A life in Power

Strongman02.03.2009Andre Frostad Hansen2

Dette er ingen treningsfilm, og det er ingen strongmanfilm. Denne filmen forteller historien om styrkeløfteren, kroppsbyggeren, strongman og personen Svend Viking Karlsen.

Alt samlet og satt sammen av A.F. Hansen som også lagde filmen om Torkel Ravndal.

Se helt ny trailer i bunn av artikkelen, ca 5 min. klipp

 

Svend Karlsen ble født 6.oktober 1967

Han vokste opp i "Krokstadelva" i Buskerud fylke

I en alder av 14 år begynte han å trene med vekter, med Arnold som sitt store forbilde.

Svend fikk veldig fort resultater, og innsatsen var det ingenting å si på!

Trond Ulleberg (som herjet med norske kulestøt rekorder på 70-tallet) minnes Svend hadde med seg digre matpakker han spiste på helsestudio mellom øktene!

Kroppsbyggerinteressen hos Svend var stor, men så sterk som han var var det ikke han som valgte styrkeløft, men styrkeløft som valgte ham. Ca 30 Norske rekorder tok Svend på sine 3 år som aktiv styrkeløfter.

NM 1989 ble hans siste styrkeløft stevne. Der fikk han kongepokal, ble beste løfter, og satte europarekord i knebøy og junior verdensrekord i markløft på 350 kg.

 

Bodybuilding

Svend ønsket å prøve seg som kroppsbygger.

Hans første debut som kroppsbygger ble intet mindre enn tungvektsklassen under NM i kroppsbygging 1990. Svend skulle posere etter en sang få hadde hørt ny versjonen av "crying in the Rain" med A-HA. Den brukte han i en miks med den mer rocka "queen" låten "I want it all" selv satt jeg i salen med noen kompiser og heiet på Svend. Konferansieren som presenterte Svend sier følgende: "Neste utøver har INGEN tidligere plasseringer i kroppsbygging, "MEN HØR HER"!! Denne utøveren har over 30 Norske rekorder i styrkeløft, europarekorder, kongepokal og "JUNIOR VERDENSREKORD I MARKLØFT "!! (med jubel fra salen)

I konkurransen fikk han bryne seg mot en veldig bra konkurrent, den gang 3 ganger på rad Norgesmester i benkpress (MR arms) "Kent Bakken" men Svend vant sin første bodybuilding konkurranse her..

Når jeg selv begynte å trene på helsestudio i Hokksund i 1988 så var Svend Karlsen kongen av styrke for alle oss rundt her i Hokksund og Drammes området. Vi visste at han var ett stort styrketalent på topp nivå i Norge og vi hadde flere bøyde knebøy stenger i kjelleren på studio i Hokksund som den gang het "Heavy gym". Ofte så var det kommentarer som "F.. N SÅ BØYD DENNA STANGA ER A"!!! (Den var ikke god å løfte med) "Det er Svend som har bøyd den" pleide jeg selv og andre folk og si med ett lurt smil til de som ikke visste grunnen. 380 kg ble for mye for stengene som var beregnet for 140 kg!

Det fasinerte meg også at det gikk an å se ut som folk og samtidig være så stor og sterk. Før på 80-tallet var ofte de sterkeste, de eldste, feiteste, mest hårete og uflidde. Styrkeløftere og kulestøtere osv. Det var ikke akkurat kroppslige forbilder for unge gutter som ville se ut som "Rocky". Jeg husker Svend stod på Heavy gym med hvit T-skjorte og svart skinnvest i kjempeform og var en tøff type i forhold til de andre, så litt kul ut liksom, og var ikke tjukk..

Etter som jeg fikk høre mer om Svend så hørte man rykter om vanvittige løft som 380 kilo i knebøy!! 260 kilo i benkpress, 150 kg i franskpress og junior verdensrekord i markløft på 350 kilo som 21 åring!! Vanskelig å tro, men nok av vitner bekreftet at det var sant.

