Svensk mesterskap i styrkeløft - pluss nytt fra Norge

Styrkeløft26.03.2007Bjørnar Brende Smestad0

For å finne ut hvem det er som har satt ny norsk sammenlagt rekord i styrkeløft, lese referat av det svenske mesterskapet i styrkeløft og mye mer les her.
Kniving i 56 kg - damer
49 deltagere hvorav 20 var jenter - minst tre ganger så mye sterke løft. Svensk power! Mesterskapet ble direktesendt over internett, så her lå muligheten åpen for de som ville se.  Svenskene leverte et sterkt show, i alle tre øvelser, i alle vektklasser og hos begge kjønn. Marie og Maria Eriksson, to av tre utøvere i 56 kg-klassen var kampvillige, og det syntes. Etter en bøy og benk på 150- og 77,5 kg av Marie og 155- og 97,5 kg av Maria, var det klart at de to øverste trinnene på seierspallen var reservert til navnet Eriksson. Det lå an til kniving i markløft, hvor Marie måtte løfte 25 kg mer enn Maria for å vinne. Maria løftet 157,5 kg i markløft, så langt bare tyngre løft en Marie, noe sistnente ikke ville ha noe av og løftet 182,5 kg i sisteløftet. Dette gir en total på 410 kg hos begge løftere. Travel jobb for resultatansvarlig og speaker som måtte holde orden på Marie og Maria med begge 410 kg. Det hele endte med at Marie Eriksson vant ettersom hun veide 90 gram mindre enn Maria. Gratulerer! Det var bare Elisabeth Wallander som løftet imponerende 475 kg sammenlagt i 67,5 kg-klassen og Malin Eriksson (ja du leste riktig) som løftet 477,5 kg i 82,5 kg-klassen som hadde høyere total i dameklassen.

Patrik Turessons 11 gull
Blant mange gode løft i herreklassen var det en seier som virkelig legger seg i minnet, og går rett i historiebøkene. I 90 kg-klassen løftet Patrik Turesson hele 867,5 kg fordelt på 335 kg i knebøy, 217,5 kg i benkpress og 315 kg i markløft - totalt 57,5 kg høyere sammenlagt enn andreplassen. Dette er Turessons ellevte seier i SM, noe som må sies er utrolig imponerende. I vektklassen over løftet Magnus Önerud, Sveriges gullgutt, litt under forventet med 810 kg sammenlagt, 95 kg under sammenlagtpers. Det holdt likevel til gull. Magnus sparer sikkert på kruttet til enten nordisk, eller til EM.

957,5 kg sammenlagt og forsøk på europarekord i benkpress
I 110 kg-klassen kom stevnets første total over 900 kg, 350-220-340 kg ble løftet av Janne Salmela og var nok til gull og total utklassering av de andre andre løfterne. Stevnets andre total over 915 kg ble løftet av Stefan Hulden, mens den tyngste totalen, hele 957,5 kg sammenlagt fordelt på 347,5-320-290 kg ble løftet av Fredrik Svensson som er i +125 kg-klassen. Han klarte dessverre ikke forsøket på 341 kg og ny europarekord i benk, men satte et bra punktum på et flott gjennomført stevne.

Vil minne om at det er live web-tv sending fra de fleste store mesterskap i Sverige fremmover, så følg med på sidene til det svenske styrkeløftforbundet, eller vent på sammendrag av stevnet her på Treningsforum.

 

Nytt fra Norge

Norsk styrkeløft i vinden
Hjemme i Norge kan NSF melde om at det nå er 360 registrerte lisenser, det er en økning på 44 fra samme tid i fjor, NSF har 600 registrerte lisenser innen utgangen av 2009 som mål, noe som bør gå om kretsene, og da spesielt klubbene, er flinke med rekrutteringen.

Norsk sammenlagt rekord i 56 kilo ungdom
Sara Berget satte ny norsk sammenlagt rekord på 307,5 kg, den gamle rekorden har stått i hele 10 år, det blir spennende å se om den nye rekorden vil vare like lenge.

VM i Benkpress
I slutten av mai skal 13 løftere til Danmark for å forsvare Norges ære i VM i benkpress. Følgende klasser er representert:
Damer:
56 kg, 67,5 kg og 75 kg
Herrer:
82,5 kg, 90 kg, 100 kg, 125 kg og +125 kg.
For å se hvem som er tatt ut til det norske laget se www.styrkeloft.no

Gratulerer
Til sist vil jeg gratulere Lars Edvin Samnøy som er kåret til årets ressursperson i Vestfold styrkeløftkrets, Lars er medlem på forumet under nicket «Ivrig Pingle», så ta gjerne turen innom loggboken hans for å gratulere.
Stå på med det gode arbeidet, sporten hadde ikke vært så flott som den er, hadde det ikke vært for at folk ofrer tid og energi til å hjelpe andre!

 


Bjørnar Brende Smestad 

Bjørnar er en styrkeløftentusiast og har i flere år levert styrkeløftreportasjer til Treningsforum. Bjørnar startet selv å logge på Treningsforum, men er fra ca 2012 ikke lenger like atkiv i styrkeløftmiljøet.

Julius Maddox er en skikkelig kraftkar. Han løfter 272 kg i benkpress hele 8 ganger.
Stefanie Cohen er råtøff og råsterk dame som er en av verdens sterkeste dame. Se video.
Mattie Rogers, Brooke Ence, Dana Linn Bailey og Maddy Forberg går konkurrerer i en posedown sammen.
The Game of Thrones stjernen deltok i en styrkeløftkonkurranse.
Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!