Nytt fra styrkeløft

Styrkeløft12.04.2007Bjørnar Brende Smestad0

Nyheter fra styrkeløft. Les om det finske mesterskapet i benkpress. Det svenske webmagasinet har kommet i ny utgave. Vi har fått en ny styrkeløft klubb i Norge og vi har fått nye regler for årets klubb.

Finsk mesterskap benkpress

31 damer og 71 menn var klare til å presse opp, nesten, utrolige vekter når finnene inviterte til finsk mesterskap i benkpress. Blandt flere gode løft på damesiden utmerket 135kg presset opp av Eeva Rantanen i 60kg klassen seg. Dette gir en poengsum på hele 151 poeng! I herreklassen trengte en ikke å gå høyerere en til 82,5kg klassen for å finne løft over 200kg, og når det først kom, så kom det mange! hTotalt 37 benkpressløft over 200kg fra klasse 82,5 til 125+. Stevnets tre tyngste resultat hørte til, ikke uventet, Kenneth Sandvik, Ove Lehto og Fredrik Smulter med henholdsvis 330-, 325- og 315kg. Selv om alle tre har en kroppsvekt over massive 140kg gir løftene svært gode poengsummer. For å se kraftprestasjonene til Sandvik, Lehto og Smulter gå til http://www.youtube.com/watch?v=yMensoxWpdc

 

Svensk Styrkelyft

Det svenske webmagasinet styrkelyft har nå komt ut med en ny utgave, der kan du blandt annet leserapport fra de fleste alders og vektklasser fra årets U/J SM. Du finner magasinet her http://www.styrkelyft.se/files/%7BED063E62-0252-429E-8175-F7FB486640A5%7D.pdf

 

nm_styrkeloft.jpg

 

Haugaland Styrkeløftklubb

Haugaland SK er den tredje nystartede styrkeløftklubben sålangt i år, velkommen, og gratulerer med klubb!

 

Nordisk ungdoms og juniormesterskap

Listen over påmeldte løftere til nordisk mesterskap for ungdom og junior er lagt ut, utifra påmeldingslisten kan vi se at norge er favoritter i følgende klasser:
Damer - 60kg ungdom,
Herrer - 90kg ungdom, 75kg junior, 82,5kg junior, 125kg junior og til slutt 125kg+ junior. De tre siste er med forbehold ettersom danskene ikke er oppført med sammenlagtresultat. I klasse 100kg junior har vi to utdøvere, Jørgen Hansen og Jøren Eikeland som har andre- og tredjebest sammenlagtresultat. Blir det kniving om sølvmedaljen? Alt kan skje- vi gleder oss!
Påmeldingslisten finner du på http://hem.passagen.se/nordicpowerliftingfed/Anmalningslista%202007.htm

 

Nye regler for årets klubb

Norge styrkeløftforbund har vedtatt nye regler for kåringen av årets klubb. Etter de nye reglene kåres årets klubb etter stevneaktivitet, og plassering på nasjonale stevner og lagserier. Dette gjør kåringen spennende, det gis også pengepremie til de tre øverste klubbene. Førsteplassen får 10 000,- i tillegg til en vandrepokal. Her gjelder det å delta på mange stevner og få gode resultater, lykke til!

 

IPF i Arnold Classic

Tidlig i dag kom nyheten om at IPF, representert av det amerikanske underforbundet USAPL har inngått avtale med bodybuilding, strongman og styrkeløftfestivalen Arnold Classic. Tidligere var det styrkeløftforbundet WPO, kjent for tvilsom dømming, ektreme styrkeløftdrakter, som samarbeidet med Arnold Classic. Arnold Classic er en årlig konkurranse hovedsaklig for bodybuilding som har trukket, i tillegg til sponsorer og god medieinterresse, store publikumsmengder. Med rundt 150 000 besøkende er dette en gyllen sjangse for profilering av styrkeløftsporten - med IPFs rammer, anerkjent av den olympiske komite. Da er det bare å glede seg til neste års Arnold Classic - med styrkeløft i regi av IPF i den årlige begivenheten av styrke og kroppsbyggingssporter.

 

Åpent benkpresstevne - Varhol

Sist helg var det åpent benkpresstevne i Fræna, med vinner av benkpresserien Fræna AK som vert. Fræna var representert med 13 løftere, spredt utover de fleste alders og vektklasser, klar til å gjøre en innsats. Marthe Aas i 75kg ungdom fortsatte sin vane med å bryte, eller tangere styrkeløftrekorder, denne gang var det 60kg i benkpress enkeltløft som lå for tur. Det ble desverre bare med en tangering i andreløftet, i tredjeløftet prøvde Marthe på 62,5 kg som desverre ikke ble godkjent, den 17 år gamle rekorden får stå for nå, men om Marthe fortsetter med den gode innsatsen er det vel ikke lenge før den strykes. Stevnets tyngste løft var det seniorløfterene Trond Fjøren med 270kg, Jan Einar Roven med 250kg og junioren Håkon Farstad med 207,5kg som sto for, tunge løft i ekte Fræna ånd. Bjørn Larsen fra Sjøholt AK fikk desverre ikke fikk noen løft godkjent, men Stian Walgermo fra samme klubb som løfter i 100kg junior toppet sine gode innsats på KM med sterke 175kg i benkpress- gratulerer!

 


Bjørnar Brende Smestad 

Bjørnar er en styrkeløftentusiast og har i flere år levert styrkeløftreportasjer til Treningsforum. Bjørnar startet selv å logge på Treningsforum, men er fra ca 2012 ikke lenger like atkiv i styrkeløftmiljøet.

Julius Maddox er en skikkelig kraftkar. Han løfter 272 kg i benkpress hele 8 ganger.
Stefanie Cohen er råtøff og råsterk dame som er en av verdens sterkeste dame. Se video.
Mattie Rogers, Brooke Ence, Dana Linn Bailey og Maddy Forberg går konkurrerer i en posedown sammen.
The Game of Thrones stjernen deltok i en styrkeløftkonkurranse.
Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!