Svend tar over helsestudio

I 1994 tok han over helsestudio jeg trente på.

Det skjedde mange artige episoder på helsestudio der vi etter hvert fikk oppleve den rå styrken han var innehaver av!!

Første gang jeg så Svend trene skulle han nettopp trene med en stor tjukk styrkeløfter.. "Nakkepress". For meg var det rart den gang å se 85 kilo fyke opp og ned i oppvarming som om det skulle vært isoporvekter!!

Den hårete bamsen ramla av ved rundt 80 kilo.. Deretter fikk jeg se isopor løftinga på 115 kilo frie vekter og det var det råeste jeg hadde sett den gangen!! Jeg husker jeg sa til Svend hvor imponerende jeg syntes det var hvor han sier: "Lenge siden jeg har vært i så dårlig form som nå da", noe jeg også senere fikk bekreftet.

Jeg husker også at noen lokale tjukkas styrkeløftere kjørte litt markløft på 140 kilo hvorpå Svend ganske "deffa" surrer på seg håndledd beskyttere med borrelås. Går bort og hiver 140 kilos stanga lett over hodet og slipper den kontant i gulvet med ett stort tungt dunk. Kanskje litt kjipt for styrkeløfterne, men de lo de også, så moro var det!!

Mange kjente store, sterke folk var innom studioet i Hokksund. De kom for å trene med Svend og på den tiden hans forlovede Nanna Bjone. Jeg husker Ed Coan og en annen stor kompis kom slentrende inn på studio. Legendariske Ed Coan utbrøt " OH SHIT !!! da han så hvor sterk Svend var da han kjørte på 315 kg i knebøy med smal ben stilling (bygger bøy).

Legenden Torkel Ravndal var stadig innom, og den store Danske kroppsbyggeren "Viggo Snoghøy". Så det var på denne tiden ett stort treningsmiljø i Hokksund.

Torkel Ravndal fikk IKKE fred da han så hvor sterk Svend egentlig var.. Han fikk se Svend kjøre lette reps på 300 kilo i knebøy som kroppsbygger! Da sa Torkel "Du er sterkere nå som kroppsbygger enn Jon Pall Sigmarsson noen gang har vært"!!!

Også den danske kroppsbyggeren, Viggo Snoghøy var innom og trente og holdt seminar.

Verdens sterkeste mann

Etter en telefon fra en av IFSA sine presidenter "Illka kinunnen" og press fra Torkel med flere så bar det inn i strongmanverdenen for Svend. I 1996 var Svend ett halvt poeng unna finaleplass, men uten erfaring, teknikk, og dårlig kondis pga. røyking så kom han ikke til finalen dette året. Men en øvelse trengte hverken kondisjon eller annet enn rå styrke  Svend ble lagt godt merke til der lett vant "Flintstone press" over hodet med 200 kilo hvorpå han etterpå slo hjul og klasket seg på hælen som en ekte nordmann gjør.

I 1997 ble han skadet etter å lede på poeng over "Joku Ahola" som vant det året. Han ble skadet i knebøy som var hans aller sterkeste øvelse.

I 1998 fikk Svend virus på balansenerven og kunne ikke trene på 6 mnd og uteble det året.

I 1999 fikk han 3.plass i WSM.

I 2000 2.plass (med verdensrekord i stein serien i både heat og så finale).

I 2001 toppet karrieren seg ved å vinne "Europas sterkeste mann" og deretter "Verdens sterkeste mann 2001". Endelig etter 20 år med trening nådde Svend målet sitt om å bli best i en sport.

Arnold's classic

Veldig få (om noen) kunne hamle opp med Svend hva angikk maks styrke! Som for eksempel ett tungt markløft, knebøy eller stokkpress. En konkurranse som egentlig passet Svend bedre var konkurransen "Arnold's Classic". En konkurranse som gikk nettopp på maks styrke og ikke noe utholdenhet.

