KM - Møre og Romsdal

Styrkeløft21.03.2007Bjørnar Brende Smestad0

Med så mye som 15 påmeldte, hvorav fem jenter og fire debutanter, lå det an til et spennende stevne i regi av Sjøholt AK sist helg. 272,5 kg i benkpress, over 400 i wilks-poeng og to uoffisielle norgesrekorder var blandt høydepunktene.
Stevnelokalene var romslige, med god plass for løftere, dommere og for et stort publikumsoppmøte. Alt i alt et godt arrangert stevne av Sjøholt.

Knebøybenk5.jpg
I knebøy kom gode resultater som perler på en snor, riktig nok ikke så tett som i markløft, men spennende for det. Jeg nevner i fleng, Susanne Weste 90 kg i knebøy i 60 kg-klassen, Marthe Aas med 120 kg- bare 30 kg bak bror Jonas Aas som nylig vant bronsemedalje i senior NM. På herresiden var det ikke dårligere: Robin Skarbø og Stian Walgermo leverte som forventet; styrkeløftkometene som begge løfter for Sjøholt AK presset opp 245 kg (Robin) og 250 kg (Stian). Ikke dårlig for en sisteårs ungdom, og førsteårs junior, begge i 100 kg klassen. Veteranen Anita S. Aas i 60 kg klassen viste oss en kraftoppvisning med 100kg i knebøy, faktisk samme knebøyresultat som Kjell Furesund. Her lå det forventninger om en sterk benkpress.

Benkpress
I benkpress var det et par løft som virkelig la seg på minnet, 57,5 kg fra Susanne Weste, 170 kg fra spinninginstruktør Ole Tommy Reite og selvfølgelig 272,5 kg fra veteranen Kjell Furesund. Dette sisteløftet til Kjell Furesund så utrolig lett ut, til tross for at det var stevnets tyngste løft, og var absolutt noe både deltakere og publikum hadde stor glede av å se.

matslarsen.jpgMarkløft
Den «virkelige» konkurransen kom i gang når stanga lå på golvet. Desverre hadde om lag halvparten av publikummet forlatt lokalet og gikk glipp av noen ekstremt sterke løft. Aller først må de fire debutantene nevnes. Anna Tømmervåg fra Sjøholt AK viste styrke med 80 kg i 56 kg-klassen, Mats Larsen, også fra Sjøholt dro 160 allerede i førsteløftet, men det ble desverre ikke full klaff i andre og sisteforsøk. Cato Valde fra Giske AK løftet mer i mark enn i benk og bøy til sammen med 180 kg, utstyrsfritt. Det var ikke bare Cato som imponerte uten styrkeløftutstyr, Øystein Furnes fra Giske Atletklubb, som desverre ikke fikk godkjent hverken bøy eller benk viste stor innsatsvilje og styrke med 215 kg godkjent, og med litt mer teknikk- og utstyrstrening kan dette bli veldig bra.

Blandt de mer erfarne løfterne kommer en ikke utenom å nevne Marthe Aas. Med 122,5 kg i markløft, og et sammenlagtresultat på 300 kg er dette to uoffisielle norgesrekorder i klasse 75kg ungdom! Robin Skarbø løftet stevnets tyngste og mest tidkrevende mark på 265 kg, hadde det vært tidsgrense hadde ikke dette løftet blitt godkjent, men det ble det heldigvis, fullt fortjent etter god innsats av Robin.

De endelige resultatene ble:

Ungdom Damer:
Gull:
Marthe Aas
Sølv: Susanne Weste
Bronse: Maria Aas

Ungdom Herrer:
Gull:
Robin W. Skarbø
Sølv: Jonas Aas
Bronse: Bjørnar B. Smestad


Junior:
Gull:
Stian Walgermo, Stian hadde også stevnets tyngste sammenlagt og beste poengsum

Senior:
Gull:
Ole Tommy Reite

Veteran Dame:
Gull:
Anita Aas

Veteran Herre:
Gull: Kjell Furesund

For komplette resultatlister, se www.sjoholtak.com
For videoer og bilder av stevnet se www.sjoholtak.com  og www.giskeatletklubb.com

 


Bjørnar Brende Smestad 

Bjørnar er en styrkeløftentusiast og har i flere år levert styrkeløftreportasjer til Treningsforum. Bjørnar startet selv å logge på Treningsforum, men er fra ca 2012 ikke lenger like atkiv i styrkeløftmiljøet.

Julius Maddox er en skikkelig kraftkar. Han løfter 272 kg i benkpress hele 8 ganger.
Stefanie Cohen er råtøff og råsterk dame som er en av verdens sterkeste dame. Se video.
Mattie Rogers, Brooke Ence, Dana Linn Bailey og Maddy Forberg går konkurrerer i en posedown sammen.
The Game of Thrones stjernen deltok i en styrkeløftkonkurranse.
Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!