Viking Power Challenge 2009 - Intervjurunde

Strongman02.06.2009Ann Kristin Berli-Johnsen18

Ei drøy uke har gått siden Norges Sterkeste Mann - nok tid til at årets vinner, Richard Skog, er klar til strid igjen. Richard slo Derek Poundstone i Lysekil i august i fjor.

Les alt om VIKING POWER CHALLENGE - STOR bildespesial

Og skal man tro unge herr Skog sin status på Facebook i dag så er han mer enn klar til å slå ham igjen. På spørsmål om Derek er den mest alvorlige motstanderen hans svarte herr Skog dette; "Ja, han er hovedutfordreren. Han er sterk og veldig jevn. Samtidig er det mange andre som er veldig gode denne gangen. Micha, Travis og Kevin er alle sterke og gode utøvere med masse erfaring. Men det er en jeg er spesielt obs på. Han heter Arild Haugen ... Jeg er helt sikker på at han stiller! Sist, men ikke minst har vi Johannes. Han har hatt en fantastisk kurve det siste året, og han blir bedre for hver konkurranse."

Årets VPC arrangeres i Kongeparken tre mil sørøst for Stavanger. En av grunnene til at VPC blir flyttet fra Storefjell til Kongeparken, vil være kveldens speaker; Verdens Sterkeste Bokser - Arild Haugen. Det falt naturlig å legge arrangementet til hjembyen til fjorårsvinneren, samtidig som det var uberørt næringsliv å leke med for gamle Karlsen.

Arild skal altså ikke delta, men det gjør derimot tre staute nordmenn, hvorav 2 har sin internasjonale storngman-debut. I tillegg til Richard, Lars og Bjørn André, så kommer;

Derek Poundstone
Travis Ortmayer
Kevin Nee
Jimmy Marku
Stefan Peturson
Johannes Årsjø
Jarek Dymek
Slavomir Todorcheck
Mikhail Koklyaev

Det vil bli et rotterace uten sidestykke, og en kjapp prat med noen av deltagerne viser at de gleder seg hemningsløst til å komme til Norge og konkurrere i det som i strongman-verden har blitt kjent som verdens best arrangerte konkurranse.

Hoveddommer i år er Danmarks Sterkeste Mann x9, Rene Minkwitz. Rene har deltatt i VPC de to første årene konkurransen ble arrangert, men endte med å trekke seg etter første øvelse i fjor på grunn av kneskade. På spørsmål om han synes det er trist å ikke delta i år svarte han; "Ja, det er trist å ikke delta i år! Men jeg har hatt min storhetstid i sporten hvor jeg har vært blant de beste i verden, og når man vet at det er det best arrangerte stevnet i verden hvor kun de aller beste atleter i verden blir invitert så er det en stor ære for meg å få være dommer!"

Rene har tidligere dømt Norwegian Invitational, og vi vet han er en streng og rettferdig dommer. Til tross for at man kanskje ikke skal spør dommeren om dette så kunne jeg likevel ikke dy meg. Jeg måtte bare finne ut hvem han tror vinner årets VPC. Og på det spørsmålet svarte Rene; "Mitt bud er den store Richard Skog. Jeg håper sgu han setter dem alle på plass."

Siden Richard er min personlige favoritt kan jeg ikke annet enn si meg enig i det svaret.

Kevin Nee er en av dem som kommer langveis fra for å sloss i vakre Norge, og blid og hjelpsom som han alltid er så svarte han villig vekk på mine spørsmål om form og forhåpninger.

Kevin; hva tenkte du da Svend ringte og inviterte deg til å delta i Viking Power Challenge igjen?
Jeg ble enormt lykkelig over å få vite at jeg skulle konkurrere i Norge igjen. Samtidig ble jeg litt nervøs, for det er ikke lenge siden jeg ble operert for enda en bicepsskade. Men ... jeg tror nok jeg er klar til og sloss igjen.