I 2002 fikk han 2.plass bak wrestler, vektløfter og strongman "Mark Henry"
I 2003 2.plass kun tett bak "Zydrunas Savickas"

Det samme skjedde i 2004 2.plass i Arnold's bak Zavickas igjen (Svend fikk en hamstring skade under denne konkurransen). I Arnold's classic 2005 fikk Svend nok en skade under Hammer øvelsen og måtte bryte (Ingen har per i dag slått Zydrunas Zavickas i Arnold's classic).

Svend vant så Norges sterkeste mann 2005, og Nordens sterkeste mann 2005.

Han vant nok en gang Norges sterkeste mann 2006, men fikk kamp til døra av Arild Haugen. Senere i 2006 så valgte Svend å legge opp som Strongman pga av et kranglete kne og noe manglende motivasjon.

Svend i dag

Svend har per i dag gjennomgått en vellykket nyreoperasjon, med Egil Berli-Johnsen som donor (Respekt). Når helsa er som den skal være igjen, tror jeg Svend kommer i storform igjen fordi jeg vet Svend elsker å trene!! Svend kan som Norges desidert største muskelprofil se tilbake på en utrolig karriere som både styrkeløfter, bodybuilder og profesjonell strongman!! Det har vært moro å få følge en så rå muskelprofil på nært hold og få gleden av å lage dokumentaren om Svend sin karriere som en utrolig atlet. Livet har virkelig vært "A LIFE IN POWER" derfor har filmen fått akkurat den tittelen.

Filmen har masse fine filmklipp, bilder, og dere får se filmklipp av Svend helt tilbake fra da han var 17 år!!

Filmklipp som aldri tidligere er utgitt, som har vært hentet fra privatpersoner, deriblant meg selv. Norgesrekorder, Europarekorder, verdensrekorder "THIS GUY HAS DONE IT ALL" og det viktigste blir vist i denne filmen. Håper folk vil sette pris på å få ta del i Svend sin utrolige karriere ved å skaffe seg filmen "A LIFE IN POWER". Dokumentaren har tatt hele 2 år å få ferdig, masse tidkrevende jobb og har kostet flesk!! Så håper flest mulig støtter opp om prosjektet og kjøper ett eksemplar av filmen "A LIFE IN POWER" med signaturen til Svend Karlsen.

Den kan bestilles her på lifeinpower@hotmail.com

(merk bestillingen med Medlem av Treningsforum )

VEDKJØP AV FILMEN, " A LIFE IN POWER"
FORHÅNDSBETALT 399.- TIL KONTO :2220 19 63161

KUN MEDLEMMER PÅ TRENINGSFORUM HAR BLITT GARANTERT SVEND SIN SIGNATUR PÅ DVD'N
(Filmen koster 369 kr + 30 kr frakt totalt 399 kr)
Filmen blirsendt til adressen som er knyttet til kontonummeret det blir betalt fra. ( I APRIL ) !! (Nettbanken blir fulgt)
Send likevel bekreftelse på mailen: Når du betalte, hvor mange du har bestillt samt navn, adresse og tlf om det skulle være noe og ikke minst husk å merk bestillingen med "Medlem av Treningsforum" for å få signert filmen av Svend Viking.

Beste hilsen Andre Frostad Hansen

Se helt ny trailer - 3 klipp satt sammen i en video - Aldri blitt vist før nå!

 


Svend Viking Karlsen - a Tribute

Strongman26.10.2013156

Se video av høydepunktene til Svend Viking Karlsen.

Norges Sterkeste Mann 2012

Strongman12.05.2012218

Ole Martin Hansen er Norges nye sterkeste mann! Se over 1100 bilder.
Arrangør Svend Viking Karlsen om Viking Power Challenge.

Tren med Svend Viking Karlsen

Strongman29.05.2009178

Bli med på en treningsøkt med Svend Viking Karlsen. Se film!

Svend Viking Karlsen - a Tribute

Strongman26.10.2013156

Norges Sterkeste Mann 2012

Strongman12.05.2012218

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!