Verdens sterkeste ungdom

Styrkeløft17.11.2008Bjørnar Brende Smestad2

Carl Yngvar Christensen overtok tronen som verdens sterkeste ungdom gjennom tidene under dagens ungdoms-NM.

Alle regler har et unntak, også den gode gamle om at når noe er for utrolig for å være sant, så er det som oftest det. For dette er utrolig, men sant! 18 år gamle og 146 kilo tunge Carl Yngvar Christensen utklasset ikke bare samtlige ungdommer og juniorer på årets NM både når det gjaldt å løfte tyngst og få mest poeng, men han markerte også at verdens beste, og dermed verdens mest lovende ungdomsløfter bor i Norge.


Det var store forventninger til Carl Yngvars løfting, hele stevneoppsettet søndag var omrokkert så de skulle ha nok internasjonale dommere til å dømme Carl Yngvars lenge forventede verdensrekorder og Carl Yngvar leverte. Fra start til slutt rystet han IPF's rekordtavle, noe som bør gi sjokkbølger helt til russiske styrkeløftgym.




I knebøy startet han "lett" med 325 kg som en slags oppvarming til det som var i vente. I andreløftet sikret han verdensrekord nummer 1 på 338,5 kg - ett kilo over gjeldende rekord. Men hvorfor stoppe der? I sitt siste stevne som ungdom fulgte han opp med et sisteløft på 350 kg. Dette er til dags dato bare tre styrkeløftere i Norge som kan toppe, Olaf Dahl, Asbjørn Randen og Tor Herman Omland. Dette løftet kommer til å stå som målestokk over forskjellen på bra og legendarisk i mange år fremmover.



I benkpress ble verdensrekorden noe mer beskjeden i forhold til knebøyen, men like fullt ekstrem: 233,5 kilo ble presset opp, ett kilo mer enn den tidligere verdensrekorden.



Men det var i markløft man virkelig kunne la unggutten imponere, skremme eller røre (bare stryk ut det som ikke passer, for min del lar jeg alle tre stå). Åpningsløftet lå på 10 kilo over verdensrekorden satt for to år siden. (Tygg på den setningen et lite minutt!) Det lette åpningsløftet slo verdensrekorden med så mye som 10 kg, ergo det skal ikke skape store problemer for Carl Yngvar å ta en lett 5 repper på det som tidligere het verdensrekord, men som i Carl Yngvars vokabular heter  "oppvarming". For etter oppvarmingen på 290 kg i førsteløft, og 310 kg i andreløftet flesket han til med 317,5 kg i sisteløft.



Alle løft godkjent, med serien 350-233,5-317,5 kg og totalen på 901,5 kg som selvfølgelig er verdensrekord kan han stolt si at ingen har noen sinne løftet mer enn han som ungdom.

"Beistet", hvis løfting kommer til å være på alles lepper fremmover, enten det er i KK's kjeller, hos NM vertsklubbenes lokaler i Sandnes eller for den del snakket om med en aldri så liten frykt i stemmen innenfor Russlands grenser, heter Carl Yngvar Christensen.

Hvor skal det ende?

 

Se video av CYC's løft!


Takk til Alexander Larsen for video og redigering.

 

Bilder er lånt fra Ganddal Atletklubb på www.ganddalak.no , fotograf er Oddbjørn Vagle


Bjørnar Brende Smestad 

Bjørnar er en styrkeløftentusiast og har i flere år levert styrkeløftreportasjer til Treningsforum. Bjørnar startet selv å logge på Treningsforum, men er fra ca 2012 ikke lenger like atkiv i styrkeløftmiljøet.

Kommer snart...

01.01.19700

Kommer snart...

01.01.19700

Kommer snart...

01.01.19700

Kommer snart...

01.01.19700

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!