Hvordan er det? Er du skadefri nå? Ingen avrevne biceps eller andre småskader?
Vel, jeg slet biceps - denne gangen den høyre - på Fit Expo den 25. januar, og ble operert for skaden 3. februar. Til tross for dette føler jeg meg ganske sikker på dette går greit. Jeg er ikke i like god form som jeg var da jeg konkurrerte i Norge i fjor, men jeg lover å være mer enn ok.

Hva synes du om årets konkurrenter? Og hva synes du om øvelsene?
Konkurrentene er enormt tøffe i år! Det kommer til å bli en fantastisk konkurranse! Øvelsene er også helt perfekte for meg, men jeg kan ikke annet enn å være bare litt bekymret med tanke på at det er så kort tid siden operasjonen.

Kevin avsluttet med å si at han gleder seg veldig til å komme tilbake til Norge igjen, og at han håper på masse publikum.

Den faste leser av Treningsforum har nesten garantert fått med seg at Russlands store håp, Misha Koklyaev, også skal delta i VPC i år. Jeg kan love dere at det ikke har vært en enkel sak å få Misha til Norge. Det er nemlig slik at når man bor i et land som Russland så holder det ikke å fortelle visum-maktene at man trenger et visum fordi man skal konkurrere i utlandet. Neida, der er det slik at man trenger en skriftlig invitasjon som skal fremvises de tidligere nevnte visum-makter. Og ikke bare skal invitasjonen være skriftlig - den skal være underskrevet også - så det holder ikke å maile en invitasjon. Den må fakses ...

Etter mye mailing og faksing fram og tilbake falt endelig alle kortene på plass, og Viking Power Challenge 2009 kan skryte av å ha Misha Koklyaev på deltagerlisten.

Strongmen flest er fantastiske å samarbeide med, og det viste seg at Koklyaev også var velvilligheten selv da jeg spurte ham om er ørlite intervju.

Misha, hva synes du om din første konkurranse i Norge?
- Jeg er veldig glad i historie, og studerte historie da jeg var yngre. Norge er et land med mye historie, og det er landet med vikinger. Styrke og brutalitet! Derfor er jeg glad for å konkurrere i Norge.

Mange av videoene dine fra youtube er veldig populære hos de norske strongman-tilhengerne.
Hvorfor tror du at akkurat dine løft og akkurat du er så populær her?

- Jeg tror det er fordi at i mine videoer så kan folk se kombinasjonen av tunge løft, god teknikk og mange, mange kilo! Og så får de et glimt av hvordan jeg er utenfor rollen som atlet også.. jeg viser litt av den private meg! Du vet, med et smil.

Hvem er din største konkurrent i VPC?
- For meg er alle utøvere som greier å bli invitert til en slik konkurranse en stor motstander. Og jeg er meget oppmerksom på dem jeg ikke har hørt om før. Samtidig gleder det meg å skulle konkurrere mot en veteran og et idol som Jarek Dymek. Jeg gleder meg også til å konkurrere mot min venn Travis igjen.

Hva er din beste øvelse i VPC, tror du?
- Jeg tror ikke, jeg vet! Markløft er min øvelse! Min!

I skrivende stund er det fem dager til atletene inntar Kronen Gård i Sandnes, og jeg er ganske sikker på at hos de aller fleste av dem har et ørlite snev av konkurransenerver allerede satt inn. Jeg er sikker på at slagplaner blir lagt, taktikker planlagt, og jeg er helt sikker på at alle som en kommer til å reise tilbake til sine respektive hjemland med en ny oppfatning av hvordan en strongmankonkurranse skal være. For er det noe Svend Karlsen og hans Dream Team kan så er det å arrangere konkurranser det snakkes om!

Sees vi i Kongeparken om ei lita uke?

 


Arrangør Svend Viking Karlsen om Viking Power Challenge.
Årets store strongman-begivenhet nærmer seg med stormskritt.

Viking Power Challenge 2009

Strongman05.06.20094

Se bilder og resultatliste fra helgens strongmankonkurranse.

De siste fire billettene til WSM

Strongman08.07.20080

Full reportasje om VPC. Forestill deg at du er i et rom hvor følelsen av nervøsitet er det mest fremtredende.

Viking Power Challenge 2009

Strongman05.06.20094

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!