Totalt ble det femteplass på Jørgen Hansen med 1010 kg sammenlagt, mens Tor Herman fikk fjerdeplassen med 1017,5 kg sammenlagt.


Se gulløftet her!

Film: Stian Walgermo
 

 

 


Bjørnar Brende Smestad 

Bjørnar er en styrkeløftentusiast og har i flere år levert styrkeløftreportasjer til Treningsforum. Bjørnar startet selv å logge på Treningsforum, men er fra ca 2012 ikke lenger like atkiv i styrkeløftmiljøet.

Her løfter Jørgen 375 kg i knebøy

Intervju03.05.2013128

Se intervju og video av løftet.
Han drar også 330 kg i markløft, og løfter 210 kg i benkpress. Se film.

Jørgen Hansen - 200 i benken

Styrkeløft30.11.20092

200 kg i benkpress. 210 kg neste? Dette var lett. Se video.

Jørgen Hansen

Intervju21.11.20081

Han er en av Norges desidert beste juniorer.

Her løfter Jørgen 375 kg i knebøy

Intervju03.05.2013128

Jørgen Hansen - 200 i benken

Styrkeløft30.11.20092

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!