Karl Fredrik langer ut om slankeopererte

Trening31.10.20141752

Karl Fredrik har gått ned nesten 90 kilo. Han er selv slankeoperert, men 50% av de opererte går opp i vekt etter operasjon. Hvorfor?

Det harde arbeidet begynner etter en slankeoperasjon og Karl Fredrik Johannessen har gjort en bra jobb. På halvannet år har Karl Fredrik Johannessen gått ned nesten 90 kilo. Han elsker å trene og ha fokus på sunn og riktig mat. Han har rast ned i vekt og samtidig bygget muskler etter at han i februar 2012 ble slankeoperert med Gastric Bypass. Han kan fortelle at hans motivasjon for å gjennomføre dette har vært svært høy, men han lar seg provosere og mister respekten for alle diskusjoner om dette inngrepet og konsekvensene av dem i etterkant med påfølgende depresjon, kroppslige utfordringer og nedsatt mental helse. Denne operasjonen har mange valgt å gjennomføre, men flere faller tilbake i dårlige vaner.

Dette er Gastric Bypass
Gastric bypass er den mest anvendte operasjonen mot sykelig overvekt. Magesekken blir redusert med om lag 95 prosent til om lag 30-50 milliliter. Dessuten sjaltes deler av tynntarmen ut, én til tre meter,for å redusere næringsopptaket. Signalsystemet for sult og metthet endrer seg. Pasienten må få tilskudd av vitaminer og mineraler hver dag etter operasjonen. Det gir på kort sikt mindre alvorlige komplikasjoner, mindre smerte samt raskere rekonvalesens. Ett år etter operasjonen kan man ha gått ned ca. 77 % av overvekten. Resultatet av vektnedgang etter operasjonen er avhengig av innsatsen innen daglig fysisk aktivitet og kosthold.

Mister respekt

Karl Fredrik er mildt sagt forundret over at folk velger denne operasjonen og allikevel ikke føler seg forberedt på de utfordringene man står overfor i etterkant. Mange øker i vekt igjen og legger "skylden" på de psykiske utfordringene de opplever i etterkant.

- Jeg mister respekten for de som bruker "psykiske smeller" som årsak til at de legger på seg igjen og jeg lurer jo på hvorfor de i det hele tatt valgte å ta denne operasjonen. Selv meldte jeg meg på kurset Varig Livsstilsendring igjennom Senter Sykelig Overvekt som gikk over ett år for å forberede meg mentalt. Der ble vi kurset i utfordringer som ventet, hva vi kunne spise og ikke spise og jeg følte at jeg "nesten" var operert allerede før operasjonen. Det å søke om denne operasjonen bør vel tilsi at motivasjonen i seg selv er stor nok til og ikke bli stor igjen i etterkant av operasjon, legger Karl Fredrik undrende til.

- Det er jo etter en slik operasjon det harde arbeidet begynner og det krever streng disiplin og man må forvente tunge dager. Løsninger ligger ikke i selve operasjonen, men i det du gjør etterpå med både kosthold og trening, samt den støtten du kan hente fra familie og venner på tunge dager. Det nytter ikke å sette seg i sofaen og tenke at det er den beste løsningen, utbryter Karl Fredrik engasjert.

50% går opp i vekt igjen

Karl Fredrik ønsker ikke primært å rette søkelyset mot seg selv, men han har allerede vært i offentlige medier om denne saken. Han retter fokuset mot de utfordringene de slankeopererte står ovenfor og er mer interessert hvorfor tilbakefall oppstår og om de kunne vært unngått dersom pengene ble brukt "annerledes" til fordel for de som trenger hjelp i etterkant.

- Det er flere som argumenter med at "det må jo være lov til å unne seg noe". Jeg er ikke uenig i det, men dette argumentet blir brukt for mye og før man vet ordet av det så står man i hamburger køen og en stadig økende vekt. Det er et høyt tall når hele 50% går opp i vekt etter en operasjon og mange har ikke tatt innover seg at det trengs trening og et sunt kosthold til for å gå ned og holde vekten stabil. Det er svært mange som ikke forstår seg på trening og kosthold og jeg bruker mye tid på å forklare andre slankeopererte om dette. Jeg har også tatt min bror under mine vinger siden han har tatt samme operasjon. Han har til nå gått ned 20 kilo og sammen skal vi sykle Trondheim-Oslo, smiler Karl Fredrik fornøyd

 

Blitt en treningsnarkoman

Karl Fredrik sin største motivator og forbilde er hans fetter Olaf Tufte og hans mål var å bli som sin fetter.

- Jeg ville ha samme kroppen og samme pågangsmotet som ham, smiler Karl Fredrik. Han er virkelig en av mine største forbilder når det kommer til trening. Det motiverer også veldig at Olav Tufte og 2xu er mine sponsorer og jeg setter utrolig pris på den oppmerksomheten jeg får med sponsing og ulike intervjuer. Jeg trener 5-6 ganger hver uke og medvirker som kettlebellinstruktør i vår egen Kettlebell klubb på Sunndalsøra. Jeg deltar og som medinstruktør på sirkeltreninger og Bootcamp til inntekt for barn ved St. Olav sammen med min mentor Stig Oldervik som er arrangør, eier og driver av Stigs Gym på Sunndal. Mye trening med et sunt kosthold er det som skal til for å få det resultatet man ønsker seg etter en slik operasjon, påpeker Karl Fredrik. Nå er jeg godt trent og jeg setter meg stadig nye mål og det neste som står på listen er som nevnt å sykle Trondheim-Oslo. Derfor er jeg sponset av Tufte og 2xu - det gjør veien dit litt lettere og det øker samtidig motivasjonen min, forteller han fornøyd.

Treningsforum ønsker Karl Fredrik lykke til med å nå sine framtidige mål!


Kommer snart...

01.01.19700

Kommer snart...

01.01.19700

Kommer snart...

01.01.19700

Kommer snart...

01.01.19700

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!